I još jedno pitanje jesu li to sada neki unificirani obrasci sertifikata ili su dalje po starom. Sada moram da radim sertifikate za 3 komada pa ne znam kako ide.
Tahografi
Collapse
X
-
Od nove godine vaze - izdaju se ISKLJUCIVO Uverenja izdata od strane ABS. NA gornjem delu se nalazi oznaka- logo ABS i svako Uverenje ima svoj serijski broj i bele su boje. Na donjem delu oko 5 cm od donje ivice) se nalazi hologramska traka na kojoj je utisnuto ABS u nizu. Na Uverenju koje je od samolepljivog papira ( naravno sa podlogom zajedno) se nalazi i nalepnica, koja se nakon unosenja podataka ( iskljucivo putem stampaca, ne rucno) na Uverenje, skida i lepi na vozilo ( dovratak ili negde u blizini tahografa) preko nje mora biti postavljena zastitna folija i mora je nalepiti radionica koja je vrsila pregled. Uverenje se izdaje bez doticne nalepnice i bez jos jedne male nalepnice na kojoj je odstampana konstanta takografa, i koja stoji u samom uredjaju. Malo izgleda bez veze jer na papiru -Uverenju stoji rupa od skinutih nalepniceNa nalepnici moraju biti isti podaci kao i na uverenju. U slucaju ozbiljnije kontrole po serijskom broju se moze utvrditi koja radionica je radila i koji tehnicar.
Vec sam pisao o tome, da pecat i naziv radionice mora biti od one u kojoj je uradjen pregled. Od nove godine je rad na terenu strogo zabranjen.Last edited by GENCEL; 06.11.2012, 16:18.
Comment
-
-
Tesko je u ovom momentu dati spisak radionica ali ono sto je bitno je da izdaju Uverenja ABS-a i da na njega stavljaju pecat i naziv radionice gde se posao radi.
Dakle, sudjeno vam je obilazak radionica ili pozivanje telefonom i raspitivanje da li rade i izdaju odgovarajuca Uverenja.
Comment
-
-
Originally posted by Siera View PostKako sad da znam za recimo Čačak, KG, BG, NS, SU,VŠ ko radi jel mi je očekivan prolazak vozila kroz neki od tih gradova
Comment
-
-
Do pre mesec dana je sve bilo malo drugacije, a sada recimo nema nikog u Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Vrbasu, Kikindi, ... Dakle trebalo bi prvo nazvati pa tek tada otici da se ne trosi i ovako skupo gorivo.
Aleksa je radio sa vazecim ABS Uverenjima ( bilo bi lepo ako radi i sada )
Comment
-
-
Lapac brate brišem ti poruku več 4. put... Malo se predstaviš, malo nekom pomogneš makar prostim savetom pa onda malo i reklamiraš usput a ako lepo pomažeš svi će shvatiti da ti to radiš i bez da se najavljuješ posebno...
Ukratko, nije forum koka nosilja pa samo dodješ i pokupiš ja-ja, mora malo i koji kukuruz da se baci...
Comment
-
Comment