Tražim ili znam ko nudi posao (arhiva)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • putnik
    CBC Veteran
    • 06.03.2010
    • 112
    • leskovac

Re: trazim ili znam ko nudi posao

Iskreno voleo bih da licence sto pre stupe na snagu,siguran sam da situacija bila mnogo jasnija.A kad smo vec kod toga licencu mora da ima i direktor firme zar ne?

Comment

• Siera
      Cbc Senator
      • 09.11.2009
      • 1365
      • Čačak
      • Stralis

Svak ima svoje mišljenje, ali pošto sam u tom poslu 27 godina znam šta je moguće a šta ne, kada se ima a kada nema. Ne mojte samo zaboraviti još jednu stvar da kažem klientu "šta me briga što nemaš da platiš transport" tu je kraj i nikada više ne bi tu utovario jel bi došao sledeći koji bi jedva čekao posao.
      Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Licenca treba za vozače ostalo je još ne rešeno za menadžere u Drumskom saobraćaju jel se predloženi zakon kosi sa visokoškolstvom fakultet itd

Comment

• putnik
          CBC Veteran
          • 06.03.2010
          • 112
          • leskovac

Originally posted by Siera
          Svak ima svoje mišljenje, ali pošto sam u tom poslu 27 godina znam šta je moguće a šta ne, kada se ima a kada nema. Ne mojte samo zaboraviti još jednu stvar da kažem klientu "šta me briga što nemaš da platiš transport" tu je kraj i nikada više ne bi tu utovario jel bi došao sledeći koji bi jedva čekao posao.
          Shvatam ja to i vise nego sto bi trebao,trudim se da izadjem u susret ali prijatelju oni bre to zloupotrebe zna se ko ga na****.Necu da gresim dusu radio sam i kod par ljudi za koje imam samo reci hvale ali malo je takvih koji ti predoce sta da ocekujes i radis rasterecen sto se nekih stvari tice.

Comment

• putnik
            CBC Veteran
            • 06.03.2010
            • 112
            • leskovac

Siera reci mi ko izdaje licence,po zakonu to treba da radi neka drzavna agencija,kolko sam ja vido trenutno ih daju ovi iz RICO centra,pa ne znam jel to validno da ne bude posle to vam nije izdala drzava pa opet placaj istu stvar.

Comment

• Siera
              Cbc Senator
              • 09.11.2009
              • 1365
              • Čačak
              • Stralis

Služe se ljudi sa svim i svačim tako da ništa više nije začudjujuće.

Comment

• Milorad90
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2007
                • 975
                • Beograd

Pokusavam da razumem i jedne i druge.

Vozac hoce svoju platu, ono za sta je radio ceo mesec i to je u redu.
                Gazda treba da plati ratu za kamion, odrzavanje, gorivo, da naplati svoj posao, da njemu ostane, za zenu i naravno svalerku.

A posto je takvo stanje za placanje kakvo je, uvek je vozac poslednji igrac.

Off: Moze malo vise o tome za licencu i koji je sistem dobijanja?

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Način za polaganje za licencu još nije zvanično definisan za našu zemlju. Ko ima školu za vozača III stepen to je to biće dovoljno ko nema moraće na doškolovavanje. Po tom pitanju počela je nešto da radi PKS i još jedna firma ali to su neke enormne cifre oko 500-600€ koštaju knjige i polaganje tako da treba malo pričekati s tim dok to ne izadje u zakonu tamo negde na jesen.

Comment

• AXOR
                    CBC Veteran
                    • 19.10.2009
                    • 197
                    • Vrsac-Srbija-Vojvodina

A, recimo ko ima 4-ti stepen, bilo koje skole, polozene sve kategorije, radnog iskustva, kakva procedura sa takvim slucajevima? POZDRAV!!!!!
                    Svako ko kaže da novac nije važan očito nije bio bez njega jedno duze vreme.!!!!

Comment

• Siera
                      Cbc Senator
                      • 09.11.2009
                      • 1365
                      • Čačak
                      • Stralis

Rico centar se definišu da su validni Ja im ne verujem u tu priču. U ponudi imaju neke ne bulozne cene tako da to treba sačekati da se vidi ko će biti ovlašćen da to radi da li neka državna agencija, Privredna komora neki školski centri ili tako nešta.
                      Što se tiče nekog IV stepena SS po svemu sudeći iz dosadašnjih priča da neće biti priznat sem ako je u pitanju saobraćajna struka.

Comment

• AXOR
                        CBC Veteran
                        • 19.10.2009
                        • 197
                        • Vrsac-Srbija-Vojvodina

ok, videcemo sta ce biti.....Pozdrav!!!
                        Svako ko kaže da novac nije važan očito nije bio bez njega jedno duze vreme.!!!!

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Siera je u pravu.Bilo koji stepen saobracajne struke ce biti priznat.
                          You can run, but you can't hide.

Comment

• AXOR
                            CBC Veteran
                            • 19.10.2009
                            • 197
                            • Vrsac-Srbija-Vojvodina

Originally posted by Siera
                            Rico centar se definišu da su validni Ja im ne verujem u tu priču. U ponudi imaju neke ne bulozne cene tako da to treba sačekati da se vidi ko će biti ovlašćen da to radi da li neka državna agencija, Privredna komora neki školski centri ili tako nešta.
                            Što se tiče nekog IV stepena SS po svemu sudeći iz dosadašnjih priča da neće biti priznat sem ako je u pitanju saobraćajna struka.
                            SERTIFIKOVANJE VOZAČA U
                            NACIONALNOM I MEĐUNARODNOM DRUMSKOM PREVOZU

Obuka se realizuje po nastavnom planu i programu IRU Akademije, odnosno RICO Training Centra i u potpunosti je usklađena sa Direktivom EC 2003/59. Nacionalno zakonodavstvo po prvi put uvodi potrebu posedovanja licence za vozače kojima je to osnovno zanimanje, tako da se u novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, u članu 203 navodi sledeće:

„Vozač motornog vozila, odnosno skupa vozila kome je upravljanje vozilom osnovno zanimanje, odnosno koji obavlja javni prevoz, da bi obavljao poslove tog zanimanja, mora posedovati licencu za obavljanje poslova profesionalnog vozača (sertifikat o profesionalnoj kompetentnosti – Certificate of Professional Competence – CPC).“

Program obuhvata sledeće nastavne module: bezbednost saobraćaja, digitalni tahografi i vreme vožnje i odmora, međunarodne konvencije i sporazumi, tehnički standardi, kodeks ponašanja i obaveze vozača u drumskom saobraćaju, HIV i bolesti zavisnosti u profesiji vozača.

Obuka će se sprovoditi u prostorijama Privredne komore Beograda, ul. Kneza Miloša 12 ili po iskazanoj potrebi u najbližem regionalnom centru. Dinamika obuke podrazumeva četiri nastavna časa po danu od ukupnog nastavnog fonda u zavisnosti od ciljne grupe.

Cenovnik:

Korisnici obuke
                            Cena sa PDV-om (avans)
                            1. Profesionalni vozači (prevoz putnika ili tereta)
                            - za preduzeća koja imaju profesionaln osposobljene menadžere 33 040,00 din
                            2. Profesionalni vozači – fizička lica (prevoz putnika ili tereta) 44 840,00 din

Za informacije koje se tiču početka obuke, možete se obratiti Udruženju saobraćaja i telekomunikacija, kontakt osoba: Slavica Petrović, tel. 2641 355 lok. 101, na e-mail: petrovics@kombeg.org.rs
                            Mislio si na ove?

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Pa kad malo saberes..skolovanje, novac za knjige, vreme od min. 3 godine, pa ne daj Boze ako okines neku godinu ....onda je ova cifra donekle i prihvatljiva.
                              You can run, but you can't hide.

Comment

• Siera
                                Cbc Senator
                                • 09.11.2009
                                • 1365
                                • Čačak
                                • Stralis

To jesu ti deklarišu se da su validni ali nisam naj sigurniji u to. Bolje neka država odredi ko će biti nadležan za izvodjenje nastave i izdavanje sertifikata.

Comment

Working...
                                X