Registracija auta sa trećom tablicom i atest kuke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Registracija auta sa trećom tablicom i atest kuke

Ja sam vratio trecu tablicu, dobio registracioni list u SUPu na kome pise treca tablica vracena, prikolica odjavljena, jer nisam u mogucnosti da radim tehnicki dok mi je camac na prikolici. Kako su mi rekli, treba tehnicki (do sada nije trebao) pa cu za koju nedelju samo da se vreme stabilizuje da spustim camac u vodu i da je teram na tehnicki, naravno sve bez tablica. Pa ako me zaustave i ako mi pisu prijavu, probacu da objasnim okolnosti pod kojima se sve to desava.
    Sta vise, nije jasno da li ce se dobijati treca tablica kao do sad, ili ce se prikolica registrovati na posebnu tablicu.

Comment

• kalibaR
      Moderator
      • 03.04.2006
      • 352
      • Beograd
      • AE86 rolle, Eclipse 1G

posebna tablica i posebna saobracajna

Comment

• CikaKure
        CBC Senator XXL
        • 14.08.2005
        • 668
        • Beograd

Dobro, i to je nesto. Verovatno i poseban godisnji trosak...

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Stare kuke moraju da se skinu iako imaju atest. Po novom pravilniku samo euro kuka moze.

Kuka sme da bude montirana samo ako se vuce prikolica u suprotnom placas kaznu ako vozis auto sa kukom a ne vuces prikolicu.

Comment

• todos
            CBC Početnik
            • 10.03.2011
            • 9
            • Čačak - Srbija

Može samo ona koja je skrivena, ili koja se lako skida.

Comment

• bukvic
              CBC Član
              • 04.04.2010
              • 61
              • sjenica

Ja pravim sam jednu kuku za juga. Zamislio sam da će bit uredu ako je napravim da se šrafi za ploču koja će bit par cm iza branika. I montirat ću je samo kada vučem prikolicu skidat čim otkačim prikolicu. Dali treba atest za takvu kuku???

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Naravno da treba.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ljube-kugla
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 1531
                  • batajnica

a sta oni kojima kuka stoji 20.godina zavarena,da je seku i prave montznu i Jovo nanovo i sve plati kome nisi a i kome jesi aj ponovo
                  ko na nas krene iz mesta je naje&o
                  a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Da, svima koji ne vuku stvarno prikolicu treba je zabiti tamo gde sunce ne sija, trista puta sam razbio noge na kuku koja štrči a neki dan sam očešao auto jer debil ima pola metra i slovima pola metra isturenu kuku, peca kitove valjda...
                    Niko od vas vozača nije čuo za Euro kuku, e pa sad vam kažem mada ste znali i pre za to čudo tehnike. Sad su svi odjednom iznenadjeni i uvredjeni

Konačno, kuka služi nameni a prikolica je vozilo za sebe (doduše vučeno) i može da je vuče bilo ko kome zatreba a ne da ako pozajmim prikolicu moram pozajmiti i auto...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pantah
                      CBC Veteran
                      • 25.03.2007
                      • 159
                      • Beograd

Originally posted by b_samardzic
                      Stare kuke moraju da se skinu iako imaju atest. Po novom pravilniku samo euro kuka moze.

Kuka sme da bude montirana samo ako se vuce prikolica u suprotnom placas kaznu ako vozis auto sa kukom a ne vuces prikolicu.
                      Samo na novim vozilima. Na starim vozilima ostaje kuka koja je bila. Problem može da nastane za one vlasnike koji su imali staru kuku ali nisu imali atest pa policajac na putu omože da kaže da je kuka sveže namontirana i ne odgovara zahtevima.
                      Money for nothin' and chicks for free

Comment

• Pantah
                        CBC Veteran
                        • 25.03.2007
                        • 159
                        • Beograd

Originally posted by bukvic
                        Ja pravim sam jednu kuku za juga. Zamislio sam da će bit uredu ako je napravim da se šrafi za ploču koja će bit par cm iza branika. I montirat ću je samo kada vučem prikolicu skidat čim otkačim prikolicu. Dali treba atest za takvu kuku???
                        Treba, ali ne bi trebao da ga dobiješ. Naime, pre svega kuka mora da bude homologovana (to se radi za velike serije) a atestom se potvrđuje da je homologovana kuka ugrađena na vozilo na propisan način.
                        Money for nothin' and chicks for free

Comment

• bukvic
                          CBC Član
                          • 04.04.2010
                          • 61
                          • sjenica

Aha tako znači. E pa onda će da se ponačekaju da uopšte odem na atest. Hvala na informacijama.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Katastrofa.....

Na Samari imam kuku i izdatu trecu tablicu. Sutra mi istice registracija i pocinju muke. Kao po obicaju kada dolazi leto i treba mi prikolica ja ostajem bez mogucnosti da je koristim (baksuz). Inace prikolica koju sam kupio pre par godina je pravljena i nemam nikakav papir od nje, ali kada sam je zimus malo renovirao i ogulio staru farbu nasao sam na rudi ukucane brojeve. Znaci predpostavljam da je nekada radjen atest, ali ko i gde to samo bog zna. Kupio sam je od nekog dede koji nemam pojma ni da li je ziv ni gde zivi. Da li neko zna da li ti brojevi mogu da mi pomognu ili moram atest ponovo, posto mi je pun k...c zezanja sa prikolicom i SUP-om.

Svaki put kada sam menjao auto, zahtev za trecu tablicu, pa cekaj 2 - 3 meseca da je naprave...taman dok je dobijem meni vise ne treba i tako u krug.

Da ne pominjem da ako hocu da radim atest, moram da vucem prikolicu iz Temerina u Novi Sad, a ne verujem da su resili nesto kao probne tablice za prikolicu... Naravno ako nesto ne prodje ajd opet...

Atest za kuku kada sam poslednji put pitao je bio oko 1000din, ali je zato zahtev iz SUP-a bio oko 3500din.

Znaci ako hocu sve regularno da uradim, ne verujem da cu proci ispod 150e. Jos ako mora prikolica svake godine da se registruje.....pa dokle vise!!!
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Upravo sam poslao suprugu da ode do SUP-a u Temerinu (posto sam ja na poslu) i raspita se sta i kako za prikolicu.

U SUP-u u Temerinu ne znaju nista. Jedina informacija koju je uspela da dobije je da ce probati da se raspitaju u Novom Sadu pa da navrati za par dana. Proslo je skoro 3 meseca od pocetka godine a oni nemaju informacije!?!?!?!?!?!?
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sergejlakic
                                CBC Član
                                • 05.11.2010
                                • 33
                                • novi sad

Ja atestiram prikolice na terenu Temerina (Novog Sada).
                                Procedura za samogradnju prikolice je sledeca:
                                1) Tehnicki pregled - konstatuje da je (stvarno) rec o samogradnji i stavi dve napomene (potreban PUS i potreban atest prikolice)
                                2) MZ - das izjavu sa dva svedoka da si ti (stvarno) napravio prikolicu te i te godine
                                3) SUP NS - vestak obavi pregled i izdaje Resenje o kucanju PUS-a
                                4) AMK NS - kuca PUS
                                5) AMK-CMV NS - atest
                                6) Tehnicki pregled - zavrsava tehnicki
                                7) SUP - tablica i saobracajna

To funkcionise u NS.
                                Za fabricke - moras imati papire i kaci te samo 6) i 7).

Comment

Working...
                                X