Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

jbg

'ajd da napravim mali tutorial...

nemam nalepnicu ali ce posluziti i siva folija

odlepi se deo podloge i presavija na unutra. Odlepiti pazljivo, jako pazljivo, jer folija u tom trenutku jako ranjiva

postavi se na soferku i palcem druge ruke lagano zalepiti. Sve raditi jako, jako lagano i bez nervoze.

i na kraju, izvlaci se donji papir a palcem lagano lepiti nalepnicu...

ovo deluje lako, ali kad se jos u celu jednacinu ubaci i tabla od kola, nagib soferke u kontra smeru, zima...
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• passatCL
      CBC Veteran
      • 03.11.2007
      • 120
      • Nish

Zanimljivo je da onaj neki nacelnik iz policije u SAT-u pokazuje potpuno drugaciji nacin postavljanja.
      Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Chubbs brate,
        spasio si me!
        Već sam jednu uništio i bez lepljenja, ispala mi iz fascikle (kakav baksuz!) a preko nje prešao autobus i to harmonika (brate mili!) to ninašta ne liči i ne može se ni zalepiti!
        Priznajte ovo se još nikom nije desilo! Tamo mi i treba kad razmišljam o monogradnim uljima i jesam li lud, e pa jesam!
        Kad sam video tutorijal već mi lakše jer mi se čini da je uputsvtvo kod pandura drugačije pa bi ionako loše zalepio!
        Sad sam bar spašen od kupovanja treće!
        Plaća se 215 + 185 + (200 do 210), prva dva su za makricu jedno za državu drugo za zavod za izradu novčanica i treće je neka taksa zbog koje sam danas bez kola, kažu da je 200 ili 210csd ali nemaju žiro račun a šef im nije bi tu popodne (rade do 19h) pa tek sutra moram to da sredim. Pitam ljubaznu (mladu, ni nalik klasičnom panduru) službenicu da zvirne na net i nađe taj račun, a ona meni - nemože bez šefa (- pa zovi ga (devojče) -) neće moći mora da dobije odobrenje iz Bgd. ???!!
        I ... umesto da mi bude lakše da u sebi opsujem (ne bi bio bar peško) - nije. Sve mi lepo objasnila uz objašnjenje da ne zalepim pogrešno. Prlilično ljubazno i sa žaljenjem što mi se desilo. Na ovakav odgovor (tipično pandurski, do žaljenja i uputstva za nalepnicu (makar pogrešnog), bi bilo logično da čovek eksplodira). A da je bar obična pandurčina i da je isti tekst rekao onako "pandurski" bilo bi (ma na... vas sve na k... od tebe do šefa i onog iz Bgd.).
        Ovako ni to.
        Reforma policije je čudo. Dovedu malo mlađe, lepše, poštenije i dobroćudnije i nije ti ni da ospuješ da ti bude lakše.
        Pomiriš se da si žrtva sistema pa sedeći put nalapnicu čuvaj kao zenicu oka, nema druge.
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

ima li neko to njihovo uputstvo, skenirano?
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• jomini
            CBC Senator XXL
            • 11.03.2007
            • 490
            • Novi Sad

Originally posted by passatCL
            Zanimljivo je da onaj neki nacelnik iz policije u SAT-u pokazuje potpuno drugaciji nacin postavljanja.
            Da, on samo sa jedne spoljne strane odlepi kao sličicu.
            San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

Originally posted by Chubbs
              ima li neko to njihovo uputstvo, skenirano?
              Ako sam dobro razumeo ovog Lemajića, ići će i uputstvo sa nalepnicama uskoro. Ako već nije krenulo.
              Pa ako nisi u cajtnotu, strpi se i dobićeš s nalepnicom.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

nisam, imam vremena na pretek.

Comment

• boban1982
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2010
                  • 1106
                  • Batajnica
                  • SAXO VTS-BIC

Ljudi nemojte da se sekirate oko lepljenja te nalepnice,nije to nista strasno,vec sam dve zalepio,kao slicica za album,nista prostije.Pa i ako se pocepa,nije smak sveta,moze se dan,dva voziti i bez nje.Video sam na nekim kolima da ih nema na soferci,a imaju nove table...

Comment

• godzi84
                    CBC Početnik
                    • 04.03.2011
                    • 1
                    • Beograd

Originally posted by StudentBGD
                    Stvarno su lose osmislili to odlepljivanje nalepnice. Verovatno zato ima toliko ovakvih slucajeva, ja sam ih video bas dosta

Takodje, mnogo lakse bi bilo da se lepi u gornji ugao soferke, jer nema armature da smeta.
                    Ok, postoji li nacin da nesto uradim ako sam ovako nalepio nalepnicu, da skinem visak papira a da ne s****m samu nalepnicu? Neko pokusao?

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Pa, da ... u Bgd.
                      Meni je progledano kroz prste (doduše jedna tabla i to prednja je bila na šoferki inače me ne bi ni zaustavio) jer je bio isti datum i objasnih da sam uništio (gde da kažem izgubio) nalepnicu i pokrenuo postupak za novu (mislim da su me spasle one dve uplatnice sa istim datumom, jučašnjim). LJubazni (biće skoro propast sveta, ... nije šteta) pandur mi je objasnio da po članu (j.b.g. nisam zapamtio) tom i tom bez nalepnice se vodi da voziš neregistrovano vozilo i da je kazna velika (nije naveo kolika).
                      Mislim da bi par dana trebalo da tolerišu ali ipak pazite već "dan posle" može i crno da vam se piše. Kad je čuo da dva put plaćam nalepnicu (sa dokazom da sam 400 din. već uplatio u budžet) reče nešto kao ajd' ionako imaš vanredni trošak da te ne pelješim još i ja, ali nemoj sutra da se praviš lud neće ti pomoći.
                      Evo izvadih novu nalepnicu. U Bgd.-u samo čekanje u redu a u provinciji (kako gde) mora i da prenoći.
                      Neko je rekao da je 580csd, međutim ja platio 610 (i sa provizijama na tri uplatnice, 700 okruglo).
                      Ako ne znaju na šalteru da vam daju žiro račun za administrativnu taksu evo i toga, možda nekom zatreba:
                      Svrha: Republička administrativnna taksa
                      Pimalac: Republika Srbija
                      =210,00=
                      ž.r. 840-742221843-57
                      poziv na broj: 97 17-027
                      Druge dve uplate su za nalepnicu i treba da ih ima u svakoj policijskoj stanici, 215 i 185 din.
                      Još treba popuniti izjavu da ste istu izgubili (uništili) i to je to.
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• jomini
                        CBC Senator XXL
                        • 11.03.2007
                        • 490
                        • Novi Sad

Ja danas na parkingu ispred firme malo se prošetao među autima s novim tablicama. Našao četiri komada, a nijedan nema zalepljenu nalepnicu.

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ljudi da li smem ja nalepnicu da zalepim na providnu foliju pa da nju stavim na to mesto. Evo danas sam je dobio, nisam je jos stavio, a nesto mi se ni ne svidja da lepim stvari po soferci. Pogotovo sto sumnjam da ce moci da se skine posle godinu dana duvanja toplog vazduha po njoj i przenja na suncu.
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Zaista i ja sumnjam da bez 2-3 godine može lepo da se skine. Bićemo šareni kao bižićne jelke.
                            Ipak, zaista bi trebalo proveriti da li je to što je predloženo O.K. jer ako ti rebnu kaznu, bolje da se šoferka šareni, pre ili kasnije će se skinuti (makar 2014. ili kad uđemo u EU ).
                            Uzgred, možda se pojavi i neko sredstvo za skidanje nalepnica. Eto prilike za trgovce.

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da, da orvorimo ispred SUP-a agenciju za profesionalno skidanje nalepnica

Ipak sam moju nalepnicu zalepio, pa cu sledece godine misliti sta sa njom. Necu da razmisljam da me neki pandur zeza zbog gluposti. Nije bilo nekih problema. Malo ste me isprepadali ovde da je nalepnica jako "svilena", ali nije bilo problema. Jedino kada krene da se lepi nema odustajanja. Kako je krenulo tako mora ici. Sumnjam da bi mogla da se odlepi u jednom komadu.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Jašta!
                                Slažem se da lepljenje nije mnogo komplikovano (kao sličica) ali da zbog kondenzacije i ostalog u praksi treba biti oprezan (mada ide lepše vreme). Uopšte ne mora po Chubbs-ovom uputstvu ali je jedna od boljih opcija jer tako ne može da vam se desi da se "zbrčka" (uđe vazduh). I naravno kako god lepili (kao što kaže 'savke') lepiti iz jednog poteza (bez stajanja).
                                Naravno ne treba se opterećivati šta će biti za godinu dana, nego tada otvoriti temu. Čak i dve nalepnice nisu posebna katastrofa (otpilike tek nešto veća je od vinjetke a njih nekada morate da zalepite i 3 ili 4 komada pa nikom ništa).

Comment

Working...
                                X