Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Put-in
    Banovan
    • 28.01.2009
    • 189
    • Beograd

Re: Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

Ne dragi moderatoru, nisam ja stavio protiv pravila, sve je tu, sve se vidi (samo folija koja drži nalepnicu nije skinuta), meni se više sviđa tako jer nalepnicu ne mogu da oštetim brisanjem šoferke, a i nigde nije napisano (niti mi je rečeno) kako je pravilno. Znam da mi za to ni jedan policajac neće praviti problem, ali ako mi fali hologram sa nalepnice (deklariše se kao oštećena nalepnica) onda eto problema. Uostalom, najverovatnije je i tebi isto postavljena kao meni (ako je imaš) jer 99% ljudi tako lepi. Ja još nisam video "pravilno" (po uputstvu koje ne postoji) zalepljenu nalepnicu, iako sam se trudio da nađem.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

ne slazu ti se izjave u ova dva posta. U prvom kazes kako ti se ne svidja kad je zalepljena po pravilu a sad kazes da ne znas sta znaci to pravilno. I moderator sam kad brisem, premestam, prepravljam i ostalo, inace sam obican citalac.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Put-in
        Banovan
        • 28.01.2009
        • 189
        • Beograd

Da se razumemo, znam kako bi trebalo to pravilno da se zalepi, jer sam gledao uzvišenog Alvirka koji je to objasnio, ali gledajući realno, to nije kako treba (iako je pravilno) jer se nalepnica tako vrlo lako ošteti. Što bi se ja jedini pravio pametan i lepio je "pravilno" (stavljam navodnike jer nigde pri dobijanju nalepnice ne piše kako je pravilno) kad niko ne radi tako. Stvarno sam tražio da nađem jedan primerak "pravilno" zalepljene nalepnice i nisam uspeo da nađem. Takođe, zašto baš desni donji ugao, realno to nekome može da smeta pri vožnji, zašto nije gornji desni ugao, tu ne bi smetalo nikom. Ta nalepnica je jedini dokaz da je vozilo registrovano (osim čitača kartice-saobraćajne) a ona je urađena nakaradno i bez ikakvog napisanog objašnjenja.

Sasvim sam siguran da će nalepnicu menjati ili nešto će uraditi da to srede kako treba. Isto kao i za nove tablice, jer ove sada će se izdavati do oktobra (do kada ih imaju na lageru), a nove će štampati bez Ž,Đ,Š ... slova i bez W,Y,X,Q ... slova.

P.S. malo pre stojim na terasi i brojim kola koja UOPŠTE nemaju zalepljenu nalepnicu, od 25 auta, ni jedno nije imalo "pravilno" zalepljenu nalepnicu, 5 auta uopšte nije imalo nalepnicu a nekoliko njih je imalo zalepljeno na "pogrešnom" mestu, počeo sam da se smejem kad sam video da jedna Lada ima zalepljenu nalepnicu u desnom delu šoferke- NA SREDINI . Hoću da kažem da je neinformisanost u vezi te nalepnice ogromna a tu je kriva država-MUP. Nije to mala stvar, jer su kazne velike. Šta ih košta da pri izdavanju iste daju jedan papir sa objašnjenjem gde-šta-kako?!

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Nemaju oni vremena da objasnjavaju kako se lepi,vidis koliki su redovi za izdavanje novih tablica,napravili su citavu nauku oko toga,a pritom je nevazeci grb na njima,pa ce kad odstampaju nove da nam ponovo menjaju table,kao da nekoga briga za taj grb!Videli ste verovatno nove bosanske tablice,izgledaju bolje sto puta!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by migun
            Ja sam moju nalepnicu zamenio iz prostog razloga jer mi se nije sviđalo kako to izgleda kada se postavi po pravilu (ne mislim na mesto postavljanja)........... E sad sam ovu novu zalepio celu, nije po pravilu ali barem mogu da brišem šoferku iznutra a hologram je tu kao i sve što treba da se vidi a i lepše izgleda.
            a da li prolazis kroz rasrsnicu kada je crveno ako ti ne svidja pravilo da stojis dok se ne upali zeleno?

ili mozda ides i na posao od 11 jer ti se ne svidja pravilo da se radi od 8?

Dalako cemo stici ovakvim modifikovanjem propisa po licnom nahodjenju.

Originally posted by migun
            Takođe, zašto baš desni donji ugao, realno to nekome može da smeta pri vožnji, zašto nije gornji desni ugao, tu ne bi smetalo nikom. Ta nalepnica je jedini dokaz da je vozilo registrovano (osim čitača kartice-saobraćajne) ....
            Bas zbog toga sto je dokaz o registraciji motornog vozila ide u donji desni ugao (kao i u celom svetu gde su uvedene pre Srbije). posto je namenjena za motorna vozila, bilo bi vrlo zanimljivo utvrditi da je neka scania ili dvospratni autobus registrovan kada bi im nalepnica bila u gornjem desnom uglu (mada njima tu sigurno ne bi smetala u voznji, iako nema povrsinu od pola kvadrata)
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Put-in
              Banovan
              • 28.01.2009
              • 189
              • Beograd

Originally posted by sri98
              a da li prolazis kroz rasrsnicu kada je crveno ako ti ne svidja pravilo da stojis dok se ne upali zeleno?

ili mozda ides i na posao od 11 jer ti se ne svidja pravilo da se radi od 8?

Dalako cemo stici ovakvim modifikovanjem propisa po licnom nahodjenju.
              Ne, crveno poštujem i zeleno i žuto.

Radim kad hoću i koliko hoću jer imam svoju firmu.

A sad jedno pitanje za tebe. Zašto su Šveđani izbacili te nalepnice iz upotrebe, iako su ih prvi uveli?
              I odakle tebi da ja "modifikujem" propise? Jel imaš možda službeni glasnik pri ruci pa znaš kako treba i gde? Meni nigde nisu objasnili kako-šta, nigde nisam dobio napismeno kako se to lepi. Možda sam ja u pravu a možda si ti. Ako shvataš poentu... ne kažem ja ništa drugo osim da su napravili OGROMNU zbrku oko tih nalepnica.

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Samo da nesto podsetim.

Meni nigde nisu objasnili kako-šta, nigde nisam dobio napismeno kako se to lepi.

Neznanje ne oslobadja od odgovornosti. Pa kom obojci Tom i Dzeri.
                www.paluba.info

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

OK, sorry, imas svoju firmu, onda moze ovo pitanje da li PDV placas jednom godisnje jer ti se ne svidja pravilo da se placa jednom mesecno?

Za svedsku ne znam niti me nesto zanima jer zivim u srbiji. propis modifikujes jer nalepnicu lepis kako se tebi svidja, a ne po propisu. a sto se tice glasnika, nemam ga pri ruci, ali imam pri monitoru, na strani br 3 ove teme, 3 posta iznad tvog, pa si mogao i sam da procitas sta je propisano.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Ovde je "poanta suštine" kako ispoštovati propis i ne izgubiti vreme i novac pri tom. Ako krenemo u raspravu o smislenosti ZOBS-a ...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Bas zbog toga sto je dokaz o registraciji motornog vozila ide u donji desni ugao (kao i u celom svetu gde su uvedene pre Srbije). posto je namenjena za motorna vozila, bilo bi vrlo zanimljivo utvrditi da je neka scania ili dvospratni autobus registrovan kada bi im nalepnica bila u gornjem desnom uglu (mada njima tu sigurno ne bi smetala u voznji, iako nema povrsinu od pola kvadrata)
                      Objasnio si ga isto kao i jedan pandur na tv-u. A evo šta bih ga ja pitao da sam bio voditelj te emisije - zašto nije određeno tako da se na vozila B kategorije lepe u gornji desni ugao, a C i D kategorije u donji desni ugao?

Inače, nije tačno da se u celom svetu lepe na to mesto. Na primer, u HR se lepe u gornji ugao, s tim što su oni uspeli da budu još gori od nas pa im se nalepnice lepe sa spoljne strane stakla...

Comment

• kuzmar
                        Moderator
                        • 18.12.2009
                        • 783
                        • Lazarevac
                        • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by mupe
                        Objasnio si ga isto kao i jedan pandur na tv-u. A evo šta bih ga ja pitao da sam bio voditelj te emisije - zašto nije određeno tako da se na vozila B kategorije lepe u gornji desni ugao, a C i D kategorije u donji desni ugao?
                        Vidis postoje vozila B kategorije koja su po gabaritima identicna vozilima C i D kategorije (npr. sva kombi vozila ukupne mase do 3500 kg). Gde pi takvim vozilima bila nalepnica? Na visini od 2 metra?
                        www.paluba.info

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by prolupator
                          Ovde je "poanta suštine" kako ispoštovati propis i ne izgubiti vreme i novac pri tom. Ako krenemo u raspravu o smislenosti ZOBS-a ...
                          O tome i pricam, zalepis lepo desno dole i ne razmisljas da li ces placati taxu za novu, da li ces placati kaznu, a onaj ko treba da je cita, neka je cita i razmislja da li je auto legalno u saobracaju ili nije.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by mupe
                            Na primer, u HR se lepe u gornji ugao, s tim što su oni uspeli da budu još gori od nas pa im se nalepnice lepe sa spoljne strane stakla...
                            Od kada? Do 2006. su mi u OS u ovlašćenom servisu za registraciju vozila, na kraju postupka oni lepili nalepnicu (kao i svima) u gornjem desnom uglu sa unutrašnje strane. Staru nalepnicu su jednim potezom strugača odstranili i na isto mesto zalepili novu. Servis ima pečat MUP za overu produženja važnosti dozvole, tako da se sve obavi u veoma kratkom roku. Samo prilikom prve registracije mora se ići u MUP, da vlasnik potpiše primitak dozvole. Nalepnice su bile veoma čvrste, tako da sumnjam da se nekome pokidala prilikom lepljenja.

Sri je objasnio suštinu i kako raditi, pitanje je samo kvaliteta nalepnica. Uskoro ću steći iskustvo, jer mi u junu ističe registracija.

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Sta reci evo registrovao sam i laku auto prikolicu i tamo se lepi u gornjem levom uglu zadnje strane. Samo gledam kada cu da je ogulim kad istovaram nesto iz nje...
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by kuzmar
                                Vidis postoje vozila B kategorije koja su po gabaritima identicna vozilima C i D kategorije (npr. sva kombi vozila ukupne mase do 3500 kg). Gde pi takvim vozilima bila nalepnica? Na visini od 2 metra?
                                Da, zašto da ne? Ne misliš valjda da je to previsoko? Uostalom, moglo je da piše i neko ograničenje visine, da ne bi dolazilo do zabune.

Da i ne pričam što je nalepnica mogla da se lepi na tablicu, kao u Nemačkoj, na primer na mestu one idiotske ćirilične oznake grada.

Originally posted by Franjo
                                Od kada? Do 2006. su mi u OS u ovlašćenom servisu za registraciju vozila, na kraju postupka oni lepili nalepnicu (kao i svima) u gornjem desnom uglu sa unutrašnje strane... Nalepnice su bile veoma čvrste, tako da sumnjam da se nekome pokidala prilikom lepljenja.
                                Zaista ne znam od kada, ali znam da se to po njihovim forumima masovno komentarisalo, jer se često dešavalo da nalepnica propadne od sunca i vlage, posebno na automobilima koji se često voze na mašinsko pranje. U svakom slučaju, lepe se u gornji ugao.

Pošto povremeno putujem u HR, obratio sam pažnju na nalepnice i, u to vreme kad se pisalo po forumima, svima su nalepnice bile na spoljnoj strani. Kasnije sam viđao i spolja i unutra, ali se nisam bavio time zašto postoji razlika...

Comment

Working...
                                X