Koliko koristite zmigavce, pokazivace pravca?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Ono sto ja znam kod nas migavac (zmigavac) je misaona imenica kad skrecu sa vozilom, kod nas u Srbiji, mislim na Beograd, imam osecaj da vozaci komuniciraju telepatijom a ja jos nisam razvio um do tog nivoa.

Za mene su Turci napredniji, bar izbace ruku kad hoce da skrenu sa kolima.

Jos od polaganja vozacke nisam promenio misljenje da migavac sluzi da upozoris da ces da izvrsis radnju skretanja tj promenu pravca u toku voznje. Bar na auto putu prilikom svakog preticanja prvo upalim migavac pa zapocnem preticanje i ponovo dam migavac da cu da se vratim na predhodnu traku. To kod nas na autoputu BGD NIS teeesko da ces da vidis.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Davati migavce uvek jeste za pohvalu, ali dati levi migavac pre dodirivanja kočnice (paljenja štopaljki) je odlika samo jako malog broja (dobrih) vozača na ulicama... Takav vozač je mnogo više doprineo bezbednosti u saobraćaju nego oni koji daju migavce kao roboti.

Isto tako, ako ja vozim 60, a neko 80 i u stanju je sa 60 da prođe krivinu, što se mene tiče ne mora ni da da migavac (pogotovo ako je desni).

Migavac mora da se koristi kao sredstvo komunikacije... on ne služi da bi automobil skrenuo... isto tako, morate imati na umu da nekada nepredviđeno paljenje štopaljki (stavljanje noge na kočnicu bez potrebe ili ako je to urađeno bez logičnog rasporeda radnji) može da zbuni ljude iza vas.

Comment

• Damjan156
        CBC Senator XXL
        • 07.01.2008
        • 568
        • Beograd

Dok sam bio u HR pre par dana i na autoputu sveža saobraćajka,samo leva traka je ostala prohodna...
        Da je neko ludilo na putu primetio sam zahvaljujući autobusu koga sam spazio na kilometar ispred mene sa upaljena sva 4 dok je prolazio tuda...naravno ubrzo nakon toga sam i ja postupio isto...sva sreća zbog majmuna sa pasatom koji je jurcao za mnom.

Stvarno je mnogo korisna stvar automatskog paljenja sva 4 migavca prilikom naglih zaustavljanja...
        Strauli motorsport
        Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

Originally posted by Bane®
          Davati migavce uvek jeste za pohvalu, ali dati levi migavac pre dodirivanja kočnice (paljenja štopaljki) je odlika samo jako malog broja (dobrih) vozača na ulicama... Takav vozač je mnogo više doprineo bezbednosti u saobraćaju nego oni koji daju migavce kao roboti.

Isto tako, ako ja vozim 60, a neko 80 i u stanju je sa 60 da prođe krivinu, što se mene tiče ne mora ni da da migavac (pogotovo ako je desni).

Migavac mora da se koristi kao sredstvo komunikacije... on ne služi da bi automobil skrenuo... isto tako, morate imati na umu da nekada nepredviđeno paljenje štopaljki (stavljanje noge na kočnicu bez potrebe ili ako je to urađeno bez logičnog rasporeda radnji) može da zbuni ljude iza vas.

potpis ko vrata

@Damjan156 - to vrlo cesto primenjujem kada kocim, napominjem KOCIM, ne, prikocujem ili usporavam

na osnovu stop svetla, vozac iza ne moze da zakljuci silu zaustavljanja, vec samo na osnovu toga koliko se auto ispred pobija pri kocenju ili na osnovu snimanja situacije ispred

ali ako uz kocnicu das i sva 4, vozac iza je svestan da je u pitanju bas snazno kocenje zbog necega na putu
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Shone89
            CBC Član
            • 05.07.2008
            • 30
            • Novi Beograd

I meni se desilo na Ibarskoj, od Stepojevca ka BG-u na nekom recimo 5-6 kilometru ja treba da se iskljucim za selo na onaj put - nije to ni sljunak nesto fazon tucani kamen. Dajem levi migavac poprilicno ranije - gazim belu i kochim polako - bash zbog toga sto mi je magarac blizu da me ne bi stigo, posle recimo minut kochenja ja da krenem da skrenem i po navici pogledam retrovizor kad lik ni 5 ni 6 nego krece da me obilazi .... ja ne znam shta je tim ljudima u glawi .... Ubice nekog tako ....

Comment

• weasel
              CBC Veteran
              • 07.06.2005
              • 115
              • Novi Beograd

Kad me preseku bez ikakvog migavca onda poludim

i ona druga vrsta koja prvo krece da okrece volan i da skrece pa tek onda spusta ruku na migavac kad vec nikom nije potreban

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Ja sam od onih koji su u "daj migavac i radi šta god hoćeš" fazonu. Da pojasnim... kada neko uključi sva četiri i stane na sred raskrsnice mnogo me manje iznervira nego neko ko ne uključi uopšte migavac, a skreće desno... vrhunac moje histerije je kada se uključujem sa sporednog puta na put sa prvenstvom prolaza i čekam imbecila s leve strane koji na kraju bez migavca skrene u ulicu iz koje izlazim... e tu pucam i familija mi nikako nije dovoljno velika za moj bes pa onda prelazim na ženinu, zetovu i još 12 familija koje se tiču njegovog života.

Ja uvek dajem migavac... na potpuno praznom putu u 3-4-5 sati ujutru, kada jurcam kroz grad SVAKA promena trake je propracena davanjem migavca i naravno bezbednim prestrojavanjem...
                Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

Working...
                X