...zapisnik se pravi zato što nisi platio na licu mesta. On samo služi da olakša pokretanje postupka protiv tebe. Kako bi te upamtili da nema zapisnika ?
Kad zapisnika ne bi bilo, onda niko ne bi ni plaćao kaznu...
Znam da na Zapisniku piše da on postaje zahtev za pokretanje postupka...itd...itd...Imam i ja jedan ovde kući...
Bitne povrede pravila prekršajnog postupka se odnose ili na pogrešno utvrđenu stvarnu nadležnost, ili su pokrenuli postupak a da nije postojao zahtev za pokretanje, ili je protivno Zakonu bila izuzeta javnost, itd...itd...
Sve formalne stvari, i nikakve veze nemaju sa činjeničnim stanjem, itd...itd...
Te bitne povrede su samo jedan od osnova za ulaganje žalbe.
Povreda materijalnog prava je drugi osnov.
Pogešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje je još jedan osnov.
Doneli su Rešenje.
Ti njime nisi zadovoljan, i ulažeš žalbu.
U toj žalbi se pozivaš na pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.
Sa tvojm žalbom se može dogoditi sledeće :
- može biti odbijena, i potvrđena prvostepena odluka.
- može biti uvažena, i preinačena prvostepena odluka.
- može biti uvažena, ukinuta prvostepena presuda, i predmet vraćen nazad prvostepenom organu na ponovno odlučivanje.
Nema tu nikakavog odustajanja ako se ispostavi da su tvoji navodi iz žalbe osnovani, već će Rešenje koje žalbom napadaš ili odmah preinačiti ( jer je tvoja žalba osnovana ), ili će ga ukinuti ( jer je tvoja žalba osnovana ), i vratiti predmet nazad na ponovno odlučivanje.
Ako se žalba uvaži, ili će sami presuditi, ili će vratiti nazad na ponovno odlučivanje. Neće taj predmet nestati.
Već sam ti rekao šta znači odustajanje, i kad se ono može dogoditi.
To nema veze sa postupanjem po žalbi.
Pogrešna adresa ne može ništa značajno da prouzrokuje.
Jel' ti piše u Zapisniku da se javiš dana tog i tog, u toliko sati, radi vođenja prekršajnog postupka ?
To ti sigurno piše dole na kraju.
Ako se ne odazoveš...oni će rešiti u tvom odsustvu.
Neće postojati problem da ti dostavljaju neki poziv i sl...
Već si pozvan sa tom rečenicom koja stoji dole u Zapisniku.
Oni su te upucali na brzini od 107 Km/h.
To je prekršaj.
Bog da siđe s'neba ne može da napravi da to nije prekršaj.
Rešiće da si kriv.
Ti se onda možeš žaliti.
U toj žalbi ćeš navesti da su pogrešno utvrdili stanje, jer to nije prekoračenje od 27Km/h nego je ovoliko, ili onoliko...
Oni će samo onda preinačiti postojeću odluku, u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem.
Kad zapisnika ne bi bilo, onda niko ne bi ni plaćao kaznu...
Znam da na Zapisniku piše da on postaje zahtev za pokretanje postupka...itd...itd...Imam i ja jedan ovde kući...

Bitne povrede pravila prekršajnog postupka se odnose ili na pogrešno utvrđenu stvarnu nadležnost, ili su pokrenuli postupak a da nije postojao zahtev za pokretanje, ili je protivno Zakonu bila izuzeta javnost, itd...itd...
Sve formalne stvari, i nikakve veze nemaju sa činjeničnim stanjem, itd...itd...
Te bitne povrede su samo jedan od osnova za ulaganje žalbe.
Povreda materijalnog prava je drugi osnov.
Pogešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje je još jedan osnov.
Originally posted by StreetRacerCA
Ti njime nisi zadovoljan, i ulažeš žalbu.
U toj žalbi se pozivaš na pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.
Sa tvojm žalbom se može dogoditi sledeće :
- može biti odbijena, i potvrđena prvostepena odluka.
- može biti uvažena, i preinačena prvostepena odluka.
- može biti uvažena, ukinuta prvostepena presuda, i predmet vraćen nazad prvostepenom organu na ponovno odlučivanje.
Nema tu nikakavog odustajanja ako se ispostavi da su tvoji navodi iz žalbe osnovani, već će Rešenje koje žalbom napadaš ili odmah preinačiti ( jer je tvoja žalba osnovana ), ili će ga ukinuti ( jer je tvoja žalba osnovana ), i vratiti predmet nazad na ponovno odlučivanje.
Ako se žalba uvaži, ili će sami presuditi, ili će vratiti nazad na ponovno odlučivanje. Neće taj predmet nestati.
Već sam ti rekao šta znači odustajanje, i kad se ono može dogoditi.
To nema veze sa postupanjem po žalbi.
Pogrešna adresa ne može ništa značajno da prouzrokuje.
Jel' ti piše u Zapisniku da se javiš dana tog i tog, u toliko sati, radi vođenja prekršajnog postupka ?
To ti sigurno piše dole na kraju.
Ako se ne odazoveš...oni će rešiti u tvom odsustvu.
Neće postojati problem da ti dostavljaju neki poziv i sl...
Već si pozvan sa tom rečenicom koja stoji dole u Zapisniku.
Oni su te upucali na brzini od 107 Km/h.
To je prekršaj.
Bog da siđe s'neba ne može da napravi da to nije prekršaj.
Rešiće da si kriv.
Ti se onda možeš žaliti.
U toj žalbi ćeš navesti da su pogrešno utvrdili stanje, jer to nije prekoračenje od 27Km/h nego je ovoliko, ili onoliko...
Oni će samo onda preinačiti postojeću odluku, u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem.
Comment