ko je kriv?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

ko je kriv?

dakle, vozim ulicom koja je dvosmerna ali isto tako nije obelezena po sredini jedino ivicnjacima. ispred mene ide auto koji se krece brzinom koja meni u datom trenutku ne odgovara i krecem da ga preticem, druga pun gas. u tom trenutku sa leve strane iz parkinga pijace izlece kamion da se ukljuci u tu ulicu i naravno, epilog...

siguran sam da je lik u kadetu ispred mene dodao gas kad sam poceo da ga preticem (derpe) ali mi nije jasno jedno ako me kamiondzija nije video a siguran sam da nije i on kaze da nije kako me nije cuo posto auto drugom pun gas od pre neki dan zvuci tako da unutra ne moze da se prica (samo zadnji protocni ima). probao sam da se provucem ali mi nije uspelo posto je izgleda kamiondzija nastavio da izlazi iz parkinga i takoooo... nismo zvali muriju jer je iza mene iso pandur u civilu koji je sve video i reko mi je da sam ja kriv te da ne stvaram sebi jos vecu muku dadoh liku 50e i ajd zdravo meni ostade da se cesem i skupljam pare za popravku mog auta. ali isto tako se sad cesem i mislim da nisam o kriv sto se udesa tice. jedam za brzu voznju ali to je moja kazna ali on je trebao da stane jer se ukljucuje iz sporedne u glavnu ulicu a on to nije uradio. ako ne moze da oceni onda treba da posalje nekog da izvidi da li moze bezbedno da se ukljuci. sta vi mislite...
    deutsche gemacht-gut gemacht...
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mislim da te je taj "pandur u civilu" dobro nasankao. Taj koji se ukljucuje na put sa pravom prvenstva mora da gleda bez obzira da li ti pretices ili ne. Ako nisi imao zabranu preticanja, mislim da nisi kriv. Neka neko od strucnijih objasni, mada to je vec situacija kada sudija "slobodno procenjuje" pa moze da bude svasta. Ali ipak, on se ukljucivao na put.......nekako mi je logicno da je on taj koji treba da vodi racuna a ne ti.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Mislim da nisi kriv ukoliko nije bilo znaka da tu postoji sporedna ulica.
      Ne smes da pretices u raskrsnici, nikakvoj i nigde. Bez obzira na horizontalnu signalizaciju.
      Ako nije bilo nikakvog znaka da je tu sporedna ulica ti to nisi duzan da znas. Ako je bilo znaka, pandur je u pravu.
      Takodje, ukoliko si prekoracio brzinu, opet si kriv.
      U najboljem slucaju po tebe moze biti podeljena krivica, to opet znaci da si i ti kriv pa pushis kaznu samo nesto manju...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Slicnu situaciju imao je moj cale. Razbio je auto, dosla je policija i epilog je bio sledeci:

1. Cale je odgovarao za svoj deo prekrsaja
        2. Lik koji se ukljucivao odgovarao je za svoj prekrsaj

Cale je naplatio STETU u celosti, posto njegov prekrsaj nije bio uzrok nezgode, vec nepravilno ukljucivanje u saobracaj. Imam i deo ZOBS-a, tj clan kojim je to istakao na saslusanju kod sudije. Posle nekog vremena dobio je kaznu.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: ko je kriv?

Originally posted by zverko
          kamiondzija nastavio da izlazi iz parkinga i takoooo...
          Znaci nema sporedne ulice. Nema ni razloga zasto bi preticanje bilo zabranjeno, ako horizontalna i vertikalna signalizacija ne zabranjuju isto. Ako je ovako kako ti kazes, uhvatili te na foru jbg......
          A za to da utvrde da je prekoracio brzinu, oce al' nikad, sve i da jeste
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ma to sto sam prekoracio brzinu je moja stvartj ja bi odovarao za to ali on jeizlazio iz pijace i ima znak stop to sto me nije video od kioska koji su posadjeni sa obe strane to nije moja stvar, sta da je auto bio parkiran tu i da smam morao da ga obidjem. za one koji znaju rec je o ulici iza vidikovacke pijace gde je obicno vikendom nesnosna guzva, ulica koja izlazi na partizanski venac i video klub zabac. bilo kako bilo, ja sam slomio auto i bicu tanji u dzepu za soma evra minimum. dobro u svemu je sto mi se nista nije desilo jer me je spasila folija na staklima. od siline udarca mi je nosac retrovizora uleteo kroz staklo i proleteo tik pored uveta. nasao sam ga na zadnjem sedistu.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Jel kasno sad ? Jel moze nesto naknadno da se uradi?
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Ako je on imao STOP nisi kriv.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• skijash
                  CBC Senator XXL
                  • 07.09.2007
                  • 1354
                  • Beograd
                  • wrx

Au bedak

Comment

• Nex
                    CBC Veteran
                    • 05.03.2006
                    • 132
                    • Rakovica

Domaci panduri su stoka neopevana. I cim vide auto koj ne zvuci kao serijski ili bilo sta sto lici na "budzevinu" odma okrecu krivicu na tebe (dok nisu na duznosti). Znaci, podlozni su onim najgorim malogradjanskim predrasudama. Ja sam imao situaciju da me je lik pokupio dok sam ga preticao i da je 20 svedoka sa strane mene ubedjivalo da se dogovorim jer sam ja kriv. Kasnije se ispostavilo da je lik kriv + pijan. Kada je Akija ona pijana seljacina sa 123kom pokupila i probala da pobegne, panduri kada su dosli prvo sto su rekli bilo je: "Pa ti imas ovde 1.6, to ide brzo". Iz svega toga sam naucio da uvek kad imam cukanje zovem nekoga koje u tom trenutku hladne glave, posto u tom trenutku i najiskusniji vozac nije siguran u svoju nevinost... Nadam se da ces uspeti nekako nesto da izvuces, mada ne znam stvarno...

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

zveri zveri jesi lud... sada je gotovo ali ipak si trebao da zoves muriju, tracak nade postoji uvek...

on se ukljucivao sa sporedne ulice u ulicu vece vaznosti i bio je duzan da propusti vozilo, on je kriv. tvoja brzina nije bitna u prici nego njegova nepaznja, zamisli da si isto tako uradio samo sporije, mozda bi i stigao da ukocis a mozda i ne ali bi on opet bio kriv.

ako je u nekom slucaju a ti proveri, pesacki prelaz u blizini, onda si ti kriv jer ne smes preko pesackog da pretices ali opet si mogao da se cupas kako si OBILAZIO automobil koji je bio nepropisno parkiran

Comment

• vujke
                        Admin
                        • 29.09.2004
                        • 1673
                        • Mladenovac
                        • Daewoo Lanos 1.5SX

Au Dzimi nasankase te jos extra trosak.
                        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Ee, jbg.

Shta bre ko je kriv?!

Po opisanim uslovima za shtetu nastalu na tvom autu kriv je kamiondzija i tachka. On se UKLJUCHUJE na put, i zna se shta MORA da uradi - da stane i sacheka na saobracaj... Poshto nije stao prekrshio je zakon i za sve posledice proistekle nakon toga je kriv. Nema dalje.

Ti si sa druge strane kriv ako si prekorachio dozvoljenu brzinu. Ali to ti je 3000 dinara (ne verujem da si gazio 100 km/h), shto je u poredjenju sa cenom popravke na benguli zanemarljivo... Poenta je da bi ti shteta na autu u tom sluchaju bila pokrivena. Opet kazhem, ako je situacija bila kako je ovde opisana, mislim da si prevaren...
                          http://www.bmw.tv

Comment

• nijebitno
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2006
                            • 629
                            • Modrica

@Zverko
                            Zao mi je, ali reka bih da su te nasankali. Naravno ako nije postojo neki vid zabrane preticanja (znak, linija, pjesacki...)

Originally posted by prolupator
                            Ne smes da pretices u raskrsnici, nikakvoj i nigde.
                            Dozvoljeno je preticanje na putu sa pravom prvenstva prolaza, cak i ako put prolazi kroz raskrnicu. Barem je tako bilo kada i gdje sam ja ucio da vozim.
                            Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• SALE
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2005
                              • 841
                              • Banovo Brdo

Muski si ga ogulio
                              Kamiondzija je kriv sigurno, samo ako nije bilo pesackog ili pune linije. Mada i u slucaju pune moguce da bi prosao sa pricom da si obilazio zaustavljeno vozilo. Izgleda da si malo zbrzao oko dogovaranja i murije.

Comment

Working...
                              X