Pandurski apsurdi i njihovo samo veličanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ICE_MEN
    CBC Senator
    • 05.01.2009
    • 260
    • Višnjička Banja

Pandurski apsurdi i njihovo samo veličanje

Sinoc smo drugar i ja seli da se provozamo u njegovim kolima Golf 2 GT sa zatamnjenim staklima 30% (sto je dozvoljeno) vozili smo se normalno bez divljanja, stali smo na semafor bili smo treci ili cetvrti tako da je brzi start bio nemoguc krenuli smo normalno kad je od jedamput pretekao nas beli pandurski LadnRover sa zatamljenim staklima do 100% (foliju je stavljam majstor mile) toliko je lose postavljena da ima baloncica nego svi mi zajedno godina. Dakle kad su nas zaustavili samovoljno smo izasli iz auta i dali im licne karte pretresli su auto i posto nisu nista nasli poceli su sa ********njem. Zasto ti je auto tako bucan, dal je kraden dal ste dileri i ta glupa pitanja, i opet nije nista nasao, onda je krenuo na folije ZASTO JE TO, KAKO, JEL TI JE DOZVOLJENO OD STRANE SAOBRACAJNE, VI STE OPASNOST PO SAOBRACAJ, VI STE KRIMINALCI KAD SE KRIJETE, VI VALJATE, TIPA FOLIJE SU ZABRANJENE I TAKO TO... i hteli su prijave da nam pisu i uz obrazlozenje(da su lumar folije i da se auto priprema za tuning manifestacije). Tada je meni pukao film i pitam ga a kako vi mozete da imate zatamljena stakla i to NE fabricki na sta sam dobio odgovor MI SMO VLAST MI MOZEMO SVE NAMA SE MOZE, SKIDAJ FOLIJE ILI PISEM PRIJAVE.
    DOKLE OVO VISE IDE??????????????????
    DALI NEKO KONTROLISE NJIH????????????
    Pravilnik foruma
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Pandurski apsurdi i njihovo samo veličanje

Lepo ti covek rekao - vlast.

On sebe tako dozivljava, pa pusti ga neka tako misli i svi sretni.
    Sut s rogatim - to nikad nije moglo. Vestina konverzacije sa takvima dolazi sa iskustvom. I mora tako dok policija ne postane "to serve and protect", tj. da nismo mi tu zbog njih nego oni zbog nas.
    A dotad - kulturno i pazljivo. Oni slucajno imaju veoma zajebano radno mesto, slabo su placeni, rade prekovremeno i u najvecem broju slucajeva imaju posla sa olosem najgore vrste. Kad se sve to sabere lako je moguce da se kola slome na nekom neduznom.
    Mozda je korisno krisom upotrebiti mob.tel. u cilju rekordinga, pa poslati mail na pravu adresu , cini mi se da sistem unutrasnje kontrole u policiji dosta dobro funkcionise.

Opusti se, osim sto ti je sujeta povredjena, super ste prosli.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Ja baš nisam razumeo kako su prošli? Jeste li skinuli folije, pisali vam prijave ili nešto treće?
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• -Miloš-
        CBC Senator
        • 16.12.2007
        • 269
        • Beograd, Karaburma
        • yugo tempo 1.1

Odakle pandurima land rover?

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

Originally posted by ICE_MEN
          sa zatamnjenim staklima 30% (sto je dozvoljeno)
          Uz atest koji verovatno nemas.
          uz obrazlozenje(da su lumar folije i da se auto priprema za tuning manifestacije)
          Kakve veze ima cije su folije.A drugi prekrsaj auto za tuning ako je radjen a za isto nisi radio atest makar bila promena polozaja brisaca ili drugi tip retrovizora ili druga dimenzija guma ili felni cini tehnicki neispravno vozilo.
          MI SMO VLAST MI MOZEMO SVE NAMA SE MOZE, SKIDAJ FOLIJE ILI PISEM PRIJAVE.
          Jeste vlast ali i iznad boga postoji bog. Imaju i oni kontrolu ne sekiraj se samo sto i sam znas da si tehnicki neispravan pa cutis.A da te natera da skines folije nemoze niko. Moze da ti skine tablice i iskljuci iz saobracaja kao tehnicki neispravno vozilo.
          Originally posted by Miloš
          Da igras i ti loto mozda bi ga dobio
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

sa zatamnjenim staklima 30% (sto je dozvoljeno)
            Konacno neko ko zna da je to dozvoljeno. Ajd', molim te, samo mi napisi u kom clanu kog Zakona je napisano da je dozvoljeno do 30%. Godinama to istrazujem, ali nikako da ustanovim.

MI SMO VLAST MI MOZEMO SVE NAMA SE MOZE, SKIDAJ FOLIJE ILI PISEM PRIJAVE.
            Cim si poceo da pametujes, dobio si takav, nekulturan odgovor. Naravno da je dozvoljeno za odredjena vozila drzavnih organa. Npr, ide kolona vozila u kojoj je predsednik drzave. Ako su stakla yatamnjena, ne zna se u kom je vozilu, pa onaj koji hoce da rokne predsednika ne zna u koji auto da puca. Ili, na sta bi licilo, da svako moze da baci pogled u taj Land Rover i da vidi sta ima od naoruzanja, ili da svi na ulici gledaju vozila sa oruzjem, to bi liclilo kao da si svaki dan u ratu.

Svi mi smo im kupili od pdv-a.
            I to Defender 110, a ima i UAZ-a, Pajera, Terana, Patrola, Nive.....
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• -Miloš-
              CBC Senator
              • 16.12.2007
              • 269
              • Beograd, Karaburma
              • yugo tempo 1.1

Nisam znao da su i njih uzimali.

Vidim pajero novi da furaju, za land prvi put chujem za prashinarsku upotrebu [jedini pandurski defender me podseca na one shto treniraju dzukele]

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225
                • Belgija - ranije Luna-Chico

cekaj svi se nesto hvatatet za te folije, ni u jednoj zemlji folije nisu dizvoljene na prednjim bocnim staklima, pricam o zemljama iz EU, cak ni zadnje staklo nije dozvoljeno d abude zatamljeno u velikoj vecini. Ne vidim zasto se svi nesto bunite kao oni bas vas maltretirali, a vi cisti uz ocigledan prekrsaj.

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Nekako sumnjam da bi se predsednik drzave vozio u Land Roveru - defenderu, a i sumnjam da bi defender mogao ispratiti brzinom pratnju predsednika drzave ili nekog malo jacek drzavnog cinovnika. Koliko znam zakon je isti za sve pa i za policiju. Land Rover moze imati zatamnjena stakla ali MORA imati ATESTIRANA zatamnjena stakla (nemere Djura u garazi da zalepi...).
                  Folije na staklima su mi odvratne i licno bih skinuo svima redom. Naravno poenta je u SVIMA REDOM a ne selektivno.
                  Nadam se da u novom ZOBS-u ima jasno definisan nacin zaustavljanja vozaca - vozila od strane OSL.
                  Do tada:
                  Saobracajac: 1000 din (u tezim slucajevima do 2000 din)
                  Krajputas: 1000 din maks.
                  Interventna i ostala gospoda u dzipovima: nepokusavati sa parama ionako su placeni isuvise dobro na cuvanju "zestokih" momaka, splavova, diskoteka...
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• makim
                    CBC Član
                    • 08.02.2009
                    • 52
                    • beograd

Mozda ne bi bilo zgoreg da pomenete ovde , vec kad ste naceli ovu temu, koje su institucije ovlascene da daju atest o
                    procentu zatamnjenja stakala i o proceduri prijavljivanja muranima te vrste prepravke vozila jer to se uglavnom tretira kao prepravka...
                    Srdacan pozdrav

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by sri98

Svi mi smo im kupili od pdv-a.
                      I to Defender 110, a ima i UAZ-a, Pajera, Terana, Patrola, Nive.....
                      Lomare od UAZ-a sumnjam da vise imaju jer su poceli da ih salju nama na kompletno restauriranje posle vise nego uspesnog unistavanja po terenima na jugu Srbije i ko zna gde. To je bila jedna od opcija, druga je otpad. Al' ajde kad je globalna finansijska u jeku bolje je uvaliti je Sektoru za Zastitu i Spasavanje nego ih jednostavno odpisati. Sad smo ih lepo sredili i spremni docekujemo dolazecu sezonu paklenih letnjih vrucina, ako uspemo da ih upalimo-naravno.
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Williams
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2006
                        • 556
                        • Beograd- Cerak

Originally posted by deki-ascona

Mozda je korisno krisom upotrebiti mob.tel. u cilju rekordinga, pa poslati mail na pravu adresu , cini mi se da sistem unutrasnje kontrole u policiji dosta dobro funkcionise.
                        Mislim da je neovlasceno snimanje zakonom zabranjeno i moze imati kontra efekat. Sut sa rogatima nikako, sa serifima samo smireno, kulturno i pametno. Nikako ne nasedati na provokacije, nauciti svoja prava kao i njihova ovlascenja.

Meni je x puta doslo da ih snimam kako prave gluposti, ali jedino sto moze da se uradi je da se okaci na youtube i da sira javnost to pogleda. Znam da imaju posao sa olosem, ali nismo mi jedina drzava sa tim problemom. Problem imaju i druge zemlje samo sto se kod njih takve jedinice ne eksponiraju, nego reaguju po potrebi. Ne mozete ih videti da nalecu na vas sa dugim svetlima, da maltretiraju momka sa devojkom u drive-inu McDonaldsa, prave polukruzno na crvenom ometajuci saobracaj, svlace ljude u i ispred kola i bezbroj drugih primera.

Jedino sto mozes da uradis je ako se osetis ugrozenim da probas da vidis br. znacke (posto da trazis ne smes, narocito ako nema svedoka okolo) ili da zapamtis reg. br vozila i da trazis ime vodje patrole. Posle zalba unutrasnjoj, ombudsmanu, medijima ili kome vec ide... Najbolje je izbeci, samo na finjaka i pomenuti neko poznanstvo po mogucnosti.

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Zakonom je zabranjeno pravljenje fotografskih i filmskih snimaka nekog lica bez njegovog pristanka, kao i tonsko snimanje ili prisluskivanje drugih od strane lica koje ne ucestvuje direktno u razgovoru.U prevodu ne smes nikog da fotografises i snimas bez njegove dozvole, ali zato svoj razgovor sa nekom osobom mozes tonski da snimas bez posledica.
                          Originally posted by djukic
                          Nadam se da u novom ZOBS-u ima jasno definisan nacin zaustavljanja vozaca - vozila od strane OSL.
                          Po novom (MUP-ovom) ZOBS-u Policja ce moci da parkira vozila kad i gde stigne, da vozi preko ogranicenja brzine, da te otera na tehnicki pregled bez ikakvog razloga, pa i da po potrebi proglasi neki deo puta za naseljeno mesto i da shodno tome pise vece kazne
                          Novi predlog zakona koji je pisala policija je pun nepravilnosti i ostavlja veliku mogucnost razlicitog tumacenja od strane OSL.Ako bude usvojen u ovakvom obliku, mocice da pisu kazne kad i za sta stignu, tako da smo ga u tom slucaju svi kao vozaci nahebali!
                          Imate ispod link sa emisijom u kojoj su gostovali ljudi koji su ucestvovali u izradi nacrta zadnjeg predloga ZOBS-a.Ko ima dobru konekciju, savetujem da pogleda, emisija je zaista poucna!!!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Zanimljivi komentari, a neloginosti koliko hoces. Ako je ceo text takav, to je kao da smo ga mi sastavljali na rastilju.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• MOSLER
                              CBC Senator XXL
                              • 27.05.2005
                              • 1064
                              • Niš

Nije takav ceo tekst, ali neke bitne odredbe jesu.Predlog je radjen namenski tako da daje Policiji velika ovlascenja, uz to je pisan vrlo povrsno, namerno ili u zurbi kako bi njihov nacrt zakona otisao skupstini na usvajanje pre necije druge verzije.Navescu samo jedan clan od reci do reci:
                              "Na javnom putu vana naselja vozac je duzan da, uvek kad za to postoji mogucnost, zaustavi ili parkira vozilo van kolovoza"
                              Po ovom, policajac moze da zaustavi svakog ko je prosao pored parkinga ili mesta za zaustavljanje na putu i da mu pise kaznu zato sto se nije zaustavio!
                              Ovakve i slicne propuste ne bi smeo da sadrzi ni jedan nacrt koji pretenduje da postane zakon.

Comment

Working...
                              X