Oduzimanje vozila državljanima BiH sa prebivalištem u SRB?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Oduzimanje vozila državljanima BiH sa prebivalištem u SRB?

Druže evo ovako ti stoje stvari. Imam familiju u Bijeljini (odakle si i ti koliko sam shvatio) i oni su podnosili zahteve za SRB državljanstvo u Bijeljini i dobijali ga tako da znam iz prve ruke

U tome što si dobio (ili ćeš dobiti) imaš uputstvo kako se vade dokumenti u Srbiji, a u njima se u suštini kaže sledeće:

- možeš izvaditi samo SRB pasoš u kome će stajati tvoja adresa iz BiH i sa njim ćeš moći po vize ili u šengen sad kad se ukine

- ukoliko želiš LK u Beogradu (tj. bilo gde u Srbiji) moraš uraditi prijavu prebivališta na teritoriji Srbije i na taj način vadiš LK.

Ono što je važno da NE uradiš kada to budeš radio, a da možeš i dalje da voziš svoj auto, jeste da NE prijaviš BORAVAK u Srbiji već samo prebivalište I na konju si ne moraš da misliš Na kraju krajeva, izvadi samo pasoš, LK ti i ne treba koji će ti k...
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Tako je - generalno jedna jedina stvar o kojoj morate voditi racuna da biste mogli voziti BiH tablice (sto je vec 10 puta receno...) je da NEMATE prijavljen boravak u Srbiji. A da li imate prijavljen boravak nema apsolutno nikakve veze sa time da li imate kompletna dokumenta Srbije, BiH ili oba. Odjavom boravka, i da ga imate, apsolutno nista se ne menja oko samih dokumenata ili vaseg statusa kao drzavljanina Srbije - osim sto nemate pravo da radite u Srbiji (to je jedina losa strana koju znam, ako neko zna jos nesto, slobodno recite)
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Lemi, jos samo da ti dovlaK objasni kako ces da izvadisa pasos a da nemas lk (ako nisi maloletan). Mozda kada on izmeni zakon o putnim ispravama? DovlaK je napisao sve sta je u sustini nemoguce i suprotno zakonima o LK, putnim ispravama i drzavljanstvu, a na sva tvoja pitanja bi odgovori bili na jerdno 3 stranice
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• lemi84
          CBC Član
          • 26.12.2006
          • 20
          • bijeljina - münchen

da iz bijeljine sam, i sve sam sada shvatio, hvala vam puno.

samo jos jedan mali off:
          ne planiram prijavljivati ni prebilvaliste ni boravak u srb i ne planiram vaditi ni l.k ni vozacku (nraravno ako ne budem morao), znaci samo pasos pa me interesuje da li cu ja biti vojno regrutvan od strane srbije (kao sto vjerovatno znate u BiH je ukinuta vojska)

@sri98:
          tek sada sam video sta si napisao, ja stvarno ne znam sve te procedure, videcu sta ce pisati na papiru kada ga dobijem za jedno mjesec dana pa cu onda vidjeti sta cu

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Znaci, neverovatno...

Gospodo, za ovakve teme potrebno je pre svega UKLJUCITI mozak, ko ga ima, da se ne bi lupetale gluposti tipa "hocu pasos necu licnu kartu, a necu prijavljivati ni prebivaliste ni boravak". Hocu i ja americko drzavljanstvo, ali necu ni da udjem tamo niti hocu da se prijavljujem igde bilo kome...

O&O

Comment

• lemi84
              CBC Član
              • 26.12.2006
              • 20
              • bijeljina - münchen

ja sam rekao da nemam pojma kako sve to ide i kako funkcionise, nisam nikada imao iskustva sa takvim stvarima, da znam ne bih pitao. i sta se iscudjavas na moja pitanja, znas li ti sve iz raznih sfera zivota?

izbrisi moje postove i odgovore na njih. hvala

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Originally posted by sri98
                Lemi, jos samo da ti dovlaK objasni kako ces da izvadisa pasos a da nemas lk (ako nisi maloletan). Mozda kada on izmeni zakon o putnim ispravama? DovlaK je napisao sve sta je u sustini nemoguce i suprotno zakonima o LK, putnim ispravama i drzavljanstvu, a na sva tvoja pitanja bi odgovori bili na jerdno 3 stranice
                Vadi je na osnovu LK iz BiH i u pasoš mu se upisuje adresa iz BiH kao što sam već rekao. Dakle, uz ovo državljanstvo koje će dobiti, se dobija i najdetaljnije moguće uputstvo o svim narednim koracima šta i kako se vade izvodi i dokumenta itd.
                Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

E bas ti hvala sto si me prosvetlio da moj posao poslednjih 20ak godina radim onako kako ne treba i to na osnovu nekog obajasnjenja koje je dao neki lik iz konzulata sa 3 petka staza, a koji je dobio sljaku u konzulatu jer ima tetku predsednika opstinskog odbora neke stranke.
                  a kako se o ovmome pise jedno cetvrti, peti put i sve je ponovljeno u nebrojeno navrata, ovde sledi lock uz preporuku za search i lagano citanje.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Originally posted by lemi84
                    ja sam rekao da nemam pojma kako sve to ide i kako funkcionise, nisam nikada imao iskustva sa takvim stvarima, da znam ne bih pitao. i sta se iscudjavas na moja pitanja, znas li ti sve iz raznih sfera zivota?

izbrisi moje postove i odgovore na njih. hvala
                    Na tvom mestu bih makar pokusao da prelistam prethodnih 8 stranica odgovora pa onda pitao, ako ti i pored toga nesto ostane nejasno jer jedan te isti odgovor se daje od pocetka teme...

Comment

Working...
                    X