Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Predlog zakona, novi ZOBS

pogotovo sto je na toj relaciji do pre 1.5god bio katastrofa put,sad je ko staklo i iza svakog coska ih ima.A dok je bio drndav i one rupe,nigde nikog nije bilo,moj matori se svadjao sto su na pravcu gde jedino nije bilo rupa,uvate ga sa 15kmh vise...
    normalno ga carinis,ali mislim da it se oduzima njihov PDV(ako ga ima CG) pa onda na to carina,pa na sve to ide nas PDV
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

A tek ''zona 30'' oko auto-škola... to u pančevačkoj praksi znači ''zona 30'' u celom gradu jer su auto-škole na svakih 300m

lele po ovom zakonu nije poželjno ni pešak biti
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Ovo je najgluplji i najnelogicniji zakon ikad napravljen, samo da molimo Boga da ga skupstina ne prihvati!
        @srdjannisan
        Put je odlican, i skroz si u pravu za to da ih pre nije bilo, a sad iskacu iz zbunja(bukvalno) i kaznjavaju,a da ne pricam o upotrebi civilnih automobila parkiranih pored puta sa radarom...
        Sto se tice carine(u gore navedenom slucaju), to ispade sad duplo pdv, ili ispada da ga nema ako je i kod njih 18%?

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Po ovom zakonu morace da izgrade jos minimum 5 zatvora. Koji je ovo debilizam, Boze sacuvaj! Jel nije bolje da se uvede neki drustveno korisni rad umesto tih zatvorskih kazni? Naravno reforma ce opet finansijski biti na teretu gradjana.

Mobilni telefon malo blazi prekrsaj od prolaska na crveno??? Sto je najgore, provereno ce startovati vozila iz kolone ovi saobracajci-pesadinci ili ovi sa motora, dok ove sto krivudaju u toku razgovora nece niko upozoriti/napisati kaznu....

Sta im znaci ovo "zona 30"? Gde ce ovo da uvedu? U pesackoj zoni nekoj? Biciklistickoj stazi?

Sa alkoholom se slazem kao i sa oborenim svetlom, dodao bih jos i clan zakona za ove sto bacaju djubre iz kola.

@Uki-Mazda: Bicikl je veliki rizik voziti svuda sem na biciklistickoj stazi ili u prirodi, a i tu je merak pesacima da idu pravo po njoj kao i vozilima (policijskim izmedju ostalih), o parkiranju i da ne govorim. Na drumu se moze ocekivati bacanje objekata na vas od strane vozaca/suvozaca automobila, kacenja retrovizorom, udaranja itd...

Comment

• djolers4
            CBC Veteran
            • 05.11.2007
            • 124
            • Vrcin

@DovlaK mislim da se to odnosi na skole a ne auto-skole.Sve ovo nista ne mora da znaci dok ne promenimo svoje vozacke navike i pocne striktna kontrola saobracaja.Voleo bih najvise da ovaj zakon zazivi u svom punom obliku i da pocne da se primenjuju sva ova pravila.Moje misljenje je da se od sebe i svoje kuce prvo krece.
            Nije covijek ono sto misli, vec ono sto cini

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

...
              - Dve godine zatvora za vožnju bez dozvole
              - Do tri godine zatvora za vožnju pod dejstvom alkohola i za odbijanje alko-testa
              ...
              - Smanjena dozvoljena količina alkohola sa 0,5 na 0,3 promila
              Zar ne bi trebalo da 1. stavka pocinje isto kao i 2. stavka, tj. da bude "DO dve god...." neverovatno je da bude explicitno 2 god i tacka za takav prekrsaj.

Ono sa 0,5 na 0,3 je jasno : koristicemo casice od 0,3
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

Originally posted by UkiMazda
                Sto se tice carine(u gore navedenom slucaju), to ispade sad duplo pdv, ili ispada da ga nema ako je i kod njih 18%?
                jok,nego ti se odbije njihov pdv kad doneses potvrdu da si ga uvezo,npr ako ti je auto 10 000 jura ,8200 tebe kosta +carina + pdv,ali ces morati dati i taj njihov pdv koji ti drzava vrati po uvozu (tako ti je iz ostalih zemalja)

jel vidite kako farbaju i preko medija pokusavaju svetu koji nije upucen da prodaju maglu,uvatili se za bodove pa samo bodovi,ko da nista drugo nema....a sve lose stvari cute,isto i komentari samo oni sto hvale,kao sad smo svi savesni vozaci,niko nije napravio prekrsaj u zivotu,mnogo bahatih sa dzipovima,tatini sinovi,e kad se toga uvate,muka mi je,ma daj molim te,ima da proklinju sve sto su rekli....

podrzavam jedino za alkohol. i pesaci (kamikaze) treba da budu najstroze kaznjeni i motociklisti.

Comment

• NShappy
                  CBC Senator
                  • 09.03.2005
                  • 261
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8TDCi

Zakon sličan onom u normalnim zemljama će kod nas da se pretvori u parodiju kao i sve u ovoj državi. Malo sam vozao po Evropi i sve to liči na nacrt našeg zakona. ALI!

75% Ibarske magistrale je kroz neka stvarna a i neka nestvarna naseljena mesta. Ima gomila lokacija gde u sred neke vukoj'bine naletite na tablu ulaska u naseljeno mesto. Nigde ni kuće ni bandere... a table izlaska iz tog istog naseljenog mesta, nigde. Već posle par km opet ulazak u neko drugo naseljeno mesto. Nedaleko od Aranđelovca sam pre par godina po dva puta ulazio u isto mesto. Bar po tablama. Table izlaska NIGDE NIJE BILO.

Napolju je tih 50km/h tamo gde su uslovi puta stvarno takvi. I zona 30 je tamo gde i ne može brže. Ali zato odmah posle table ulaska u naselje, ako ste na dobrom putu bez ćuprija iz kuća, stoji druga tabla gde piše 60, ili 70 ili čak i 90. Ako je put takav da može. Čim zamaknete tamo gde ima i ljudi i trotoara, lepo pišu prestanak 60, prestanak 70 pa i onih 90. Hoću reći, ograničenja se u normalnim zemljama postavljaju prema uslovima u saobraćaju na određenoj deonici a ne prema administrativnim granicama naselja. E sada, ko nam je kriv kada nismo normalna zemlja.

Prolazak kroz crveno samo 6 poena?!? U posledmnje vreme u NS viđam sve češće likove koji mrtvi ladni, kada se isprazni raskrsnica, kreću na crveno. Gledaju da li mogu da prođu a ne koje je svetlo na semaforu. Uspore na crveno svetlo, pogledaju levo desno, nema nikog, teraj. Iako je crveno. To treba da bude 18 poena odmah. Kad ono, malo više nego za telefoniranje.

I tako... ...bla. bla. bla.
                  Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• MarkoJTD
                    CBC Senator
                    • 04.05.2008
                    • 249
                    • Beograd

novitet je i da se policajcima vise ne daje ni dinar za kaznu, vec oni samo mogu da izdaju kaznu gde je rok do kad se moze uplatiti, koliko i gde. znaci nema vise, "moze li za pojas?"
                    - Italian for style

Comment

• low rider
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2006
                      • 613
                      • Beograd

^
                      ma sta ti je, samo ce da povecaju tarifu, u skladu sa zakonom... Sto se tice nacina, saobracajci imaju bar 6 meseci da smisle novu tehniku za punjenje kucnog budzeta i stomaka pecenjem

Comment

• srdjanissan
                        CBC Senator XXL
                        • 20.11.2008
                        • 720
                        • beograd

a ko kaze da nema? ako ne bude nekog zapisa da je delo pocinjeno,sve ostaje izmedju tebe i policajca,sve!
                        cak ce i vise biti mita sada....kakvu garanciju daje to sto nema na licu mesta placanja,da ti on ne moze da plati neki levi prekrsaj ili ljadu-dve u dzep.

glupo i nebulozno i nelogicno i deci od par godina...al zato imamo bodove!!!!pffffff

a za tatine sinove,prica za sebe,ima ljudi(klinaca) i ja sam vozio ocevog dzipa cim sam polozio,sa sve zatamnjenim staklima,ali ima ljudi kojima je urodjen instinkt da kad vide neki luksuzniji auto ,a da ga neki mladji covek vozi,odma krecu da psuju ,protesuju iako nikakav prekrsaj niko nije napravio ,ili prekrsaj gde on ni najmanje nije bio blizu "tatinog sina"...isto sam vozio i tog dzipa kad sam polozio i hondu koja je 10g starija i 10puta jevtinija,da li sam bahat?-mozda malo,ali koristim ono neznanje i manjak hrabrosti drugih vozaca,koji ne znaju da koriste prostor i vreme u saobracaju.
                        ako me niko ne ugrozava i ako nisam pri velikoj brzini ili nekoj ekstremnoj situaciji,pomericu se u stranu i pomoci bilo kome da se izvuce iz neke situacije koju je sam sebi namestio,da ga propustim ili spasem nekog sudara i nista mu necu reci,dok cu kilavstvo,negledanje u retrovizor i skretanjei one voznje levom trakom,uvek prokomentarisati nekom psovkom.

mene su vise ugrozavali ljudi sa losijim automobilima nego sa nekim nafuranim.....

taxisti najavili blokade grada ako se usvoji zakon

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

cekaj, zar nisu taksisti ucestvovali u ovom zakonu... sta sada ima da blokiraju grad

mislim da je njima vise sto ce svako morati da ima po fiskalnu kasicu pa da cuka dakle nema vise "ne zaradim ni hiljadu evra"

oni su oduvek bili crna rupa u budzetu..

sto se tice zakona, mnogo ce tu biti promena, nije nista ovo definitivno, poslato je narodnoj skupstini na razmatranje i mislim da ce tu biti najmanje mesec dana prepucavanja sa komiteta za bezbednost u sabracaju (ko je u stvari taj tip??) preko strucnih institucija (saobracajni fakultet, putevi itd) pa do izvrsne vlasti

Comment

• DovlaK
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2008
                            • 560
                            • Beograd

@srdjanissan

Eeeee... vreme 'tatinog sina' mi je bilo omiljeno... Moj matori vozio službeni Terano II (onaj manji sa 3 vrata) i kad ja obrnem krug po gradu to je bio doživljaj... pa onda kad nekome svirnem što ne kreće na semaforu pa mi izađu i psuju džipa tatinog koji mi je dao Koji su to kompleksaši... strašno... nedavno sam se pojavio na faksu u novom crnom A6... odma' mi je matori postao srpski špijun, i nekako se čovek retroaktivno nafatirao za vreme '90ih Strašno... to sve samo pokazuje koliko smo napaćen narod...

Ontopic:

Ma meni je onaj bradati sa Saobraćajnog faksa i što je neki baja u Komitetu za bezbednost sumnjiv do bola... sve nešto psuje, pljuje, a neki dan sa Ivicom i Stojadinom na konferenciji za novinare... mora da je odustao od sveopšteg nacionalnog interesa pa prešao na lični... lakše ga je zadovoljiti
                            Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Shazalakazoo
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2007
                              • 545
                              • Beograd

Originally posted by djolers4
                              @DovlaK mislim da se to odnosi na skole a ne auto-skole.Sve ovo nista ne mora da znaci dok ne promenimo svoje vozacke navike i pocne striktna kontrola saobracaja.Voleo bih najvise da ovaj zakon zazivi u svom punom obliku i da pocne da se primenjuju sva ova pravila.Moje misljenje je da se od sebe i svoje kuce prvo krece.
                              Ti onda prvi pocni da postujes zakon tako sto ces kad putujes na svakom prosirenju i parkingu da se parkiras
                              Ovakav zakon ne bi smeo da prodje

Comment

• Joker
                                CBC Veteran
                                • 09.05.2005
                                • 116
                                • Subotica

Originally posted by srdjanissan
                                jok,nego ti se odbije njihov pdv kad doneses potvrdu da si ga uvezo,npr ako ti je auto 10 000 jura ,8200 tebe kosta +carina + pdv,ali ces morati dati i taj njihov pdv koji ti drzava vrati po uvozu (tako ti je iz ostalih zemalja)
                                [off topic]
                                Nije 8200, nego 8474
                                [/off topic]
                                Da li je ovaj predlog koji je usvojen onaj iz februara ili je to neki još noviji ?

Comment

Working...
                                X