Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Re: Predlog zakona, novi ZOBS

pa molim te lepo, kakav moze biti zakon koji pise policija za policiju? (nepismeni/retardirani)kadija te tuzi, kadija te sudi.... blago nama kad smo na policijsko postenje i PRAVNU strucnost spali pa da ovakve zakone imamo u skupstini...

Comment

• MarkoJTD
      CBC Senator
      • 04.05.2008
      • 249
      • Beograd

sta mislite oce li ga usvojiti?
      - Italian for style

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Hoce, samo je bitnije koliko ce usvojiti izmena u odnosu na predlog
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

pa ako izbace zaista nekolicinu nebuloznih i vec prezvakanih clanova.... mogao bi i ovaj zakon biti upotrebljiv... Ono sto me najvise plasi je pretpostavka (zasnovana na dosadasnjem iskustvu) da ce da krene cerupanje od strane saobracajne policije... sa sve pozivanjem na novi zobs.... Isto su se ponasali i sa starim, a u zivot mogu da se kladim da ce pojedini (kolicina diskutabilna) pokusati da "prodaju" fore/zakonske odredbe koje NISU prosle i usle u zobs.

Realno me ne zabrinjava ni visina kazni, ni tackice ni sta ja znam, ... kao i vecina normalnog sveta sam kulturan vozac.. postujem signalizacije, propise, pesake, bicikliste.... i manje vise sve osim ogranicenja brzine i ako se uvede limit na 50 (sa sadasnjih 60) bice mnogo veselo... i bice jos vise nesreca bas zbog dodatnog nepotrebnog usporenja saobracaja... jer uvek ima nestrpljivih (sa pravom i bez prava), koji ce ovim biti jos vise pogodjeni.... Ogranicenje brzine nije odlucujuci faktor, vec draga gospodo TEHNICKA ISPRAVNOST vozila i PSIHOFIZICKO STANJE vozaca... Iz ovoga izadje da je "bezbedniji" mrtav pijan / nadrogiran vozac u leshu od kola, koji ide 50 a ljubicastog slona ne bi video da mu predje put, od treznog/trezvenog vozaca ispravnog vozila koji vozi 70... te ce ovaj potonji popiti kaznu... Kao i sve drugo u ovoj drzavi.... naopako....

Comment

• makim
            CBC Član
            • 08.02.2009
            • 52
            • beograd

Od nekih amandmana na sajtu zajednice auto skola , oni su istakli jedino one koje su uputili skupstini u vezi obuke , a ostalo pod kratkim vremenskim rokom izgovor nisu ni komentarisali... ima li nekih pametnih amandmana za druge delove predloga ovog zakona nekih dr. relevantnih faktora...i nekih najava da ce ostati na tome da ce se poceti sa primenom novog zakona ako ga usvoje tek il' ne'tek u 2010.g.
            Srdacan pozdrav makim

Comment

• somi_kac
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2009
              • 796
              • Kać

A, pa naravno da jesu! Njima odgovara da im obuka traje do 6 meseci i kosta 6 puta skuplje!
              OPEL Astra 1.6i
              OPEL Kadett 1.6
              ŠKODA Favorit

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Nisam na vestima našao ništa o usvajanju novog Zakona ...

Zna li neko nešto novo oko tog sr@nja od Zakona ?
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• MarkoJTD
                  CBC Senator
                  • 04.05.2008
                  • 249
                  • Beograd

ovo je najopsirnija vest koju sam video do sad http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=134566 vidi se da su dosta podeljeni, tj. da traze dodatne stavke, sto dalje znaci da ga nisu verovatno usvojili jos i da je poslat na doradu.
                  - Italian for style

Comment

• banebg81
                    CBC Veteran
                    • 26.06.2008
                    • 195
                    • Beograd

Nisam siguran, mislim da je rasprava završena a da treba da se odredi dan za glasanje i to je to. Osim, naravo u slučaju da ga nisu povukli iz procedure, obzirom da kasne sa donošenjem svega i svačega, sumnjam da se to dogodilo. Naravno, određeno je nekim članom od kada stupa na snagu

pozdrav

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

Stupa na snagu 8. dana od dana objavljivanja u sluzebnom glasniku. načelnik saobraćajne policije je rekao da će policija samo prvih 15 dana smatrati prelaznim periodom tokom kog vozači treba da se informisu o novim propisima i tokom kog ce uglavnom samo opominjati, a onda počinje drakonsko kažnjavanje...

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Zavrsena je samo rasprava u nacelu, tek posle ide rasprava u pojedinostima, amandamani, glasanje, pa potpisivanje i tek onda sl.list.
                        Imaju 60 i kusur tacaka dnevnog reda, a zavrsili su 20ak i to u nacelu. Tako da.... trajace to jos

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Koliko sam ja uspeo da razumem neke price ovaj novi ZOBS je takav da je policajac uvek u pravu pa cak i kad nije,a to podrazumeva da je bilo vas 1000 i videlo treptajuce zeleno ,a on kaze ne bilo je crveno ostaje po njegovom. Tacnije,napravili su ga tako da ne moraju u principu sa nikim da se prepiru da li jeste ili nije bilo tako kako su oni rekli

Realno za neke stvari ne bi trebalo uopste da ga usvajaju ali za neke bi trebali i te kako. Sve u svemu bojim se da ce biti izglasan jer ti pederasi koji ga biraju ne voze svoja kola,mnogi od njih uopste i ne voze tako da ih u principu boli qrac. A i da naprave prekrsaj opet su oni ti koji ce to "pocepati" ,sve u svemu spremaju se da nas rendisu na sve moguce nacine samo kako bi nas doveli do toga da postanemo njihovi robovi koji ce sve slusati sto oni pricaju i otimati nam pare na svakojake nacine kako bi oni zadovoljili svoja ****ta,yebem sam sebi mater kad sam uopste i iso da drkam muda tog yebenog 5-og oktobra umesto da sam lepo sedeo kuci i slavio svoj rodjendan

Slobo ,vrati nam se pa nastavi da krades i mi smo lepo krali i ziveli sa tobom

Izvinite svi na ovakvom postu ali ne mogu vise da ih trpim i slusam
                          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• somi_kac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2009
                            • 796
                            • Kać

Pa, slazem se i ja da nam je ona anarhija '90-ih bolje lezala... Iseku ti struju i nacrtaju na papir kako da povezes kada odu.

Nego, meni je najjaci deo, da ako pesak pretrcava na crveno i udari ga vozac kome je zeleno na semaforu, vozac je kriv?!
                            Znate li koliko ce se narkomana i alkoholicara ovajditi od ove stavke kada krenu da pretrcavaju put, ne bi' li vratili dugove! Idiotluk!
                            OPEL Astra 1.6i
                            OPEL Kadett 1.6
                            ŠKODA Favorit

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Jutros, tri raskrsnice, tri sudara i u sva tri slučaja taksisti (za dva sam siguran da su oni krivi), nisam se udubljivao u zakon, ali uveo bi da krivac plaća svima koji čekaju u gužvi i izgubljenu dobit, pretrpljeni strah, povredu lika i dela (ugleda - zbog kašnjenja na sastanak)...
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

evo jedne stvari koja zanima najveci broj ljudi. prihvacen je amandaman da se sa primenom zakona pocne 6 maseci nakon usvajanja. posto ce glasanje o zakonu biti za nekoliko dana, pa objavljivanje u sl. listu, najverovatnije je da ce se sa primenom zakona poceti od 01.01.2010.

Comment

Working...
                                X