Zastarevanje prekrsaja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Odg: Zastarevanje prekrsaja?

Originally posted by reb0rn View Post
    posto sam imao losu preglednost i brzinu uhvati me zuto a i crveno ... nisam potpisao zapisnik u kojem je navedeno da sam presao na crveno i kao prituzbu sam naveo da nisam presao na crveno...
    Ako sam dobro shvatio, ti si u raskrsnicu ušao na zeleno, a iz nje izašao na crveno. Ako je to tačno, onda imaš dobar osnov da se braniš na sudu i da tražiš suočenje sa policajcem.
    ex SAABotražitelj

Comment

• vulkan
      CBC Veteran
      • 03.09.2011
      • 151
      • sabac
      • mazda nisan

Po zakonu ne smes da udjes ni na zeleno ako ocenis da je situacija u raskrsnici takva da je ne mozes blagovremeno napustiti. Ako je prevelika guzva i zastoj. Tako je bar pisalo u knjizi kad sam ja polagao vozacki. Ovo sad nije pisalo a po mom misljenju blagovremeno je valjda pre nego sto se onim drugima upali zeleno.

Comment

• reb0rn
        CBC Član
        • 04.07.2006
        • 32
        • Novi Sad

Originally posted by stevak View Post
        Ako sam dobro shvatio, ti si u raskrsnicu ušao na zeleno, a iz nje izašao na crveno. Ako je to tačno, onda imaš dobar osnov da se braniš na sudu i da tražiš suočenje sa policajcem.
        Neverujem ja sam krajickom oko video zeleno pa i zuto ali je auto bio u procesu kretanja jos, pe je semafor zbunio pa sam posto nije bilo zive duse na raskrsnici cak gledao i levo/desno pa propicio pravo jer samofor vise videti nisam mogao, jednostavno znaju da ovde dosta njih ide na crveno ili cini gresku kao ja i zato namerno snimaju sa nekog parkinga gde ih niko nemoze primetiti cak je i sama policijska stanica nedaleko pa eto lakog nacina da skupis poene kod sefa ili navatas kes na brzaka...
        Cak sta vise verujem da je semafor tu namerno postavljen zbog policijske stanice jer put na kom sam bio slabo koriscen a onaj sto se ukrsta prakticno niko ni ne koristi jos su ulice uske... totalno nepotreban na toj lokaciji

PS: sto se tice licne i prijave nepada mi na pamet da ispravljam krive drine u srbiji........ detaljno cu se raspitati kako i sta da znam ako mu budu teretili sa nevazecu adresu da znam na sta konkretno da se vadim i koju mafiju i koju drzavnu sluzbu da krivim
        PPS: nisam napomenuo zasto nikad nisam isao u SUP novi sad, jer ko nezna jer ne zivi ovde redovi ispred supa su dugi po 100-200m i na hiljade ljudi ceka po 12-14h i to od 2-3AM (vecina iako ceka nestigne na red za taj dan) pa sve do kraja radnog vremena supa, a od agencije gde sam kupovao auto sam cuo horor price o besu tih istih sluzbenika i da ako nemam sve papire da se ne pojavljujem ispred istog jer cu samo izgubiti dane zivta uzaludno a ao bahotosti u vezi informacija kazu da te samo odjebu i da se nemozes nikom zaliti (prica zena koja radi u agenciji 15 godina da joj se smucio zivot i da neka vozila nemoze regitrovat skoro mesec dana).... pre par dana je bilo da su produzili rad od 7 do 24, jer je ispred doslo to tuca jer su za brojeve trazili i po 30-40e jer su ljudi gubili svaku nadu da ce na red ikad stici
        Last edited by reb0rn; 23.01.2012, 00:14.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Re: Zastarevanje prekrsaja?

Ovde je receno, da ne kazem, nalupetano svasta nesto. Prvo, u Novom Sadu mozes da se prijavis na koju god hoces adresu i to poprilicno lako. Da li je kuca, zgrada, svinjac ili kokosinjac legalizovan ili ne, apsolutno je nebitno. Kao dokaz prilazem deo Novog Naselja do Veternika, 3/4 Veternika i kompletne Adice. Drugo, pored picerije cao i kroz tu raskrsnicu prodjem 3 puta dnevno i nikada nisam nigde video nikakvu policijsku sacekusu. Jednostavno nisi imao srece pa si naleteo na patrolu. Trece, saobracajna policija je u Sajkajskoj a ne tu. Ne postoji teorija zavere i sacekusa za one koje izlaze iz perionice pored picerije. Da postoji, stajali bi i pisali kazne za parkiranje, jer redovno stoji 5 kola ispred ili preko puta picerije. Ne treba nama da se pravdas.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• reb0rn
            CBC Član
            • 04.07.2006
            • 32
            • Novi Sad

Zasto sam se nalupetao?, ja sam ovde dosao da iznesem svoj problem a ne da citam vredjanje od strane bez ikakve osnove a jos taj neko je admin!
            Ako ti mislis da mozes da me ujavis ja cu ti dati sve papire svih 40 stanara zgrade, mislim da bi te vecina i castila 20e * 40 = 800e, sa ovim sam ozbiljan jer mi bas zbog toga imali savet stanara i nemam potrebe nekog na forumu da lazem.... to ako se ranije moglo prijaviti i na svinjcu na nekoj njivi sad nemoze...... i nevidim interes osporavanja ako se konkretno nezna tacna procedura promene adrese u zadnjih 6 meseci u novom sadu

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Re: Zastarevanje prekrsaja?

kako placate struju, vodu, kablovsku, komunalije i ostale dadzbine? gde dolaze racuni? koja adresa pise na racunima?
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by reb0rn View Post
                Neverujem ja sam krajickom oko video zeleno pa i zuto
                Aha...pa to znači da si ipak napravio prekršaj, a to što nisi imao sreće pa su te videli je druga stvar.
                ex SAABotražitelj

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Re: Odg: Zastarevanje prekrsaja?

Originally posted by kuzmar View Post
                  Izvini, a od kada to policija radi prijave adrese trazi izvod iz katastra?

Koliko mi je poznato (u zivotu sam radio sve opcije od podstanrske do vlasnicke) prijava adrese se vrsi tako ste se:
                  -prilozi dokaz o vlasnistvu nad svojinom (sto ti po ovoj prici imas posto si neki ugovor morao sklopiti i posto ti je drzava vratila PDV)
                  -prisustvo vlasnika nekretnine gde se prijavljujes (ako nekretnina nije tvoja).
                  A kako ces da dobijes vlasnicki list ako zgrade nema u katastru?

nije nego...
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• reb0rn
                    CBC Član
                    • 04.07.2006
                    • 32
                    • Novi Sad

Odg: Re: Zastarevanje prekrsaja?

Originally posted by Chubbs View Post
                    kako placate struju, vodu, kablovsku, komunalije i ostale dadzbine? gde dolaze racuni? koja adresa pise na racunima?
                    Ma sve dobijam na sebe (SBB, informatiku bez grejanja i tople vode, struju), ali nema broja zgrade vec se vodi na 84 i 86 broj jer su tu pre bile dve kuce kojeg su kupila dva razlicita investitora a sad je tu jedna zgrada (zato su nas jos dodatno cimali jer se nezna da li ce biti 84 ili 86 broj na kraju pa sad na zgradi pise i 84 i 86 da se bar postari ne bune)..

Comment

• premieracing
                      CBC Član
                      • 13.02.2007
                      • 41
                      • Novi Sad, sad
                      • Lex.is200

Do jaja ste spamovali temu koja se zove "Zastarevanje prekrsaja?"

Evo pitanja da se vratimo na pravi kolosek:

Postoji li mogućnost zastarevanja prekrsaja po novom zakonu koji je sada na snazi?

Comment

• gti16v
                        CBC Senator XXL
                        • 05.08.2007
                        • 343
                        • BGD
                        • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Kom novom zakonu? Zastarevanje prekršaja je definisano Zakonom o prekršajima, a koliko sam upućen isti nije menjan od 2009. godine i sve piše u ova dva člana.
                        Code:
                        Glava IX

ZASTARELOST

Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Član 76

Prekršajni postupak ne može se pokrenuti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.

Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu.

Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja.

Posle svakog prekida zastarevanje počinje ponovo da teče.

Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, za prekršaje iz oblasti carinskog, spoljnotrgovinskog, deviznog poslovanja, javnih prihoda i finansija, prometa roba i usluga, životne sredine i vazdušnog saobraćaja može se posebnim zakonom propisati duži rok zastarelosti gonjenja.

Rok iz stava 5. ovog člana ne može biti duži od pet godina.

Prekršajno gonjenje zastareva u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja.

Zastarelost izvršenja kazne i zaštitne mere

Član 77

Izrečena kazna i zaštitna mera ne mogu se izvršiti ako je od dana pravosnažnosti presude protekla jedna godina.

Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere počinje od dana pravosnažnosti presude kojom je izrečena kazna odnosno zaštitna mera.

Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere ne teče za vreme za koje se izvršenje ne može preduzeti po zakonu.

Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne, odnosno zaštitne mere.

Posle svakog prekida zastarevanje počinje ponovo da teče.

Izvršenje kazne odnosno zaštitne mere zastareva u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za izvršenje kazne, odnosno zaštitne mere.

Comment

• shadow
                          CBC Senator XXL
                          • 23.09.2005
                          • 555
                          • Beograd

Ja se izvinjavam sto smaram, ali nesto mi nije jasno, a bitno mi je

Nacinio sam prekrsaj 23.06.2010.
                          Juce 13.03.2012 dobijem presudu (ostajem bez dozvole). To je valjda kako se zove prvostepena presuda. Imam pravo na zalbu, nigde ne pise da zalba ne odlaze izvrsenje.
                          Sad cu da ulozim zalbu da pokusam da dobijem na vremenu.
                          Da li sam ja dobro shvatio, ako uspem da doguram do 23.06.2012. nastaje apsolutno zastarevanje i slobodan sam? Cak i ako dodje do presude do tada, ako ne stigne dopis da se javim u MUP do 23. necu ostati bez dozvole?
                          My crew is all fired up
                          Y'all better just wise up

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Koji je rok za žalbu? Ako je 15 dana, sačekaj poslednji dan, samo nemoj da se preračunaš. Pošalji poštom, preporučeno zbog potvrde i važi datum na žigu. Po ZUP trebalo bi, da reše žalbu u roku od dva meseca, ali iz iskustva znam, da taj rok često prekorače. Tako bi moguće, dogurao do zastare, ali znam, da celokupna državna administracija podmeće lažne dokaze o datumu rešenja i dostave. Kao, pokušana dostava, ali pošiljka vraćena, jer te nisu našli kod kuće. Sa srećom, ali teško, ako nemaš dobar dokaz, da je kazna neadekvatna počinjenom prekršaju.

Comment

• shadow
                              CBC Senator XXL
                              • 23.09.2005
                              • 555
                              • Beograd

Ja sam isao na to da ponistim presudu, ili da nastavim sudjenje....

Višem prekršajnom sudu u Beogradu, ulica Timočka broj 14

Žalba

Zovem se Ćirić Vukašin, matični broj xxx, adresa xxxx, Beograd. Ovo je žalba na presudu za prekršaj pod brojem xxxx.
                              Poštovani sude, šokiran sam presudom koju je izrekla sudija xxx. U obrazloženju presude, citiran je iskaz saobraćajnog policajca xxx. On tvrdi da mi je izmerena brzina 107 km/č na deonici puta van naseljenog mesta gde je ograničenje brzine 60 km/č i da sam time prekoračio brzinu za 57 km/č i da postoji materijalni dokaz o tome ako sam dobro razumeo obrazloženje presude.
                              Poštovani sude, meni nikakav materijalni dokaz nije pokazan ni prilikom zaustavljanja ni tokom suđenja. Uređaj kojim mi je navodno izmerena brzina ima fotoaparat. Nigde se ne navodi da je sudu prikazana fotografija merenja brzine gde bi se videlo kome je izmerena brzina. Imam pravo da mi se pokaže taj dokaz na osnovu koga sam okrivljen. Sumnjam da ta fotografija postoji. Jako sam zainteresovan da mi se pokaže taj materijalni dokaz koji je u suprotnosti sa matematikom. I to matematikom osnovne škole. Mislim da takav dokaz čak zaslužuje medijsku pažnju.
                              Zato što poštovani sude, svako dete u osnovnoj školi zna da 60+57 nije 107, nego 117. Ili pomenuti uređaj nije kalibrisan kako treba, ili službeno lice ne zna osnovnu matematiku, a kao takvo nije kvalifikovano da koristi dotični uređaj.
                              Zato zahtevam suočenje sa saobraćajnim policajcem xxx, na koje imam pravo. Imam osnovanu sumnju da pomenuto službeno lice možda nije dalo takvu izjavu, i da je svedočenje nezakonito izmenjeno (zakon o opštem upravnom postupku, član 66, stavka 2) i kao takvo nije validno za donošenje presude.
                              Zahtevam izuzeće sudije xxx u daljem procesu zato što je moj iskaz i iskaze dva moja svedoka proglasila neubedljivim, i da nemamo materijalne dokaze za naše tvrdnje a prihvatila je očigledno nelogičan iskaz službenog lica. Ili u još gorem slučaju, menjala iskaze svedoka. Takođe je odbacila moje svedočenje i svedoke jer nismo izneli nikakav materijalni dokaz, ali je zato uvažila svedočenje službenog lica koje osim što je nelogično, nije predstavilo nikakav materijalni dokaz.
                              Ja razumem da iskaz službenog lica ima veći uticaj na presudu u odnosu na moj iskaz, ali pošto postoje i svedoci, i to dva svedoka, i da je iskaz službenog lica pod velikim znakom pitanja, bez materijalnih dokaza koji pokazuju moju krivicu, smatram da presuda koja je doneta neosnovana.
                              My crew is all fired up
                              Y'all better just wise up

Comment

• m@xim
                                CBC Početnik
                                • 20.03.2012
                                • 7
                                • Jagodina
                                • Citroen c3 1.1i 2007 restyling

Pozdrav svima,

Evo i ja imam jedan problem.Dana 11.08.2011. me je zaustavila policija i utvrdili su da sam vozio pod dejstvom alkohola 1.02 promila.Zapisnik nisam potpisao.Izbegao sam do sada dva poziva, danas mi je stigao treci ali sam rekao postaru da mi ostavi izvestaj i da cu podignuti kovertu u postu.Na koverti sam procitao da pise "poziv i zahtev".Moje pitanje glasi da li da odem lepo kod sudije i vidim sta i kako ili da cekam da isteknu dve godine?

Hvala

Comment

Working...
                                X