Ne razumem.Da li treba imati zimske gume od 1.novembra do 1.aprila ili treba samo kada padne sneg?
Zimske gume i novi ZOBS
Collapse
X
-
Originally posted by rajmax63 View PostNeka Dora još malo sačeka.
Ajde neka neko kada dodje 01.11 nahvata Policiju i slika njihove gume.Svi moraju da poštuju zakon,a pogotovo oni za primer
Ajde da vidimo ko ima petlju od vas koji mnogo ili previše komentarišete zakon da postavi ovde slikeKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Re: Zimske gume i novi ZOBS
Koliko prelaze godisnje km najveci protivnici zimskih guma, u ovoj temi, jelteYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Originally posted by rajmax63 View PostJa ću ti reći pošto nesmeju da se jave.
Predju oko 50-100km mesečno
Nismam protiv zimskih guma jer sam prepotentno siguran da mnogi nemaju mo0je iskustvo a neki jednostavno nisu za vozače u lošim uslovima i zato mora postojati zakon da se nešto radi ili ne a nikako se ne može ostaviti nekom na izbor da on lično oluči da li njemu lično to treba.
Jao kad bih ja odlučivao da li je onaj kriv ili ne, onaj elektronski mitraljez ne bi bi dovoljno brzo pucao ali zato postoje čike u plavom koji kažu nonono...
Ono što me jako tangira je da mnogi ovde neshvataju da mnogi nisu mrdnuli nikud jer se nema para, da mnogi rade za 200 evra a otkaz se dobije na mrdaj obrve i da ovde stvarno većini predstavlja velik trošak od 200 do 300 evra. Nije niko baš tolika marv da iam par iljada viška i stiso se za 200 evra ali sitna deca, škola počela, zimnica, ogrev, obuća i td... i št asad?
Onda dodju ovi što se brinu i počnu da fekališu oko bezbednosti ok otoga kak osam ja nenormalna jer vozim letnjim gumama kao i do sada celog života i ne mislim na druge koje ću ubiti u najmanjem broju pola fudbalske utakmice dok odem do Limana i nazad (srećom propada fudbal pa je to samo par stotina ljudi) a ne shvataju il ineće da shvate da ja vozim 30 na sat jer se tociljam kad je led ili smrznut sneg i to je maksimalna brzina koju postižem, istianje da teško krenem ali krećem iz 4. itd...
I zamisli čuda nisam još nikog ubio, možda pre ucmekam ovog visideku što kod komšije radi krov već dsanima i samo lupa čekićem....
Što smovo pisao nemam pojma, nema namere ni slovne greške da ispravim a ima ih mnogo a vi čitajte ak oste blesavi.
kad možete vi mene da nervirate mogu i ja vas.
P.S
Evropa, ebala vas evropa, to je konglomerat država, ima ih skandinavskih ,azijskih, primorskih itd... Kad se ravnate prema zapadu, prema kome se ravnate (pričam o gumama naravno) prema Kanadi, prema italiji južni deo ili severni deo ili Švica... Šta me bole uvo što je Šavnik zavejan, što na Kopu ima 3 metra snega što.... Ja ne mrdam iz Novog Sad a tu u poslednjih 10 godina nije bilo 10 dana snega.
I stvarnoću od sad svakog banovati ko izrekne da su oni kulturni a mi seljaci. Treba malo da odete tamo i da vidite kak oje to kulturno, opizdi ga po džepu gde god se stigne, lako se nauči kultura ali kako da odete kad nemate zimske gume
Comment
-
-
Originally posted by rajmax63 View PostPa ja kada bi toliko prelazio ne bi ni pomišljao na polovne gume
Idem sad anamestim onu pozadinu za profil inače ću da ovde do....
Comment
-
-
I ja sam prelazio sa letnjim gumam po velikom snegu dosta km i što kažeš išlo se pa samo po potrebi sam stavljao lance.
Ima i toga da su sadašnji vozači mnogo neiskusniji nego mi malko stariji i sa puno km u guzici .
Ebiga nekada se učilo voziti,a danas se samo daju pare za dozvolu
Nekome ni gume sa ekserime ne bi pomogle.
Eto ja imam sve 4 zimske gume već jedno 15-20 godina i traju mi oko 3 sezone pa ponovo opet nove .
Nekako ne zbog nas i našeg malog snega,nego zato što idem preko,a tamo su zakoni preko zime veoma jasno definisani.
Ja da ne putujem toliko ne bi nikada stavio zimske gume nego bi nosio lance za sneg kao što sam ih nosio u auto i pre 30god
Kada bi vratili zakon da se mogu kao nekada voziti gume sa ekserima ja bi ih prvi imao.
Fama da ekseri unuštavaju asfalt ne pije vodu jer ih masovno voze u A,CH severnoj Italiji a i po Nemačkoj.Video i moraju imati obavezno nalepnici da imaju gume sa ekserima
Pa ebote po Munchenu voze te gume a nema snegablago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Comment
-
-
Originally posted by Dora View PostI tebi dok sam u kancelariji kao i Franji i mnogima drugima što su brižni, guma koaj stoji na polici u radnji 3 godine se prodaje ispod cene jer nije više guma a vi tu kak oje to ušteda, biće zadovojen zakon imaš novu (debela šara) gumu a ona kao djon ili je krta kao porculan. Stvarno pametno imaš dva seta i oba ti propadnu od stajanja...
Idem sad anamestim onu pozadinu za profil inače ću da ovde do....
Zimske mi traju tri sezone pa ne mogu da ostare ,a letnje svake sezone nove gume,jer ih potrošimblago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Comment
-
-
i vi tupite, svega ovoga ne bi bilo da se ima para, znaci da je problem na skroz drugom mestu.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
Comment