Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nele11
    Banovan
    • 23.09.2010
    • 47
    • https://t.me/pump_upp
    • RichardnugQZ

Ne razumem.Da li treba imati zimske gume od 1.novembra do 1.aprila ili treba samo kada padne sneg?

Comment

• shime
      CBC Član
      • 22.05.2011
      • 79
      • Vlasotince
      • Peugeot 405

Treba samo u slucaju da ima snega, ako nema snega ne treba. Lanci za sneg su obavezni van naseljenog mesta.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by rajmax63 View Post
        Neka Dora još malo sačeka.
        Ajde neka neko kada dodje 01.11 nahvata Policiju i slika njihove gume.Svi moraju da poštuju zakon,a pogotovo oni za primer
        Ajde da vidimo ko ima petlju od vas koji mnogo ili previše komentarišete zakon da postavi ovde slike
        ja znam na kojim autima imaju sve 4 zimske i pre 01.11. os i fotku?
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• rajmax63
          CBC Prijatelj
          • 02.04.2005
          • 1415
          • Bačka Palanka
          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Ti se nepikaš Sri hoću da vidim ove što puno polepišu i tumače zakon po njihvom
          Što se babi htilo, to se babi snilo
          blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
          Audi ima crveno T

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Treba stvarno uslikati,pa oni na nekim pezoima imaju potpuno celave gume,licno sam video,ali nisam slikao...Ma oni mogu,a mi mozemo samo da pisemo...

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Re: Zimske gume i novi ZOBS

Koliko prelaze godisnje km najveci protivnici zimskih guma, u ovoj temi, jelte
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Ja ću ti reći pošto nesmeju da se jave.
                Predju oko 50-100km mesečno
                Audi ima crveno T

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

Ja sam Zoran i prelazim izmedju 8000-10000 km godisnje i pre dve godine sam prvi put kupio 2 polovne zimske gume
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• rajmax63
                    CBC Prijatelj
                    • 02.04.2005
                    • 1415
                    • Bačka Palanka
                    • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Pa ja kada bi toliko prelazio ne bi ni pomišljao na polovne gume
                    Audi ima crveno T

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ja ću ti reći pošto nesmeju da se jave.
                      Predju oko 50-100km mesečno
                      Ja sad predjem malo više od toga mesečno, ne puno ali malo više ali nekad dok ste vi pišali u prašinu prelazio sam baš mnogo kilometara ono i taksisti bi mi pozavideli, zime su bile zime a ne kao ovo danas i NIKAD ALI NIKAD nisam imao zimske gume a krš do krša od auta. Možda nekad ako su se zadesile na autu koji sam kupio ali samo dok ih nisam skinuo. Uvek sam nosio lance i znao da ih postavim ako baš treba a to se desilo možda par puta da m istvarno treba.

Nismam protiv zimskih guma jer sam prepotentno siguran da mnogi nemaju mo0je iskustvo a neki jednostavno nisu za vozače u lošim uslovima i zato mora postojati zakon da se nešto radi ili ne a nikako se ne može ostaviti nekom na izbor da on lično oluči da li njemu lično to treba.
                      Jao kad bih ja odlučivao da li je onaj kriv ili ne, onaj elektronski mitraljez ne bi bi dovoljno brzo pucao ali zato postoje čike u plavom koji kažu nonono...

Ono što me jako tangira je da mnogi ovde neshvataju da mnogi nisu mrdnuli nikud jer se nema para, da mnogi rade za 200 evra a otkaz se dobije na mrdaj obrve i da ovde stvarno većini predstavlja velik trošak od 200 do 300 evra. Nije niko baš tolika marv da iam par iljada viška i stiso se za 200 evra ali sitna deca, škola počela, zimnica, ogrev, obuća i td... i št asad?

Onda dodju ovi što se brinu i počnu da fekališu oko bezbednosti ok otoga kak osam ja nenormalna jer vozim letnjim gumama kao i do sada celog života i ne mislim na druge koje ću ubiti u najmanjem broju pola fudbalske utakmice dok odem do Limana i nazad (srećom propada fudbal pa je to samo par stotina ljudi) a ne shvataju il ineće da shvate da ja vozim 30 na sat jer se tociljam kad je led ili smrznut sneg i to je maksimalna brzina koju postižem, istianje da teško krenem ali krećem iz 4. itd...

I zamisli čuda nisam još nikog ubio, možda pre ucmekam ovog visideku što kod komšije radi krov već dsanima i samo lupa čekićem....

Što smovo pisao nemam pojma, nema namere ni slovne greške da ispravim a ima ih mnogo a vi čitajte ak oste blesavi.
                      kad možete vi mene da nervirate mogu i ja vas.

P.S
                      Evropa, ebala vas evropa, to je konglomerat država, ima ih skandinavskih ,azijskih, primorskih itd... Kad se ravnate prema zapadu, prema kome se ravnate (pričam o gumama naravno) prema Kanadi, prema italiji južni deo ili severni deo ili Švica... Šta me bole uvo što je Šavnik zavejan, što na Kopu ima 3 metra snega što.... Ja ne mrdam iz Novog Sad a tu u poslednjih 10 godina nije bilo 10 dana snega.

I stvarnoću od sad svakog banovati ko izrekne da su oni kulturni a mi seljaci. Treba malo da odete tamo i da vidite kak oje to kulturno, opizdi ga po džepu gde god se stigne, lako se nauči kultura ali kako da odete kad nemate zimske gume
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pa ja kada bi toliko prelazio ne bi ni pomišljao na polovne gume
                        I tebi dok sam u kancelariji kao i Franji i mnogima drugima što su brižni, guma koaj stoji na polici u radnji 3 godine se prodaje ispod cene jer nije više guma a vi tu kak oje to ušteda, biće zadovojen zakon imaš novu (debela šara) gumu a ona kao djon ili je krta kao porculan. Stvarno pametno imaš dva seta i oba ti propadnu od stajanja...

Idem sad anamestim onu pozadinu za profil inače ću da ovde do....
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rajmax63
                          CBC Prijatelj
                          • 02.04.2005
                          • 1415
                          • Bačka Palanka
                          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

I ja sam prelazio sa letnjim gumam po velikom snegu dosta km i što kažeš išlo se pa samo po potrebi sam stavljao lance.
                          Ima i toga da su sadašnji vozači mnogo neiskusniji nego mi malko stariji i sa puno km u guzici .
                          Ebiga nekada se učilo voziti,a danas se samo daju pare za dozvolu
                          Nekome ni gume sa ekserime ne bi pomogle.
                          Eto ja imam sve 4 zimske gume već jedno 15-20 godina i traju mi oko 3 sezone pa ponovo opet nove .
                          Nekako ne zbog nas i našeg malog snega,nego zato što idem preko,a tamo su zakoni preko zime veoma jasno definisani.
                          Ja da ne putujem toliko ne bi nikada stavio zimske gume nego bi nosio lance za sneg kao što sam ih nosio u auto i pre 30god
                          Kada bi vratili zakon da se mogu kao nekada voziti gume sa ekserima ja bi ih prvi imao.
                          Fama da ekseri unuštavaju asfalt ne pije vodu jer ih masovno voze u A,CH severnoj Italiji a i po Nemačkoj.Video i moraju imati obavezno nalepnici da imaju gume sa ekserima
                          Pa ebote po Munchenu voze te gume a nema snega
                          Audi ima crveno T

Comment

• rajmax63
                            CBC Prijatelj
                            • 02.04.2005
                            • 1415
                            • Bačka Palanka
                            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by Dora View Post
                            I tebi dok sam u kancelariji kao i Franji i mnogima drugima što su brižni, guma koaj stoji na polici u radnji 3 godine se prodaje ispod cene jer nije više guma a vi tu kak oje to ušteda, biće zadovojen zakon imaš novu (debela šara) gumu a ona kao djon ili je krta kao porculan. Stvarno pametno imaš dva seta i oba ti propadnu od stajanja...

Idem sad anamestim onu pozadinu za profil inače ću da ovde do....

Zimske mi traju tri sezone pa ne mogu da ostare ,a letnje svake sezone nove gume,jer ih potrošim
                            Audi ima crveno T

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

i vi tupite, svega ovoga ne bi bilo da se ima para, znaci da je problem na skroz drugom mestu.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• rajmax63
                                CBC Prijatelj
                                • 02.04.2005
                                • 1415
                                • Bačka Palanka
                                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Tako je Chubbs
                                Audi ima crveno T

Comment

Working...
                                X