To su slike koje tehničar vidi na ekranu aparata za proveru podešenosti farova kada se ispred nalazi auto za EU ili USA tržište sa uključenim oborenim svetlima.
Dnevna svetla kod nas(novi ZOBS)
Collapse
X
-
Re: Dnevna svetla kod nas(novi ZOBS)
@ Vocko - postoji.
Soferka - ne sme
Prednja bocna - nesto oko 25%
Zadnja bocna - sme, ne znam za %
Zadnje staklo - sme, ne znam za %
Comment
-
-
Bočna stakla u ravni vozača mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 25%. Ostala stakla na vozilu osim vetrobranskog stakla mogu biti naknadno zatamljena.
Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15% kako ne bi došlo da zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.
Comment
-
-
Posto se bojim da cu unistiti farove zbog ovog ZOBSa (vruca sijalica, vruce napolju), a za moj auto ih je jako tesko naci, moram da razmisljam o alternativi.
Imam neke Bosch maglenke koje sijaju toliko jako da mogu bez problema da prodju kao obicni farovi - da li mogu da ih koristim po danu, naravno otisao bih na tehnicki da mi nasteluju snop i sve. Odnosno, da li mogu da se umesto kao maglenke tretiraju kao dodatni farovi, uz promenu sijalice, ili kako vec?
Ako ne mogu, da li prolaze ove varijante od 5000 din iz GangLanda (Helle su mi preskupe)?
Comment
-
Comment