Vezujete li pojas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • greywiendog
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 421
    • Stara Pazova

Originally posted by CLD
    ja obavezno vezem, jedno dva puta sam vozio kratko, ne duze od kilometra i nisam vezao pojas, osecao sam se nelagodno i nisam mogao da se skoncentrisem na put.
    Ista situacija kod mene! Kada probam da se ne vezem, nekako suvise lufta imam oko sebe, i cudno se osecam! Navikao sam da se vezujem jer u vreme kad sam ja polagao (2002.) to je vec bilo obavezno!
    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Izvini, a kad nije bilo obavezno?
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• greywiendog
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2006
        • 421
        • Stara Pazova

Pa ne znam, mislim da nisu ranije bili toliko rigorozni, ili su kazne bile male, znam da se moj tata nije nikad vezivao!
        Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Originally posted by mirdza
          Izvini, a kad nije bilo obavezno?

Pa recimo ja kad sam polozio 2000-te niko ziv nije koristio pojas,onda je usledila neka akcija gde su panduri zaustavljali i opomonjali,a u brzo su poceli i da naplacuju kazne za ne koriscenje pojasa...Da ne bude zabune,zakonom je pojas uvek bio obavezan,al je u praksi bilo drugacije...
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• moki
            CBC Član
            • 09.07.2007
            • 27
            • Novi Beograd

Ja se obavezno vezujem sto ocekujem i od suvozaca. Uzgred u mom Fokusu se cuje upozorenje ako ne vezem pojas, tako da ne mogu da zaboravim i ako hocu .

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Uvek se vezujem osim na bas kratkim relacijama od par stotina metara.Mada bas to mi je i doslo glave prosle godine kada sam trazio neku robu po prodavnicama koje su bile udaljene po 200-300 metra u proseku,izleteo ispred mene onaj sa lilihipom i uzeo mi meru

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Po gradu sam vezan oko 70% van grada uvek,kad zadjem na neki lokalni put za selo ili tako nesto nikad,hocu da uzivam u prirodi to vezan nemogu

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Uglavnom sam uvek vezan, nisam se vezivao leti kada je u kolima preko 50 stepeni, nemam klimu, i pojas mi tad stvarno smeta, i kada vozim kratku relaciju u jakni, a postala mi je rutina i navika kada udjem u auto dam kontakt, upalim radio, vezem se, brm brrrm...
                  "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pa recimo ja kad sam polozio 2000-te niko ziv nije koristio pojas
                    ne znam gde si to polagao, kod nas se pojas naveliko koristi jos od 70tih godina. i retko ko (da nije pijan, drogiran, bolestan pa ne moze, nekako hendikepiran da je pojas problem) da nije svesno koristio pojas.

pojas je odavno uveden vec decenijama i odavno dokazano uspesno sredstvo zastite.

ja uvek vezujem pojas, osim ako preparkiram auto tih nekih 5-10 metara.

cim sam duze od 15tak sekundi u autu sam vezan, inace nemam koncentraciju za voznju, kao CLD smeta mi bez pojasa.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

E brick nemoj da mi solis pamet,jako dobro znam sta je pojas.Polagao sam u bgd-u,i to o cemu pricam je cinjenicno stanje.Evo ti i primer,u decembru 2000g sam imao tezak sudar,bio sam suvozac i prosao sam bez povreda zahvaljujuci pojasu koji sam vezao,naravno vezao sam ga jer nisam imao poverenja u vozaca(ispostavilo se opravdano) secam se da su se svi redom cudili sto sam bio vezan,cak je i pandur na uvidjaju prokomentarisao kako pojas puno znaci i kako bi trebali da POCNU da teraju vozace da ih koriste...btw uz svo postovanje tvog znanja i doprinosa ovom forumu,spusti malo loptu,mislim da ti pocetak posta uopste nije korektan...
                      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• DTI LET
                        CBC Senator XXL
                        • 13.08.2006
                        • 374
                        • Novi BGD

Cuo sam za dosta nezgoda u kojima je pojas ljudima dosao glave

Ja,licno,se vezujem samo kad vidim pandure il u procesu zaustavljanje od strane nadleznih(ne mogu da vide zbog stakala) ili kad izlazim iz grada
                        www.opelclub.rs

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pitao sam gde si polagao jer ovo
                          prosto bode oci.
                          i ne vazi za Beograd da niko nije koristio pojas.
                          naveo si da ti jesi koristio, ja jesam, i sve koji znam su koristili pojas.

ne vidim zasto se ti osecas pogodjenim, ali eto izvinjavam se za bilo sta sto smatras neadekvatno napisanim.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• JNC
                            CBC Senator XXL
                            • 19.12.2006
                            • 1332
                            • Beograd

Uvek se vezujem cak i kad preparkiravam kola, postalo rutina i uopste ne razmisljam na tu temu, a da pojas moze da odmogne, pa to mozda u samo malo specificnih situacija, jednostavno to je vec mnogo godina proverena stvar i ko je bar malo imao naglih kocenja i nezgodnih situacija(da ne pricam o udesima) skontao je sam(ako vec nije na osnovu iskustva i price drugih) da je to nesto sto treba da se uradi.

Comment

• Hypersonic
                              CBC Veteran
                              • 29.07.2006
                              • 116
                              • state of Medak, BGD

Originally posted by sw.brick
                              pitao sam gde si polagao jer ovo
                              prosto bode oci.
                              i ne vazi za Beograd da niko nije koristio pojas.
                              naveo si da ti jesi koristio, ja jesam, i sve koji znam su koristili pojas.

ne vidim zasto se ti osecas pogodjenim, ali eto izvinjavam se za bilo sta sto smatras neadekvatno napisanim.
                              Pa istina je da je su u praksi ljudi smatrali da je potrebno da se vezu isto koliko i da imaju americku cincilu u gepeku Ja sam 97 godine odvozao svih 40 casova bez pojasa, cak nas je jednom i pandur zaustavio nevezane i nije pravio problem oko pojaseva vec oko neke papirologije (ko zna sta je muvao instruktor ).
                              Cak i moj cale koji je policajac, nikad nije bio vezan, niti sam ja bio vezan dok sam se vozio sa njim. Uglavnom od kad znam za sebe, nisam se vezivao sve dok nisu uveli kaznjavanje. Od tada sam poceo prvo zbog kazni, a kasnije i skapirao koliko je to bitno. Pogotovo kada sam odgledao par edukativnih video klipova gde sam video koliko ljudi mogu da izguinu ako ne koriste pojas. Danas ne moze da mi se desi da se vozim a da nisam vezan.
                              I svima koji su napisali da se ne vezuju u gradu, najiskrenije savetujem da to pocnu da rade. Dovoljno je da vas na semaforu neko zakuca od pozadi dok stojite i da proletite kroz soferku i zavrsite u raskrsnici gde ce vas zgaziti auto iz poprecne ulice.
                              Stercus accidit

Comment

• bozanis
                                CBC Član
                                • 20.06.2007
                                • 30
                                • nas.Trošarina,Niš

Vezujem pojas ali tek kada krenem sa autom. Navika
                                Opel Vectra A 2.0i automatik - TNG sekvent
                                Opel Ascona C 1.6D

Comment

Working...
                                X