Originally posted by CLD
Vezujete li pojas?
Collapse
X
-
Originally posted by mirdzaIzvini, a kad nije bilo obavezno?
Pa recimo ja kad sam polozio 2000-te niko ziv nije koristio pojas,onda je usledila neka akcija gde su panduri zaustavljali i opomonjali,a u brzo su poceli i da naplacuju kazne za ne koriscenje pojasa...Da ne bude zabune,zakonom je pojas uvek bio obavezan,al je u praksi bilo drugacije...FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
-
Uvek se vezujem osim na bas kratkim relacijama od par stotina metara.Mada bas to mi je i doslo glave prosle godine kada sam trazio neku robu po prodavnicama koje su bile udaljene po 200-300 metra u proseku,izleteo ispred mene onaj sa lilihipom i uzeo mi meru
Comment
-
-
Uglavnom sam uvek vezan, nisam se vezivao leti kada je u kolima preko 50 stepeni, nemam klimu, i pojas mi tad stvarno smeta, i kada vozim kratku relaciju u jakni, a postala mi je rutina i navika kada udjem u auto dam kontakt, upalim radio, vezem se, brm brrrm..."Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Pa recimo ja kad sam polozio 2000-te niko ziv nije koristio pojas
pojas je odavno uveden vec decenijama i odavno dokazano uspesno sredstvo zastite.
ja uvek vezujem pojas, osim ako preparkiram auto tih nekih 5-10 metara.
cim sam duze od 15tak sekundi u autu sam vezan, inace nemam koncentraciju za voznju, kao CLD smeta mi bez pojasa.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
E brick nemoj da mi solis pamet,jako dobro znam sta je pojas.Polagao sam u bgd-u,i to o cemu pricam je cinjenicno stanje.Evo ti i primer,u decembru 2000g sam imao tezak sudar,bio sam suvozac i prosao sam bez povreda zahvaljujuci pojasu koji sam vezao,naravno vezao sam ga jer nisam imao poverenja u vozaca(ispostavilo se opravdano) secam se da su se svi redom cudili sto sam bio vezan,cak je i pandur na uvidjaju prokomentarisao kako pojas puno znaci i kako bi trebali da POCNU da teraju vozace da ih koriste...btw uz svo postovanje tvog znanja i doprinosa ovom forumu,spusti malo loptu,mislim da ti pocetak posta uopste nije korektan...FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
-
Cuo sam za dosta nezgoda u kojima je pojas ljudima dosao glave
Ja,licno,se vezujem samo kad vidim pandure il u procesu zaustavljanje od strane nadleznih(ne mogu da vide zbog stakala) ili kad izlazim iz grada
Comment
-
-
pitao sam gde si polagao jer ovo
i ne vazi za Beograd da niko nije koristio pojas.
naveo si da ti jesi koristio, ja jesam, i sve koji znam su koristili pojas.
ne vidim zasto se ti osecas pogodjenim, ali eto izvinjavam se za bilo sta sto smatras neadekvatno napisanim.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Uvek se vezujem cak i kad preparkiravam kola, postalo rutina i uopste ne razmisljam na tu temu, a da pojas moze da odmogne, pa to mozda u samo malo specificnih situacija, jednostavno to je vec mnogo godina proverena stvar i ko je bar malo imao naglih kocenja i nezgodnih situacija(da ne pricam o udesima) skontao je sam(ako vec nije na osnovu iskustva i price drugih) da je to nesto sto treba da se uradi.
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickpitao sam gde si polagao jer ovo
i ne vazi za Beograd da niko nije koristio pojas.
naveo si da ti jesi koristio, ja jesam, i sve koji znam su koristili pojas.
ne vidim zasto se ti osecas pogodjenim, ali eto izvinjavam se za bilo sta sto smatras neadekvatno napisanim.Ja sam 97 godine odvozao svih 40 casova bez pojasa, cak nas je jednom i pandur zaustavio nevezane i nije pravio problem oko pojaseva vec oko neke papirologije (ko zna sta je muvao instruktor
).
Cak i moj cale koji je policajac, nikad nije bio vezan, niti sam ja bio vezan dok sam se vozio sa njim. Uglavnom od kad znam za sebe, nisam se vezivao sve dok nisu uveli kaznjavanje. Od tada sam poceo prvo zbog kazni, a kasnije i skapirao koliko je to bitno. Pogotovo kada sam odgledao par edukativnih video klipova gde sam video koliko ljudi mogu da izguinu ako ne koriste pojas. Danas ne moze da mi se desi da se vozim a da nisam vezan.
I svima koji su napisali da se ne vezuju u gradu, najiskrenije savetujem da to pocnu da rade. Dovoljno je da vas na semaforu neko zakuca od pozadi dok stojite i da proletite kroz soferku i zavrsite u raskrsnici gde ce vas zgaziti auto iz poprecne ulice.Stercus accidit
Comment
-
Comment