Vezujete li pojas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Tako je jos veca sansa da nastane povreda u sudaru!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Vezem se zato sto mi kazna stvorila naviku...
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• nikolaf7
        CBC Veteran
        • 23.12.2007
        • 181
        • beograd

Originally posted by Car
        Pitanje za ove sto vezuju pojas iza sedista, da im ne bi smetalo pistanje.

Da li je kad si na taj nacin vezan aktivan airbag? To bi moglo biti kobno ako bi se airbag aktivirao a ti nisi vezan. Vidim da to mnogi rade po Beogradu, cak i policajci u novim pezoima.

Kakva glupost...
        Zasto bi bilo kobno? Pa valjda je bolje sa airbagom nego bez njega iako nisi vezan?!?
        If God rides a Harley............
        The Devil rides a Duke!

Comment

• AlexRS
          CBC Senator
          • 27.10.2007
          • 234
          • Borca

E pa nije bolje.... air bag bez pojasa moze da bude prilicno opasna stvar.
          Od mog drugara brat je imao udes sa air bagom bez pojasa sa Volvo-om bio je na mestu suvozaca. Decko je dobio par pukotina lobanje i polomio nos... Lekar mu je rekao da su isli brze glava bi mu pukla kao lubenica...

Comment

• Gruja
            CBC Senator XXL
            • 09.02.2006
            • 614
            • Bgd
            • Alfa 75 TS

@f7
            Ne sine, teska greska....

Airbag je izuzetno snazna sprava, bukvalno eksplodira ispred tebe.
            Proracunat je tako da deluje na telo koje je vezano u sedistu i ciji su pokreti ka napred vrlo ograniceni.
            Stoga, kad se sudaras, a nisi vezan bolje je da udaris u volan bez airbaga koji tu samo stoji i savija se od tvog udarca nego da naleces na airbag koji se upravo otvara (eksplodira) ispred tebe - to sto se zove 'jastuk' ne znaci da je mekan, naprotiv...

Stavise, ocigledno nisi nikad video kako izgleda ta eksplozija, jer i kad auto stoji, i airbag se aktivira to je jedno vrlo, vrlo neprijatno iskustvo...

Nevezan + airbag = mnogo gore povrede nego nevezan + sam volan...

A ti kako hoces... tvoja glava...
            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...otvaranje vazdusnog jastuka je tacno proracunato...Svi ti proracuni su radjeni na osnovu podataka gde se nalazi telo vozaca...Tako se tacno zna kojim delom tela i kako ce udariti vozac u air-bag...kojom silom ce udariti, u kom pravcu ce mu se odbiti glava nakon udarca [ nikako ne sme da udari u prozor, ili u stub ].
              Svi proracuni oko otvaranja vazdusnih jastuka su radjeni na bazi pretpostavke o polozaju tela kada je ono vezano pojasom.
              Ako nisi vezan pojasom, air-bag se ne otvara bas zato sto moze dodatno da pogorsa situaciju...

Zato Car i kaze oko pistanja, i varanja elektronike tako sto stavis pojas iza ledja...Bolje je uopste ga ne vezati, nego uraditi tako...

edit : Gruja je bio za minut brzi...

Comment

• nesho
                CBC Član
                • 19.12.2007
                • 55
                • Apatin

5 sekundi mi nista ne znace. Toliko traje postupak vezivanja pojasa.

Comment

• nikolaf7
                  CBC Veteran
                  • 23.12.2007
                  • 181
                  • beograd

Ne zelm uopste da ulazim u raspravu ali me niko ne moze ubijediti da je bolje puknut glavom o volan ili spoj krova i soferke nego u airbag...

Znaci kad nije vezan pojas airbag se ne otvara? Na svim kolima?
                  The Devil rides a Duke!

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Svi smo vezani uvek, ja upozoravam sve koji udju , a klinac mi spava vezan pozadi gde god da idem. Imao sam situaciju na autoputu sa kecom i covek iz AMS koji me slepao mi je reko da je neverovatno sta je s kolima a meni nista. Vezujte se , a vezujte i druge u svojim kolima bez izuzetka !!
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Ajkula
                      CBC Senator
                      • 15.05.2007
                      • 219
                      • Srbija, Beograd, Brace Jerkovic

Ja ga Boga mi stalno vezem pojas, cak i kad samo preparkiram auto, navika. A ako i slucajno zaboravim u roku od minut primetim da mi nesto fali tu preko ramena.
                      Sva tela se na toploti sire...osim cvaraka

MRZIM YUGA

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

@ nikolaf7

Setas ulicom, u susret ti dodje extra cica, okreces se za njom dok nastavljas da hodas... i zveknes u banderu! Sada mi reci: da li bi vise voleo da udaris u banderu koja stoji u mestu (sto obicno i radi) ili bi radije da se ta bandera krece prema tebi?
                        Nije da pokusavam da te ubedim ...
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• StudentBGD
                          CBC Senator XXL
                          • 18.12.2007
                          • 1027
                          • Beograd

@ nikolaf7

Setas ulicom, u susret ti dodje extra cica, okreces se za njom dok nastavljas da hodas... i zveknes u banderu! Sada mi reci: da li bi vise voleo da udaris u banderu koja stoji u mestu (sto obicno i radi) ili bi radije da se ta bandera krece prema tebi?
                          Nije da pokusavam da te ubedim ...
                          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Gruja
                            CBC Senator XXL
                            • 09.02.2006
                            • 614
                            • Bgd
                            • Alfa 75 TS

Originally posted by nikolaf7
                            Ne zelm uopste da ulazim u raspravu ali me niko ne moze ubijediti da je bolje puknut glavom o volan ili spoj krova i soferke nego u airbag...
                            Tipicno... ja sam najpametniji i sve znam i niko me ne moze ubediti...
                            A to se cesto ne zavrsi dobro...

Pozdrav i nadam se da nikad neces imati priliku da proveris to u praksi...
                            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Veseli
                              CBC Veteran
                              • 23.09.2005
                              • 107
                              • Vreoci

Ja se ne osećam prijatno, ako nisam vezan (a ni oni oko mene ), jer me pojas drži u sedištu kad se negde malo vrdne ili brže uđe u krivinu.

Comment

• nikolaf7
                                CBC Veteran
                                • 23.12.2007
                                • 181
                                • beograd

Originally posted by Gruja
                                Originally posted by nikolaf7
                                Tipicno... ja sam najpametniji i sve znam i niko me ne moze ubediti...
                                Pa mogu li i ja imati neko svoje misljenje? Ili svaki drugi lik koga sretnem na ulici treba da moze da me ubijedi u suprotno? Nisam se juce rodio, imao sam svakakvih iskustava i dobro znam koliko mi je tvrda glava a koliko taj spoj.
                                Kapiram(pretpostavljam?) da je pri manjim brzinama losije da te pukne airbag, ali pri vecim bolje
                                Zato posto ti ne znas sve o tome, a ni ja, nema potrebe da raspravljamo.

Interesuju me prakticne stvari - ako se ne otvara airbag kod ne vezanog pojasa, kako da ugasim pistanje jer mi po gradu ne treba pojas(cim izadjem na magistralu ili autoput vezem se). A i ne zelim da se otvori pri nekom cukanju od 30km/h, nepotrebno bacanje para majstoru i doktoru
                                The Devil rides a Duke!

Comment

Working...
                                X