pa mozesh kao mnogi pametnjakovici da vezesh pojas iza sedishta da ti ne bi pishtao ali time unishtavash svu projektovanu zashtitu tj tada air bagovi postaju opasnost a ne zashtita
Vezujete li pojas?
Collapse
X
-
Kada sam imao tezak sudar bez povredjenih sva sreca, drugar koji je sedeo iza mene je od siline udarca i naglog kocenja poleteo, tj, odskocio sa zadnjeg sedista i temenom opalio o krov kola. Imao je jednu cvorugu ali nista strasno. Mogu da zamislim sta se desava pri brzini od 80 >>> km/h
Comment
-
-
Ja sam davno kao suvozac opalio glavom u krov, i nije mi bilo nista, ni cvoruga ali to sam samo ja....
Isli oko 100 u lijevoj traci, ****** nas pretekao desnom neposredno pre raskrsnice i pokusao ispred nas da skrene lijevo...kad je shvatio da ne vata nabio je full gas i udario nas u prednji desni tocakIf God rides a Harley............
The Devil rides a Duke!
Comment
-
-
Vezujete li pojas?
Uvek se vezujem i u gradu i van grada u bilo koje doba dana!4kica bas nije mnogo sigurna....
poz
Comment
-
-
Neotvaranje airbaga kad vozac nije vezan??? NEBULOZA. Sistemi aktiviranja airbaga potpuno su nezavisi od pojasa. Jeste da moraju da rade sinhronizovano i da njihova uskladjenost mora biti maksimalna,ali airbag se aktivira bio pojas vezan ili ne. Druga stvar je da li ce zastititi putnika u tom slucaju ili samo povecati rizik od povreda.
Comment
-
-
Ja se nikada ne vezujem u gradu,van njega UVEK!Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Neotvaranje airbaga kad vozac nije vezan??? NEBULOZA.Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Originally posted by DjuxNeotvaranje airbaga kad vozac nije vezan??? NEBULOZA. Sistemi aktiviranja airbaga potpuno su nezavisi od pojasa...
Bolje pogledaj šta ti piše na npr. volanu...tamo gde je spakovan vazdušni jastuk, a onda saznaj šta znači ta skraćenica SRS...i, onda ćeš i sam videti kolika je ''nebuloza'' napisati da nemaju veze...i da su nezavisni...
Comment
-
-
Rekao sam lepo da itakako imaju veze (aktiviranje zatezaca pojaseva npr.), ali da je AKTIVIRANJE airbaga potpuno ne vezano za to da li je putnik vezan ili ne. Ako aktivirnaje airbaga, iniciraju senzori obicno postavljeni ispod prednjeg branika, kako onda ne vezan pojas moze da ga dekativira
/ne znam, doduse mozda kod nekih auta postoji povratni signal o tome, u sta sumnjam/
Primere aktiviranih airbagova i nevezanih vozaca,putnika pri razliitim vrstama kolizija i u razlicitim tipovima automobila necu ni da navodim. Previshe ih je, da bi se recenica: airbag nece da se aktivria bez pojasa mogla uzeti za ozbiljno.
Ako zatreba stavicu i koju sliku. Ceoni udarac u bok drugog vozila, airbag aktiviran, vozac i suvozac nevezani. Posledica: i vozac i suvozac glavom probili vetrobran. Znaci iako se aktivirao jastuk nije izvrsio svoju funkciju.
Comment
-
Comment