pruzni prelaz Batajnica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Ne da bi ga osudio nego...
    Glavu bi mu otkino, kad vec ne mogu po zakonu mnogo nasla bi se neka kazna u vidu drustveno korisnog ili sta ja znam. Ma prevaspito bi ja njega ne bi mu vise palo napamet zvaku iz kioska da ukrade, a ne senzor da ubije ljude.

Comment

• skyline
      CBC Senator XXL
      • 31.07.2007
      • 3149
      • Cacak

ma njemmu sumnjam da ce opet pasti na pamet
      ali drugi svestan malog rizika ce pokusati

takvo nam je generalno stanje u pravosudju

svi su svesni toga da im policija tesko ulazi u trag, a i ako ih uhvate, svesni su da kazna nece biti stroga

ali ako bi znao da ga za takvo delo ceka 10 godina i da gotovo nema sanse da se provuce neuhvacen....
      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Kada se krađa poklopca šahte bude teretila kao ubistvo u pokušaju, onda ćemo imati državu na koju možeš da se osloniš.

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam u Bgd-u pre nekoliko godina upao u saht. Zvuci komicno ali nimalo naivno, izasao uvece da trcim, skoro zavrsio i laganim tempom nazad, trcim trotoarom, mrak nema ulicne rasvete, i najednom propadam, instiktivno ruke lete gore, udarac u rebra i krajevima laktova uz tresak uspevam da se zadrzim da ne propadnem skroz. Nekako se iskobeljam, podkolenica i trenerka razderana i krvava. Srecom nisam lupio glavom. Isto vece odem da mi roknu tetanus, i sutradan prijavim da fali saht ali kolio sam video nije bio postavljen u neko skorije vreme. Neko je ubacio neku grancinu da strci uvis i da ne bi dalje upadali. Saht je onaj cetvrtasti, mislim da su za telefonske instalacije.

Comment

• Alekre
            CBC Senator XXL
            • 12.09.2005
            • 780
            • Smederevo

Moj burazer je upao u sahtu pa je polomio dva rebra i ruku
            Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

pre neki dan sam prelazio prugu sa autom i prikolicom,nosio TS pec,i laganim tempom prelazim sine koje su vislje na par mesta i 10cm,mic po mic,a ispod cujem kako lupaju sine koje su razdrmane

drugarov cale prelazi rampu dan posle i auto koji mu je isao u susret kako je ****o sa betona na sine,pomocna sina se podigne i na pola auta mu nabije kompletan auspuh u patos,kako se kretao zadnji deo auspuha se zabode u sine i odkine mu i aspuh i branik i pukne stopaljka,i ko je tu kriv za takav prelaz

majke sa decijim kolicima moraju da prenesu kolica,jer ramak izmedju sina je toliki da tocak prosecnih kolica upada ceo

evo snimka o tragediji
              ko na nas krene iz mesta je naje&o
              a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• ljube-kugla
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 1531
                • batajnica

brze je preko Dobanovaca do Bgd-a,pogotovo ako je popodnevni spic

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Jedino resenje je podvoznjak i OGRADA. I to pesacki i automobilski POSEBNO ili jedan iznad drugog potpuno odvojeno ali u istom tunelu.
                  Ljudi idu kao ovce preko pruge jer im je to precica. Jasno se vidi da su napravili "stazu slonova".
                  Svako ko strada na pruzi SAM JE KRIV. Nazalost i deca.

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

Proslu nedelju, ispred Kragujevca, pruzni prelaz, jutro oko 7 sati nailazim na prugu, trepce znak i spustena je rampa, ali samo onaj patrljak sto bi trebao da drzi rampu jer je ista otkinuta!!! Svi stojimo u koloni a voza nema, pojavljuje se covek u uniformi zeleznice i vice da voza nema da slobodno teramo... a rampa "spustena"! Predjemo prugu... Uvece se vracam istim putem, dodjem do prelaza, znak ne svetli, onaj patrljak od rampe i dalje spusten, ljudi prelaze najopustenije. Na 20ak metara od pruge stoji svetlo upereno ka nama, niz prugu... Ja stanem i gledam u to svetlo, ne pomera se, iz suprotnog smera ljudi prelaze, ovaj iza mene pocinje da mi svira... predjem i put se nastavlja paralelno sa prugom, nisam presao 10 metara a svetlo pocinje da se krece, voz teretnjak, bez sirene!!!

Dokle god imamo takve pruzne prelaze bice nazalost i tragedija, to vece je sigurno mogla da se desi jedna, mozda cak i meni...
                    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• nidza
                      CBC Senator XXL
                      • 16.04.2008
                      • 496
                      • nbgd

Nikad ne dozvoli da nečija sirena utiče na tvoju odluku. Ja lepo dam migavac, pa neka jurca ako već želi da testira Darvina.
                      Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

Naravno, ne osvrcem se mnogo na te sto sviraju, nego povucen situacijom od ujutro gde je covek rekao da nema voza, a i ostali prelaze najopustenije, ono svetlo je bilo bas jako i osvetljavalo prelaz, nema sanse sa de vidi voz iza svetla, izgledalo je kao reflektor na stubu... ustvari je bio voz
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Za tako nesto neko sa zeleznice bi trebalo da robija.

Comment

• milan_g1
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2007
                            • 863
                            • Karaburma

Da, nisam bio u situaciji da slikam, dok sam se snasao prodje voz... bukvalno

Comment

• Daka
                              CBC Senator
                              • 15.06.2005
                              • 277
                              • Subotica

Automatski putni prelazi ukoliko se iz nekog razloga pokvare, nestane struje tj napajanje SAMI se obezbedjuju tj motke se postavljaju u zatvoren polozaj.Otpravnik u tom slucaju MORA otici do relejne kucice i pokusati podici ,ukoliko neuspe onda postoje kurble za rucno kurblanje i podizanje u otvoren polozaj.Inace zeleznice srbije u tehnoloskom razvojnom smislu i regulisanju saobracaja su jos i dalje u 19-tom veku!Kako su moji deda i tata radili,tako radim i ja stim sada.Pravilnici su pisani pre 50 i vise godina ,prevazidjeni su u svakom smislu. Tehnika tj telekomunikacije i signalno-sigurnosni uredjaji su sami po sebi vec 2 puta prebacili vek trajanja.Zeleznica je uspesno smanjila broj zaposlenih za 10000 radnika za 8 godina ,ali onih koji su u izvrsno sluzbi,jer niko nece da radi odgovorne poslove za male pare,a kancelarijski pacovi (statiticari,filozofi,seronje,glavonje...itd) i dalje sede u kancelariji na izmisljenim radim mestima i drmaju plate cekajuci penziju!
                              Primera radi MANEVRISTA(radnik koji kaci vagone)po snegu,kisi,vrucini,sa nocnim radom,nedeljnim radom,radom u turnusu dobije citavih 22000 din

Comment

• ljube-kugla
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2006
                                • 1531
                                • batajnica

ma ja bi da sam na njegovom mestu isao redom i odkacinjao vagone i ostavljao ih redom,ili sipao pesak u lezajeve

Comment

Working...
                                X