Auto sediste za dete

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Auto sediste za dete

kako mi se cini prosek godina na ovom forumu je takav da je ova tema uvek aktuelna.
    Bilo tako ili ne bilo, meni treba auto sediste a dete.
    Do sad smo se vozili u korpi, ali nam je postala mala, prerasli smo je i treba nam sediste...

Dakle, tatino dete ima godinu dana i jedan mesec za koji dan, ima nesto malo preko 10 kg i trazimo adekvatno sediste.

Koliko sam video po radnjama, nude se decija sedista za 9-18kg, sto pokriva oko godinu dana koriscenja, mozda nesto duze.
    Nasao sam i jednu varijantu 9-35kg, ali tu je samo fora da se odvoji naslon (komplet gornji deo) i da dete sedi samo na donjem delu.. bzvz.

Opet, koliko sam upoznat sa zapadnom regulativom, deca do (cini mi se) 35 kg i starosti do 5 ili 6 godina moraju sedeti u odgovarajucem decijem sedistu.

E, sad, da li je fora u tome da se kupuje prvo sediste za 9-18kg, pa zatim jos jedno za 18-xy kg (dok dete ne dude dovoljno veliko i staro da se vozi na zadnjem sedistu) ili ima neka kombinovana varijanta da izdrzi ceo period? Ali neka pametnija od ovog odvajanja naslona.

Da, i sva sedista koja sam video se ucvrscuju samo pojasem, nema nikakvih dodatnih kaiseva za vezivanje za zadjni naslon i sl.
    Da li se to svaki put vadi iz kola ili stoji u kolima ?

Cene za sedista koja sam video se krecu 4-8000 din.

Kao sto vidite interesuje me sta uzeti i gde uzeti jer treba tokom sledece nedelje da pazarim nesto.... svi saveti dobrodosli.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • veljko
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2006
    • 476
    • Backi Jarak, NS
    • Volvo V50 DRIVe

imam vec skoro godinu dana sediste ovo- 9 - 18 kg
    i naravno ides sve po redu, bitno je da glava deteta nikada ne predje sa glavom vise od pola naslona, al to je vec sa 2ipo - 3 godine
    naravno sediste se vezuje pojasom, a sediste mora imati svoj pojas

varijanta sedista iz dva dela tj. da se naslon skida je za stariju decu, tj to ti je zadnje sediste koje kupujes
    a ne prvo ( ne racunajuci korpu)

uglavnom, koliko sam ja skontao, kupovati sediste koje kosta preko 100 evra- nije bacanje para ali je mozda malko precenjeno

inace, moje sediste ima varijantu sa tri visine pojasa na naslonu ( imaju rupe)
    pa tako da obratis paznju na tako nesto kad kupujes

to je otprilike to
    Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

otvori se 11000 i kupi detetu ferrari sediste u Shop Investu. Kad sam ga video mnogo mi bilo zao sto nema za mene
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

@veljko:
        Takva su bas sva sedista... sva imaju tri podesavanja visine pojaseva. Interesuju me razlike 9-18kg, 18-35 i, ako ima 9-35kg?!
        nacini kacenja u auto, podesavanja (da li moze malo da se ispruzi da dete lakse spava), skida li se svaki put iz auta i sl.

@zverko: Ne zelim da lecim svoje komplexe na decijem sedistu. Njoj nece biti bista udobnije niti ce biti sigurnija zato sto na sedistu pise Ferrari.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• nismo
          CBC Član
          • 29.10.2006
          • 84
          • BG-Konjarnik

Ako na kolima imas ISOfix sistem onda ti je to najbolje resenje za kacenje sedista.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ja sam znao da is ti debil ali da si toliki debil nisam znao. nisi ni video sediste pricas o kompleksima... a ja sam tek debil sto ti uopste pisem o tome. sto se mene tice mozes i kod stolara da odes da ti napravi sediste ali mislim da dete nije zasluzilo torturu koju si ti mozda imao kao mali pa zato sad tako lupetas. bas si me iznervirao...

Comment

• veljko
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2006
              • 476
              • Backi Jarak, NS
              • Volvo V50 DRIVe

neverujem da postoji od 9 do 35

secam se kad smo mi nasu malu stavili u sediste, a jooooj
              pa skroz na donju kopcu,a ona sitna (inace je krupna beba) rekao bi covek da je sediste preveliko, al nije
              posto je ona prva korpa vec postala mala
              moj zet ima ono veliko sediste za njegovu kcer, doduse oni su vec skinuli i naslon( mala ima 7 god), nemoguce je, a i nesmes dete od godinu staviti da sedi
              doduse ova sedista do 18 kg su kao kadice, dete je udobno zavaljeno u njega i tesko da ce se dete pomeriti i pri malo naglijem kocenju
              pomeranje iz sedeceg polozaje sa radi tako sto se celokupnu sedite malko pomeri( ne obara sa naslon)

uglavnom
              iz slika vidis sve
              veze se pojasom u 3 tacke
              ispod sedista 2 i jedna drzi ledja
              kad zakopcas, zategnes pojas
              i probas da cimnes sediste, onako "muski"
              i vidis dal ce se pojas odrolati, a nece 100 % ( samo zato sto se ne koristi pa mozda je rikno)
              bitno je i da prednje sediste pomeris dosta napred zbog detetovih nogu

da li ces ga vaditi svaki dan, tvoj problem, ako te ne mrzi da se njakas sa pojasom

a ako imas isofix, sto rekose, to ti je najbolje, al nisam nesto upoznat s tim tako da ...
              uglavnom tada je u autu vec odradjena neka vrsta pripreme, al stvarno neznam
              Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

@zverko
                idi malo na forum.hr da se smiris
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

prolupali, da si video to sediste o kome zverko prica, sve bi ti bilo jasno. pre dve godine kad sam ja kupovao za dete, nije postojalo, pa sam kupio chicco 0-18kg, 12000din. andrija se vozi u njemu od kako je navrsio mesec dana (3kg), a vozi se i sad (14 kg). racunam da ce moci jos pola godine, tako da je investicija isplativa. ima 5 polozaja i pojas u 5 tacaka. sledece je sigurno bas ovo ferari.
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

da ne bude da filozofiram i pricam na pamet

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

sediste je vrh vrhova ...

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

@zverko: Jos uvek ne vidim sustinsku razliku izmedju tog sedista i onog koje je veljko pokazao. "veljkovo" sediste izadje ~5-6K din, cemu razlika od jos 5-6k din ?! Nije pitanje "da li isprsiti za kintu" pitanje je svrhe...
                        Da, i hvala na "kvalifikacijama"

Kako rekoh, imamo korpu za auto, u njoj smo i izasli iz porodilista. I prerasli smo je

Ponavljam, sad imamo nesto malo preko 10 kg i 78 cm. Trazim nesto sto ce malo da potraje, da ne kupujem za pola godine nesto novo...

I korpa je, kao, do 13 kg pa ne mozemo da se upakujemo u nju. Tako da tim pricama "sediste do 18 kg" ne verujem mnogo, pre ce biti do 15-16kg, a to cemo navuci za manje od ~8 meseci.

I kakve se sedista kupuju za decu vecu od 18kg ?!

@veljko: Kako vidim, to sediste vadis svaki put iz auta kad se ne koristi ?
                        Cemu sluzi to postolje?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

tako reci brate da neces da das vise para. ja ne zalim da dam pare kad su deca u pitanju a sad da li je i sta je pusti pricu. moje dete iz korpe chicco sinthesis 13kg (100e) izalo sa 2,5god. sada ima 6 god i 20kg. vozi se stojeci u sredini (ko i sva deca). ovo ferari sam video i vredi svaku paru. a za preko 18 kg to je vec dete od 5+god je predvidjeno ovako nesto: ovo desno

nextag.com is available for purchase. Get in touch to discuss the possibilities!

ali ajde da ne bude da favorizujem brend evo ti link pa pogledaj malo sta sve ima i kolko sta kosta preko. uostalom uvek mozes da odes u prodavnicu AKSA i da kazes:" ja bi sediste za tu i tu kilazu za toliko i toliko para." izvini ako sam te uvredio ali brate ponekad mnogo kakis i pravis pricu bez potrebe. trazio si savet, javno, ja ti ga dam a ti me napusis. zbog cega, zato sto je brend u pitanju??? pa idi onda na buvljak pa kupi polovno neko za 2000din ako mislis da je sve jedno koje je is ta je.

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Ne radi ti link, a Aksa mi je preko sveta, sto ima kod njih ima i kod drugih ...
                            A ako se osecas napuseno - sta da ti radim No, da off-ujemo temu vise. Ovo bi i drugima moglo da bude interesantno...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

a koji su ti drugi i gde ti to zivis kad ti je aksa koja ima radnju u imagu u centru preko sveta? chicco necu da ti pominjem posto oni nemaju sic za 5000. aksa ima najveci izbor.

Comment

Working...
                              X