Trebaju, toliko o tome!
Auto sediste za dete
Collapse
X
-
Aha, bas bih voleo tebe da vidim u situaciji u kojoj je bila moja zena do skoro sa stomacinom koja se vrlo retko vidja kod trudnica (mozda kao Petar Bozovic sada onako extra podgojen), da podsetim devojcica je imala 4050,00gr a decak 3300,00gr i nema sestre, babice, cistacice i doktora koji je nije obisao samo da vidi koja je ta koja ih je rodila, da se vezujes pojasom koji realno gledano skoro da nema ni malo lufta kad se prebaci preko stomaka.EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
U EUROPI NOVA PRAVILA ZA DJEČJA SJEDALA
Samo vrijede oznake ECE R 44 03 i 44 04
Petak, 28 Oľujak 2008
Od 1. travnja (April) u zemljama EU više ne vrijede stara dječja sjedala u automobilima. To se odnosi na ona sjedala sa kontrolnim oznakama ECE 44/01 i 44/02. Najveći dio dječjih sjedala s tim oznakama star do 13 godina i više ne odgovara novim, strožim standardima sigurnosti. Neka od njih, namijenjena djeci od 3 do 12 godina, nemaju čak ni naslone za leđa. Policija je dobila naputak da od travnja kontrolira sjedala i kažnjava roditelje sa 30 eura ukoliko nemaju sigurne modele. Od 1.4.2008. se naime smiju rabiti samo sjedalice za djecu sa kontrolnom normom ECE R 44/03 ili 44/04. Te se važne brojke 03 i 04 nalaze na etiketi sjedalice ispod velikog slova E.
Izvor:
http://www.autoportal.hr/200803281820/V ... id-63.html
Samo ne znam hoce li to vaziti i za turiste u EU, recimo u Grckoj, da dete u kolima mora biti bas u takvoj stolici ?!
Comment
-
-
Ljudi, nemojte da se zezate, nikome na svetu ne bih poželeo da mu se desi što i meni, frontalni udarac u betonski stub (banderu), sve sa ženom i bebom od 2.5 meseca pozadi. Supruga malo ugruvana, a malom, hvala Bogu, ništa. Ne smem ni misliti šta bi bilo da nije bio u bebi-sedištu...
Sebi kako hoćete, ali ako ćete da se za njih štekate, nemam komentar.Save the Panda!
Comment
-
-
Evo ja sam skoro uzeo decije sediste 9-18kg u turbo limacu na snizenju.Cifra oko 9000 din. i veoma sam zadovoljan.Kad se vozi dete ispod godinu dana kaci se na jedan nacin a starije dete onda na drugi nacin.Jednostavno podesavanje pojaseva.Ima podesavanje iz sedeceg u polulezeci polozaj.Isto rakvo samo ISOFIX je skuplje 10k dinara.Preterivanje.
Marka je BREVI.italijansko.
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorKupih sediste k'o veljko-vo. Tatinom detetu se dopada
... neko francusko5600 din.
Chicco i sl. kostaju 12-27K din i ne videh sustinsku razliku izmedju njih i ovog.
Probali i do Grcke i nazad ... mala je spavala u njemu celu noc do Grcke i nije imala zamerkiRazbacala se po njemu k'o djubar po njivi
Mislim da je to jedino dete koje nije spavalo na zadnjem sedistu popunjenom traznim stvarima ... Svi smatraju da sam boodala sto "maltretiram" dete da toliki put prevali zavezano ... nek' sam ja boodala ...
Ne koristi se previse dva-tri puta mesecno, to je sve. Zadovoljava u potpunosti.
Kupio sam ga dok sam vozio Zenomobil (Corsa C) bez ISOFIX-a.
Namesta se za tri minuta.
Comment
-
-
Re: Auto sediste za dete
Ok, tatino dete polako prerasta svoje sedište ...
Imamo 15kg i kad se obuče zimska jakna nećemo moći da se upakujemo u postojeće sedište...
Ono što me interesuje je sedište za grupu II i III
II 15 do 25 kg 3 do 6 god
III 22 do 36 kg 6 do 12 god
nešto slično ovom
Dakle,
- da bude podesivo,
- da "raste" s detetom, da ima ISOFIX (sad ga imam na autu i gre'ota je da ga ne koristim) i
- da ima sigurnosnu kategoriju ECE R 44/03
- da naslon može da se odvoji skroz tako da ostane tzv. booster kad dete poraste...
- jako je poželjno da ima i neku foru "položaja za spavanje" mada mi to izgleda teško izvodljivo ...
Takođe ulogu ima i cena, ne daje mi se više od 200eur jer nemampara za razbacivanje. znam da ISOFIX ima cenu ali ne mora baš da bude udarac po ušima.
Comment
-
-
Male bebe zaista treba izbegavati uopste voziti u kolima dok malo ne ojacaju. Tada se stavljaju licem okrenutim ka zadnjem sedistu u onim nosiljkama gde su u skoro lezecem polozaju. S obzirom da mlade mame male bebe toliko ushushkaju - dete se vez nalazi u okruzenju kao da mu se otvorilo par airbag-ova oko njega...
Nosiljki ima vise vrsta, moji prijatelji su se nakupovali razlicitih modela i svi su bili teski sa bebama ~100 kilaVece su sanse da ce roditeljima ovakve nosiljke da ispadnu iz ruke kad budu izlazili iz kola - nego sto ce bebci biti vise zasticeni u odnosu na laganiju nosiljku.
Slazem se da na sigurnosti dece ne treba stedeti - ali isto tako jako je glupo davati dosta novca za skuplju/kvalitetniju nosiljku u koje cete voziti dete jednocifren broj puta.
Sto se tice samih sedista znam dosta ljudi koji se tripuju da ce ustedeti kad uzmu na buvljaku ono univerzalno sediste za decu od 1-50kg
Em moras da cekas godinu dana da detetu bude taman - em se jeftini modeli "kvalitetne" izrade jako brzo ofucaju/poderu pa sediste mora da se menja opet za godinu dana.
Ja sam za mog klinca kupio Chicco Neptune sediste koje se vezuje pozadi sa pojasem i jos mu nisam nasao neku vecu zamerku.
Slicno je kao ovo prolupatorovo - samo sto mu se naslon za glavu moze podesavati i tako pratiti detetovu visinu.
Ne mogu da ocenim koliko ce dugo trajati - jer ne bi verovali sta ovaj moj klinac radi u njemu. Samo ga grize, zvace, grebe, skache u njemu - tako da cu moci da tvrdim da je dobro samo ako prezivi dve godine ovakve decije torture.
Inace isto sam ga montirao iza vozacevog sedista - deluje mi u kolima to mesto najsigurnije...
Comment
-
-
Uzeo sam ga pre par meseci u Sava Centru - tamo ima Chicco-ova prodavnica. Mislim da je cena bila oko 12-13k dinara.
S obzirom da mu se naslon za glavu pomera, moze se koristiti duzi period dok dete raste.
S obzirom da vozim Punta i nemam ISOFIX nego vezujem sediste sa pojasom - na ovom konkretno modelu to nedostaje - ali ima sigurno identicna varijanta sedista sa ISOFIX vezom.
Comment
-
-
Kupljeno odgovarajuce sediste za malu ( 4,5 godine ), moze se rastaviti, tako da kada preraste naslon moze samo da koristi sedalicu. Sediste je klasifikovano kao 2-3, za decu od 3 do 12 godina. Sediste je atestirano sto mi je i bilo najbitnije. Veze se sa postojecim pojasom u kolima, Ima bocnu zastitu i naslon za ruke, naslon za glavu podesiv po visini,sto mi je i bilo naj bitnije. Placeno je 5.290,00 dinara. Bila vikend akcija u "Turbo Limacu".
Comment
-
-
Hajde da ozivimo temu ...
Moja mala polako, ali sigurno i definitivno prerasta svoje sadasnje sediste. Kad dodje zima i deblja garderoba nema sanse da se uvali u ovo postojece.
Sadasnje sediste ce biti donirano u dobrotvorne svrhe (dobice ga neko ko ima dete a nema para da kupi novo).
Koje sediste kupiti i za koje pare ?! Sedieste ce se kupovati od Septembra, kad bude para.
Auto mi ima ISOFIX tako da i to upada kao opcija, mada nije neophodno.
Potrebno je sediste koje raste s detetom, podesava se na sve strane, da bude udobno i da valja (atestirano, odgovarajuceg standarda i sl).
Dajte, neka iskustva i predloge pa da vidimo sta treba da se ganja ...
Comment
-
Comment