Auto sediste za dete

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pusti tu korpu, imam je i ja pa mi ne pada na pamet da dete nosim u njoj. Savije se u njoj ko kifla, i oslanja se na ****.

Koje ti je to sediste u kojem se i male bebe voze? Osim ako nije potpuno ravno, ja za takvo ne znam...

imam BMW-ovo sediste za 0+ (tako je deklarisano) pa opet strikno kaze da se u tom sedistu voze deca tek sa navrsenim 3 meseca i vise.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Imas kategorije 0 i 0+ za male bebe, pa 1, 2 i 3 za vece bebe i decu.
      Meni sad treba kategorija 1.

Googlaj malo na "infant car seat" i videces. To su korpe u kojim je dete u fetusnom polozaju koji je vrlo prirodan za dojence i nista mu ne smeta. U razvijenom svetu bebu ne mozes izneti iz bolnice ukoliko nemas odgovarajuce sediste/korpu. Postoji osoba koja s roditeljima ide do kola/taxija i pogleda da li u automobilu postoji takvo sediste.
      Recimo, tako rade u kanadi i ne nose decu u onim platnenim korpama "koje imaju ravan pod".

A sta mislis, kad ga majka doji, da mu je kicma non-stop ravna? Obrati paznju na bas taj polozaj! Ne sekiraj se, naucices da deca jaca nego sto mislis i da dobro znaju sama sta im odgovara, cak i tako mala...

A sto se oslanjanja na **** tice, samo je bitan nagib korpe i to je to. Ne uspravljaj je previse. Verujem da imas i IsoFix koji bi trebao da fixira korpu bas u odgovarajucem polozaju ili sama korpa ima podesavanje?!
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Tu pricu sam i ja cuo, ali lekari imaju JAKO podeljena misljenja oko tog, navodnog, fetusnog polozaja koje ova korpa imitira...

Comment

• Bobster
          CBC Član
          • 02.08.2007
          • 27
          • Voždovac

Prolu, to što tražiš, a i meni će trebati uskoro ima Recaro. Od 9 – 36 kg ili 9 meseci do 12 godina. Koliko sam video cene na netu idu od 90 do 350$. Ne znam da li se mogu nabaviti u Srbiji ali verovatno možeš naći nekog da ti donese iz inostranstva. Ja ću mom potomku sigurno uzeti Recaro. Kad mogu ja da držim **** u Recaro sedištu može i on.
          Aj, uzdravlje i zafrknite radnju s tim prepucavanjem oko brendova. Sigurnost dece je na prvom mestu!

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

@206
            jbem li ga koja je oznaka, cini mi se CHICCO VECTOR 0+,znam da sam dugo trazio jer sam imao veliku kilometrazu sa detetom u tom periodu. za tezinu do 9kg se postavi u polulezeci polozaj suprotno od pravca voznje. opet kazem, vredi svaki dinar, jer dete zaspi za minut i ne budi se tokom voznje, a to se novcem ne moze platiti. mislim da ima slika u mom predstavljanju, ako nekog zanima da vidi.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Kolega Opelash, ta sedista koja si pokazao na fotografijama apsolutno zadovoljavaju funkciju koju treba da vrse. Ja imam neko slicno i mogu ti reci da sam apsolutno zadovoljan (ne i klinja koji mora da sedi u njemu ). Kupovinom takvog nekog sedista cija se cena krece negde izmedju 4000,00 i nekih 6000,00 i nesto neces pogresiti.

P.S. Sva sreca sto mi klinja ima tri godine pa jos ne zna sta je Ferari inace bih i ja morao da se isprsim za tih 12000,00!
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

@206: Lekari imaju jako podeljena misljenja oko svih saznanja koja nisu starija od 500 godina. Znam da sam se sigurnije osecao s detetom u fixiranoj auto-korpi umesto u onoj krpenoj standardnoj. A i bebistu nije smetalo, kako se smestila unutra prvi put .. samo je zacutala i uzivala.
                Bilo je i par situacija kad se zena "prosetala" po celom zadnjem sedistu, a bebiste je spavalo u svojoj korpi onako andjeoski 'Ebiga, boodale izlecu vozio ti dete ili ne.

@Bobster: Kupujem sutra, nemam zivaca ni vremena da molim nekog da mi donese, da dugujem uslugu i sl. 'De s' ti vid'o dete od 12 godina sa 36kg?! Prolup'o si skroz

Dobra tema, a ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bobster
                  CBC Član
                  • 02.08.2007
                  • 27
                  • Voždovac

Šta zna dete šta je 36 kila? Ha
                  Greška je u pitanju. 46kg

Comment

• alexk
                    CBC Veteran
                    • 15.09.2006
                    • 116
                    • BGD

ja sam uzeo ovo

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Prolupator, pregledaj ovde , imas pa marki koje su apsolutna preporuka od saobracajnog instituta za sigurnost u saobracaju u Svedskoj.

Akta i Britax koji god, nema greske.

206
                      U bolnicama prilikom izlaska sa porodjajnog odeljenja ovde se dobije na upotrebu za prvih 4 meseca kadica, montira se kontra kretanju auta (normalno i vazi za svaku dobru deciju stolicu) sa takvim uglom da je skoro lezeci polozaj.
                      Model iz bolnice
                      Deklarisan : Novorodjence pa do 1 godine

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Od 3. meseca ceka ga ovo:

A posle, kad malo poraaaste:

Naravno, ovo drugo ima i ulozak radi smanjivanja velicine, i oba su Isofix (mada ova druga slika ne pokazuje Isofix varijantu), jedino u tu varinatu imam poverenja, ovo ostalo mi sve na karabudzevinu lici i ne uliva previse poverenja.

Comment

• Boki_ru
                          CBC Član
                          • 10.01.2008
                          • 51
                          • ruma

Imamo sediste slicno veljkovom,stim da je neko francusko(sad neznam napamet marku)i sasvim ok sluzi.
                          Moj Strahinja je sad 20 meseci i 13 kg i sasvim mu je odgovarajuce a i odgovarace jos narednih godinu dana sigurno.
                          Znaci po meni sasvim je ok sediste

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Kupih sediste k'o veljko-vo. Tatinom detetu se dopada
                            ... neko francusko 5600 din.
                            Chicco i sl. kostaju 12-27K din i ne videh sustinsku razliku izmedju njih i ovog.

Sad ce mnogo da me optuze da stedim na detetu, ali za tih 30min na 15 dana zavrsice posao bez problema. ionako ce jako brzo izrasti iz njega, a onda cemo kupiti nesto drugo... o tom - po tom.

@206: A u cemu ces da vozis drekavca do tri meseca ?! I zasto bas to tri, zasto ne do 2.5 ili 3.5 meseci? Kako ces znati tu tacnu granicu ? I kako je taj tvoj nacin transportovanja smotuljka bezbedniji od auto korpe ?!

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

za 30min u 15 dana moze i zena da ga drzi u krilu. moje dete dnevno provodi u proseku 30min u sedistu, a jednom u 15 dana provede 2 puta po 4 sata,kad ide kod babe i dede, tako da znam zasto kazem da vredi svaku paru. kad preraste ovo, opet ce dobiti najbolje koje mogu da platim, na tome nema stednje.
                              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Jedni baba i deda su na 5-8 min, drugi su na 1.5 sat. Prvi dodju i sami, a kod drugih se ide jednom i mesec - mesec i po dana...
                                Sve ostalo je na 20-30 min...

Smor je putovanje s malim detetom, svaki put kao da se selim ... i uvek nesto zaboravis!!! pa zavisis od toga kad jede, kad spava, kad kenja .. i to moras da uklopis s guzvom u gradu, na izlazima iz grada, pozeljnim vremenom stizanja na cilj ... ma ni ne ide mi se nigde daleko!

Kad malo poraste i izadje iz pelena, lako cemo putovati i dugo i cesto! A tad ce vec doci i vece i drugacije sediste.

Za onu potrebu kojoj je namenjeno, kupljeno sediste je vise nego zadovoljavajuce. Ionako vec u startu moram kaiseve da postavim u najvisi polozaj od moguca tri.

Nego, vi koji imate ta sedista, skidate li ih po noci ili ne? Meni je auto na parkingu (u Zemunu ) pa zato pitam.. nemam ni dvoriste ni garazu!

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X