Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Prekrsaj, prijava, zalba

Originally posted by djukic
    ja dolazim u raskrsnicu na kojoj nema nikakvih znakova, upozorenja, znakova obaveze... Klasicna raskrsnica glavnog i sporednog puta. Po pravilima ja MORAM da skrenem u desnu traku. Sve ostalo je krsenje zakona. Ako zele da regulisu zutu traku u tom slucaju moraju da postave adekvatan znak koji zabranjuju skretanje direktno desnu traku...
    Čekaj, ja sad ovo ne razumem. Koliko se ja sećam (mada ne obraćam pažnju jer tu prolazim 1000 puta godišnje ) žuta traka je obeležena žutom linijom, tj. treba da se uključiš direktno u srednju traku, koja je u stvari desna saobraćajna traka. Ja se tu nikad ne uključujem u žutu traku, niti sam primetio da ima potrebe.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Sveza odiseja od danas :

Overen nalog odnesem na adresu policijske ispostave u opstini Crveni Krst ,adresa bila na nalogu, takodje i broj sobe, adresa i soba postoje, ali tamo vise nije policija nego neki opstinski organ. Organ mi kaze da idem u opstinu Pantelej, u policiju. Tamo postoji policija, ali se ne bave time nego da idem kod sefa policijske uprave u Nisu. On nije trenutno tu, ali moze da vidi interventna. Srecom tu gde je interventna jedan normalan koji kaze "ma daj , to je OK, daj ti to meni, a ja cu da te rasknjizim gde treba, nego nas racunar kaze da imamo jos 1 nalog za tvoje sprovodjenje sudiji !!! DRAGICKA !!! Sta je sad ?" Nemam pojma, nego evo tebi ovaj nas nalog , pa sutra nadji sudiju i vidi s njim, al obavezno nam vrati overen nalog licno da te skinemo sa sprovodjenja. "
      Odem ponovo u sud, ali njima je kraj radnog vremena, "nemamo pojma, dodji sutra, to je postar zajeb'o stvari, a i taj broj predmeta ti vise ne vazi, to sad pocinje na 20...moras sutra ".

Eto, sad znam da posiljke koje meni salje prekrsajni sud uopste ne stizu. Ali samo te posijke, ostalo stize, racuni za porez, telekomovi racuni, razglednice...

Od veceras pocinjem da zatrpavam mejlovima ministarstvo pravosudja, da vidim jel moze da se sa vrha podmaze nesto u njihovoj birokratiji. Uz obaveznu pretnju da cu iste mejlove slati i novostima, blicu, i glasu javnosti.

Uvek se setim , citao sam u nekim novinama da u nekom slovenackom gradu ko god od sluzbenika kaze NE MOGU, NE ZNAM ili NECU momentalno bez pardona dobije otkaz...

Bicete blagovremeno obavestavani.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Pazite ovo, ministarstvo pravde uopste nema mejl adresu !!!
        ima samo download nekog obrasca za prituzbe. Verovatno nisam jedini koji je hteo da ih kinji na taj nacin, pa su nam doskocili onako dripacki

propade mi pokusaj.

uostalom evo

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Ako je neko u mogucnosti neka postavi samo formu zalbe, zaglavlje, sta levo sta desno, gde broj predmeta, resenja, itd.
          Da imam za svaki slucaj, posto mi donose resenja i presude (ja u stvari to ne razlikujem ) a niko me ne obavestava o tome (napisah vec da mi od njih posta ne stize). Kad vratim film, secam se da moje primedbe niko nije uneo nigde, ni policajac ni sudija. Izgleda da cu morati da ih ponovim kroz neki vid zalbe. Za 7 dana ce presuda biti gotova, pa da budem spreman. Ako cutim , moze da se desi da mi odleti dozvola jer sam za manje od 6 meseci napravio 2 (po njima ista) prekrsaja. Onu prvu presudu nika nisam ni video, a moguce je da je sadrzala i stavku "uslovno", pa da probam da oborim ovu drugu, jer je besmislena.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by deki-ascona
            , posto mi donose resenja i presude (ja u stvari to ne razlikujem )
            Resenje se donosi u prekrsajnom, a presuda u krivicnom postupku
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

U prekrsajnom sudu presuda se zove resenje ?

Comment

• shadow
                CBC Senator XXL
                • 23.09.2005
                • 555
                • Beograd

Da je pitam nesto, da se unapred pripremim

Vreme desavanja, par dana pre dolaska onog amerikanca...kad su vezbali zaustavljanje saobracaja...ja se sa troje kolega vracam sa fakulteta, iz pravca slavije dolazim na autokomandu. Kod kruznog toka na autokomandi, kolaps za pravo, zaustavljen saobracaj. A ja u traci za pravo. Ali ulica desno, slobodna. I ja iz trake za pravo, skrenem desno. Zaustavja me pandur, koji drzi ruke u dzepovima umesto da preusmerava saobracaj u druge ulice. Objasni on meni da sam napravio prekrsaj, al krenem fino da ga molim da ima razumevanja, da su to vanredne okolnosti i sl, a mi svi studenti...a on zapeo da pise pa bog. Krene on da popunjava zapisnik, meni onda pukne film, reko necu vise da budem fin ni da ga molim, nego cu sad da budem bezobrazan.

- "jel imate komentar na zapisnik?"
                - " imam. to sto pise nije tacno."
                - "pa kako nije?! pa jel sam ti sad objasnio sta si uradio?"
                - "pisi tu komentar koji sam ti rekao, a ja cu sudiji sa ova 3 svedoka da objasnim da nije tako bilo"
                - "pa nemoj tako"
                - "e tako cu. Aj sad da upises i njihove podatke"
                - "pa nema gde"
                - "dobro, vidimo se na sudu"
                - "a da potpises?"
                - "necu"
                - "dovidjenja"

E sad mene interesuje, dal da jednostavno kazem sudiji kad budem dobio poziv (koji jos nisam dobio) da je pravo bilo blokirano od strane policije, ili da kazem da sam bio u traci desno?
                My crew is all fired up
                Y'all better just wise up

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Po meni to sto je bilo blokirano za pravo nema veze. Ako zelis da se izvuces ne smes nikako reci da si iz trake za pravo otisao desno...

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

I ima mesto i za svedoke ...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Jesi li uzeo zapisnik? Mislim da bi na njemu trebalo već da piše vreme kada da se javiš sudiji za prekršaje...

Što se slučaja tiče - prvo - IMA mesta za upis dodataka i zove se nešto tipa ''dodatni list'' . Drugo, ako na sudu kažeš ''jesam to uradio, ali.,..'' već si sebi presudio... nemoj priznavati da si bilo šta uradio, nego reci da si išao lepo trakom za desno i da on nije dobro video zbog gužve itd... i svedoci isto tako...

I obavezno traži suočenje sa policajcem, ako te sud bude i dalje smatrao odgovornim
                      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Zbog neiskustva sam upao u "gabulu" , pa me zanima kako da se vadim : moje primedbe nije uneo ni saobracajac, ni (kasnije) sudija. A bilo ih je, naravno, posto sam ubedjen da nisam kriv. E sad, kod sudije sam bio, ali resenje jos nije gotovo. Bice otprilike za 7 dana, tako mi je receno. Na moje primedbu kod sudije, gospodja je rekla nesto kao "ma dajte molim vas, pa saobracajac ne laze, on samo radi svoj posao" i nista od onoga sto sam rekao nije izdiktirala zapisnicarki. Jel ima svrhe zaliti se na neunosenje primedbi saobracajca + na neunosenje primedbi sudije? Osecam da ce da me odalami zabranom upravljanja. Svedoka nema ni na jednoj strani : policajac je bio sam, kao i ja u autu.

Cim pokupim resenje postavicu ga ovde, da bude jasnije.

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

Jesi li potpisao izjavu kod sudije? Ako jesi - zašto? Time si manje-više sam sebi presudio. Moći ćeš da pišeš žalbu okružnom sudu, ali je pitanje koliko se to brzo može rešiti i DA LI se može rešiti u tvoju korist ili ćeš plaćati sudske troškove opštinskog i okružnog suda
                          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Sve sam potpisao, znam da sam ispao orangutan, al' sta da radim kad imam frku od autoriteta

Jel ima nade za mene? Dal' da se zalim il' da vozim poniku kad malo otopli ?

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Pocni da treniras ...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Svako bi trebalo da ima drugara kao sto si ti, da osokoli coveka, da bodri, da utesi...
                                Posto je pitanje u vezi ponike bilo retoricko, bolje stavi neku formu zalbe , da makar imam sablon da se upravljam kad budem pisao zalbu.

Comment

Working...
                                X