Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bili
    CBC Senator
    • 13.11.2007
    • 208
    • NS

Re: Prekrsaj, prijava, zalba

Prosvetli me
    VW über alles.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Sudija ce te uvek po prijavi pozvati da das izjavu, odnosno izneses odbranu, potpisao ili ne.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bili
        CBC Senator
        • 13.11.2007
        • 208
        • NS

Slučaj dva doživeo, pre par godina. Slikali me da nisam propustio pešake i zaustavili, napisali prijavu, nisam potpisao, stigla kazna na kućnu adresu, doduše sa pravom žalbe.

Slučaj tri doživeo, isto pre par godina. Zaustavi me radar, onaj pištolj, sada te više i ne koriste. Zakačim se sa policajcem, napisao mi prijavu, nisam potpisao, dobio poziv od sudije, objasnio sudiji šta je bilo, dokaza nema, moja reč protiv njegove, oslobodjen.

Slučaj jedan nikad nisam doživeo (jer ne potpisujem, a i nisam imao prijava osim ovih) ali par ljudi iz bliske okoline jeste. Stigla kazna na kućnu adresu.
        VW über alles.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

U slučaju jedan nema šta da se žališ niti da te poziva kad ima slika, mislim možeš da se žališ ali bi izgubio što si shvatio i sam.

U slučaju dva i da je stigla kazna imao bi pravo na žalbu što bi opet isto završilo jer nema dokaza, zato je sudija postupio ispravno da odmah smanji troškove i pozvao te da daš izjavu.

U bilo kom slučaju uvek postoji pravo žalbe.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bili
            CBC Senator
            • 13.11.2007
            • 208
            • NS

Malo pre sam razgovarao sa jednim sudijom za prekršaje i on mi je rekao da je zapisnik validan dokaz (po članu 330 i nekom novog zakona) i da sudija MOŽE na osnovu njega doneti presudu bez pozivanja. Na svakom sudiji u svakom predmetu je odluka da li će pozivati okrivljenog ili ne.

Tako da ja i dalje stojim iza onog što sam rekao pre par postova.

U svakom slučaju negov savet je: Obavezno staviti primedbu na zapisnik (sve ono što mislite da vam može biti od koristi) i nikako potpisivati.
            VW über alles.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ok, po novom je mozda nesto drugacije - ali zapisnik jeste validan dokaz ako je POTPISAN, i ako nemas primebi na isti, trebalo bi da se smatra da se slazes sa navodima, nemas nameru da izneses odbranu i kraj. Ali, da ne potpises zapisnik, ili da dodas primedbu a da ti po automatizmu presude, nema sanse.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

U svakom slučaju negov savet je: Obavezno staviti primedbu na zapisnik (sve ono što mislite da vam može biti od koristi) i nikako potpisivati.
                Ako bilo šta napišem na zapisnik, znači da sam bio tamo, da se slažem ili ne slažem sa rečenim u zavisnosti šta sam napisao. šta je onda svrha ne potpisati.

Potpis je isto skup slovnih znakova upisan svojom rukom kao i ono gore iznad što si upisao?

Saležem se da postupaju po automatizmu da se većina neće buniti i da će proći tako, ali postoji uvek žalba a onda nema veze da li si potpisao ili ne nego ima li dokaza ili ne.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Ili ovako:

Ako se unese primedba i potpise onda nema teorije da se odredi kazna bez pozivanja okrivljenog.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Istina, mene su pozivali 7-10 puta za jednu prijavu ...
                    Primedba je bila "Policajac nije u pravu" a pandur je jedva pristao da je upise u zapisnik i to na moje ubedjivanje i pretnje tuzbom jer ja imam pravo na unesem koju god hocu primedbu, ma kako ona zvucala panduru iz provincije ...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

ja koliko znam nas zakon, na njemu(policajcu) je da dokaze tvoju krivicu!!

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ne vise, sad je dovoljno da napise zapisnik i on je validan po novom zakonu, ne mora sudija da zove pandura na suocenje (sto je bio glavni kamen spoticanja) vec se zapisnik priznaje kao iskaz pandura pred sudijom ...
                        Dakle, imajte dobru primedbu i opet idete na suocenje, o tome se radi ...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

primedba bila nema fotografije i potpisana .
                          zastarela,tj nista mi nije doslo 66kmh na 40,totalna glupost,zrenjaninac u ponoc
                          od sada cu da praktikujem to stalno....
                          samo jedno pitanje,sta ako policajac ne postupa po onim clanovima,pises u zalbi ili zoves odma 92 da bi ti poziv ostao zapamcen izdeklemujes ime,znacku,mesto ( posto valjda tamo pise da moraju da budu rasporedjeni na to mesto,ako se ne varam) i za ugrozavanje zivota i ne postovanje tih propisa njihovih?
                          ili nesto trece?
                          kad koči,cepa gume i prevrće se!
                          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

cekaj, svako ima pravo na fer i pravicno sudjenje po ustavu koji je stariji od tog zakona..

moze mene komsija pandur da mrzi i svaki dan mi napise po kaznu bez potpisa i ja sam kriv.. ne verujem da to bas tako ide ali videcemo, imam jednu kaznu koja uskoro stize(racunam ih 6 meseci od nedela) pa cemo videti kom opanci kom obojci

Comment

• bili
                              CBC Senator
                              • 13.11.2007
                              • 208
                              • NS

Originally posted by Dora
                              Ako bilo šta napišem na zapisnik, znači da sam bio tamo, da se slažem ili ne slažem sa rečenim u zavisnosti šta sam napisao. šta je onda svrha ne potpisati.

Potpis je isto skup slovnih znakova upisan svojom rukom kao i ono gore iznad što si upisao?

Saležem se da postupaju po automatizmu da se većina neće buniti i da će proći tako, ali postoji uvek žalba a onda nema veze da li si potpisao ili ne nego ima li dokaza ili ne.
                              Ne pišeš ti primedbu u zapisnik već on. Dakle samo njegov rukopis na zapisniku.

Originally posted by JAPANX
                              cekaj, svako ima pravo na fer i pravicno sudjenje po ustavu koji je stariji od tog zakona..

moze mene komsija pandur da mrzi i svaki dan mi napise po kaznu bez potpisa i ja sam kriv.. ne verujem da to bas tako ide ali videcemo, imam jednu kaznu koja uskoro stize(racunam ih 6 meseci od nedela) pa cemo videti kom opanci kom obojci
                              O tome stalno i govorim, ako potpišeš može da te kazni a da te ne zove, ako ne potpišeš mora da te zove, ustvari ne mora ako ima čvrst dokaz (npr slika).

Dakle još jednom zašto ne potpisati: Samo u slučaju da nema drugih dokaza, ako se nepotpiše, sudija mora da te zove, ako se potpiše, može da te ne zove.
                              VW über alles.

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Originally posted by prolupator
                                Ne vise, sad je dovoljno da napise zapisnik i on je validan po novom zakonu, ne mora sudija da zove pandura na suocenje (sto je bio glavni kamen spoticanja) vec se zapisnik priznaje kao iskaz pandura pred sudijom ...
                                Pravite li razliku itmedju iskaza i dokaza? Zapisnik se prihvata kao iskaz policajca (sto ranije nije bio slucaj, imali su obavezu da iskaz daju pred sudijom, sto nisu radili pa je mnogo predmeta padalo), i time predstavlja JEDAN od dokaza optuzbe u postupku, i taj dokaz nije materijalni, sto ne znaci da sudija nece traziti npr. sliku. To sto se zapisnik prihvata kao iskaz policajca NIKAKO ne znaci da je u pitanju neprikosnoven i neoboriv DOKAZ vase krivice. Znaci samo da cise ne mozete da se izvlacite da neodazivanje osl-a na davanje iskaza pred Sudijom.

Originally posted by bili
                                Ne pišeš ti primedbu u zapisnik već on. Dakle samo njegov rukopis na zapisniku.
                                Nije tacno. Gde to pise? Primedbe u zapisnik upisujes sam. Moze osl da ti kaze mnogo toga, ne smes da upisujes primedbu, ne smes traziti broj znacke, sto su naravno gluposti.

Comment

Working...
                                X