Dacia Logan 1.6 za 6.500

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Prosto je nemoguce sta ljudi ovde izjavljuju a koliko su vec na ovom forumu, a sta im sve nije jasno i po hiljaditi put na glas se piutaju svasta nesto vec odavno poznato! Kako moze da Vam ne bude jasno bilo sta u vezi Alfe, eno vam ga deo foruma iskljucivo namenjen njima, pa sve sto Vam nije jasno ili pitajte ili trazite! Stvarno je previse glupih usporedbi Alfe 156 i Dacie Logan i za i protiv jednog ili drugog, pa to su dve svetlosne godine razlike po svemu, a pogotovo po nameni i vrsti kupaca!
    Ako covek hoce samo prevozno sredstvo, ja se potpuno slazem sa onim sto je Nikoko napisao, ali ukoliko covek zeli nesto vise od automobila i ne ide linijom manjeg otpora, onda lepo neka kupi 156, ili 166 za taj ili malo veci novac i neka uziva!
    Ne razumem sta tu nije jasno?! Ako ti je nelogicno da ulazes u auto, onda i dalje vozis Opel i prica zavrsena, a opet isto bi bilo da ja kazem da ne razumem kako moze da ti "srce zaigra", a da bi da se "drzis Logana", sto je sigurno, sigurno je! =]
    Hajde bre ljudi, pa nismo svi od juce ovde...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Niko ne osporava da su Logan i Alfa 156 neuporedivi tj. da je 156 zmaj za (Š)Logana Vozio sam se u oba dosta puta tako da sam i sam to osetio.

Ali ako imamo Alfu od poznatog 1. vlasnika, mazenu i pazenu, odrzavanu i ako je na takvu moralo da bude ulozeno 2500 evra za samo 10 000km, a i pored tolikog ulaganja opet nisu sve stvari sredjene... onda je to pokazatelj da je odrzavanje toga auta ipak preskupo a verovatno i cene delova da su previsoke. I jos se postavlja pitanje sta bi tek bilo da je u pitanju 156 koja nije mazena i pazena, da li bi u takvu trebalo uloziti mozda i 4000 evra za 10 000km...

Sad sam se setio onoga sto je rekao IvanT da jbn-i far za 166-icu kosta 110 000 dinara ili tako nesto...

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Markic, nije 110 000, vec 168 000!
        Pazi ovako... Ja sam treci vlasnik moje Alfe i do sada sam za 2 i po godine i 50 000 km ulozio oko 500 eura za registraciju (sto pretpostavljam da ne racunas pod tim odrzavanje?) i jos oko 300 za gume (sto isto pretpostavljam da ne racunas odrzavanjem?) oko 250 za prednji trap (to bi trebalo da racunas), neka creva 50 eura (i to bi trebalo), plocice, ulje i filtere oko 400 eura do sada po nekoj slobodnoj proceni (nadam se da neces i to da racunas kao odrzavanje), moje lomljenje kartera jer nisam pazio jos oko 150 eura (to valjda neces da mi racinas kao redovan kvar?) da dodam jos oko 200 eura ako sam mozda nesto zaboravio, a nisam, dakle to sve kad oduzmem ono sto se ne racuna izadje oko 500 eura za 50 000 kilometara ili dve i po godine, ali iskljucivo kvarova i to sa tih 200 eura koje sam ti poklonio! =] Ostalo sto nisam uracunao oduzme cak i taj Logan, istina mozda malo manje zbog cene ulja i filtera, plocica i registracije, ali to je opet stvar mog izbora i luksuza u ovom slucaju!
        E sad mi kazi, sta je tu toliko skupo?! Jeste skuplje, ne kazem, ali odakle ti onolike cifre i zasto mislis da su uopstene i podrazumevaju sve nas?! =]
        Vidim da imas strah i da te mnogo pogodi bilo kakva naznaka na "katastrofu" koju uvek ocekujes sa Alfom, a nikako da preovlada prava slika u kojoj vozis i uzivas! =] Opusti se, nismo mi valjda nenormalni pa bacamo pare uzalud...
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Dobro, to sto si ti ulozio za 50 000 km nije mnogo i ne mogu se stavljati bilo kakve primedbe, ja sam samo naveo sta je vlasnik te 156-ice napisao da je on ulozio u nju za ne 50 vec 10 000 km...

Ocigledno da postoje ogromne razlike od slucaja do slucaja, mada ovde se i ne govori o kupovini 146-ice vec 156-ice.

A inace ja bih prvi kupio 156 jer mi se mnogo svidja,ali posto povremeno cujem negativna iskustva o ogromnim ulaganjima, skupim kvarovima, cenama delova (kao tih 168 000 za far) itd. ipak prevlada razum

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Ma kapiram ja tebe, ali nije to bas sve tako kako se prica! =]
            Realno, toliko je otpada da taj far za 156 mozes naci i za 50 eura, dakle sve je isto kao i za druge automobile, ako odes u ovlasceni servis:dovidjenjaprijadno, ali sve je u snalazenju kao i za bilo koja druga kola!
            Istina, 156 jeste malo specifican auto, samo vesanje je osetljivo, ali po nekim drugim stvarima nista sto ne bi moglo da se odrzava, a pogotovo ti koji eto vozis 2.0 Omegu, ne zezaj!
            ako ti je zelja, nemoj se ustezati, a imas na Alfa delu foruma Buyers guide za 156 , pa se sa svim lepo upoznaj, neces imati strahova vise!

Secam se kad sam ja prestravljen dosao na ovaj forum, a oni mi rekose 200 eura za svecice, pa mozes li zamisliti kako sam se osecao?!
            Ali to je na 100 000 kilometara, pa nije to nikakva stavka u tom smislu!

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

Originally posted by bojanTI
              Istina, 156 jeste malo specifican auto, samo vesanje je osetljivo, ali po nekim drugim stvarima nista sto ne bi moglo da se odrzava,
              ako je trap 500-600 eura i menja se na 80k km a gde je onda čovek utrošio preodtalih 2k evra na održavanje. i to za 10 k km. što je mnogo mnogo je. a i ta alfa nema neku veliku kilometražu. ja sam potrošio negde oko 3.5 k evra na održavanje fabie za 130.000 km sa sve redovnim servisima u ovlašćenim servisima, promenom amortizera, sređivanjem trapove, velikim servisom (takođe u ovlašćenom servisu), menjani i diskovi i slićno.

pri tome da kažem da ima 1.9 tdi motor i dizeli su po pravilu skuplji za održavanje.

a što se tiče svećica pa na 100k km treba onda da se rade i trapovi i veliki servis i svećice pa onda se tu nađe još po nešto i cifra dosegne 1500-2000 evra kao ništa.

ali ja ne kažem da zbog toga što je čovek uložio 2500 evra ne treba da kupi taj auto nego jer ako je stvarno uložio te pare u taj auto onda bi on trebao da bude dobar sem ako nije neki težak krš, ali po tome što je imao samo dva vlasnika i što ima ne tako veliku kilometražu mislim da bi trebao da bude dobar. plus još mu ostane 1000 evra viška koje može da uloži u održavanje. a sigurno će mu biti mnogo lepše nego da se vozi u šLoganu.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Evo ga jos jedan... Cu li ti sta ja malopre rekoh gore?!
                Kakvo crno lepse vozenje u Loganu, u kojoj si ti bre galaksiji? =]
                Ma daj ne zezajte me ljudi, vama je bas dosadno...

Ma znas sta, sad nesto razmisljam, pa ja nikad, ali NIKAD nisam uhvatio sebe kako se mesam u temu o Fabiji, ili nekom tamo Loganu, ili nekom tamo Golfu, jer nikad ih nisam imao pa necu ni da se petljam! Ali Vi... Pa to je katastrofa, kad se prica o Alfama, svi ste bre pametni i sve Vi znate!
                Dajte bre malo o'ladite, ne znam sta Vam to cese goozicu toliko, pustite nas da mi kazemo nesto sto znamo, nece da Vam uvenu ti Vasi Wagenomobili zbog toga! =]

Pozdrav!

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Bojane, čoveče, napisao je da će mu biti mnogo lepše nego da se vozi u loganu.

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

Bojane takođe ja sam predložio čoveku da kupi tu alfu mesto šLogana.

i bez obzira što imam dva vagena sebe ne smatram vagenovcom već sam samo kupovao ono što sam smatrao da mi nudi najviše za pare koje dajem IMO.
                    ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Oups... Ma i ja sam se u sustini salio...

Comment

• vasa123
                        CBC Član
                        • 24.03.2008
                        • 54
                        • Okolina Beograda

Dacia je plaćena oko 9000 (bila je tad neka akcija) i ugrađen je plin(plaćen 1000 eura), svi servisi redovni (i na 60.000 i ostali), čovek nije imao nikakvih problema sa autom. Ovaj hoće da proda, uplati učešće i kupi nov i bolji auto.
                        Sem tih par ogrebotina auto je bez mane. Alfa super izgleda ali ipak je ne bih kupio.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

onda kupi ako ti odgovaraju osobine Logana, i imaćeš auto o kome znaš podosta a kako je samo 3 godine star i ne treba očekivati narednih 3-5 godina neki kvar ili posetu servisu van redovne zamene potrošnih materijala tipa ulja, filtera, metlica brisača, sijalica i tako to.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

Tako ce i biti, dok ne budemo mogli da kupujemo nova kola...
                            ja lepo napisah, odnosi se na nova kola posle 3 godine. a to je upravo siutacija sa Loganom.

Golf 2 se ne pravi već odavno pa niti ne postoji 3 godine star u ponudi da bi moglo da ga poredimo sa prosečnim cenama.

ovaj Logan jeste kupljen kao novi, kod nas se kupuju nova kola i naravno amortizacija je slična kao u Evropi. nešto malo manja amortizacija tj više vrede polovna ali ne drastično.

Golf 2 je priča za sebe, van svih proseka, van svih normativa i ne bih o tome koliko on može da se ceni.

za Logana koji nov košta 8550 (danas čujem tokom vožnje na radiju takvu reklamu) ako je tačna reklama,sa klimom model, cena od 6500 je malo jača i pitanje je da li 2000 evra razlike vredi 70,000km i plinska instalacija.

samo želim da kažem da cene treba posmatrati fleksibilno, uvek prodavac više traži na početku procesa prodaje
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

Ako odes na zvanicni sajt, videces da trenutno Logan 1.6 u najvisem paketu opreme sa metalik farbom kosta 10 790+283=11 073 Evra.Tada je verovatno bio malo jeftiniji.Dodas na to plin i provereno poreklo (koje ipak znaci i pri kupovini, a i pri daljoj prodaji) i dodjes do toga cena od 6500 itekako moze biti realna.

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

dakle to sve kad oduzmem ono sto se ne racuna izadje oko 500 eura za 50 000 kilometara ili dve i po godine
                                ako sam promašio ti koriguj, ali to što ti pišeš nema blage veze sa Alfom 156 a kamoli sa Alfom 166 ?

naveden je primer sa konkretnim jednim primerkom Alfe 156 modela i pratećim troškovima koje je taj primerak ostvario.

to ne znači da će svaka Alfa 156 imati toliko pehova, havarija, servisa, zamenjenih delova i izgubljenih sati nerada auta...ali moraš da priznaš da sa porastom godina starosti raste prevezena kilometraža i raste verovatnoća da nastane trošak tj kvar.

dakle, Logan sa 3 godine i 70.000 km je bez dileme manje finansijski zahtevan od Alfe 166 ili 156 stare 8 godina sa 200,000+ km.

i ta finansijska razlika uopšte nije tako mala kako ti predstavljaš paušalno.

traži se auto za svaki dan koji što manje košta po prevezenom km puta, ekonomičan.

ne traži se skulptura za izožbe, ne traži se limuzina, ne traži se ljubimac servisera, ne traži se bilo šta što bi moglo da potencijalno napravi trošak servisa veći od 100njak evra.

a to Alfe te kategorije mogu bez problema. ne moraju, ali mogu da se pokvare tako da to košta više od 100 evra.

kod Logana starog 3 godine nema šta da se pokvari da košta više od 100 evra, ako se išta pokvari uopšte u narednih 2-3 godine.

naravno, kada Logan zadje u zonu 8-10 starosti i 200,000+ km i kod njega će početi da raste potreba za servisom i delovima i porašće trošak eksploatacije.

da uprostim, ako nadješ Alfu 156 staru 3 godine sa 80,000km po ceni od 6500 € takva dolazi u obzir i konkurenciju ekonomičnosti sa Loganom.

Alfa 166 niti takva ne dolazi u obzir, igra u višoj (finansijskog) ligi ma koliko da je stara. pa i nova.

dakle, ako postoji apsolutno ispravna Alfa 156 za 6500 € registrovana, i ja predlažem takvu kupovinu.

ako ne postoji, džaba priča o fiktivnom autu.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X