Dacia Logan 1.6 za 6.500

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

brick, nije tema atmo benz vs. cr dizel, ve je tema logan 1.6 za 6500eur. zatrovao si ovu temu kilometarskim objasnjavanjem zasto je CR skup, ali to nije tema.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Da se mi vratimo u "prvi vagon", i meni je malo preskupo tih 6.500 za tog Logana, mada ne previse, kada uzmes u obzir poznatu istoriju automobila. Kako ste jarani, fino se dogovorite da to bude 6.250-6.300 EUR, da bi mogao da ga fino pocastis iducim servisom ili gumama, a ni on bas za njega ne moze lako na pijaci i oglasima uzeti 6.500... Svako bi mu se cjenkao i skinuo minimalno toliko ako hoce da ga proda, a onda to mozete i zaliti negdje zajedno...

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

A ne mora da bude ni mnogo ružan spolja.
        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Uopste...

"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

brick, nije tema atmo benz vs. cr dizel, ve je tema logan 1.6 za 6500eur
            ako si pratio, ta tema je nametnuta preporukom i tvrdnjom da je CR dizel kao polovni jeftinija zamena za 1.6 Logan.

a sama tema je odavno završena time što je potencijalni vlasnik odredio i saopštio šta mu odgovara.

ne mislim da je tema zatrovana time što su uporedjene osobine mogućeg održavanja ta 2 tako različita pogonska koncepta, i time objektivnije omogućeno odabiranje prema ceni.

pogotovu s obzirom na izražene sumnje u pogledu prednosti niske cene posedovanja takvog Logana.

žao mi je ako je neko lično shvatio.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Ma dobro, malkice samo bode oči u tvojim postovima da od dizela 3g starosti treba bežati kao đavo od krsta, ali samo malkice, pa nije strašno.

Nisam našao post gde se vasa123 konačno odlučio da kupi ili ne kupi pomenuti auto.

Odo ja da gledam oglase, možda ima neka Dacia i za mene, sa ovim JTD nikad ne znaš.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by sw.brick
                a sama tema je odavno završena time što je potencijalni vlasnik odredio i saopštio šta mu odgovara.

ne mislim da je tema zatrovana time što su uporedjene osobine mogućeg održavanja ta 2 tako različita pogonska koncepta, i time objektivnije omogućeno odabiranje prema ceni.
                logicno je otvoriti novu temu o tome, sa odgovarajucim naslovom.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

brick, legendo, razvalio si... =]

Ako Logan ima 8 svecica i varijator faze, onda je tvoja prica realna, ali posto si to pomenuo dotakao si se sustine, a ona je sadrzana u jednostavnoj konstataciji da me automobil sa dva puta skupljim komponentama i delovima prilikom odrzavanja kosta malo vise nego taj drugi, koji je potpuno inferioran u svakom smislu! =]

Dakle, ne mora se ici na najbedniju varijantu kao sto je Logan koja ne pruza NISTA osim sanse za jeftino odrzavanje koja se, moram priznati, uglavnom ispuni, a moze i da se ne ispuni, vrlo je logicno.
                  Moze se uzivati u necemu prilicno boljem u svakom smislu, zanimljivijem i konkretnijem za skoro isti novac, ali sa sansom da ce odrzavanje biti skuplje, koja takodje ne mora da se ostvari, sto je moj slucaj, a verujem i mnogih drugih koji su otvorenih shvatanja! =]
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

da od dizela 3g starosti treba bežati kao đavo od krsta
                    pa da li postoji, dizel od prvog vlasnika sa punom istorijom, sa 70,000km i 3g starosti za 6500€.

gde ima kod nas da se nudi ?

nešto mi je neverovatno da polovni Stilo star 3 godine pa još dizel košta isto kao Logan. uvek sam mislio da tržište vrednuje više Stilo JTD.

ja kažem da za 6500 možda ima Stilo sa 170,000km potpuno nepoznatog porekla a za takav kažem da nije optimum za ono što je pitalac tražio.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

zar Logan nema varijator faze, kao i većina (svi) automobili konstruisani u poslednjoj deceniji?

ili drugačije, da li postoji neki model auta u Evropi danas koji nema varijaciju faze.

Dakle, ne mora se ici na najbedniju varijantu kao sto je Logan koja ne pruza NISTA osim sanse za jeftino odrzavanje koja se, moram priznati, uglavnom ispuni, a moze i da se ne ispuni, vrlo je logicno.
                      Moze se uzivati u necemu prilicno boljem u svakom smislu, zanimljivijem i konkretnijem za skoro isti novac, ali sa sansom da ce odrzavanje biti skuplje, koja takodje ne mora da se ostvari, sto je moj slucaj, a verujem i mnogih drugih koji su otvorenih shvatanja
                      ne mora se ništa, ali su postavljeni kriterijumi unapred.
                      prema tom kriterijumu koji je poznat neprihvatljiva je šansa da će održavanje možda biti skuplje.
                      a sa Loganom je poznato da je jeftino održavanje pravilo.

u svakom slučaju Logan i Alfa 145/146 igraju u različitim ligama i namenjeni su različitim kupcima.

ja koliko znam Alfa 145 ili 146 i ne postoji kao auto sa 3 godine starosti.

ko reskira taj dobija
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by sw.brick
                        ili drugačije, da li postoji neki model auta u Evropi danas koji nema varijaciju faze.
                        sta ti mislis? da li postoji?

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

tvoja Alfa je tipičan pripadnik Logan kategorije po konstrukciji- stara proverena šasija, provereni jednostavni motori, mas produkcija miliona komada
                          u svakom slučaju Logan i Alfa 145/146 igraju u različitim ligama i namenjeni su različitim kupcima
                          Dogovor kucu gradi...
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

Working...
                          X