Nov automobil...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Nov automobil...

E, sad ...

Posto je Zenomobil zavrsio tako kako je zavrsio postavlja se pitanje sta uzeti sledece?!

Pojasnicu sta se ocekuje od automobila:

-cena: Auto se kupuje na lizing na 5 godina i imperativ je da rata ne prelazi 250e mesecno sa sve kasko osiguranjem. Ok, do 270e, ali ne i vise od toga...

-velicina:
    velicina Corsa do Astra, dvovolumenska karoserija svakako jer zena jako tesko vozi bilo sta s klasicnim gepekom. No, ako se nadje neki dobar sedan ... parking senzori ce resiti problem... Sama velicina automobila je sekundarna jer se 95% vremena vozim sam s jako malo prtljaga u gepeku. Za ono malo putovanja do sela, mora i sl. se elegantno potrpamo i u mali auto. Neverovatno je koliko moze stati u auto ako znate da pakujete...
    Dakle, ne manji od Corse, ne veci od Astre, govorimo o klasama, naravno.

-oprema: ABS, klima i sve sto ide u paketu s tim... nista extra

-gorivo:
    Tu se dvoumim. Vozio sam plinjaru s venturi uredjajem i sluzilo je. Nisam bio najstrecniji, ali nema ni veze... Kako vidim i vlasnici novijih vozila sa sekvent uredjajima imaju problema pa mi se ni to ne dopada ...
    S druge strane, vozio sam i diesela, turbo je do yaya, ali su osetljivi na probleme s gorivom, zeza ih EGR, moguci cu skupi kvarovi turba, dizni, manje prelaze od benzinjara (pre skupih kvarova), skuplji su za kupovinu i odrzavanje ... nisam pametan ... ???
    U svakom slucaju plin ili diesel.

-expolatacija:
    Auto bi se vozio 5 godina, do isteka lizinga, a mozda i malo duze, videli bi to vremenom ... Prelazim godisnje 50-ak K km, sto na nivou 5 godina dovodi do 250K km. Auto mora do te kilometraze izdrzati bez vecih kvarova "nicim izazvanih".

-odrzavanje: Ne bih da me redovan servis kosta 200e ako bas ne mora ...
    Takodje je pozeljno da bude bez plivajuceg zamajca, fitera cestica cadji i ostalih modernih zayebancija koje ne sluze nicemu, lako se kvare i mnogo kostaju...

-sigurnost:
    Sto sigurniji - to bolje...

-garancija:
    Sto veca i kompletnija - to bolje...

Jeste da sam clan OPCS-a, ali ovaj auto koji se kupuje se kupuje razumom. To je alat i mora da opravda svoje postojanje. Ulozeno vs. dobijeno i tako to...

Takodje molim sve ucesnike u diskusiji da malo obrazloze zasto bas taj navedeni auto... ako ih ne mrzi... s kojim motorom i tako to...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Jazz? Uklapa se u sve navedeno.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

honda civic 4 vrata...

naravno plin, benzin i dizel polako idu sa cenama u nebesa.. ne kazem da nece i plin ali opetje dosta jeftiniji...

to je moj broj 1

Comment

• Corsa
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2005
        • 450
        • Beograd

Mislim da se Civic ne uklapa u cenu...
        Neki Korejanac verovatno.
        Hyundai daje 8 godina garancije na Accent i koliko se secam, moze da se ugradi plin, a da se ne izgubi garancija.za 12 500 Evra ima odlicno opremljen automobil.
        Za malo vise para (oko 14 000) KIA Ceed i Hyundai I30.Takodje bi trebalo da moze plin bez gubitka garancije.Motori 1.4 , dobra oprema.
        Svaki od njih bi garancijom pokrio celokupan period exploatacije.
        Za te pare ne moze bolje...

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

I moj glas ide za Kia Ceed

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

u pravu si, malo sam preterao za civic-a

dodas jos hiljadarku i tu je accord

Comment

• chikavili
              CBC Senator XXL
              • 11.02.2008
              • 732

Kia Ceed ili Hyundai i30 (i onako je isti auto ) - Poduza garancija, dobra oprema, solidan auto i sve to uz pristojnu cenu.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ulozeno vs. dobijeno i tako to...
                Hyndai I30/ Kia.

ako ti treba turbo motor onda 1.6 dizel ali slabija varijanta (90tak KS čini mi se) svakako zbog onih 250,000 do prve posete servisu.
                takodje, dizel je lakše dostupan u unutrašnjosti Srbije, zavisi gde najviše putuješ.

uz plin, najveći ponudjeni benzinski motor za I30 po kubikaži. svakako ne ispod 1800 kubika.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Kia Ceed
                  ceed 1,6 CVVT 122 KS LX FRESH 5 15.246 EUR
                  ceed 1,6 CRDi VGT 90 KS LX FRESH 5 16.093 EUR

Hyundai i30
                  i30 1,6 GLS DOHC GLS SUN 16.347EUR
                  30 1,6 CRDi VGT GL 5Vr. SMILE+ 15.458EUR

Ne znam jos sta sadrze ti tipovi opreme, moram da zovem...
                  Nema motora 1.8 samo 1.6 122KS od benzinjara...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Ceed i I30 su savrseni automobili s obzirom koliko kostaju. Da ja kupujem nov auto ne bih razmisljao ni malo, samo bih se dvoumio koji od dva pomenuta.
                    Jos pride Ceed odlicno izgleda.

Jedino ne znam sto se tice rasprostranjenosti i kvaliteta servisa ko bolje stoji, da li hyundai ili kia.

Comment

• Gruja
                      CBC Senator XXL
                      • 09.02.2006
                      • 614
                      • Bgd
                      • Alfa 75 TS

Paz' ovako,
                      imam drugara koji ima dosta para ali je jako stedljiv, nikada se ne razbacuje i pazi na svaki dinar, u stvari najbolje reci racionalan je. Iako prethodna recenica zvuci glupavo njen smisao tek stize...

Upravo je kupio novi auto - novi Fokus 1.8 dizel.
                      Pitao sam ga sto ne Cee'd, znam da nam se oboma veoma dopada (a kome ne? =] ) i da je u principu neki evro jeftiniji.
                      Kaze servis joj je znatno skuplji od Forda! E tu mu verujem da se dobro raspitao i uzeo auto koji ce ga najjeftinije sluziti tokom dugogodisnje svakodnevne eksploatacije.

Razmisli i u tom smeru!

Pogotovu sto su Fordovi sada dosta povoljni, imaju dosta opreme itd...
                      A znamo svi i kakav su kvalitet pokazali zadnjih godina.

Dakle, Fiesta ili Fokus... Zovi, raspitaj se...

E da, i garancija im je bolja nego kod ovih korejanaca, pogotovu s obzirom na tvoj nacin eksploatacije - godisnje je nesto manja, ali u kilometrima - 200k !!!
                      Ako sam ga dobro razumeo... Jos jednom - zovi...
                      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Originally posted by prolupator
                        Kia Ceed
                        ceed 1,6 CVVT 122 KS LX FRESH 5 15.246 EUR
                        ceed 1,6 CRDi VGT 90 KS LX FRESH 5 16.093 EUR

Hyundai i30
                        i30 1,6 GLS DOHC GLS SUN 16.347EUR
                        30 1,6 CRDi VGT GL 5Vr. SMILE+ 15.458EUR

Ne znam jos sta sadrze ti tipovi opreme, moram da zovem...
                        Ne morash da zovesh:

http://i30.hyundai-auto.co.yu/upload/do ... 11_i30.pdf

http://www.kia.co.yu/pricelist/?model=242 - pa desno, na "Posebna ponuda"

Obzirom na sve tvoje uslove i zhelje, i ja bih se dvoumio (na tovm mestu) izmedju ova dva modela, i to bih ponajpre porazmislio o i30, a onda o Ceed-u. Bilo je dosta uporednih testova i premda se radi o maltene istom autu sa 10-ak % razlika u konstrukciji i shminci, ipak se razlikuju u nekim bitnim stvarima, nabrojacu onih kojih se secam a drugi neka dopishu...

Cee'd je u svim testovima ocenjen kao "kruci" i za nijansu tvrdje trimovan, shto ima pogodnosti kod malo nadahnutije vozhnje, ali su sa druge strane svi ocenili i30 kao malo udobniji i pogodniji za npr. gradsku vozhnju sa puno prepusta, prelaska preko tramvajskih shina, neravnog kolovoza i sl. Shta je tebi bitnije izmedju ova dva - to vec znash ti

Cee'd ima 5 zvezdica za zashtitu putnika po NCAP testu, i30 "samo" 4. Ovo me ztvarno zbunjuje i ne razumem otkud ta razlika kad se ispod kozhe radi o bukvalno istom modelu.

U direktnom poredjenju dva modela sa 1,6 CRDI agregatom, iako se radi o isto motoru, buka u kabini Ceed-a je bila neshto izrazhenija nezavisno od radnog rezhima motora. Da li je u pitanju loshija izolacija ili mozhda razlichiti izduvni sistemi, ne znam, ali to je recimo bila opservacija test-novinara.

i30-ici zameraju plavo osvetljenje displeja, koje, po zapazhajima tokom uporednog testa, nije bash najbolje reshenje jer je chitljivost jako otezhana tokom direktne izlozhenosti displeja suncu ili kad je kabina jako osvetljena dnevnom svetloshcu.

Cee'd se proizvodi u fabrici KIA u Slovachkoj, a i30 se isporuchuje iz Juzhne Koreje. Ovo je po meni itekako bitna razlika jer su juzhno-korejanci uchili posao od japanaca, a slovaci od rusa Mislim, malo sam se nashalio, ali u svakom sluchaju vishe verujem ovima prvima nego ovim drugima. Kad je automobilska industrija u pitanju, naravno

...imalo je josh stvari ali ako se josh nechega setim dopisacu, a mogu i drugi da dodaju...

U svakom sluchaju nishta dok ti sa gospodjom ne odesh i lichno, iz prve ruke, i nakon probne vozhnje, ne osetish shta je bolji izbor po tebi, i shta vam bolje odgovara za svakodnevnu upotrebu jer sa tim izborom treba posle zhiveti godinama
                        http://www.bmw.tv

Comment

• chikavili
                          CBC Senator XXL
                          • 11.02.2008
                          • 732

@Gruja: Treba uzeti u obzir da Focus sa istim paketom opreme kao ceed, kosata skoro 4-5000€ vise.

Comment

• Gruja
                            CBC Senator XXL
                            • 09.02.2006
                            • 614
                            • Bgd
                            • Alfa 75 TS

Pa koliko sam razumeo drugara i ne bas...
                            Ovaj 1.8 dizel kosta oko 18000 a ima i klimu, i alu felne i metalik boju....
                            Realno sve sto ti treba posto je sva sigurnosna oprema ionako tu.

E sad, ne znam za parking senzore, podizace pozadi i sl, jos nisam video auto, ali znajuci ovog mog sigurno je najracionalnija kupovina...
                            Kao sto rekoh, tvrd je na pare. =]

Koliko kosta Cee'd dizel sa 115ks? Vrlo blizu, zar ne?
                            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• chikavili
                              CBC Senator XXL
                              • 11.02.2008
                              • 732

Ne znam kakve su sada tacno cene focusa, ali se secam da sam pre nekog vremena gledao (u vreme kada je moj kum kupovao ceed-a) i da je najjeftiniji focus sa klimom bio nesto oko 19K €, a ceed ~14K (bili su u pitanju benzinci)

Comment

Working...
                              X