Nov automobil...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

malo je nategnuto, ali te ne košta ništa da pitaš.

kada je već lizing odabrani metod plaćanja, pitaj redom koga god i gde god stigneš da li ima na raspolaganju polovnih lizing vozila.

mislim na ona vozila koja je neko uzeo na lizing a onda posle 2 , 5 ili 11 meseci shvatio da nema novca da plaća, izgubio posao, razboleo se ili nešto deseto pa više nije u stanju da upotrebljava lizing.

takvi auti su održavani po lizing pravilima, dakle u zvaničnim servisima po zvaničnom programu i po toj osobini su isti kao i onaj novi koji ćeš uzeti a koji će za par meseci postati polovan.

dalje, pošto se lizing zajmodavcu ne isplati da ima kod sebe auto a niti se lizing zakupcu isplati da dalje plaća nastaje prostor za pregovore oko cene dalje otplate.

kako bi ti odmah preuzeo (hipotetički) vozilo i odmah nastavio lizing vlasniku vozila lizing kuće se to više isplati nego da eventualno povrati vozilo, pa proda ili traži i čeka na novog zakupca a za svo to vreme automobil gubi na vrednosti prostim protokom vremena.

dakle, pošto ćeš prelaziti jako mnogo kilometara, mislim da ti ne znači previše da li je auto sa 6km u salonu ili sa 28.000km u lizing stanju što se pouzdanosti, garancije ili sličnoga tiče.

to ti otvara mogućnost da zagrizeš u višu kategoriju/ bolju opremu a za manje para.

možeš da zaviriš i u Mercedes nivo kada se tiče lizinga, tu obično u Evropi ima podosta vozila koja su u fazi da za njih nema para za otplatu a preskupa su da inače idu za keš prodaju od strane lizing kuće.

pre svega mislim na C i B klasu.

što se Forda tiče, Fiesta je na tebe ostavila takav utisak a da li si možda razmišljao o Mondeu.

on ne bi trebao da pati od takvih osobina interijera, opet mislim prevashodno na već neki primerak iz aktivnog lizinga za koji neko želi da odustane.

znam da to sve zvuči prekomplikovano i previše rizično, ali kod lizinga ionako imaš posla sa lizing kućom i veoma čvrstim pravilima upotrebe i održavanja vozila pa je gotovo svejedno ko je bio zakupac lizinga neko vrlo kratko vreme.

naravno, ne mislim na lizing auto star 3 godine, već u rasponu 3-9 meseci kada cena opadne a auto je praktično još nov.

sada počinje mrtva sezona prodaje vozila, i gde god i šta god da pitaš obavezno ih "podseti" da ako tebi ne uzmu pare tj ugovor da će auto stajati neprodan do kasne jeseni.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Dobar savet za polovna lizing vozila vozila.
      A o Mondeu mogu samo da razmisljam dok ne padne na 15K eur

U Ponedeljak, Utorak krecem na http://www.kombeg.org.yu/komora/udr_ban ... lizing.htm
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Kia otpada, skupo mi je, prelazi poprilicno limit od 15K eur.

A i garancija im je "na sve osim na trapove".

Ostaje Corsa D dizlo, ako ne iskrsne nesto bolje... mada sumnjam

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

hyundai getz??

najbolje se ponasa od svih malih auta

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

kia ceed bez razmisljanja ili i30

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Drugar preuzima Kia Ceed 1.4 benz sa klimom, ali ne znam sta jos ima od opreme + maglenke gratis za 14768e uz mesecnu ratu od 150e (40% ucesce).
              Redovan servis na 15k km, prvi servis kosta 8500 din.

Malopre sam, ponovo, na ulici video Pro Ceed u beloj boji i mnogo dobro izgleda.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Moje max ucesce je 20-25%. Sve preko toga mi je mnogo sad.

Kako rekoh, bio da gledam Kiu jutros ... Ceed je do yaya, ali mnogo skup.
                1.4 benz = ~14400K eur + 1100 plin = 15500K eur i velika registraciona grupa.
                1.6 benz = ~15600 + 1100 = 16700, adekvatna komninacija
                1.6D 90KS= 16100 eur.
                Svi imaju dovoljno opreme u najgoroj varijanti.

Garancija 3god/unlimited km ili 5god/150K km ili 7 god/100K km.
                BEZ GARANCIJE NA TRAPOVE !!!

Jedino sto bih ja uzeo je 1.6 motor, bilo bend bilo D.

To povlaci povecanje cene od zadatog limita za ~1300eur sto je oko 8% i povecanje rate za toliko tj za 25eur (60rata=1500eur). Dalje, oba vozila su veci potrosaci od Corse sto na 50+K km godisnje igra ulogu.
                I na kraju, ukoliko ode kugla, spona, letva volana ... boli ih qrac, nema garancije...
                Jedina prednost je veci auto za kojim, realno, nemam potrebu (95% vremena sam sam u vozilu) i 3-godisnja garancija na ostalo.

Getz 1.5 CRDi 88KS i sva potrebna oprema = 12900 ... zanimljivo ...
                "Period garancije:

1. Garancija za vozilo Iznosi 60 meseci ili 100000 Km pređenih u zavisnosti od toga šta pre nastupi. Garantni rok počinje da teče od dana preuzimanja vozila od strane kupca."

Otici cu da vidim, ipak ..

prolupator.mojblog.rs

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Zet mi je upravo u istoj situaciji kao ti, on i shveca trazhe sledeci auto vec poduzhe vreme, i definitivno su reshili da uzmu nov auto. I oprilike su u istim "granicama" shto se kesha tiche, dakle rekao bih da ste u "istom koshu"

E sad, oni su obishli podosta dilera i iz prve ruke pogledali podosta modela o kojima je i ovde bilo rechi. Na kraju, odluka je izgleda pala na Citroen C4 - zet kazhe da je izmedju Fieste, Ceed'a, i30 i Megana (koji su sa C4 bili ushli u uzhi izbor) najbolji utisak na njega ostavio upravo Citroen.

Naravno da sad to ne znachi da je to i najbolji izbor, ono shto je na njega ostavilo dobar utisak tebe bi mozhda ostavilo ravnodushnim ili razocharanim, i obrnuto. Znachi ne kazhem da je on u pravu, ali kazhe da mu je diler Vitro grupe rekao da su dva modela C4-orke (benzinac 1,4 i 1,6 HDI) sa premium paketom opreme (klima, cd, alu, maglenke, metallic...) na nekoj akcijskoj ponudi. On je probao oba i polako donosi odluku koji ce od njih da (90%) uzmu.

Po meni je C4 1,4i sa ovim paketom opreme za 14900 sasvim dobra ponuda, pa ne znam jesi li razmatrao to kao opciju? I kad smo vec kod benzinaca, sekvent sistem bi u nekom "krshtenom" servisu za tu klasu mogao da legne za 500-600 evra. Sad znam da zavisi do toga koje bi ugradnje i servise priznao prodavac u smislu ochuvanja garancije, ali mi tih 1100 evra zaista zvuchi mnogo za 4-cilindrichni motor i tu klasu/snagu motora, obzirom da toliko koshta recimo ugradnja u shestocilindrichni motor i vishestruko vecu nominalnu snagu. Dakle, jesi li siguran da bi ti bash toliko trebalo za LPG, a da ti naravno ostane garancija?

BTW. Hyindai je sa i30-icom jako "dodao gas" shto se kvaliteta tiche, verovatno se isto mozhe reci i za i10. Getz je konstrukcijski starija generacija, i ne bih od njega ochekivao isti kvalitet kao kod ova dva. Razmisli dobro, dobro sam prichitao shta si ranije napisao o Fiesti ali iskren da budem ja bih za istu lovu pre izabrao nju nego Getz-a. Chak mi se i C3 chini kao razumniji izbor od Getz-a. Kao shto rekoh, Hyundai i30 je vec sasvim druga pricha...

pozz
                  http://www.bmw.tv

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

U Kia salonu kazu da u servisu s kojim imaju ugovor na osnovu kojeg ostaje garancija LPG kosta 1100e. Koliko se tu Kia ugradjuje - ne znam, Znam samo cifru.
                    U Pon/Uto sam i onako u Hyundai salonu pa cu da vidim...
                    LPG me odbija zato sto su problemi neminovni. Ne znam nikog ko je izvezao 50+K km a da nije imao problem, s bilo kojim uredjajem na bilo kom autu...
                    Treba da pustim zenu da to vozi i da me zove iz neke zabiti da auto stuca, ne moze da upali i sl ?!

little je vec napisala:
                    "Citroen trenutno jeftinije prodaje C4 benzinac 1.4 i dizelas 1.6hdi, paket opreme je premijum, a cene su 14.990 i 16.990"

Svaki diler koji odobrava i garanciju na LPG uredjaj isti naplacuje 1000-1200eur.

Uostalom, benz motor na LPG sa ~105-110KS trosi 10l plina, sto je jednako 5l nafte kod ovih manjih dizelasa.
                    LPG je jedan veliki kompromis, nemas parce gepeka ili rezervni tocak, neravan pod u gepeku, dodatni servisi, veca mogucnost kvarova...
                    Zamisljam moju gospodju kako slusa moje instrukcije s mob-a kome da se obrati ukoliko na neki kamen isece gumu...

Gledao sam i Kiu Rio sedan/hatchback ... cena je ista ~13-14K eur, ne mogu da se setim sad s 1.5 CR motorom od 115KS ili tako nekako.
                    Od opreme sve komplet s digitalnom klimom, 4 diska, ABS, EBD... bla...
                    Sve se bojim da ce i Getz biti takav...

Ali mi, opet, enterijer ne deluje na visini zadatka za nov auto !!!
                    I, opet napominjem, ne daju garanciju na trapove sto meni mnogo smeta.
                    Ne vozim po stepenicama, ne penjem se cak ni na trotoare nikad, ali ne mogu izbeci bas svaku rupu. A ukoliko se desi neki kvar na trapu, moras da ga opravis u ovlascenom servisu s njihovim cenama rada i delova da ti ostane garancija na ostalo ? Obrazlozenje je "Znate, na putevima ima rupa ...". E, sve Kolumbo do Kolumba...
                    Pa zamisli kad bi slao kosulju u fabriku kad ti otpadne dugme i placao sve pratece troskove te "opravke" ?

I ono sto mi takodje vema smeta kao kupcu ciji novac se ne postuje je cutanje o toj restriktivnoj garanciji. U koji god salon sam usao moras 3-5 puta da ih pitas za kompletnost garancije da ti kazu sta ulazi u garanciju a sta ne. Samo u Opel-u su mi dali kompetan odgovor u jednoj recenici. "Garancija je na sve, osim na sijalice"

Videcu vrlo brzo i30, mozda on uskoci u kombinaciju, makar i na plin i to 1.4

Ali, opet sve preko 15K eur ... ... tesko ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

C c c c, znachi derikozhe i na to misle. Igraju se tu opasne igre i kombinacije izmedju njih i ovih (znam vec kojih) shto ugradjuju plin. Razradili su oni dobar posao...

Pa gde bre za tu klasu 1100 evra?!

A jesi li pokushao "obrnut sistem" - da se raspitash ko ugradjuje plin naknadno a da to priznaje proizvodjach/diler, i da onda shodno tome izaberesh, ili bar suzhish izbor, na konkretan model? Npr. ne znam da li Dorinu ili Ivanovu ugradnju priznaju neki prodavci/dileri i onda odradish posao lichno a ne na osnovu tih lopovskih "ugovora" dilera sa pojedinim servisima? Tako bi proshao bukvalno upola jeftinije, sa u najmanju ruku istim kvalitetom odradjenog posla.

Mozhda sam nalupetao neshta ali samo pokushavam da pomognem...

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ma ... nisi ti nalupetao nista ...
                        Primera rad, moram u off:
                        Znam da je pre oko godinu dana bilo u Autoprometu LPG za Opel (njihova ugradnja i to dobra, nikakav fuseraj) po ceni od 1050-1100eur, ne znam preciznije.
                        Isti taj uredjaj je kod IvanaT (a znamo da on veoma dobro radi) bio 900-950e i imao je ugovor s njima o priznavanju garancije i sta vec treba da ima. Mozda ima i sad, nebitno za ovu pricu.
                        Dakle, smatram da se dileri ne ugradjuju preterano, vec insistiraju na najboljim i najskupljim uredjajima i to je sve.
                        Imaj na umu da nijedan proizvodjac ne priznaje garanciju na naknadno ugradjen LPG, tu garanciju odravaju zastupnici i dileri. Njihova garancija, njihova i cena ... ko ne voli - ne mora ...
                        To je jos jedan od razloga zasto ne volim LPG ...

Pogledah malo cene, i30 u najjadnijoj opremi izgleda primamljivo...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

That's what I'm talking about

Batali brate Getz, to je klasu ispod i30 a plus klasu ispod shto se kvaliteta tiche... Ako hocesh Hyundai, samo i30 - pre njega je druga pricha...

Evo sad gledam: i30 1,4 DOHC, 109 KS, Smile+ paket opreme, odnosno:

ABS + EBD
                          Prednji, bochni jastuci i vazdushne zavese
                          Daljinsko centralno zakljuchavanje sa alarmom
                          Immobilizer
                          Progresivan servo
                          Podeshavanje volana
                          AC klima
                          El. podizachi napred
                          El. podeshavanje retrovizora
                          Grejanje retorovizora
                          CD sa mp3 podrshkom
                          Branici i retrovizori u boji karoserije
                          Drzhachi za chashe
                          Deljiva zadnja klupa 60/40 %

Sve ovo je za te pare i tu klasu josh i ochekivano, ali ono shto definitivno nije uobichajeno u ovoj klasi a shto dobijash sa ovim paketom su i:

Hladjena/klimatizovana kaseta suvozacha
                          Utichnice za iPod, USB i AUX
                          ISOFIX sistem za dechije sedishte
                          Automatsko zakljuchavanje vrata u vozhnji (bitno zbog klinaca pozadi)

Uz tu garanciju, definitivno mislim da je ovo "najblizhe pameti" kao izbor, jer mislim da je ovo itekako povoljan "paket" za cenu od 13990 evra. Metnesh mu taj hebani plin od 1100 evra i taman se pricha uklapa u raspolozhivi budzet

Nadam se samo da nemaju istu "kvaku" sa garancijom kao i Kia

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Videcemo, meni je interesantniji 1.6D za 15500e ili tu negde ...
                            90 KS diesela se bolje ponasa nego 109KS benzina .. turbina je keva, a i nemas prepravki .... no obe opcije su u opciji Sacekajmo Pon/Uto da stignem da postignem ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

i30 1,6 CRDi Smile+ je 15458, u evro

Poshto prelazish puno km verovatno i bolja varijanta. Ako ti tih 500-ak jura nisu bash odluchujuca barijera onda je to - to...

U svakom sluchaju srecno bilo

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Originally posted by prolupator
                                90 KS diesela se bolje ponasa nego 109KS benzina ..
                                Sigurno, kako da ne...

Comment

Working...
                                X