Hteo bih da kupim lanciu deltu hf integrale, barem jednog dana , ono sto me zanima je koliko bi mi para trebalo da kupim solidnu integralku, koliko bi mi trebalo za opravku, za delove (da li mogu negde da se nadju), i ostale stvari.
Mislim za finu, ak neces puno da prckas, da trebas izdvojiti nekih minimalno 4500 Eura. Dijelove ces vecinom traziti po otpadima, al i to je odavno "opustoseno", tako ih i nije najlakse naci. Potrosne dijelove nije pretesko naci, kao amortizeri, diskovi i slicno, toga ima. No neki raritetniji su gadni za pronaci. Definitivno nije auto za svaki dan, al je zato odlican za voziti. Ko si ga moze priustiti kao drugi auto, nadje li neku u dobrom stanju, vjerovatno ce kupiti jedan od najboljih "vozackih" auta ikad
ne znam da li moze iz inostranstva da se nabave neki delovi ili da se odradi generalka na motoru ako je los? da li mozda i neki delovi pasuju od drugih automovila? ja nemam toliko para ali hteo bih da ustedim pa za jedno godinu ili dve da kupim. jer stvarno mi se ta kola mnogo svidjaju a video sam ih samo na slikama, ko zna kako ce biti kad ih budem video uzivo ili kad se malo provozam u njemu. ja jeste da sam 87 godiste ali vise volim izgled starijih automobila nego ovih novijih.
Za dobru Integrale treba izdvojiti mnogo vise od 4500. Te od 4500 mogu da kupe ljudi koji se izvanrednu razumeju u mehaniku i mogu pola stvari sami da odrade na kolima i oni koji cesto idu do Italije pa mogu da donose delove, pa ih put nista ne kosta. Ima delova kojih uopste nema u prodaji vise u Italiji i odrzavanje za nju kosta kao za Porsche ili Maserati. Ako nemas para zaobidji taj auto, zahtevan je, nezan, skup i star. Ako imas jos jedan auto, visak para i ako ces je voziti ne vise od 5000km godisnje onda uzmi jer auto nesto posebno...samo pitanje je koju uzeti...u Srbiji ima dve stvarno dobre, dve poludobre i ostalo je krs (te od 4500...)
pa nemam drugi auto, slabo se razumem u mehaniku ali bih voleo da naucim jer me sve oko kola zanima. ne razumem kako za ikonu kao sto je delta integrale nisu pravili vise rezervnih delova ili barem da su vise automobila proizveli jer verujem da su tada svi hteli da ih imaju pogotovu jer je vladala relijem 6 godina. a sta je sa obicnim deltama ili sa lancia delta turbo ima li za njih delova?
Za obicne Delte je sitaucija bolja. Mehanika im je ok, limarija im je losa... i njih je tesko naci dobre... Mislim da bih preskocio tu staru Deltu i svoje druzenje sa Lancia-ma poceo sa Deltom II u verziji 2.0...odlican auto.
Sto se tice Integrale, procitaj malo po Internetu o njoj, pa ces shvatiti zasto je taj auto skup, cenjen, tezak za odrzavanje, zasto se svidja ljudima, kakva je situacija sa delovima, itd...tako ces steci pravu sliku o tom autu. Polako...
citao sam ja o njemu na nekim stranim sajtovima ali ne na nasim, pa sam hteo da vidim kakva je ovde situacija na nasim prostorima. hteo sam bio ja da kupim neku integralku iz jagodine cak sam bio prodao i stojcu sto sam imao pa kao da mi dodaju jos para pa da kupim medjutim od para nije bilo nista tako da sam posle uzeo nekog eskorta 3 malo ga vozio pa i njega prodao. eskort je bio los ali hteo sam da ga ja opravim nego nisam radio a poso sam naso tek pre tri meseca tako da cu sad moci da ulazem u kola. 1 septembra idem i u vojsku tako da ce kupovina automobila morati da saceka minimum 7 meseci.
Kako moj drugar ima dve Delte, jednu Integrale HF, a drugu Evoluzione II, nemam neki utisak da je tesko odrzavati Deltu, naravno ukoliko znas sta si kupio i kako se prema tome treba ophoditi! E sad, on je mehanicar, limar i svasta jos nesto, pa u skladu sa tim to i ima nekog smisla kad je on u pitanju, sve sam radi i zna sta radi!
Znaci, on ima tu Integrale koju bi mozda prodao, dvoumi se, ali mislim da ce je sigurno prodati!
Situacija je sledeca, ona je trenutno bez motora u njoj, ali je motor u garazi i on bi dao nju i motor u delovima za oko 2k eura, sve sto sledi je sklapanje toga koji je kupi!
Sledeca varijanta je da je on sklopi i cena bi tada trebala da bude oko 5k eura, ali to je ono po sistemu kljuc u ruke!
Ako nisi potpuno siguran sta uzimas, onda definitivno Deltu ali II, skroz podcenjen auto, a odlican, po meni bolji od gomile popularnijih...
In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
@bojan: a znam gledao sam taj link.
a cekaj sve je uredu sa tim motorom, zasto je on izvadjen? a kad planira da je proda znas li mozda? i ovo sto ce toliko da dize cenu ako ubaci motor a 2k bez motora to mi malo nije jasno.
Pazi ovako, stoji rasturena vec neko vreme, covek je totalni zaljubljenik u Deltu i Laciu uopste, ima ih tri trenutno, ove dve koje sam pomenuo i sada jos sredjuje jednu do skoro trulu dizelku, vec je pri kraju, ako te interesuje mogu da ga pitam sta je sa njom i cenom!
Ta cena sa motorom u delovima podrazumeva kansije tvoje sklapanje tog motora i rad na njemu, dakle sve ono sto podrazumeva generalno sredjivanje motora, onda delovi poneki enterijera koji mozda fale, nisam siguran, pa onda sve ono sto treba na karoseriji uraditi, kad se bolje pogleda verovatno ce pokazati po koju manu, iako sada izgleda jako dobro... Sve u svemu ta druga cena je njegov rad, pa i cinjenica da prodaje sredjenu Deltu sto samo po sebi znaci! Je li to opravdano ili ne, nebitno je i zavisi da li zelis taj auto ili ne, a ja samo prenosim ono sto sam sa njim pricao!
On to planira da proda vec neko vreme, najradije ne bi, ali kako samo skuplja Delte, a ima jos gomilu nekog drugog posla u radionici, treba mu novac, zeli EVO da dotera u jos bolje stanje! Ako zelis da je uzmes ovakvu kakva je sada onda mozes odmah, ali ako zelis da je on sredjuje to je vec stvar dogovora medju vama!
Realno ova dizelka je ogoljena do lima i sredjena skroz, nove kocnice, vesanje i dobar motor, mislim da ce cena (ako bude zeleo da je proda, za sebe je radio) biti prihvatljiva, opet kazem novac mu treba!
Razmisli o tome sta mozes da ispratis kako treba...
In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
kao prvo sad nemam 2k da dam imam polovinu. kao drugu ne razumem sto pricas da je dizelka, posto ne znam da ima lancia delta integrale sa dizel motorom. onda trebao bih da se raspitam ovde kod nekog mehanicara i elektricara oko sklapanju tog motora. e onda bih mogo da dodjem i da vidim to ili da mi navedes sta otprilike fali od delova.
a znaci karoserija je vec trula? ispod ili se vec pocelo i spolja primecivati.
a i ne znam dali si procitao ali od 1 septembra idem u vojsku, tako da bi to sigurno trebalo da saceka neko vreme. ako njemu trebaju pare kao sto pricas on ce je verovatno srediti i prodati je za vece pare.
ne znam ajde pisi post pa da vidimo dalje
stajnajn ne znam da li govoris spanski, mozda cu ti tako bolje objasniti...
Dizelka je obicna Delta i nije Integrale, ona ce uskoro biti gotova, ali za manje novca pa ako te to interesuje mogu da se raspitam! Sklapanje ove crvene ne moze da uradi bilo ko, za neko krace vreme i neki normalan novac, pretpostavljam po svemu sto si rekao da to nije auto za tebe i zato ti kazem za tu sa dizel motorom, manje kosta, manje trosi, manje kosta odrzavanje, ali na tebi je da odlucis!
Kako ces placati i dogovarati se to je tvoja stvar i onoga sa kim se dogovaras, mozda mozes coveku ostaviti deo para da pocne da ti je sredjuje, pa mu za 7 meseci platis celu, nemam pojma, to je samo moja ideja...
@bojan: dobro dobro sad razumem, ne nego sam ja utripovao da ima dve delte integrale i kao ima jos jednu koja je bez motora isto integrale. ma meni sad ova vojska smeta to je inace ustekao bi ja pare, pa bi mogli na primer da se organizujemo da mu ja platim 2 hiljade da otkupim prvo pa onda posle da mu platim da mi sredi motor da bi mogo da ga teram.
znam da to nisu kola za mene nego eto kad covek masta o necemu i nameraci se za nesto, sta ces.
nista nek je prodaje on ako hoce a ja kad budem imao pare ja cu da se javim pa da vidimo.
a za tu dizelku stvarno ne znam sta da ti kazem, ne znam kakvi su lancini dizel motori, a i plus nisam neki ljubitelj dizelasa (dobro ne mislim na ove danasnje dizelase).
e samo jos nesto da pitam da li znas kolko kosta registracija za integralku?
Comment