Grande punto 1.4,i30 1.4,pro cee'd 1.4,corsa 1.2,ibiza 1.4??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemkebg
    CBC Senator XXL
    • 25.05.2008
    • 337
    • Beograd, Novi Sad

Grande punto 1.4,i30 1.4,pro cee'd 1.4,corsa 1.2,ibiza 1.4??

Prednosti, sugestije, mane.....
    Toyota je mozak
    Aston Martin je lice
    Kadilak je stomak
    Alfa Romeo je srce i dusa...
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Kia ako nemas zenu i decu hyunda ako imas
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Navedeni Grande Punto sam nedavno vozio u Hrvatskoj kao rent a car. Automobil je poprilicno dobro uradjen, jako mi se dopao, nisam uspeo da pronadjem nijednu vecu manu.
      Jedna stvar koja se meni nije dopala, verovatno zato sto sam navikao na mocnije automobile, je snaga motora. Ovaj model koji sam vozio je imao 76 hp cini mi se i svaki put kad sam dolazio do uzbrdice nije bilo sanse da izgura u brzini vecoj od druge. A posto po Dalmaciji ima bas mnogo uzbrdica to me strasno nerviralo.
      Ali generalno automobil mi se jako dopao i da zivim u Evropi rado bi ga posedovao.

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Hyundai i KIA su ti veci od ovih ostalih, pa ako ti je velicina bitna...

Po garanciji oba ova imaju 5 godina, sa razlikama u drugim stvarima, kod Hyundaia je mislim 100.000 km limit, a kod KIA-e je 100.000 na 5 godina, ili 150.000 na 3 godine... Tako nesto... I jos dodatne 2 godine na motor i mjenjac kod KIA-e, ali valjda ne daju garanciju na ovjes na nasim rupama...

Otidji i probaj ih sve, pa vagaj, ti sam najbolje znas za sta ti treba...

Comment

• chikavili
          CBC Senator XXL
          • 11.02.2008
          • 732

Originally posted by Horsepower
          Ovaj model koji sam vozio je imao 76 hp cini mi se i svaki put kad sam dolazio do uzbrdice nije bilo sanse da izgura u brzini vecoj od druge. A posto po Dalmaciji ima bas mnogo uzbrdica to me strasno nerviralo.
          A pretpostavljam da se sve to desavalo sa ukljucenom klimom?

@Dren: dodatne 2 godine garancije za KIA-u vazi samo ako za prethodnih 5 nisi presao vise od 100.000 km.

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Zavisi sta ti treba od auta ali ako ti treba neki "iniverzalac" jha sem ova dva koreanca ne bih nista drugo gledao - u tom cenovnom rangu.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ///M_Power
              CBC Senator XXL
              • 05.05.2008
              • 335
              • Beograd - Minhen

Kvalitet, dizajn, garancija...
              ...i pobednik je Hyundai (ili Kia) ...

Comment

• Sasha
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 4126
                • Novi Sad

pro cee'd bez razmisljanja.
                www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Originally posted by chikavili
                  Originally posted by Horsepower
                  Ovaj model koji sam vozio je imao 76 hp cini mi se i svaki put kad sam dolazio do uzbrdice nije bilo sanse da izgura u brzini vecoj od druge. A posto po Dalmaciji ima bas mnogo uzbrdica to me strasno nerviralo.
                  A pretpostavljam da se sve to desavalo sa ukljucenom klimom?

@Dren: dodatne 2 godine garancije za KIA-u vazi samo ako za prethodnih 5 nisi presao vise od 100.000 km.
                  Ne, klimu retro kad palim. Vise volim da drzim otvorene prozore.

Comment

• BojanS84
                    CBC Veteran
                    • 05.09.2007
                    • 132
                    • Beograd

Grande Punto 1.4 75 KS je neverovatno lenj auto. Nikom ga ne bih preporučio. Ume da se zaleti i do 170 km/h, ali međuubrzanja su tragikomična.

Među ovim autima i30 ili pro cee'd. Ako praktičnost nije među prioritetima onda je KIA najbolji izbor.

Comment

• Marcus
                      CBC Senator XXL
                      • 19.10.2007
                      • 631
                      • Novi Beograd - B62

Originally posted by Sasha
                      pro cee'd bez razmisljanja.
                      slazem se...

Sve sto treba da znas je ovde, a plus je kia i na nekom povecem popustu...

Comment

• malivuk406
                        CBC Senator XXL
                        • 04.04.2007
                        • 490
                        • Nbg

pro ceed! vozio sam se juce u njemu, doduse, u dizelu, auto je extra!
                        samo imam utisak da je platika na donjem delu table mogla biti malo bolja, tj da ce ova vremenom malo skripuckati...

Comment

• AlNik
                          CBC Veteran
                          • 18.07.2008
                          • 144
                          • Beograd

Zaista, hvala Bogovima tekvondoa sto su nam poklonili KIA-u. Autoindustrija je nagradjena tim proizvodjacem. Oh, kako bi to divan svet bio da na njemu ostanu samo Kie, Hyundai, Mazde, Honde, kineski Cherry, a da propadnu "izvikane" nemacke marke.

Preporucujem i da, posto su ovde tako popularne te marke, pocne i ta kultura da se razvija - nikada u kola bez kimonoa, svi da naucite korejski i japanski i da furate tekvondo.

Comment

• Milorad90
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2007
                            • 975
                            • Beograd

Koji je tvoj problem?Zasto izazivas svadju nemac - protiv ostatka sveta?

Comment

• AlNik
                              CBC Veteran
                              • 18.07.2008
                              • 144
                              • Beograd

Ne izazivam svadju nego samo skrecem paznju da treba da postoje neki kriterijumi osim jeftinoce i "dobro izgleda dok je nov" razmisljanja. Treba imati istancan ukus za kvalitet i materijale koji ulaze u izradu kola.

Kod nas covek vidi - jeftino, vuce k'o ludo (hvala Bogu kad ima 300 kila) i odma se primi. Ovaj forum je manje vise azijski podkontinent.

Poruku izmenio: sri98

Comment

Working...
                              X