Prednosti, sugestije, mane.....
Grande punto 1.4,i30 1.4,pro cee'd 1.4,corsa 1.2,ibiza 1.4??
Collapse
X
-
Kia ako nemas zenu i decu hyunda ako imasJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
Navedeni Grande Punto sam nedavno vozio u Hrvatskoj kao rent a car. Automobil je poprilicno dobro uradjen, jako mi se dopao, nisam uspeo da pronadjem nijednu vecu manu.
Jedna stvar koja se meni nije dopala, verovatno zato sto sam navikao na mocnije automobile, je snaga motora. Ovaj model koji sam vozio je imao 76 hp cini mi se i svaki put kad sam dolazio do uzbrdice nije bilo sanse da izgura u brzini vecoj od druge. A posto po Dalmaciji ima bas mnogo uzbrdica to me strasno nerviralo.
Ali generalno automobil mi se jako dopao i da zivim u Evropi rado bi ga posedovao.
Comment
-
-
Hyundai i KIA su ti veci od ovih ostalih, pa ako ti je velicina bitna...
Po garanciji oba ova imaju 5 godina, sa razlikama u drugim stvarima, kod Hyundaia je mislim 100.000 km limit, a kod KIA-e je 100.000 na 5 godina, ili 150.000 na 3 godine... Tako nesto... I jos dodatne 2 godine na motor i mjenjac kod KIA-e, ali valjda ne daju garanciju na ovjes na nasim rupama...
Otidji i probaj ih sve, pa vagaj, ti sam najbolje znas za sta ti treba...
Comment
-
-
Originally posted by HorsepowerOvaj model koji sam vozio je imao 76 hp cini mi se i svaki put kad sam dolazio do uzbrdice nije bilo sanse da izgura u brzini vecoj od druge. A posto po Dalmaciji ima bas mnogo uzbrdica to me strasno nerviralo.
@Dren: dodatne 2 godine garancije za KIA-u vazi samo ako za prethodnih 5 nisi presao vise od 100.000 km.
Comment
-
-
Comment
-
-
-
Originally posted by chikaviliOriginally posted by HorsepowerOvaj model koji sam vozio je imao 76 hp cini mi se i svaki put kad sam dolazio do uzbrdice nije bilo sanse da izgura u brzini vecoj od druge. A posto po Dalmaciji ima bas mnogo uzbrdica to me strasno nerviralo.
@Dren: dodatne 2 godine garancije za KIA-u vazi samo ako za prethodnih 5 nisi presao vise od 100.000 km.
Comment
-
-
Grande Punto 1.4 75 KS je neverovatno lenj auto. Nikom ga ne bih preporučio. Ume da se zaleti i do 170 km/h, ali međuubrzanja su tragikomična.
Među ovim autima i30 ili pro cee'd. Ako praktičnost nije među prioritetima onda je KIA najbolji izbor.
Comment
-
-
Originally posted by Sashapro cee'd bez razmisljanja.
Sve sto treba da znas je ovde, a plus je kia i na nekom povecem popustu...
Comment
-
-
Zaista, hvala Bogovima tekvondoa sto su nam poklonili KIA-u. Autoindustrija je nagradjena tim proizvodjacem. Oh, kako bi to divan svet bio da na njemu ostanu samo Kie, Hyundai, Mazde, Honde, kineski Cherry, a da propadnu "izvikane" nemacke marke.
Preporucujem i da, posto su ovde tako popularne te marke, pocne i ta kultura da se razvija - nikada u kola bez kimonoa, svi da naucite korejski i japanski i da furate tekvondo.
Comment
-
-
Ne izazivam svadju nego samo skrecem paznju da treba da postoje neki kriterijumi osim jeftinoce i "dobro izgleda dok je nov" razmisljanja. Treba imati istancan ukus za kvalitet i materijale koji ulaze u izradu kola.
Kod nas covek vidi - jeftino, vuce k'o ludo (hvala Bogu kad ima 300 kila) i odma se primi. Ovaj forum je manje vise azijski podkontinent.
Poruku izmenio: sri98
Comment
-
Comment