Auto je potreban za normalnu upotrebu, ali u vecem procentu na otvorenom putu bg-ns.
Ako je ovo istina, treba ti neki tezi auto sa velikim medjuosovinskim odstojanjem - samo to ce ti garantovati uzivanje dok teras 160. Dakle, razmotri malo veca kola jer mala i lagana po definiciji nisu za otvoren put tako dobra.
Istina jeste jer mi je devojka iz ns tako da... znam ja to al s kojim parama da kupim veci i tezi auto? mislim ja sam za alfu 156 ili 166 al kao sto rekoh cale donosi zadnju rec. koji auto imas na umu za 13,14k?
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Alfa Romeo je srce i dusa...
Zasto tezi auto?! Da bi trosio vise?! Ili da bi se vise naginjao kad skreces?!
Nov automobil je neuporedivo pametnija kupovina od bilo kog polovnjaka, e sad... Sve je vrlo relativno sta se za taj novac dobija! Ceed je po meni best buy za nov automobil (to jest jedan od), ali maaalo koriscen polovnjak za 14 000 eura, uh...
Pomenuo si 156... Za taj novac imas restyling 2006. kupljenu u Delti i sa realnom kilometrazom koja nije veca od 50 000 u najgorem slucaju...
Da ne nabrajam dalje i ne idem u off...
In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Ako je ovo istina, treba ti neki tezi auto sa velikim medjuosovinskim odstojanjem - samo to ce ti garantovati uzivanje dok teras 160. Dakle, razmotri malo veca kola jer mala i lagana po definiciji nisu za otvoren put tako dobra.
Istina jeste jer mi je devojka iz ns tako da... znam ja to al s kojim parama da kupim veci i tezi auto? mislim ja sam za alfu 156 ili 166 al kao sto rekoh cale donosi zadnju rec. koji auto imas na umu za 13,14k?
Nov automobil je neuporedivo pametnija kupovina od bilo kog polovnjaka, e sad... Sve je vrlo relativno sta se za taj novac dobija!
Dobro, tu nam se misljenja razlikuju. Ja recimo sam cvrsto resio da nikada u zivotu ne kupim nova kola. Prosto se osecam kao magarac da cim isteram kola iz prodajnog salona izgubim 20% vrednosti. Ekonomski, finansijski itd nema nikakvog smisla, osim psiholoske lagodnosti sto imas nova kola. Ne znam zaista sta time dobijam? Kupis polovnjaka, odradis servis i u cemu je problem?
I meni licno je bolji voziti neki pouzdani polovnjak ili vrlo nov polovnjak nego skroz nov auto, ali ima ljudi kojima puno znaci garancija (zene, pre svega) i oni preferiraju nova kola.
Ja na primer nikada vis enebih kupio polovan auto ako nisam primoran.
Taj polovnjak kome na satu pise 80k vrlo lako ima u toskovima duplo vise. Uz to je vecina udarana i sklapana kako je sklapana...
Ne kazem da nema dobrih polovnjaka ali ni jedan ne moze da pridje urednom novom automobilu...
Ja sam svoj auto kupio nov i ne kajem se. Za te pare sam mogao da biram polovnjak ali bukvalno i bez problema da kupim par godina star BMW ili Audi ali nisam poucen iskustvom sa Audijem koji sam vozio pre toga...
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
.... a ono volan napravljen od recikliranih igračaka iz kinder jajeta... motor u prethodnim modelima imao 2 bregaste, sad ima jednu, vešanje nekad nazad bilo nezavisno, a sada torzija, prethodni model trošio 8, ovaj troši 9,5, pa u zvaničnom servisu nisu menjali filter ulja jedno 5 zamena ulja, od A i C stuba si malo zgazio 5 pešaka, al nema veze bitan je dizajn, farovi su toliko komplikovani da sijalicu moraš da menjš u servisu i to samo ako pre toga izvadiš ceo motor i skineš branik, gume si za stariji model plaćao malo jer su bile 185 60 14, a sad na novom modelu su 205 50 16, od silnog pranja boja je već lepo oguljena, a i korozija je počela da se pojavljuje jer su nova kola slabija po tom pitanju, a zašto li tek diskove, pločice, gume i amortizere menjam 2x češće... verovatno zbog veće težine, a tek skuplja registracija, bez obzira na 100kw auto i dalje neće ispod 10sec do 100 jer je teži od planine... i zašto je šoferka na starom modelu koštala 11000, a na ovom košta 35000, kažu zbog nekih senzora...
al baš te briga, imaš lepe farove i crvenu farbu, komšije ti se dive, a banka gde si uzeo uživa... namestio si lažan osmeh šona konerija na lice, a trenucima samoće se pitaš "za šta sam ja dao 17000 eur"
au bane ko da si mene licno napljuvao, ja sam uzeo novi crveni auto, na kredit, ali da nisam uzeo kredit mogao bih da kupim auto za 4000-5000e...
a auto mi nije tezak ko planina nego 999kg, i gume su 175/65 14, i to koliko kosta soferka nije bitno zato sto osiguranje za soferku koje mozes da platis pri registraciji kosta 800 dinara sto je dosta manje od pomenutih 11000... nije sve tako crno kao sto si opisao, a sa druge strane ta povecana masa automobila je tolika zato sto ima gomilu sigurnosne opreme, jeste da svo to povecavanje pasivne sigurnosti ne ide u korist aktivnoj bezbednosti ali to je smer u kome se krece autoindustrija, to sto ces ti u crx-u moci lakse da izbegnes sudar ne znaci da je isti slucaj i sa nekom uplasenom devojcicom koja je prvi put sela za volan...
.... a ono volan napravljen od recikliranih igračaka iz kinder jajeta... motor u prethodnim modelima imao 2 bregaste, sad ima jednu, vešanje nekad nazad bilo nezavisno, a sada torzija, prethodni model trošio 8, ovaj troši 9,5, pa u zvaničnom servisu nisu menjali filter ulja jedno 5 zamena ulja, od A i C stuba si malo zgazio 5 pešaka, al nema veze bitan je dizajn, farovi su toliko komplikovani da sijalicu moraš da menjš u servisu i to samo ako pre toga izvadiš ceo motor i skineš branik, gume si za stariji model plaćao malo jer su bile 185 60 14, a sad na novom modelu su 205 50 16, od silnog pranja boja je već lepo oguljena, a i korozija je počela da se pojavljuje jer su nova kola slabija po tom pitanju, a zašto li tek diskove, pločice, gume i amortizere menjam 2x češće... verovatno zbog veće težine, a tek skuplja registracija, bez obzira na 100kw auto i dalje neće ispod 10sec do 100 jer je teži od planine... i zašto je šoferka na starom modelu koštala 11000, a na ovom košta 35000, kažu zbog nekih senzora...
al baš te briga, imaš lepe farove i crvenu farbu, komšije ti se dive, a banka gde si uzeo uživa... namestio si lažan osmeh šona konerija na lice, a trenucima samoće se pitaš "za šta sam ja dao 17000 eur"
Nije Civic jedini auto na svetu!
A ostalo sto si rekao ne stoji. novi auto ipak ima garanciju i ipak ce se manje kvariti nego prosecan srpski polovnjak kome je negde na zapadu prvenstveno izvadjena dusa.
To za koliko auto ide do 100 vecini vozaca nije bitno ali koliko je siguran i udoban jeste itekako. Opsti je trend fusarenja u auto-industriji i to je tacno ali reci da je razdrndani VW iz 2001 godine bolji od nove Kia-e koja ce inace biti u garanciji kada bude stara kao taj VW je glupost! I ne samo VW vec bilo koji polovnjak.
Ima slucaja kad razumem da se kupi polovnajak - ljude koji stvarno vole automobile, vole brza kola ali sebi ne mogu da priuste nov automobil - kladim se da bi svi koji ovde voze BMW 3 rado vozili E90 ili ko vozi 156 iz 2001. vozio novu 159... Ali prosecnom kupcu to nije bitno vec mu je bitno da mu je auto pouzdan i siguran a to su parametri po kojima se polovnjak tesko moze meriti sa novim automobilom!
I drugi razlog za kupovinu polovnjaka koji mogu da shvatim je da nekome stvarno treba veliki auto i da mu mali ne zavrsava posao - duzi put sa dosta stvari i/ili troje dece...
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Comment