Grande punto 1.4,i30 1.4,pro cee'd 1.4,corsa 1.2,ibiza 1.4??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Da vidimo ovde imamo:

One koji vole azijske automobile (smatraju da su prosvetljeni i obasjani izlazecim suncem)

One druge koji vole evropske automobile (oni nisu suncem okupani ali ladni povetarac sa alpa cini svoje)

Bre Kia i Hyundi su za mene teksad automobili. Sve ono do sada je bilo kvalitetno ali za mene neinteresantno. Unutrasnja obrada katastrofalna, jeftini materijali... UZAS doduse za mnogo manje para od zapadne konkurencije.

Ceed i I30 su po meni najbola kupovina u ovom trenutku. Mada bi za mnogo vise para uzeo Hondu CIVIC R a za jos vise para neki BMW serije 3 a za mnogo vise para Mercedes G vagen. Toliko o tome da volim samo azijske ili evropske auomobile...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Originally posted by ToNcA

Nije Civic jedini auto na svetu!

A ostalo sto si rekao ne stoji. novi auto ipak ima garanciju i ipak ce se manje kvariti nego prosecan srpski polovnjak kome je negde na zapadu prvenstveno izvadjena dusa...
      Ne znam što misliš na Civic. Ona Honda Civic 8 generacije koja je meni OK ima nezavisno vešanje pozadi. A što se tiče garancije. Pa nisam znao da garancija pokriva pločice, diskove, gume, amortizere... da ne pokriva možda i potrošeno gorivo.

To što prosečnog kupca ne interesuje koliko je ubrzanje, to uopšte nije razlog da se tom prosečnom kupcu ne objasni da je to veoma bitan deo automobila, kao i zaustavni put, kao i kvalitet vešanja... mnogo bitniji od toga da li je podešavanja retrovizora na dugme ili na ručicu ili koliko litara gepeka ima Dacia Logan (to što se od tog gepeka napolje ništa ne vidi, to nema veze).

Manite se toga šta prosečan kupac misli i radi. To nema veze sa onim što je ispravno.

I da vidim tu računicu po kojoj je nov auto jeftiniji od polovnog. Je l ovde svi žive sa povezom preko očiju ili ne shvataju da je opadanje vrednosti novog automobila veći trošak nego što može da bude bilo kakav kvar na iole krštenom polovnjaku.

Nemam ništa protiv novih kola i kupaca novih kola, ali činjenica je da ti isti kupci serviraju neke bajke, samo što ne dovrše priču gde na kraju nije happy end.

PS. Ovo sve pišem iz blagog revolta prema ljudima koji su uzeli nov auto i prelaze samo 10000km godišnje kada idu na neku svadbu u zavičaj. Naravno da je jedino ispravno rešenje novi auto za nekoga ko će ubiti par stotina hiljada za par godina, a takvim ljudima je auto obično osnovno sredstvo za rad, a tu se onda priča okreće u suprotnom pravcu, jer taj auto donosi pare, a ne odnosi (kao većini ljudi, pa i, logično, meni).

Comment

• zola_
        CBC Senator XXL
        • 24.06.2006
        • 319
        • Novi Beograd

naravno da je finansijski isplativiji polovan, ali ljudi koji kupuju nov auto kupuju i osecaj sigurnosti koji nije merljiv novcem, to nekome ne znaci nista a nekome sve

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

apsolutno se slažem

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Huyndai i30 je super, ali najbolja kupovina za mene nikada ne moze biti ono sto ne moze da se proda! Mozda vi niste mnogo automobila menjali, kupovali, prodavali u svom zivotu pa nemate pravu sliku. Da li ste buduci kupci Kia/H svesni koliko tesko cete svoje automobile prodavati za koju godinu i koliko cete gubiti na njima. Koga ovaj aspekt znani svuda kao DEPRECIATION ne zanima, napred na Kia/Huyndai (sa vernickim prstenom) I pogledajmo realnosti u oci. Taj Golf 5 dizajniran 2003g sa 2.0Tdi 140ks je ubio Kiu proceed 2.0crdi 140ks u svemu osim u dizajnu (medjuubrzanja i kocnice narocito) Sto ce reci, manite se hvalospeva o korejancima. Kako neko moze da izbroji tolke pare za nesto bez imidza, na kraju....

Comment

• nemkebg
              CBC Senator XXL
              • 25.05.2008
              • 337
              • Beograd, Novi Sad

Originally posted by bojanTI
              Zasto tezi auto?! Da bi trosio vise?! Ili da bi se vise naginjao kad skreces?!

Nov automobil je neuporedivo pametnija kupovina od bilo kog polovnjaka, e sad... Sve je vrlo relativno sta se za taj novac dobija! Ceed je po meni best buy za nov automobil (to jest jedan od), ali maaalo koriscen polovnjak za 14 000 eura, uh...
              Pomenuo si 156... Za taj novac imas restyling 2006. kupljenu u Delti i sa realnom kilometrazom koja nije veca od 50 000 u najgorem slucaju...
              Da ne nabrajam dalje i ne idem u off...

nemoj mi 156 restyle.... hehe, kazem to mi je prva opcija al po treci put otac se pita. sta cu kad nemam stalan posao jbg. Ako on to odobri, a evo bas mi malopre spominjao da je video jednu danas i da mu se bas svidela.
              Toyota je mozak
              Aston Martin je lice
              Kadilak je stomak
              Alfa Romeo je srce i dusa...

Comment

• nemkebg
                CBC Senator XXL
                • 25.05.2008
                • 337
                • Beograd, Novi Sad

Originally posted by AlNik
                Originally posted by nemkebg
                Originally posted by AlNik
                Ako je ovo istina, treba ti neki tezi auto sa velikim medjuosovinskim odstojanjem - samo to ce ti garantovati uzivanje dok teras 160. Dakle, razmotri malo veca kola jer mala i lagana po definiciji nisu za otvoren put tako dobra.
                Istina jeste jer mi je devojka iz ns tako da... znam ja to al s kojim parama da kupim veci i tezi auto? mislim ja sam za alfu 156 ili 166 al kao sto rekoh cale donosi zadnju rec. koji auto imas na umu za 13,14k?
                Medjuosovinsko rastojanje pre svega..

Ovo prodaje autoplac, dosta je presao, ali je dobar. Passata bih uvek preporucio i za te pare mozes da nabavis 2005. godiste da je presao 80-90k.

E sad, ako moraju da budu nova kola, onda razmislite o kreditu.[/url]

Pa krd ce biti sigurno bez obzira da li je polovna alfa ili nesto od ovih novijih. Citroen nikako, ali zato mondeo bi vec mogao, ali onaj sa sport paketom opreme, ne znam kako se zove to kod forda.
                Toyota je mozak
                Aston Martin je lice
                Kadilak je stomak

Comment

• spanjeli
                  CBC Senator XXL
                  • 17.09.2005
                  • 532
                  • Nis

Pomenuo si 156... Za taj novac imas restyling 2006. kupljenu u Delti i sa realnom kilometrazom koja nije veca od 50 000 u najgorem slucaju...
                  To sam i ja hteo da ti predlozim ali nije bila takva opcija u pitanju na pocetku teme,znaci,kupi 156 restyle sa 1.9 mJet motorom od 150Ks i veruj mi da ces mi biti zahvalan,ako cale ima neke nedoumice,odvedi ga da provoza prvo c`eed pa onda i Alfu,posle voznji,njegovo lice ce ti reci sve...
                  Originally posted by Sheta_Junior
                  Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• nemkebg
                    CBC Senator XXL
                    • 25.05.2008
                    • 337
                    • Beograd, Novi Sad

Originally posted by spanjeli
                    To sam i ja hteo da ti predlozim ali nije bila takva opcija u pitanju na pocetku teme,znaci,kupi 156 restyle sa 1.9 mJet motorom od 150Ks i veruj mi da ces mi biti zahvalan,ako cale ima neke nedoumice,odvedi ga da provoza prvo c`eed pa onda i Alfu,posle voznji,njegovo lice ce ti reci sve...
                    Nadam se... ma njega brinu one izakane price o skupoci alfinog odrzavanja, a koliko sam citao po forumu sve mi se vise cini da to nije ni blizu tako. Nema neki 2.0JTS? ili TS?
                    Toyota je mozak
                    Aston Martin je lice
                    Kadilak je stomak

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                      • Mazda 6 2.0d

Originally posted by iwcham1979
                      Huyndai i30 je super, ali najbolja kupovina za mene nikada ne moze biti ono sto ne moze da se proda! Mozda vi niste mnogo automobila menjali, kupovali, prodavali u svom zivotu pa nemate pravu sliku. Da li ste buduci kupci Kia/H svesni koliko tesko cete svoje automobile prodavati za koju godinu i koliko cete gubiti na njima. Koga ovaj aspekt znani svuda kao DEPRECIATION ne zanima, napred na Kia/Huyndai (sa vernickim prstenom) I pogledajmo realnosti u oci. Taj Golf 5 dizajniran 2003g sa 2.0Tdi 140ks je ubio Kiu proceed 2.0crdi 140ks u svemu osim u dizajnu (medjuubrzanja i kocnice narocito) Sto ce reci, manite se hvalospeva o korejancima. Kako neko moze da izbroji tolke pare za nesto bez imidza, na kraju....
                      Da ali za cenu tog golfa se moze kupiti i Matiz pride a ako ne Matiz onda dooobar skuter.

A oni koji pricaju o utrzivosti auta mi tek nisu jasni - ja auto ne kupujm da bih ga prodao - to obicno radim sa hartijama i nekretninama. Auto kupujem da bih se pre svega prevezao sa jednog mesta na drugo a prodaja sledi onda kada utvrdim da mi taj auto vise ne zavrsava posao - da vise nije siguran i pouzdan a to se ipak mnogo brze desava kod polovnjaka sumnjivog porekla i kilometraze nego kod novih automobila...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Imas naravno JTS, TS je prestao 2003. da se ugradjuje u 156.
                        Necu da ti pricam neke price ispricane hiljadu puta, plus sto izbor ne zavisi od tebe nego od tvog oca, ali malo prosetas po forumu, vidis da svi mi vozimo Alfe, niko ne razmislja o promeni brenda, sve ti je jasno...

Sto se tice kupovine auta zbog prodaje, nemam nekih komentara, naravno svako ima pravo na svoje misljenje. Za Alfu sam vezan mnogo vise nego sto bi bio za bilo koji drugi metalni stvor na tockovima i u tome je poenta. Kada cu je prodati i za koliko, pa to me ne interesuje. Za sada nekoliko ljudi se interesovalo, cekalo je samo ja da kazem "sada", ali se na njihovu zalost to nije desilo. Dakle svaki dobar automobil se proda, a te stereotipne recenice o vencanju, oduvavanju i masivnim vratima bih ostavio za stocnu pijacu u Natisevcima, kako neko negde rece...
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

Originally posted by Bane®
                          .... a ono volan napravljen od recikliranih igračaka iz kinder jajeta... motor u prethodnim modelima imao 2 bregaste, sad ima jednu, vešanje nekad nazad bilo nezavisno, a sada torzija, prethodni model trošio 8, ovaj troši 9,5, pa u zvaničnom servisu nisu menjali filter ulja jedno 5 zamena ulja, od A i C stuba si malo zgazio 5 pešaka, al nema veze bitan je dizajn, farovi su toliko komplikovani da sijalicu moraš da menjš u servisu i to samo ako pre toga izvadiš ceo motor i skineš branik, gume si za stariji model plaćao malo jer su bile 185 60 14, a sad na novom modelu su 205 50 16, od silnog pranja boja je već lepo oguljena, a i korozija je počela da se pojavljuje jer su nova kola slabija po tom pitanju, a zašto li tek diskove, pločice, gume i amortizere menjam 2x češće... verovatno zbog veće težine, a tek skuplja registracija, bez obzira na 100kw auto i dalje neće ispod 10sec do 100 jer je teži od planine... i zašto je šoferka na starom modelu koštala 11000, a na ovom košta 35000, kažu zbog nekih senzora...

al baš te briga, imaš lepe farove i crvenu farbu, komšije ti se dive, a banka gde si uzeo uživa... namestio si lažan osmeh šona konerija na lice, a trenucima samoće se pitaš "za šta sam ja dao 17000 eur"
                          Bane jel ti i stvari kupujes u Second Hand-u kad toliko gledas na troskove, ne ides na more vec na Savu ili Dunav voda je voda, zar ne....(Nemoj ovo shvatiti kao uvredu nego jednostavno da se ne mogu tako stvari gledati jer gde je onda tu uzivanje u zivotu).
                          Ok je tvoja racunica da je skuplje voziti novi auto, ali ovo sto ti pricas smesno, tj. pitam se sto je bilo potrebno, a sa takvom logikom i ne treba ti auto jer je svaki auto trosak.

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Originally posted by subicd
                            gde je onda tu uzivanje u zivotu
                            U ova dva moja auta, u M3, u 156 V6, u MX5, u 200sx... ne sigurno u Ceedu ili Ibizi.

A ako ti misliš da ja nisam hedonista, onda pitaj neke ljude koji me znaju o stvarima koje imam i o mestima gde sam bio i šta sam radio. Ja da se pravdam, nemam razloga.

To što sam takav kakav sam (a ne, ne letujem na lidu i ne nosim polovne farmerke, pobogu ), jeste razlog što ću svoje pare pre da potrošim na svoje bližnje i sebe, nego na Kiu ili Seata.

Comment

• -Miloš-
                              CBC Senator
                              • 16.12.2007
                              • 269
                              • Beograd, Karaburma
                              • yugo tempo 1.1

Ako nishta drugo platim 13k [pro ceed ili i30] za gistro loshiju marku i ne razmishljam 7 god za razliku od polovnog uzivanja

A ako taj isti auto vozim 3 god, onih 4god preostale garancije sigurno ce oboriti cenu tim vozilima

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Ovde je izgleda stvarno malo ljudi bilo u dodiru sa garancijom. Ima tu dosta začkoljica i stvari koje se ne priznaju i mogu zezati.

Mislim, i ja sam za Ceed generalno, ali ta ideja "ne razmišljam dok je auto u garanciji" prosto nije ostvariva .

Comment

Working...
                                X