Auto do 4000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spaghetti
    CBC Član
    • 26.09.2008
    • 35
    • Pozarevac

Auto do 4000e

Pozdrav svima na forumu.
    Došao je i taj dan da se upustim u avanturu zvanu kupovina automobila. Pošto sam nekako izdvojio neke novce, oko 4000e, što je neki max. koji mogu da potrošim. E sad, tu počinju dileme razne. Znam da je to nezgodna suma, da nije bitno koji je model- već u kakvom je stanju, itd. Uglavnom, ovo su moji zahtevi, kakav auto želim: benzinac, do 1600ccm, manji auto- gradski pošto ne prelazim neke lude kilometraže. Gledao sam malo raspitivao se i sve u svemu za sada mi nekako best buy dodje Renault clio I . Auti koji su mi se još motali po glavi su Fiat Tipo, pa čak i Uno, Pug 106, Saxo, tako ti manji. U svakom slučaju, pošto sam laik, svaki predlog, pomoć, bilo šta je dobrodošao.
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Necu da savetujem modele, motore i ostalo ... samo jedno: uzmi sto noviji mozes za taj novac (npr. neki Fiat-i koje si pomenuo su proizvedeni stvarno davno).
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• -Miloš-
      CBC Senator
      • 16.12.2007
      • 269
      • Beograd, Karaburma
      • yugo tempo 1.1

Alfa 145?

Best bang for the buck, po meni [oprema, odrzavanje] i fiat bravo/a.

Comment

• spaghetti
        CBC Član
        • 26.09.2008
        • 35
        • Pozarevac

To održavanje me baš i zanima. Lično iskustvo neko možda?
        Uglavnom u tih 4000 koje planiram da potrošim računam i servis, tj neke stvari koje moraju u startu da se odrade i utegnu.
        Twin spark vs Boxer motori? Kolika je razlika? Alfa mi je zanimljiva, volim njihov dizajn.
        E sad, možda da malo preformulišem temu,
        Clio I vs Alfa145 vs Bravo?
        Odnos cena/kvalitet/održavanje/detalji, bilo šta. Neki opšti utisak.

Comment

• -Miloš-
          CBC Senator
          • 16.12.2007
          • 269
          • Beograd, Karaburma
          • yugo tempo 1.1

Lichno iskustvo kod 145 nemam, ali uglavnom iz pricha vlasnika dotichna ih sasvim korektno sluzi. Redovan servis dotichne i zagarantovano dosta km predjenih.

Pogledaj par 145 u alfa delu i iskustvo vlasnika sa dotichnom.

Trenutno ne znam koji auto bi mogao da parira sa takvom opremom, a da koshta 4000 evra i da je star 10 godina.

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Mislim da ce ti sa tim kapitalom biti malo gusto za 145 i Brava + servis (tj. pretres).Koliko sam vidjao dosada,Clio I je slabunjav sa limarijom tj. hoce lako da truli.
            Ako zelis Alfu 145/146 za te novce,racunaj najpre na modele sa Boxer motorom.Novije,sa T.S. 16v motorima (koji nisu T.urbo ) su ipak malo skuplje,uz uslov da budu u relativno OK stanju.Ne mnogo ali tebi je prakticno suma za sam auto 3.500-600,OK ??
            Inace,Boxeri su i nesto jeftiniji za odrzavanje ali su i malo rastrosniji od T.S..
            Posto je vec puno receno,svrati malo do nas http://www.cannonballforums.se/index.php?f=152 pa vidi detaljnije .

Kod Brava/Brave/Marea izbegni 1.4 12v motor.Za 1.6 i 1.8 vazi da su OK.

A Punto I,sa 5v npr. ?

Edit
            Originally posted by Miloš
            Trenutno ne znam koji auto bi mogao da parira sa takvom opremom, a da koshta 4000 evra i da je star 10 godina.
            Lancia Delta II ?!?

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Ono sto je bitno a dobija se sa Alfom je pocinkovana limarija i dosta opreme, da ne pominjem izgled, motore i ostalo, vrlo je ocigledno. Ne bih uzeo Clio I u razmatranje, bar kad je poredjenje sa ova dva u pitanju, a ono sto izbaciuje Bravo je njegova cena, losiji auto od 145 i 146, a opet dosta skuplji, valjda je ljudima lakse da progutaju Fiat nego Alfu...

Moj je savet da maaalo povecas budget i pronadjes dobru 145 ili 146, boxer svakako, ili ako je to neizvodljivo pokusas sa Puntom I, mada ako ce te 300 ili 400 eura deliti od Punta i 145, ili 146, ne treba mnogo razmisljati, vec pozajmiti novac...

Kako ti Flavio rece, procitaj tamo sve sto te zanima, da se bolje upoznas i malo razbijes neke barijere, naucis ponesto novo i olaksas sebi kupovinu. I kao sto si i sam rekao, stanje je to koje treba da odluci o kupovini, dzabe Alfa ako je unistena i predata tebi na sa'ranjivanje...

Flavio, pa to je Delta! I slazem se, Delta je odlican automobil...
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Jeste,Delta II nego sam ja vec .
                Editovacu gore,da ne zbunjuje ...
                Ower & out .

Comment

• spaghetti
                  CBC Član
                  • 26.09.2008
                  • 35
                  • Pozarevac

Jasno je i meni da je toliki budžet veoma škakljiv, tj ni tamo, ni 'vamo. Zato mi 145-ica i deluje malo iznad mojih mogućnosti. Ako bi naleteo na nešto stvarno super, pozajmio bih sigurno.
                  E da, Punto. Ni njega ne isključujem, rekoh sve u svemu najbitnije je stanje konkretnog primerka.
                  Italijanski dizajn i sve to u vezi njihove kulture me baš oduševljava, ali hteo bih da budem objektivan koliko je moguće.
                  Sad sam baš raširio temu, ali baš lutam. Možda Ibiza?

Comment

• Flavio
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2006
                    • 1926
                    • 012 Centar
                    • KaraWagon 1.4T.Spark

Ibiza cenovno slicno kao i 145/Bravo.Noviji model,VW copy/paste .Kvalitativno,nailazio sam na komentare da to ipak nije Polo sa "S" znakom umesto VW .Ne kazem da je shit,samo sam stekao utisak da,ako hoces VW,dodaj jos koju stotinu i uzmi Polo.
                    Prethodni model Ibize,na bazi Fiat Ritma,sa motorom 0.9(aka Y45),1.2 (osnova iz Fiata 124) i 1.5 (by Ritmo) ... mislim da ipak mozes bolje za budzet kojim raspolazes nego to .

Nacelno,za tu kintu imas izbor od '91. do '96. godista,u "B" (Punto) i "C" (Golf) segmentu.
                    Sta bi ti tu jos bilo zanilmljivo ?
                    CG table ili ne ?

Comment

• spaghetti
                      CBC Član
                      • 26.09.2008
                      • 35
                      • Pozarevac

Ništa što ima veze sa CG me ne zanima, baš ih ne volim.
                      Vidim ja da ću da izdvojim 1000e, pa u kladionicu, pa ako prođe tiket uzimam alfu 156 ili bmw e36. Ako ne neki oko 91-og god. za 2500e.
                      Baš sam na nekoj klackalici. Ipak mi se čini da je 4000 neka granica, a ja sam na njoj.
                      VW ne dolazi u obzir, jer su kod nas baš precenjeni za ono što pružaju.
                      Sve što više ulazim u priču oko polovnjaka, čini mi se da sve manje pravila važi i da model i godište nemaju nikakve veze. E sad, koliko je kod nas očuvanih modela alfe 145 ili clia I ili možda punto? Tj šta je lakše naći?

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Generalno je tesko naci ocuvan automobil u Srbiji, koji god da je. Moj ti je savet da se baziras na Alfi jer najvise nudi za ulozeni novac, a tek ako uleti stvarno neki dobar promerak Punto ili Clio I mozes da ih uzmes, sa druge strane zaboravi onda na klimu i gomilu drugih stvari koje dolaze sa Alfom, a o ostalom da ne govorim. Za 4000 se teoretski moze pronaci dobar boxer, a ono malo sto bi pozajmio je svakako za servis i te primarne popravke, ostalo lagano. Ako povecas cifru na 4500 mozes pronaci sasvim dobru Alfu, nemojd a te par stotina eura oneraspolozi, ipak je velika razlika izmedju nje i Punta i Clia I, a cenom veoma mala...
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Za te pare biraj sto bolji auto i nemoj da zuris. Ti posedujes ono sto vlasnici kola zele da imaju kada oglase svoje vozilo. Marka nije bitna, iskljucivo stanje vozila!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• spaghetti
                            CBC Član
                            • 26.09.2008
                            • 35
                            • Pozarevac

I ja sam to shvatio da kod auto starog 10-ak i više godina sve postaje relativno. Ne žurim nigde, gledam, slušam, raspitujem se.
                            Uglavnom možda veću važnost ima od koga se kupuje auto. Zato mislim da npr. teže je naći dobar "sportski" auto tipa alfa, bmw ili tako nesto, od malog auta tipa clio. Teško je zamisliti da takav auto nije gažen, tj iako se nađe neki koji je mažen i pažen, vlasnik ga se neće odreći tek tako.

Comment

• spaghetti
                              CBC Član
                              • 26.09.2008
                              • 35
                              • Pozarevac

Kako vam se ovo čini?

Comment

Working...
                              X