CITROEN - Saveti za kupovinu,informacije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wowa
    CBC Član
    • 25.08.2005
    • 47
    • Novi Beograd

Ne zaboravi samo koliko su teški terenci, kakva im je upravljivost, ubrzanje, potrošnja... i da li znaš koliko košta taj deo za Land Rover?
    Pitaj, ali prvo sedi...

Ali da može dugotrajnije, to je 1000% tačno.
    C2 VTR
    GS PALLAS
    2CV6 Dolly

Comment

• Duke
      CBC Senator XXL
      • 16.01.2006
      • 753
      • Urbs Naissus

Naravno. Terenci su teski, glomazni, trapavi i krecu se po uzasnim terenima. Utoliko gore. Kad moze kod njih, moze i kod auta koji se krecu u neuporedivo boljim uslovima i manjim opterecenjima.

Koliko kosta taj deo? Fabriku sigurno jedno 20% vise, a nas kao krajnje ovce za shishanje 300%. (Osh' terenca? Plati, burazeru!) Mislim da bi svaki kupac standardnog auta koji plati 15000 evra za svoj novi auto, platio 15 k i recimo, 300 evra kad bi mu garantovali da ce ga trap sluziti 200 k km...
      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Pazi malo je nerealna prica o garanciji 200.000km na trap. Ulazimo u raspravu koja nema veze s temom.
        Moje iskustvo govori da fabricki trap na automobilima tipa Peugeot 206 i slicnima ladno prolazi 100.000+km po srbiji.
        Problem nastaje pri prvoj zameni jer zamenski delovi su daleko od kvaliteta OEM delova koje koristi fabrika.
        Cak iako kupis originalni deo u veranu on netraje kao i originalan prvougradjeni deo.

U svakom slucaju redovan servis na 80.000km kosta za golf klasu automobila trenutno od 400 do 800E. Ja za te pare stvarno mogu da predjem duplo vise km sa XM-om ili BMW-om E34. O kvalitetu voznje Golf klase i ovih ladja od automobila necu ni da trosim tastaturu
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Duke
          CBC Senator XXL
          • 16.01.2006
          • 753
          • Urbs Naissus

Slazem se po svim tackama.
          1. Odlutali smo od teme
          2. I sto iljada je puna kapa, 200 je zaista nerealno (izneo sam to cisto ilustrativno).
          3. Ne samo trap, nista sto je naknadna ugradnja u auto ne traje kao originalna, koliko god da je original. Svi imamo to iskustvo...
          4. I na kraju - da mi sad neko pokloni 3-4 godine starog megana (a da mi ne nudi pare u kontravrednosti ) sumnjam da bih ga uzeo... Prvo, razbilo bi me kostanje odrzavanja, a drugo, o gushtu u voznji necu ni da govorim

Comment

• Wowa
            CBC Član
            • 25.08.2005
            • 47
            • Novi Beograd

Niste skroz u pravu.
            Primer: na novom Pežou 406 sam posle 14 000 km menjao zadnji i prednji stabilizator, onda sam na 19 000km još jednom zamenio zadnji (sve original delovi). E posle toga sam stavio felne i gume 215/45 R17 , a ranije su bile 195/65 R 15, i pozadi stavio neki š turski stabilizator. Auto je sad kod drugog vlasnika na 80 000 km sa istim tim gumama i felnama, a taj je i stabilizator. Da napomenem, auto je vožen u Rusiji, što znači slobodno ove kilometraže pomnožite sa 5 za naše uslove.
            C2 VTR
            GS PALLAS
            2CV6 Dolly

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

moje iskustvo je da kada se kupi originalni rezervni deo traje isto koliko i iz prve ugradnje, obicno i duze jer su ispravljene uocene greske, zbog koje je i crkao onaj prvi deo ugradjen direktno u fabrici.

receno je da Citroen danas daje garanciju od 200.000km za vesanje i trap. ja samo citam sta vi pisete. i kazem bravo.

korejski automobili imaju garanciju na trap izmedju 160.000 i 200.000km zavisno od modela auta.
              vozim auto koji nije imao ogranicenje kilometraze na trapove, kao novi naravno, a iskustvo moje i drugih vlasnika istog modela ukazuje da 300.000+ km je sasvim ocekivano sa prvom ugradnjom delova iz fabrike.
              pomenut je Land Rover....

nego, sta je bilo bilo je, danas su stvari drugacije globalno kvalitet vise nije nesto sto se reklamira.

ako bude bio neko voljan da mi pokaze kako treba da izgleda osecaj jednog ispravnog Citroen vesanja, jednoga dana kada bude meni i tome nekom zgodno.
              ako bude zgodno, posto sam imao malera do sada sa tim probama sa mojim drugarom.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• nenad011
                CBC Veteran
                • 01.04.2006
                • 198
                • Novi Beograd

moje iskustvo je da kada se kupi originalni rezervni deo traje isto koliko i iz prve ugradnje, obicno i duze jer su ispravljene uocene greske, zbog koje je i crkao onaj prvi deo ugradjen direktno u fabrici.
                Voleo bih da imam slicno iskustvo ali nazalost nije takav slucaj
                To potvrdjuju i mnogi majstori ali valjda u tome i jeste poenta proizvodnje rezervnih delova

Comment

• nesas
                  CBC Početnik
                  • 24.07.2009
                  • 1
                  • Srbija

Re: CITROEN - iskustva, saveti, informacije...

Od pre par meseci imam BX 1.6TRS benzin/plin.Nisam se jos navikao na njegovo hidaulicno ogibljenje-spustanje i dizanje ali bicu uporan.Zanima me promena termodavaca-skoro mi je zatajio pa mi se upalila zuta lampica da bi,nesto kasnije,ventilator normalno ukljucio.Planiram put sa porodicom pa bih da to radije promenim jer je postao nepouzdan ocito.Da li bi bilo dobro da promenim i termostat? Koliko klema ima na ovom modelu?Da li neko moze da mi objasni? Nenad

Comment

• cherokee
                    CBC Član
                    • 08.11.2007
                    • 51
                    • Sabac/N.Beograd

Re: CITROEN - Saveti za kupovinu,informacije

Skupio sam neku crkavicu i razmisljam da li da kupim C5 2.0 Hdi presao 160 000 2001 godiste, cena je 5500 eura, kakvo je vase misljenje o ovom automobilu, da li ga uzeti ili zaobici u sirokom luku?

Comment

• belipn
                      CBC Početnik
                      • 29.11.2010
                      • 1
                      • paracin

Odlican izbor za kupovinu 2.0hdi samo treba izbegavati sa automatskim menjacem i naravno u obzir dolazi motor sa 110ks.

Comment

• ostres
                        CBC Senator XXL
                        • 01.06.2008
                        • 305
                        • Zemun

C5 je generalno jako dobro uradjen i pouzdan auto.
                        Sto se tice 2.0 hdi, eventualno treba da proveris da li je sa plivajucim zamajcem posto
                        je tu dosta veca cena zamene kad strada kvacilo. Sasvim je dovoljan i od 90 konja ako
                        ti ostrija i brza voznja nije presudna.

Standardna preporuka za kupovinu polovnjaka je odvesti auto u dobar servis na detaljan
                        pregled. To te kosta 3-4 hiljade a moze da te spasi velikih investicija.

Ako ti kupovina nije hitna mozda da sacekas jos malo i uzmes bar neko 2003.
                        Mislim da moze da se nadje za cifru koju si naveo ili malo vise.
                        Live together, die alone.

Comment

• Duke
                          CBC Senator XXL
                          • 16.01.2006
                          • 753
                          • Urbs Naissus

A zašto kažu (bar sam tako čuo) da su HPI motori (benzinci) mnogo problematični na ovim modelima? Serija motora koja je prethodno ugrađivana na 605 i XM (benzinci od 2.0 l) su bili ok u svakom pogledu i mehanički i elektronički... Zna neko? Ili je ovo neproverena glasina?

Comment

• ostres
                            CBC Senator XXL
                            • 01.06.2008
                            • 305
                            • Zemun

Za njih vazi isto kao i sve benzince sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre da su
                            osetljivi na lose gorivo i promenljivi kvalitet goriva. A kod nas su jos na crnoj listi posto
                            jos uvek nije moguce jeftino ugraditi plin u njih.

Kod raznih proizvodjaca nose razne oznake - GDI, JTS, FSI, IDE,...
                            Live together, die alone.

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

licno vozim c5 karavana i auto je kao dnevna soba. prica oko plivajuceg zamajaca vise nepije vodu da je preskup (kako za koga) 38000 ceo set sa korpom lamelom druk lagerom i zamajcem. Inace auto je udoban a radi kako mu koji dan odgovara.
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• gorans
                                CBC Senator XXL
                                • 09.03.2010
                                • 1525
                                • Beograd

Licno sam jurio pre 10 dana set za C5 2.2hdi za komsiju i najjeftinije smo nasli u Novom sadu kod nekog decka (Adam,Ahmet ili tako nesto) i kostao nas je 52000din i kazu da je to super cena.

Comment

Working...
                                X