CITROEN - Saveti za kupovinu,informacije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenad011
    CBC Veteran
    • 01.04.2006
    • 198
    • Novi Beograd

Zene su to prijatelju moj, ne mozes sa njima a ni bez njih
    Nego da se malo pravim pametan mozda zatreba nekom.
    Tecnost se zove Hydraurinçage a izgovara se Idro-ran-sazz (zz - kao zzandar, zzivotinja)
    Djuka jel vazi dogovor da kupujemo zajedno ili da i ja trazim svoj izvor?
    Sto se skripanja tice verujem da nece trajati dugo ali potrazicu neki dobar Castol za podmazivanje.
    Koliko si litara narucio?(pretpostavljam da nece doci kamionom )

Comment

• @lix
      CBC Senator XXL
      • 17.12.2004
      • 875
      • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

E tako valja, pravo Citro-drugarstvo.

Elem, djuka, ja sam sada u razmisljanjima da pazarim XM, Xantiu ili ako bas budem imao para Ajkulu pa da doteram ovamo. Tu, pogotovu za prva dva modela racunam na tvoju pomoc prilikom kupovine.
      Što više za što manje

Comment

• citroendzija
        CBC Član
        • 11.06.2006
        • 65
        • cacak

Nisam uspeo Zavrnem gumu a ispod nje samo gvozdjusina.Koliko je dugacak taj klip???
        xm 2.0

Comment

• nenad011
          CBC Veteran
          • 01.04.2006
          • 198
          • Novi Beograd

Kakva gvozdjurina?
          Ta gvozdjurina je cilindar a klip se u najvisem polozaju izvlaci iz njega u najvecoj meri.
          Dakle trebalo bi isprskati "gvozdjuriju" i klip tj sve pomalo podmazati na sastavu.
          Javi sta si uradio.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Narucio dve kante od po 5L znaci ako stigne imas od mene 5L dovoljno za BX-a...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• nenad011
              CBC Veteran
              • 01.04.2006
              • 198
              • Novi Beograd

Sta reci sem veliko HVALA!!!
              I samo da te pitam gde si nasao to Castrol mazivo?

Comment

• nenad011
                CBC Veteran
                • 01.04.2006
                • 198
                • Novi Beograd

Danas mi se dogodio veliki problem :x
                Majstor mi je zategao balans stanglu i kada sam krenuo kuci primetio sam da u stvari auto ne mogu da dovedem u srednji polozaj za voznju!!!
                Kada je podesivac visine u srednjem polozaju, prednji kraj je podignut na maksimumu!
                Dakle, u bilo kom drugom polozaju da je podesivac ,sem u najnizem, prednji kraj se podize do maksimuma.
                Sta da radim?
                Pitao sam majstora za hidrauliku i kaze da je mehanicar pritisnuo neku polugu pri podizanju kola dizalicom i to se sada rastelovalo
                Kako se to vraca u normalno stanje??

Comment

• citroendzija
                  CBC Član
                  • 11.06.2006
                  • 65
                  • cacak

Zovi tog istog majstora za hid.Jer je to veoma tezak proces!!!!I treba ti dizalica da ti budu optereceni tockovi.
                  xm 2.0

Comment

• nenad011
                    CBC Veteran
                    • 01.04.2006
                    • 198
                    • Novi Beograd

Kako da budu optereceni tockovi?
                    Sta znaci "tezak proces"?

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

E prijatelju...

Prvo imas dva regulatora visine. Prvi se nalazi na prednjoj a drugi na zadnjoj osovini ( ).

Mehanicki su povezani sa kretanjem prednjih i zadnjih tockova po visini.

Nemogu da verujem da ti majstor za hidrauliku nije to uradio, jer je to 5 minuta posla. Rade se dve stvari ili se isravi sipka koja je iskrivljena ili se promeni ista. Potom se auto "izbazdari" ako je potrebno na potrebne visine.

Najlakse se to radi iz kanala sa pomocnom dizalicom. Ceo sklop mozes da kupis polovan (i poluge i regulator) i da ga zamenis. Inace pogotovo na XM ovima serije jedan, te poluge su sklone zaribavanju u seriji 2 su to sredili a posto su medjusobno kompatibilni ja cu u najskorije vreme zameniti moje.

P.S.
                      MOJ SAVET:

Prvo nadjes kanal, osiguras auto u najvisem polozaju ( tvoj jedini treutno), pod osiguranjem podrazumevam da postavis klocne (NIKAD NEVERUJ HP CITROENU KAD SI ISPOD NJEGA!!!!!!!). Dodjes do sredine vozila. Videces dve polugice koje vode do regulatora visine prednje i zadje strane. Pogledaj prednji nalazi se na sredini montiran na polusasiju ili ti sanke. Pazljivo pogledaj da li je i koja je sipka iskrivljena. Bilo kakvo pomeranje regulatora moze da spusti auto (da naglo izgubi pritisak) ali posto si ti u prvoj epizodi stavio klocne , nece te lupiti po glavi. Sipku dovedi u prethodni (fabricki polozaj) tako sto ces je odvojiti i ispraviti. Potom sve povezi i podmazi sipke nekim kvalitetnim mazivom (zovi za kastrol da ti dam ). Potom upali auto i pazljivo probaj... Ukoliko nemozes da ispravis polugu ili nisi zadovoljan ispravljanjem, kupi drugu na otpadu i zameni. To ti je ukratko to, bilo koji mehanicar moze ovo da ti uradi samo se plasi
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• @lix
                        CBC Senator XXL
                        • 17.12.2004
                        • 875

Naravno kd je nepoznato. Kao ljudi u praistoriji. Cim nesto ne znaju oni se toga plase...
                        Što više za što manje

Comment

• Aladin
                          CBC Senator
                          • 17.08.2005
                          • 223
                          • Beograd

Heeej Citroendzije!!!

Pa ne ide to druzenje bez mene!! sta sam sve uradio na svojoj makini poslednjih meseci, imam iskustva ko Djukic iz mladjih dana
                          Citam sta se radi kod vas na kolima- uradio sam.... citam drugo - uradio sam....
                          Stvarno treba biti faca pa ih voleti! A volim.....

PS Kupio prekjuce i ugradio nov glavni kocioni (iliti ventil kocnice)... Prilicno skupa stvarcica ali ima jedna fora kako se moze ustedeti... Zanima li nekog? Ili mozda vec znate...?
                          Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• @lix
                            CBC Senator XXL
                            • 17.12.2004
                            • 875

Pa recimo ja neznam, i ne treba mi, ali bih voleo da cujem (procitam) ko zna jednog dana, lepo dodjem ovde i procitam ponovo
                            Što više za što manje

Comment

• Aladin
                              CBC Senator
                              • 17.08.2005
                              • 223
                              • Beograd

Eve da ti kazem...
                              Razlika glavnog kocionog za BX-a i GS-a je u nekoliko stvari...
                              1. BX ima jedno povratno crevce viska u odnosu na GS-a
                              2. Skoro svi BX-ovi su imali problem sa "poboljsanjim" cilindrom u odnosu na GS-a. NA GS-u se to nikad nije kvarilo....
                              3. Cilindar za BX-a je 200 evra.... za GS-a 100 e zato sto to stoji po magacinima jer niko ne kupuje...

I ono sto je najvaznije: Savrseno pasuje na BX-a bez ikakvih budzenja i prepravki!!! Jedino treba zatvoriti ono povratno crevce... A koci ko luuudooo!!!!
                              Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• citroendzija
                                CBC Član
                                • 11.06.2006
                                • 65
                                • cacak

Sta su ti citroendzije...
                                xm 2.0

Comment

Working...
                                X