CITROEN - Saveti za kupovinu,informacije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Aladin
    CBC Senator
    • 17.08.2005
    • 223
    • Beograd

Trip 100%
    "Narandzasta lampica" - kako cudno pisu rec CRVENO....
    Ima samo ta jedna, pa kad se upali a ti na pumpu. Ili jos bolje, ugradi gas..
    Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• nenad011
      CBC Veteran
      • 01.04.2006
      • 198
      • Novi Beograd

Ma plin sam ugradio nego mi se nesto ucinilo kad sam ga tek uzeo ali ne pijem casna rec
      Nego jos jedno pitanje, kad dajem gas cuje mi se neko lupkanje, vise onako kao da zvecka neki metal...zamenio sam pre nekog vremena prenosni lezaj ali se ponovo javio isti problem, ne znam da li je otisao ponovo
      Predlozi?

Comment

• Aladin
        CBC Senator
        • 17.08.2005
        • 223
        • Beograd

Ima pod haubom milion gremlina koji mogu lupati u loncice... Moze biti sasvim bezazleno a mozda su i neku prgavi.. Najbolje je da taj zvuk cuje neko ko ih poznaje...
        Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• Maki_M
          CBC Član
          • 09.10.2006
          • 39
          • Nis

Pozdrav svima
          Nov sam ovde a tu sam jer i ja vozim kola iste marke kao i vi,
          a i prilicno sam opterecen njima.To znaju svi oko mene.
          Kad ste vec pomenuli tu lampicu za rezervu,za 8 godina kako
          vozim ovog Citroena ta lampica se upalila jednom i samo jednom.
          Ne zato sto uvek imam goriva-naprotiv.Izvlacio sam merac iz rezervoara
          kako bih video sta je ali bih rekao da je s njim sve u redu.
          Ima li neko ideju kako da resim ovo? P.S.Lampica nije pregorela
          www.citroenforumsrbije.com

Comment

• nenad011
            CBC Veteran
            • 01.04.2006
            • 198
            • Novi Beograd

Mislim da bi ipak trebao da prekontrolises merac u rezervoaru tj da probas da nadjes neki sigurno ispravan...ili da odes kod nekog dobrog elektricara da ti pogleda to.

Comment

• Maki_M
              CBC Član
              • 09.10.2006
              • 39
              • Nis

Da,moracu da prepustim stvar elektricaru.
              Merac mi je ipak najsumnjiviji.
              Mada, moze se i bez te lampice.Nije strasno.
              Vazno je samo da se uvek ima za gorivo...

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

problem sa hladnjakom

Ljudi treba mi pomoc,juce sam na zx 1.6 97' menjao antifriz i zeznuo onaj sraf na hladnjaku(obelezen na slici)za ozracivanje sistema,vidim da je neko i pre mene tu nesto budzio,sad mi tu gobi vodu.Najveci problem je gumica na tom plasticnom srafu koja je pukla.Sto je najgore,nova gumica/sraf ne postoje kao rezervni deo,a na otpadu mi nude samo da kupim ceo hladnjak,a meni se zbog gumice ne daje 100eur.Ima li neko slicna iskustva ili ideju kako ovo da resim,koliko sam shvatio to je inace boljka kod citroena.

FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Maki_M
                  CBC Član
                  • 09.10.2006
                  • 39
                  • Nis

Da.I nov hladnjak u radnji kada kupite dobijate ga golog bez svih cepova.A gde i kako ih naci stvarno je problem.Zato i na otpadu nece da ti ga prodaju nego ti uvaljuju ceo hladnjak.Probaj na jos nekom otpadu ili preko oglasa ko prodaje delove za Citroen.
                  Drugo,reci jel je taj problematicni cep za ozracivanje sa veoma kratkim navojem (180stepeni)
                  Kakva je ta gumica.Moze li da se nadje neka druga (kod vodoinstalatera )?

Comment

• Kupio sam novog C 5 2003 godine 2.2 hdi sx.
                    Auto je kroz eksploataciju pokazao dosta losih osobina i povrsnosti u izradi.
                    Definitivno sam odlucio da vise ne kupim ni jedan auto od citroena.
                    Servisi su losi neopremljeni cekanje na delove beskrajno .
                    Auto je nepregledan nije ni posebno udoban ( odakle im prica o udobnosti ???)
                    Mnogo mrtvih uglova cudno ponasanje u krivinama nestabilan i na pravcu
                    elektronika koja stalno pravi frku .
                    Gubitak vrednosti je takodje velik prodati ga kao polovnog je pravi pakao.
                    Dolaze pravi entuzijasti i frikovi koji se loze na francuze ali nemaju novca.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Ovo me podseti na VG.
                      Nego znam da nije prava tema: Kupio sam Majbaha 2005 godiste i imam slicne probleme. Naime koza na sedistima je cinimise napravljena od ludih krava tako da mi se sediste upali cim sednem na njega....

P.S. Nisam frik za fancuze, prilicno sam realan. pogledah ostale tvoje postove i videh cudo...
                      P.S.S Upravu si nema savrsehih automobila ali je jako ruzno potpaljivati narodne mase na forumu, a i nije mesto da se iznose imovne kartice....
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• nenad011
                        CBC Veteran
                        • 01.04.2006
                        • 198
                        • Novi Beograd

Izgleda da sam se ja potpalio
                        Imao sam to zadovoljstvo, da provozam i C4 i C5 pa eto ukoliko mi neko veruje moja iskustva su sasvim suprotna gore iznetim
                        Citroen je NAJUDOBNIJI auto i to ce potvrditi bilo ko ko je seo u njega a C5 je naprosto
                        Ne znam koja si kola prethodno vozio pa pricas o nepreglednosti ali C5 definitivno nije nepregledan a jos manje nestabilan ( pretpostavljam da je to danak susretu sa hidraulikom ali ne boj se to tako treba da bude )
                        Dakle zakljucak je pokusaj makar malo da budes realan, a ako mu je cena toliko pala javi se da se dogovorimo

Comment

• Veruj mi C 5 je krsh neopevan .
                          Vozio sam Audija A6. A4. Vectru .E klasu mercedesa Golfa
                          ali citroen je ubedljivo najlosiji po svemu .

Comment

• Jedno je da ga provozas a sasvim je drugo da ga posedujes.
                            Vidis i ja sam pao na to provozao sam ga jedan dan i kupio .
                            Prijatelj (koji mi to vise nije) je udavio da je to ekstra auto .
                            Bio sam u nedoumici oko kupovine novog auta i pod njegovom
                            sugestijom kupio sam novog C 5 . 2.2 HDI .
                            Problemi su poceli od momenta kupovine tacnije od trena kad sam ga platio .
                            Preuzeo sam ga na trosarini u citroenu 2003 su tamo imali centralno
                            skladiste . Uplatio sam jednu opremu astigla je druga .
                            Tacnije nije mi isporucen fabricki alarm i prednji parking senzori .
                            A poslali su mi auto sa ksenonima koje nisam porucio ? naravno jos sam i doplatio ali sam uzeo auto posto je rok za preuzimanje odavno probijen 124 dana ?????
                            Alarm su mi obecali da ce stici zajedno sa setom felni 15 cola i zimskim gumama koje sam takodje porucio .
                            Gume i felne su stigle tek na leto ???? a alarm ni dan danas ??????
                            Senzori su stigli ali nisu imali gde da ih prikace ???? nema instalacije i
                            upravljacke jedinice ????
                            RDS nije radio od prvog dana i nisu znali da ga aktiviraju nigde pa cak ni
                            u njihovom skolskom centru za obuku servisera ?????
                            Problem sam resio sam tako sto sam kupio diagnosticki uredjaj i sam izvrsio aktivaciono kodiranje

Auto je imao cudno lezanje iako je imao hidroaktivu + sa SPORTSKIM MODOM .
                            Uzas koliko je to nestabilan auto iako ima i esp i brdo senzora kliza se i neupravljiv je iako ima 16 coli felne i ekstra gume michelin pilot
                            215/55/16 W .
                            Kocnice su skripale od prvog dana menjali smo plocice diskove i opet nista
                            cvilio je stalno nekad manje nekad vise ????
                            Nepregledan je do zla boga imam osecaj da sedim kao u nekoj kutiji
                            Na klizavom vuce gde on hoce a kad krene u klizanje ne zaustavi ga vise niko .
                            Instalacija je prica za sebe brdo neuredno slozenih i razbacanih kablova
                            tankog preseka iste boje . Sijalice su pregorevale kao blesave.
                            Trafoi ksenona su se grejali i topili oslonce u farovima .
                            Tempomat se ponasao kako kad nekad se blokira i ne reaguje drugi put
                            ubrzava sam od sebe iako nije dobio komandu.
                            Muzika se pojacavala sama od sebe kad se nadjem u blizini nekih linkova
                            ili vrata sa daljinskim otvaranjem .
                            Elektronsko podesavanje sedista nije pamtilo memorisane polozaje i stalno se desavalo da me zakuca za volan ???
                            Pranje farova je trosilo toliko tecnosti da je to uzas a opet sam morao da struzem rukama i brisem farove jer ih nije opralo .
                            Motor je bio dobar po pitanju povlacenja i rada ali je zato menjac
                            iskakao cesto iz prve brzine odgovor u servisima je bio " tako mora "???
                            Cesto su se palile razne lampice i upozorenja LAZNA i nervirala me do bola.
                            Masa akumulatora se raspala posle 80 000 km za 14 meseci ????
                            Bukvalno je oksidirala i istrulila ???
                            Servise sam radio na svakih 5000 km !!!! filteri svi i ulje . Nisam zalio
                            auto mi treba i tu nemam kompromisa . Na 90 000 km svi amortizeri i bombe su bili zreli za zamenu ali su to pokusali da izbegnu zbog garancije
                            sto se na kraju i desilo . Naravno ne meni jer sam ga istog trena odlucio prodati i resiti se djubreta za sva vremena . Ko mi jos jednom preporuci citroena smatracu ga za licnog neprijatelja .

Comment

• Imam jos brdo gluposti vezano za C 5 koje sam iskusio ali neki drugi put cu o tome zato ljudi nikako citroen zaboravite da postoji >.

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

U americi za to imaju izraz koji se zov e lemon. Diler je po tom lemon zakonu duzan da ti vrati ulozene pare ili da ti da nov auto.

1. Nemoj da mesas Yucit ili Vitro group ovde sa nekim citroenom
                                2. 100% novih automobila (svih marki) ima probleme koje opisujes
                                3. Potpuno si u pravu sto se tice elektronike i elektrike u citroenima

P.S. poredim dva automobila jedan je BMW 524td i Citroen XM 2.0 priblizno iste kilometraze i godista:
                                1. BMW Apsolutno nema nikakve probleme sa elektronikom i elektrikom
                                2. Citroen XM (uzas, mase, releji, sve zice iste boje)

Ali Ctiroen se voli a BMW se vozi
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X