Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TokyoDrifter
    CBC Član
    • 23.08.2008
    • 39
    • Novi Sad

Re: Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Originally posted by sri98
    E jbg, ja verovatno prodao civica, a to bi ti bas leglo, jefino odrzavanje, mala kubikaza, jedino treba znati da se vozi u vtec-u
    Ma nudio mi je i rodjak njegovu, lepo ocuvana inace on je ljubitelj japanaca puno ih je promenio i covek se jako brine o kolima, i da mi je budzet 3000e sigurno bih je i uzeo, al kad vec imam 7 soma sto ne bih uzeo nesto novije Vidim da je ova tvoja skuplja i bolja i da si je tjunirao, al sta bi rekla keva koja gleda aute po izgledu kad bih kupio za 6500e isti auto koji mi rodjak prodaje za 3000

Comment

• mrki
      CBC Senator XXL
      • 08.11.2006
      • 550
      • nis, serbia

Druze,
      sta mislis koja je verovanoca da nadjes polovni auto koji je extra ocuvan, u boji kakvoj zelis, sa pederaj enterijerom, bas kakav ti zelis, sa extra motorom i sl?
      ja koliko sam razumeo, ne kupujes nov, vec polovan auto!
      8000e je lepa para za kola, ali to nisu 15 soma, sto znaci da si u startu ogranicen u izboru!
      Ako je vec takva situacija, da si bas izbirljiv tip, onda gledaj neki novi auto,pa biraj boju,motor enterijer za sve pare.(BTW. To bi bila najveca glupost, al ajde, tvoja je lova).

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

prvo, ovo je mnogo para za taj auto. drugo, realna je kilometraza jer je benzinac, trece boja je do jaja samo treba da je vidis uzivo (ako ti se i ne svidi uvek mozes za 160e da uradis auto u foliju i da izgleda kao da je ofarban). idi da ga vidis, povedi nekog ko zna sta da gleda pogotovo sto je turbak u pitanju da se posle ne bi ceso. i na kraju ako sve bude kako valja spusti to na 6500e tj izvadi toliko i kazi ja druze nemam vise a ti ako oces evo uzmi ako ne ja odo dalje. ima auta pun K , nemoj da se zaleces da kupujes prvi na koji naidjes. obidji, pogledaj, provozaj pa onda odluci. nikad se ne zna na sta mozes da natrcis. recimo, jedan nas drugar ovde sa foruma je pazario pasata 1.8T 2001 ili cak 2002 za 7000e model B5.5 u besprekornom stanju.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Druze, slazem se sa prethodnicima - ne kupujes nov auto pa da mozes previse da izvoljevas oko dodatne opreme, estetike itd ...

Savet - idi promuvaj se po auto placevima, NS ih je pun, pa vidi sta za taj cenovni rang mozes da uzmes ...

Dobra stvar je sto cena automobila pada, i svako ko razmislja treba da iskoristi priliku....
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• TokyoDrifter
            CBC Član
            • 23.08.2008
            • 39
            • Novi Sad

@Mrki: Ma znam brate rekao sam samo sta bi bilo idealno. Ne znaci da bez toga ne kupujem auto Moj komsija ima takav A3, sa belim koznim sedistima, izgled je brutala! zato sam i rekao sta bih voleo da nadjem. A i tih A3-ojki ima pun kur** sto ne bih nasao. Dovoljno da nadjem sa takvim enterijerom, a farbu folija Jako me obradovalo to sto Zverko kaze za foliju!! Nisam to znao. Mada kontam da ima neka kvaka da nije isto kao farba, u cemu je stvar?

Originally posted by zverko
            prvo, ovo je mnogo para za taj auto. drugo, realna je kilometraza jer je benzinac, trece boja je do *eggs * samo treba da je vidis uzivo (ako ti se i ne svidi uvek mozes za 160e da uradis auto u foliju i da izgleda kao da je ofarban). idi da ga vidis, povedi nekog ko zna sta da gleda pogotovo sto je turbak u pitanju da se posle ne bi ceso. i na kraju ako sve bude kako valja spusti to na 6500e tj izvadi toliko i kazi ja druze nemam vise a ti ako oces evo uzmi ako ne ja odo dalje. ima auta pun K , nemoj da se zaleces da kupujes prvi na koji naidjes. obidji, pogledaj, provozaj pa onda odluci. nikad se ne zna na sta mozes da natrcis. recimo, jedan nas drugar ovde sa foruma je pazario pasata 1.8T 2001 ili cak 2002 za 7000e model B5.5 u besprekornom stanju.
            E hvala puno na ovom upustvu i savetu! Zbog takvih saveta sam i otvorio temu Posebno na ovom za pare hehe Bas sad proucavam onu sticky temu kako uzeti polovan auto i sta treba da se gleda itd

Jel postoji neka alternativa za kozna sedista kao ta folija mesto farbe? Razumete me, voleo bih da svoj auto ucinim jedinstvenim, sto je neko rekao ranije u ovoj temi da se izdvaja iz mase drugih stock varijanti Naravno to sve polako, otom-potom al cisto se raspitujem jel moguce i isplativo itd.

@Cherokee_NS: Obisao sam bajsom sve placeve po Futoskom putu, od Futoga do Novog Sada Ponuda je ocajna! A i na placevima vide da sam mlad pa odma gledaju da uvale, ne verujem da cu naici na nekog postenog da mi kaze sta valja. A moji nikad nisu imali kola pa se ni cale ni keva ne razumeju nego se raspituju kod rodbine. A ni ja se nisma puno interesovao do nedavno. Zato sam i otvorio temu ovde i krenuo da iscitavam forum intenzivnije

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Sto se tice folije, imas u gradu milion primera - taxi od Novusa i ono taxi udruzenje sto furaju Astre H....

Nije folija losa, ali racunaj da ta folija nece nikad moci da zameni metalik boju na kolima....

Sto se tice sedista, znam da u Beogradu ima neki lik koji po porudzbini radi presvlake, ali nekim cudom dolazi u posed do gotovo identicnih ili istih materijala i dizajna koji se stavljaju fabricki u kolima.... Napravi lepo otvore i za airbagove, vidjao sam da su neki stavljali i nisam ni skontao da su to presvlake... Kazu da radi i kozne, ali racunaj ako za obicne trazi 100 eura, koliko bi onda za kozu trazio? A i nije fazon da na kozna sedista se stave kozne presvlake ... A presvlacenje komplet sedista u kozu je skupo - to racunaj sa 500 eura minimum

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

jaoooooj, jos nisi ni kupio auto a vec si poceo da ga ciganises. kakve bre preslake na kozna sedista. kozna sedsta samo mazes sredstvom za kozu i ima da traju doveka. drugo, folija ima raznih ima cak i metalik boje. ne znam za NS ali u BGD ima lik koji kad uradi auto u foliju ne mozes da provalis da je folija. 160e je jeftinija varijanta (R8 sto je bio u vrbasu je recimo radjen na tu foru, mat crna sa srebrnom) a ima i skuplja varijanta koja kosta 300e. sad je to totalno nebitno jer trna prvo da kupis auto. ko sto rekoh u jednom od predjasnih postova. javi se coveku sa foruma sa nickom ADA i on ce ti naci auto kao puska bez da te boli glava da je udaran ili pakovan ili nesto trece. jednu stvar moras da znas a to je, koji god da kupis moraces da uradis veliki servis osim ako nije bas navedeno da je veliki servis radjen ali takvi su bas bas retki.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

mali off:

Nisam znao da imaju i takve folije tj metalik replike... Znam da su neki iz Futoga lepili folije (reklamirani bili na tuning styling), ali uglavnom je to bio blagi ocaj...

Bas bi me zanimalo nekad da vidim kako izgleda to....

Comment

• stalker92
                    CBC Senator
                    • 05.09.2008
                    • 243
                    • Novi Sad, Srbija
                    • 1981 Ford Taunus Tc3

Originally posted by TokyoDrifter
                    Jako me obradovalo to sto Zverko kaze za foliju!! Nisam to znao. Mada kapiram da ima neka kvaka da nije isto kao farba, u cemu je stvar?
                    Pridji i pogledaj onaj taxi sto vozi samo zute VW Polo, zaboravio sam kako se zove. Sva kola su u originalu crvena, i odradjena su zutom folijom.

Originally posted by TokyoDrifter
                    @Cherokee_NS: Obisao sam bajsom sve placeve po Futoskom putu, od Futoga do Novog Sada Ponuda je ocajna!
                    Potpisujem, isao sam sa njim...

edit:tek sad vidim jos jednu stranu topica, preduhitrili ste me...

Comment

• sasa_gsi
                      CBC Veteran
                      • 25.05.2007
                      • 101
                      • Svrljig (Nis)

Tema se kvalitetno razvija pa je red da i ja dam svoj doprinos. Iako 12 god stariji od Drifter-a, svoj prvi auto sam kupio pre 3god kada su se stekli uslovi za to i gadno se zajebo. Auto je kupljen na prečac bez puno zagledanja i mogu da kažem sa neverovatnim optimizmom da sve to može lako i jeftino da se sredi naravno nakon godinu dana sam auto nekako prodao posle skoro 2000E ulaganja što sa početnom cenom od 2300E prevazilazi sve mere a bilo je potrebno bar još 1500E da bi se auto doveo u pristojno stanje odnosno da je sve ispravno na autu. U pitanju je AR 155 1.8TS
                      Najpre nezaleći se, polovan auto ima hiljadu mana a tvoj novac nijednu.
                      Kupi auto koji neće puno da te košta na mesečnom nivou.
                      Sumnjivo dosta jeftiniji auto u startu obično krije mane koje će ti kasnije doći glave.
                      Kubikaža ispod 2000E obavezno, ukoliko planiras benzinca (moja preporuka) sequent plin se podrazumeva to ti je oko 650E.
                      Preporučujem benzinca iz razloga manje kilometraže i jeftinijeg održavanja, naravno ukoliko nađete odličan dizel nije za izbegavanje.
                      Pošto kupuješ sebi prvi auto i zavisiš od rotilja i rodbine kako sam kažeš gledaj da kupiš jeftiniji auto a višak para čuvaš za održavanje, benzin, letovanja, razna putovanja ipak automobili nisu sve u životu.
                      Od atraktivnih automobila preporučio bih ti 2 modela Fiat Stilo (troja vrata obavezno) ili Alfa 147, to je po meni optimum koji treba da planiras sa tvojim budžetom.
                      Fiat Stilo je jeftiniji za održavanje (~20-30%) što nekom dosta znači ima ga u izobilju kao i delova. Godište obavezno 2003 ili novije jer je na starijim godištima elektronika podložna kvarovima. Benzinac 1.6 100ks je odličan + obavezna ugradnja plina = veoma jeftina vožnja. Ukoliko je odlučiš za popularnu dizel JTD varijantu imaš je sa 80-115ks i 16V 140-150ks obavezno proveri kilometražu i stanje zamajca i motora jer ako plivajući zamajac nije dobar eto 700-1000E troška.
                      Za Alfu takodje 1.6 benzinac imaš ga sa 105 i 120ks i JTD od 115ks. Alfa je generalno kvalitetnija ali i zahtevnija, komplikovanija = nešto skuplja za održavanje.
                      Najbitnije od svega čega uvek moraš da se držiš po svaku cenu je:
                      Detaljna provera auta i dijagnostika u ovlašćenom ili dobro poznatom servisu.
                      Probna vožnja sa iskusnim čovekom (poznanik, prijatelj, rođak) koji duže vreme vozi takav auto sa istimi ili sličnim tipom motora, jer jedino on može u toku zožnje da prepozna karakteristično škripanje, lupkanje, puckanje i ostale sitnice koje ti neprimećuješ ili jednostavno misliš da to tako treba.
                      Nikad nedonosi odluke na prečas čak i kada si 100% sa sobom siguran ostavi da stvar prenoći pa još jednom dobro razmisli.
                      Nikad ne nasedaj na prodavcovu izjavu cena je fiksna koja da je cena plati bar 100-200E manje, a gde u oglasu piše cena nije fiksna najmanje 200 pa koliko može.

Evo nekoliko predloga neki su sa 5 vrata ako ti to nesmeta:

ovaj nije loš mada mislim da je malo skup za 6000E

moja preporuka

takodje odličan sa samo da je bar 400-500E jeftiniji

i jedan dizel

Evo nekoliko Alfi:

Comment

• Kosovic
                        CBC Veteran
                        • 14.12.2008
                        • 149
                        • Vrbas

Da se i ja ukljucim malo u razgovor, pa da pocnem od Kulina bana.

Ovako, to sto kazu da si mlad i da trebas da kupis slabije auto... i upravu su i nisu (po meni). Ja imam 20 god, polozio sam pre 2 god, sto samam tim znaci da sam i ja mlad i klinac itd. Ali, ja sam dosta pre poceo da vozim. Naime, meni je tata vozac autobusa i ja sam poceo bukvalno kao klinac da vozim autobus, da bih kasnije vozio s njim i na duzim putovanjima (ima ljudi koji to mogu da potvrde), naravno ne ceo put nego odredjene deonice. Kad sam polozio vozio sam nas Opel Kadett Suza (vozam ga i dan danas), 1.6D 55KS. Mogu ti reci da , iako sam vec imao vozacko iskustvo, dosta mi je pomogao da skontam neke stvari u saobracaju, da nije sve samo u brzini i smajlingu auta. Veruj mi, ja sam se na njemu toliko izvestio u raznim situacijama, kvarovima, ma... nemam reci jednostavno. Onda smo pored njega uvezli na invalida Astru G 2.0 DTI, 100 KS, sto je za mene bio prelaz... uh... Turbo u odnosi na stari jadni dizel... Mogu ti reci da su mnogi upravu kad kazu da se odjenom izgubi razum kad proradi nesto u tebi, pa ga odjednom puknes po gasu. Nikad jos do sad nisam cuknuo auto, a do sad sam sam, otkad imam dozvolu presao oko 50-60k km, bas dosta vozim, sto do CG, sto ovuda - onuda... U odbairu auta ne znam sta bih ti rekao.. vidim kroz ove postove da ni sam ne znam sta bi, a sta ne. Npr ja sam Alfista, obozavam ih (a vozim Opele, kakav paradoks ) i kad bih imao sopstvena primanja, odma bih kupio Alfu 166, to je jednostavno auto kao za mene pravljen... ali... student sam, tako da, sto ljudi kazu "nemam za 'leb" . Jednostavno, kupi ono sto ti je srcu drago ili gledaj nesto sto je ekonomski isplativo. Bices student, shavtices sta sam hteo da ti kazem ovim, jer jednostavno, student i mocan auto ne ide jedno s drugim (jedino ako ce ti roditelji sve finansirati, a ti da sednes i da vozi, tako vec ok). E sad, ne znam jel t ovaj moj poduzi post pomogao nesto ili ne, ali ja sam ti napisao neko svoje iskustvo, posto nismo daleko po godistu.

Comment

• TokyoDrifter
                          CBC Član
                          • 23.08.2008
                          • 39
                          • Novi Sad

jaoooooj, jos nisi ni kupio auto a vec si poceo da ga ciganises. kakve bre preslake na kozna sedista.
                          nisam to nigde pominjao, samo sam boju auta hteo da menjam ako mi se ne svidi i pitao kolko kosta itd, a kozu ako nadjem nadjem i pevam, naravno da je necu menjati zbog boje nisam lud

Ma najbitnije mi je da nadjem siguran i dobar auto, a posle zajebancija oko izgleda, nisam trebao to ni da pominjem. Samo sam rekao kakav bih voleo da nadjem odma da ne moram da se mucim kasnije.

ko sto rekoh u jednom od predjasnih postova. javi se coveku sa foruma sa nickom ADA i on ce ti naci auto kao puska bez da te boli glava da je udaran ili pakovan ili nesto trece. jednu stvar moras da znas a to je, koji god da kupis moraces da uradis veliki servis osim ako nije bas navedeno da je veliki servis radjen ali takvi su bas bas retki.
                          Vazi kontaktiracu Adu, a sta on drzi svoj plac ili...?
                          Koliko kosta veliki servis otprilike za A3? Ja sam racunao oko 500e da dam za sredjivanje problema starog vlasnika i servis.Sta je on mogao puno da s**** za predjenih 100k. Ako je blize 1000e onda ce biti natezanja

@sasa_gsi: Hvala na tolikom postu, ako bude problema sa parama ili roditelji budu trazili da uzmem nesto slabije onda cu ozbiljno razmisliti o Stily i imam i par Seata koji mi se svidjaju jeftinih.Ali kako stvari trenutno stoje, ako mogu da potrosim 7000e sto ne bih uzeo Audi A3 koji je tata za styla A tu pricu, prejak auto za mene pocetnika itd smo vec apsolvirali

A Alfe su mi prelepa kola i enterijer i eksterijer, ali bije ih los glas u mojoj okolini tj ono najvaznije okolini mojih roditelja tako da ne verujem da ce Alfe uzimati u razmatranje.

@Kosovic: Hvala, i naravno da mi pomaze, volim sto vise saveta da primim i razmotrim, cak ovih dana tako citam teme o vasim autima s foruma sa vasim iskustvima, puno se nauci iz njih!

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Za te pare bolje ti je da gledas Megan 2 sa 1.9 dCi motorom ili neki benzinac, a mozda i Lagunu 2, umesto Stila...

Comment

• Milorad90
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2007
                              • 975
                              • Beograd

Cek jel ti kupujes auto ili roditelji?

Sta te briga sto Alfe bije los glas u okolini ako se tebi svidja?

Comment

• jevtic
                                CBC Senator XXL
                                • 26.11.2006
                                • 729
                                • beograd

onaj a3 ti ima neku svetlu kožu pa tako da oko toga ne bi morao da brineš.

druga stvar 500 eura je mala cifra za održavanje je mala cifra. odnosno samo veliki servis je te pare a plus ako mu recimo trebaju još nove gume, kočnice i slično a nešto od toga mu sigurno treba eto ti cifre od 1000 evra. po meni bi kad kupuješ polovni auto u startu trebao da imaš oko 2000 eura da ne bi morao da razmišljaš.
                                .

druga stvar to što si mlad nemoj da te odvraća da kupiš jak auto (mada a3 od 150ks i nije nešto naročito jako). ako si ti normalan i pažljivo voziš jak auto samo može da ti bude sigurnost da te izvuče bolje iz nekih neprijatnih situacija.

Originally posted by sasa_gsi
                                a to i gadno se zajebo. Auto je kupljen na prečac bez puno zagledanja i mogu da kažem sa neverovatnim optimizmom da sve to može lako i jeftino da se sredi naravno nakon godinu dana sam auto nekako prodao posle skoro 2000E ulaganja što sa početnom cenom od 2300E prevazilazi sve mere a bilo je potrebno bar još 1500E da bi se auto doveo u pristojno stanje odnosno da je sve ispravno na autu. U pitanju je AR 155 1.8TS
                                e jbga kupio si auto star petneastak godina i to AR 155 i mnogo ti je da daš daš 2000 za održavanje. i druga stvar kupio si 155 za 2300 eura. pa šta si očekivao kakav može da bude za te pare.
                                ex - fabia 1.9 tdi
                                golf 2.0 tfsi

Comment

Working...
                                X