Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

mala sala za golfa mada, cena opste nije losa i verujem da bi se slatko navozao.

da se razumemo a i da se neko ne nadje uvredjen. alfa romeo je opsan auto. meni licno koliko lepa spolja toliko ruzna unutra ali je dobar samo i jedino kad je nov i to je fakat. glupo bi bilo da prvi auto vozas po majstorima ili da kupis i odma da pljunes soma ipo - dva. drugo, ne znam da li si skapirao do sad da ovde imas prosto receno klanove tj jedni su ljubitelji nemaca, drugi italijana, treci francuza a na sve to dolaze japanci kao superiorna rasa i ako im je ubedljivo najmanji. jednu stavar znaj, koji god da uzmes bice ti lep i neces se vaditi iz njega, a jos ako ubodes ono sto ti se stvarno svidi i zapadne za oko, ma... sreci nikad kraja. lezaces u njemu i divices mu se. lickase i briskaces svaki dan. polako, ko sto rekoh danas ima svega i svacega i moja neka filozofija bolje malo matorije a provereno nego novije a
    A3 je ok auto i ima ih podosta. po meni nema potrebe za 1.8T . 1.8 20v pa cak i 1.6 od 105ks ce ti zavrsavati posao a jeftiniji su za odrzavanje. japanci su ok, pouzdani , mali potrosaci ali su ruzni unutra do zla boga a meni licno je ta stavka mnogo bitna. osecaj u kabini. volim kad sve svetli sa puno dugmica a tu su nemci neoprevazidjeni. francuza sam jednom vozio i milim da necu vise nikad jer kod njih sve pocinje a i zavrsava se na exterijeru tj dizajnu a i neka resenja su im sacuvaj boze tako da... ne fala. za tebe eventualno neki 206 vece ti ne treba. italijani ko italijani, koliko para toliko muzike a kad kad se desava i da se preplati. stilo sa 1.6 motorom se izgleda pokazao ok. nije skup za odrzavanje i po meni je skroz ok kupovina ali onaj sa 3 vrata. punto ko punto, jos ako je jtd, sreci nikad kraja ali i tu ima "saceka me kuga iza ugla" . iscimaj ti debelog (ADU) kod njega uvek ima nesto zanimljivo. skoro je imao neku astru 1.6 mnogo dobru, onda Ksaru 1.6, jednog Leona 1.8 limuzina i bese jedan A3 2001 1.9TDI 136ks 6brzina za 6500e.

sto se ove trojke konkretno tice nemoj nista poreko telefona vec nadji nekog ko zna sta da gleda i pravac BGD. pa nije na kraj sveta i nece ne znam koliko da te kosta i ko sto rekoh. 6500e u jedan dzep i ne daj ni evro vise a za te pare mora da bude kao puska. da izduv bude suv, da ne dimi , da motor bude suv i naravno da nije lupan. e sad, i ako je lupan a to uradjeno kako treba, posto je kod njaga sve na sraf, ni to nije problem. a ako vise branici , ne gadjaju se linije i spojevi... begaj. mada ovako na prvi pogled izgleda da je ok i vrlo je moguce da je auto ovde kupljen i odrzavan u AK.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

Svi ce ti oni napricati bajke preko telefona,dok ne odes licno da vidis auto ne mozes da saznas u kakvom je stanju,i obavezno povedi nekoga sa sobom posto vidim da se ne razumes

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

ne mora bre da znaci, ne mracite. nisu svi ljudi na ovom svetu prevaranti. neka pozove, moze da se desi da covek kaze doji brate da vidis da ti ja ne pricam price ko sto ja uvek kazem. elem, evo moj savet posto vidim da je auto na paliluli. kontaktiraj druga clana sa nickom IvanT pa ga pitaj da li je raspolozen i kad da ti svrnes do njega da on baci oko. verujem da ce ti ivanko izaci u susret jer nema kome nije za koje kakve gluposti. i ako kaze ok, moze ne znam... sreda u toliko sati ja sam u servisu, ti okreni lika i dogovori se da dodjes da ga vidis i kad odes tamo i sednes na probnu voznju kazi el mozemo da odemo samo do ortaka mog tu u visnjcku da on pogleda auto. ja bi iso sa tobom posto te audejce znam u sraf, nego za dva sata krecem put grcke... okreni ovog i pitaj gde ja uto kupljen tj ako je iz uvoza kad je uvezen, da li se zna koliko je vlasnika promenio, koliko je gazio naseg puta, kakav je servis radjen tj na koliko je menjano ulje i koje. eto to su neke stvari za koje nema potrebe da te slaze a i ne vidim kako bi a tebi bi dosta znacile. kod turbaca je recimo vrlo bitno da nije radjen longlife servis i da nije sktrareno na ulju. ako nije radjen veliki servis onda bi dosta parica trebao da sunes u njega, ne vise od 1000e jer tu pored servisa motora bi verovatno trebalo zameniti diskove i plocke. sto se trapova tice ne brigaj. kod njega je sve isto ko i kog G4 tj nema alu ramena nego klasika. u svakom slucaju imao bi auto tip top spreman za narednih 100k.

Comment

• TokyoDrifter
          CBC Član
          • 23.08.2008
          • 39
          • Novi Sad

@Zverko: Hvala na pomoci druze, stvarno si vrh covek!!! Ako ne kupim nista dok ti ne dodjes s mora, sto bi mozda i bilo pametno da se ne zalecem, jel bi mogao da odes sa mnom da pogledam ako bude ovaj oglas jos ziv ili nadjem neki drugi u BGu pa da svratimo i do tog Ivana, castio bih obojicu platio taj pregled kod njega nema problema uopste? Sta cu kad nemam nikog u rodbini da se razume

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

a3 1.6- da od prvih" koraka"upoznaš prave vrednosti .probaj da sedneš za volan u neki
            videćeš:kao da držiš devojku

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

1.6 je za devojčice.

1.8 t je optimum i sve ispod toga je kompromis.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

jevto ne zahebavaj i ne miniraj.

@drifter: nema potrebe da castis i bilo sta placas. IvanT nema servis autoservis vec ugradjuje gas. a njega sam pomenuo posto A3 takodje poznaje u sitna crevca a pogotovo taj motor. E sad, ako je ovaj auto dobar kao sto pise u oglasu i izgleda na slici ne bi ga trebalo propustiti a na kraju krajeva nije jedini i bice kola ihaaa , jos boljih za manje para. ako ne uradis nista ja sam u BGD od 21.08 i nema nikakvih problema da odemo da gledamo zajedno ako je Audi ili BMW u pitanju a nije probelm ni za druge, nadjemo na forumu ko ima taj auto, iscimamo i idemo da gledamo.

Comment

• Kosovic
                  CBC Veteran
                  • 14.12.2008
                  • 149
                  • Vrbas

Srecno u kupovini!!! Turbo benzinac... JOOOOJJJJJ ... kako ga volim!!! Prvi put sam vozio turbo benzinca krajem prosle godine, od mog profesora s faxa, Lancia Thema 2.0 turbo 16V, 205Ks. Brale, to ne ubrzava nego galopira, taj auto nije normalan. Tad su poceli jako da mi se svidjaju turbasi.

Comment

• Jesa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2008
                    • 344
                    • Beograd
                    • Honda Civic 1.4 LS

Procitah ovu temu...

Covek - ti definitivno ne znas ni sta hoces, ni sta zelis.

Predlazem ti da kupis Yugo 55, za 1000e sa plinom, vozis ga godinu dana, a ostatak para stavis u banku na orocenu stednju.
                    U medjuvremenu ces naleteti na neki model auta koji ce ti se dopasti ili sta vec, skapirati da bas treba da kupis taj i taj auto s tim i tim motorom, pa kad se sam sa sobom dogovoris, po isteku tih godinu dana, podignes lepo pare iz banke i pazris auto.

S tih 1000e koliko ces dati na Yugica, a verovatno i manje, kako cene padaju, + kamatica od stednje, + godinu dana iskustva, itd, bi ti bila najpametnija investicija.
                    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• acatramvaj
                      CBC Član
                      • 07.07.2009
                      • 83
                      • Cuprija

@Jesa:

E odavno ne procitah nesto pametnije
                      Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• Kosovic
                        CBC Veteran
                        • 14.12.2008
                        • 149
                        • Vrbas

Jesi nesto uradio/kupio/video?

Comment

• stalker92
                          CBC Senator
                          • 05.09.2008
                          • 243
                          • Novi Sad, Srbija
                          • 1981 Ford Taunus Tc3

Nije jos nista uzeo.

Comment

• TokyoDrifter
                            CBC Član
                            • 23.08.2008
                            • 39
                            • Novi Sad

Vazi Zverko hvala ti puno!! I hvala svima ovde na komentarima i pomoci

Sorry sto me nije bilo, radim na gradjevini pa mi nije ni do cega kad dodjem kuci Situacija je ovakva trenutno - Cekam 15 septembar da stignu neke pare, tako da do tad nista ne mogu, sem da planiram, razmisljam, raspitujem se i citam forum cujemo se jos kad budem imao neku novost

Comment

• TokyoDrifter
                              CBC Član
                              • 23.08.2008
                              • 39
                              • Novi Sad

Zdravo ljudi

Posto sam bio neodlucan oko automobila koji mi se svidja, a roditelji su bili za opciju "prvo upisi faks pa onda auto", nisam hteo da rizikujem protiv njihove volje i kupim pa se za****m pa da me oni kunu posle kad budu morali da mi placaju servise.

Sve vreme sam ipak gledao oglase, cas mi se svidjalo jedno auto cas drugo, dosad sam izmenio jedno 15tak favorita bio u fazonu kupea fiat/alfa gtv/eclipse... pa iz krajnosti u krajnost presao na porodicne passat i mercedese... pa i njima nalazio zamerke i lutao i dalje, itd itd...

Sve sto sam sigurno zakljucio to je da definitivno necu kupiti dizelasa

Posto me jako interesuje Alfa 156 i iscitao sam na forumu dosta toga o njoj, imam par pitanja u vezi nje za ljude koji je poznaju/imaju/ili su je imali.
                              -Posto na JTS ne ide plin, koliko otprilike trosi 2.0 JTS motor iz alfe 156 benzina u gradskoj voznji? treba mi taj podatak cisto da mogu da izracunam troskove, nemojte odma reci "cim ti pitas takve stvari nije alfa za tebe"
                              -koliko je naduvana ona prica da brzo odu trapovi kod nje? mislim ako bih nasao neku u dobrom stanju i redovno je odrzavao ne stedeci na dobar servis jel bi i dalje morao da strahujem za "donji stroj" cim krenem na neko duze putovanje u Grcku ili Bosnu?

nsao sam jednu jako lepu u NS 2.0 JTS 2002. extra izgleda, planiram u ponedeljak da odem da je pogledam pa da li me mozete uputiti u ono najosnovnije sta da pitam vlasnika?

Hvala vam puno!

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Evo ti jedna dobra revizija ...

Za Alfu ti je najbolje da obdeš na ARCS i pitaš ... mnogi su i ovde, naravno, ali tamo pročitaj svašta razno ...
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X