Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Polozio sam pre dva meseca i treba mi pomoc oko kupovine

Pored navedenog u preporučenom linku, dodao bih u vezi falsifikovanja papira o kupovini u Delti, da je moguće i drugo falsifikovanje, o kojem više u temi Provera legalnosti bivšeg crnogorca i Pomoć oko oduzetih vozila. Zato prvo pitaj o posedovanju kompletne dokumentacije, pogotovo ako se prodaje preko posrednika.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by TokyoDrifter
      Zdravo ljudi

-koliko je naduvana ona prica da brzo odu trapovi kod nje? mislim ako bih nasao neku u dobrom stanju i redovno je odrzavao ne stedeci na dobar servis jel bi i dalje morao da strahujem za "donji stroj" cim krenem na neko duze putovanje u Grcku ili Bosnu?

nsao sam jednu jako lepu u NS 2.0 JTS 2002. extra izgleda, planiram u ponedeljak da odem da je pogledam pa da li me mozete uputiti u ono najosnovnije sta da pitam vlasnika?

Hvala vam puno!
      Pošto imamo jednu takvu (model) samo ukratko za trapove. Izuzetno su dobri po pitanju ležanja i konstrukcije ali je kao i svako multilink vešanje osetljiva na rupe, Znači neće crći odavde do Bosne ni do Minhena onako bez razloga. Ali ako uletiš u rupu imaćeš problem veći nego sa Stojadnom na primer. Trap nije jeftin a nije ni skup u odnosu na slične automobile.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ognjen
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2008
        • 438
        • Novi Beograd
        • -

Moja preporuka je da umesto JTS kupis TS, mnogo bolje se pokazao.
        Sto se trapova tice, traze malo vise odrzavanja i paznje, a mnogo pružaju.
        Ja svoju kupio polovnu sa ne znam koliko km na satu, presao 40k za dve godine, menjao jednu donju viljusku, obe gornje, reparacija prednje balans štangle (to odmah po kupovini Alfe, kupljena sa tim kvarovima) i zamenjena jedna zadnja dal je zovu sablja (recimo kvar na trapu koji je nastao za tih 40k koliko je vozim). Išao u Grčku, Bosnu po raznim vukoebinama (bar 10 puta ), na još par dužih putovanja i naravno po domaćim putevima koji su daleko najgori. Nikada je nisam vozio kao po jajima, jer nisam navikao slalom da vozim da ne bi oštetio trap. Ništa drugačije, samo malo brže nego Golf 4 koga sam prethodno vozio. Na Golfovom trapu zaista nisam ništa menjao (sa njim prešao oko35k), ali osećaj u vožnji u Alfi vredi mnoogo više od tih 200evra koliko sam za pređenih 40k dao na popravku Alfinog trapa.
        I na poslednjem servisu pre 15-ak dana je proverom opet potvrđeno dobro stanje celog trapa.

Comment

• TokyoDrifter
          CBC Član
          • 23.08.2008
          • 39
          • Novi Sad

Extra, hvala vam puno na odgovorima, rekli ste mi bas ono sto me zanimalo!!

@prolupator: E hvala ti za link, procitao sam to vec i na ovom forumu al evo sad sam utvrdio jos jednom onaj sajt alfa156.net je bas extra, posebno buyers guide i checklist koji su napravili.

Dogovoricu se s likom da svratim da pogledam tu alfu ovih dana, pa se cujemo opet

Comment

• Kosovic
            CBC Veteran
            • 14.12.2008
            • 149
            • Vrbas

Vozio sam 156 2.0JTS od jednog drugara. Ne znam zasto JTS generalno ne valja, sem sto ne moze plin i sto nema dobar zvuk. Jedino sto sam ja primetio bilo je neko podrhtavanje na leru i taj zvuk. Auto jako dobro vuce, bolje od TS u nizim obrtajima, tj. ima bolji obrtni moment.

Comment

• TokyoDrifter
              CBC Član
              • 23.08.2008
              • 39
              • Novi Sad

Uff krstareci po oglasima slucajno sam naisao na ovo dvoje:
              http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _20_turbo/
              http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... or_zamena/

Sta mislite o ovoj astri, jel mozda neko i zna vlasnika vidim da je lepo uradjena? Meni bas izgleda prelepo samo me brine kako je odrzavana.
              A sto se mercedesa tice, zasto je ovako jeftin jbt? Kad bih znao da je ok, da nije marnut pokvaren i sl uzeo bih ga odma

Sta vi mislite o ta dva oglasa?

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Ne znam da li preferiras bas sportaka poput opela koji si postavio ali ja nikada ne bih dao toliko novca za model auta koji je u sustini dizajniran sredinom devedesetih !!! Nisi valjda lud ??? za 7000e mozes u ovoj krizi kupiti mnogo noviji a i bolji auto , jedino ako zaista zelis taj sportak onda ok.
                U svakom slucaju po meni za 7000e kupi neku alfu , em su lepse em bolje idu em su jednostavno kvalitetnije ...
                A i ovaj sto prodaje tog Opela kao da je od zlata i jos ako je zamena onda ga racuna 8000
                ju ju pa taj stvarno ko daje s kruske pao.

Comment

• Lampredi TC
                  CBC Član
                  • 09.11.2009
                  • 55
                  • srbija
                  • Alfa 156

Ima jedna Integrale za 7k... neprevazidjen auto...

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... t_quattro/
                    Sta mislis o ovako necemu...ne mislim na konkretan primerak,ali a4 quatro 1.8 pa jos turbo...zaboravices alfu,lanciu ili bilo kog italijana

Comment

• TokyoDrifter
                      CBC Član
                      • 23.08.2008
                      • 39
                      • Novi Sad

Originally posted by gogi11
                      Ne znam da li preferiras bas sportaka poput opela koji si postavio ali ja nikada ne bih dao toliko novca za model auta koji je u sustini dizajniran sredinom devedesetih !!! Nisi valjda LUD ??? za 7000e mozes u ovoj krizi kupiti mnogo noviji a i bolji auto , jedino ako zaista zelis taj sportak onda ok.
                      U svakom slucaju po meni za 7000e kupi neku alfu , em su lepse em bolje idu em su jednostavno kvalitetnije ...
                      A i ovaj sto prodaje tog Opela kao da je od zlata i jos ako je zamena onda ga racuna 8000
                      ju ju pa taj stvarno ko daje s kruske pao.
                      Haha dobro zboris! Mislim kontao sam i ja da je preskupo al s takvima u pricu ulazi dobro staro cenkanje Cujem i da mu je prejak motor za ono vesanje kocnice i uopste taj auto, tako da nista od toga. A bas mi se svideo.

@legenda: uh mislio sam da je A4 mnogo skuplji od toga, mada evo sad gledam oglase i jeste, taj sto si nasao je najjeftiniji od 2000+ godista. mislim da je on ipak prejak za moj budzet, cim je tako jeftin trebace mi verovatno i dosta para za servis i za "ne daj Boze" itd.

a sta mislite o onom mercedesu? on mi ne izlazi iz glave ako i on otpadne definitivno odo na ovu alfu.

Comment

• slow train
                        CBC Član
                        • 28.10.2009
                        • 20
                        • Novi Beograd

Vodi racuna o servisu i o delovima kad kupujes kola! Drugo, razmisljaj koliko kosta neka sitnija popravka na Alfi, Audiju ili Jugu koju ti je neko ovde pomenuo. Imas milion preduslova pre nego sto kupis kola, nije samo calnes lovu, on tebi saobracajnu i to je to. Jel znas kolika je reagistracija za 1800 kubika, a kolika za 1200? Jel znas koliko kosta porez drzavi? Jel znas koliko... i tako dalje. Sve to lepo baci na papir, pa kupi Juga, vozi ga godinu-dve dana i onda smisli sta ti odgovara.
                        Veruj mi, iz iskustva govorim. Polozio sam davno, 10 godina nisam seo u kola, pa sam razmisljao o raznim kolima i kupio Juga,. A tek posle 3 godine Punta, zbog manjka para i isplativosti odrzavanja.
                        Tvojih 8000 evra je velika cifra za polovnjaka , dobro razmisli na sta trosis pare. I da, nikad ne daj sve pare za polovnjaka, uvek ostavi bar 500evra za iznenadne troskove.
                        Benzinac, nikako dizel za pocetak, dizeli su prilicno skuplji za odrzavanje.
                        Zaboravih, audi, golfovi, alfe... su veoma zahvalni za lopove i o tome vodi racuna.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Kao sto rece clan pre mene, nadji ti nekog puntica i to onaj 1.216v i zaokruzi proces. Prvo svako ko ti je rekao da si pocetnik kako u voznji tao i generalno za masinu zvanu auto je u pravu. Njima se i licno pridruzujem. Ne bese tako davno kad sam ja polozio (2002god.), mislio sam slicno kao ti, razlika je bila u tome sto para ni za sta svoje imao nisam, a matori je imao Ladu. Kad se sada okrenem proslosti, tako i treba da bude. Ko je novopecen vozac ne treba da seda ni u brz ni u skup auto i sto je najvaznije ne treba da se pita zasto je to tako, jednostavno samo treba da zna da tako mora! Mislim ne mora ali logika sve govori. Kako su automobili sve moderniji, veci i snazniji to ne znaci da sad treba da sednes u ficu starog 30god., ali bi vec pomenuti Punto bio sasvim dovoljan i sto je najvaznije veoma brzo te razuverio u neke stvari i ispuno sva tvoja ocekivanja. Zasto bas Punto, razloga je dosta i svi su manje vise poznati. Uglavnom te novce sto imas nemoj tek tako olako da stavljas na kocku. Ako zivis u zgradi i auto ti je na parkingu jos gore jer najvrednije sto imas cuci napolju. Kupi nesto kao sto je Punto na primer, vozi se godinu dana, stekni malo prakse i rutine, cukni ako bas mora, nek te par puta oderu majstori za sitnice posto nemas iskustva, pocni da auto izdrzavas od para koje si licno svojim radom zaradio pa ces onda trezvene glave svesti sve na objektivnost i bice ti mnogo lakse da se odlucis, a i nama forumasima da ti u toj nekoj buducoj odluci i pomognemo!

Comment

• dris
                            CBC Veteran
                            • 24.01.2008
                            • 172
                            • Novi Sad

Originally posted by markofpi
                            K Kupi nesto kao sto je Punto na primer, vozi se godinu dana, stekni malo prakse i rutine, cukni ako bas mora, nek te par puta oderu majstori za sitnice posto nemas iskustva, pocni da auto izdrzavas od para koje si licno svojim radom zaradio pa ces onda trezvene glave svesti sve na objektivnost i bice ti mnogo lakse da se odlucis, a i nama forumasima da ti u toj nekoj buducoj odluci i pomognemo!
                            odlican savet.

puntic je dovoljno zivahan auto za gradske uslove i nije "gabaritan", a i kada krenes da ga odrzavas svojim novcima sve ce ti biti jasnije nakon recimo 2 godine voznje

druga stvar, nakon godinu-dve bices dosta iskusniji vozac, a punto ce ti dosaditi, e onda lepo kada ga prodas shvatis da nisi "puno" iygubio na vrednosti auta i dodas ovih par hiljada koje nisi potrosio za prvi autic, e onda pazaris nesto ozbiljnije.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

druga stvar, nakon godinu-dve bices dosta iskusniji vozac, a punto ce ti dosaditi, e onda lepo kada ga prodas shvatis da nisi "puno" iygubio na vrednosti auta i dodas ovih par hiljada koje nisi potrosio za prvi autic, e onda pazaris nesto ozbiljnije.
                              A preostale novce dok vozis Punta te dve godine stavis na stednju i malo povecas ulog tj. imaces dovoljno od kamata da kada kupis ono sto stvarno budes zeleo odradis servise i zamenis sta treba!

Comment

• Armageddon ///M
                                CBC Senator XXL
                                • 26.04.2008
                                • 447
                                • SRB
                                • Ne

Potpuno se slazem sa ekipom koja preporucuje da kupis Punta 1.2 ili nesto u tom fazonu. Vidi se da ne znas sta hoces, tako da je bolje da kupis nesto jeftino za odrzavanje i da mozes da se vozikas nego da se zaletis pa posle lupas glavu. Kroz 2-3 godine se ispraksujes, stvari legnu na svoje mesto, tacno ces znati sta zelis od auta (vidis sta ti smeta na Puntu, sta ti se svidja, pa to uzmes u obzir pri kupovini sledeceg auta) itd, itd.

Srecno sa kupovinom
                                Ambitious but rubbish.
                                http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

Working...
                                X