Koji auto od 5000 do 6000 evra?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Neo85
    CBC Član
    • 07.12.2007
    • 23
    • BEOgrad

Koji auto od 5000 do 6000 evra?!

Lupam glavu ceo dan, gledam oglase i ne mogu da prelomim koji auto do 5500e da jurim. Nekako su mi u prvom planu bili Fiat Stilo ili Peugeot 206, onda vidim ima i Focus, Getz, Corsa, Clio...

E sad koji su mi kriterijumi, da auto bude sto ekonomicniji jer sam jos uvek student, ne trebaju mi zveri, sto manja kubikaza to bolje, sto manja potrosnja to opet bolje... Do sada sam vozio Peugeot 106 na plin, pa nekako i sada jurim nekog dizela ili benzinca sa plinom, ali muka je kupovati polovnjaka, pogotovo dizela jer ko zna koliko su presli, pa onda mi opet ova varijanta sa plinom bolja ali i suzava izbor.

Prvo sam gledao Stilo sa troja vrata (jedino ta verzija mi se svidja) 1.9 jtd, ali onda shvatim da je i potrosnja nesto veca, da mi je registracija oko 25000, sto mi u ovim uslovima ne treba... Onda vidim da je mozda bolja varijanta 1.6 ili 1.2 benzinac sa sekvencijalnim plinom, opet mi se cini da cu manje davati na plin nego ako vozim dizela sa jacim motorom. Takodje moze da se nadje i Corsa i Clio sa dosta finim izgledom ali sve su to placevi gde ne znas sta kupujes...

Sta bi po vama ovde bila najbolja kupovina, znam da cu ja na kraju preseci ali da cujem druga misljenja... Po izgledu su mi Focus i Getz nekako na poslednjem mestu... Ali sto se tice performansi i ekonomicnosti sta vi mislite?
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Re: Koji auto do 5500 eura?!

Posto i ja imam studenta u porodici koji je imao istu dilemu kao ti da kupi neki stedljiviji auto
    preporucio bih ti fiat punto dizel multijet 1.3.
    Dilema je bila oko pezoa 206.renoa klio.fiata stilo itd. ali je ipak na kraju izabran punto 1.3 multijet.
    Kupljen je pre neka tri meseca i tek pre neki dan sam ga dograbio malo da ga provozam posto sestra ne izlazi iz njega.
    Punto kao punto svi znamo sta je ali ovaj mali dizel u njemu je pravo cudou pocetku sam bio skeptican
    dok nisam seo u njega.
    Veoma stedljiv i elastican motor koji uglavnom svi hvale u sta sam se i uverio da imam te pare kupio bih i meni jedan
    bez dvoumljenja.

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

i ja glasam za punta ali 1.9 jtd!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Neo85
        CBC Član
        • 07.12.2007
        • 23
        • BEOgrad

Koliko trosi taj 1.9jtd? Ja nesto uopste ne gotivim punta, ne znam ni ja zbog cega ali me ne privlaci taj auto, bas sam gledao da ga izbegnem. Iskreno najbitnije mi je da uzmem auto koji mi nece zadavati glavobolje oko popravki, znaci u sto boljem stanju, e sad ako bi to bio punto ne bih pravio probleme, ali kad bih birao uzeo bih neki drugi, mada uzecu i punto u razmatranje.

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Stilo 3v 1.6 sa plinom. Lep auto sa pouzdanim motorom. JTD jos bolji, ali treba naci nekog u dobrom stanju.

U Stilu 1.9 JTD trosi oko 8 u gradu, a oko 5 na otvorenom. Benzinac je 10-11 u gradu, a 6-7 na otvorenom.

A Seat Ibiza?
          npr.

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 16v/210682

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... NOM/207304
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Jesa
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2008
            • 344
            • Beograd
            • Honda Civic 1.4 LS

Ako ne zelis da se boris sa neplaniranim izdacima i skupim popravkama diesela, uzmi lepo benzinca sa plinom ili nagradno ugradi isti i to je to.

- u startu tj. rpi kupovini je benzinac jeftiniji
            - veca je verovatnoca da je diesel bio mnogo vise exploatisan i da je samim tim presao drasticno vecu kilometrazu
            - benz. je jeftiniji za odrzavanje

- taj trip da diesel bolje vuce (je tacan, al do 3k obrtaja) bi u tvom slucaju morao da se zanemari.
            www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• BMWM5
              CBC Član
              • 23.09.2009
              • 81
              • Beograd
              • Trenutno prazna

Originally posted by Dragon
              Stilo 3v 1.6 sa plinom. Lep auto sa pouzdanim motorom. JTD jos bolji, ali treba naci nekog u dobrom stanju.

U Stilu 1.9 JTD trosi oko 8 u gradu, a oko 5 na otvorenom. Benzinac je 10-11 u gradu, a 6-7 na otvorenom.

A Seat Ibiza?
              npr.

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 16v/210682

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... NOM/207304

Stilo sa 1.6i Ja ti ne preporucujem Stilo sa 1.6i motorom ,jer to nije pouzdan motor, hoce da ga zeza elektronika, a i crkavaju mu bombine, koliko znam ima ih 6, i cest su problem....
              Bolje ti je uzeti punto sa 1.3jtd motorom ja sam vise za njega, jer je taj motor proglasen za najbolji u svojoj kilasi, mada bih ti ja preporucio i benzinca, jer je znatno jeftiniji za odrzavanje...
              http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 1.2/215239

Da li si razmisljao o Peugeot 206
              http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 4xs/214445
              Mada bih ti preporucio Opel Corsa 1.2, posto auto malo trosi, nije skup za registraciju, a jeftin je za odrzavanje,npr.
              http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... ort/207323
              Pozdrav
              Javi sta si kupio
              BMW GPower

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

Šta je "bombina" i što ih ima baš 6?

Comment

• DJORDJEVIC
                  CBC Član
                  • 11.08.2007
                  • 80
                  • Mladenovac

Pokusaj da nadjes neki od tih u sto boljem stanju za te pare.A i automobili nisu u istoj klasi.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by ada
                    Takođe glas za Punta 1.9 JTD. Naravno da treba obratiti pažnju da se nađe neki koji nije prešao 200k kilometara ali tako je sa svim dizelima. Motor je odličan i dobro ide uz taj auto. Dovoljno je veliki da se ne muči previše a opet nije previše snažan da bi trošio mnogo. Moj najbolji drugar ima isti auto i da nisam video svojim očima nebi verovao, letos smo išli na more sa njim i na 297 pređenih km potrošio je 10.2 l goriva (sa Mola). Po gradu toši oko 4.5-5l normalne vožnje i sa uključenom klimom. Za godinu ipo dana koliko se vozi menjane su jedino šolje amortizera i rađeni redovni servisi. Izvrstan auto za te pare

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Originally posted by BMWM5
                      Stilo sa 1.6i Ja ti ne preporucujem Stilo sa 1.6i motorom ,jer to nije pouzdan motor, hoce da ga zeza elektronika, a i crkavaju mu bombine, koliko znam ima ih 6, i cest su problem....

1.6 16v je odlican motor, bolji od 1.8, a od 1.4 75ks da ne govorim. Hoce da rikne bobina, ali to nikako nije razlog za izbegavanje.

Da je JTD bolji izbor, jeste...uostalom, meni je ovo drugi JTD. U prvog nisam ulozio ni evro, a drugi je imao neplaniranog ulaganja dosta.

Tako da je dizel veca kocka.
                      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Originally posted by sErGiO
                        Originally posted by ada
                        Po gradu toši oko 4.5-5l normalne vožnje i sa uključenom klimom.
                        Pretera ga sad, ovo je za otvoreni put, a u gradu dodaj 2-3 litra.

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Ako su tvoji zahtevi:
                          -sto manja potrosnja
                          -sto manja kubikaza
                          -gradski auto

Onda stvarno ne razumem zasto razmatras automobile iz c klase, sa vise od 100ks i troskovima registracije+osiguranja od ~30k, a ne 25k (1.9jtd).
                          Kada jasno definises zahteve, lakse ces izabrati auto.
                          Punto je u kombinaciji cene odrzavanja i potrosnje pobenik, e sad ako ti se ne dopada gledaj nesto slicno.
                          Prati oglase, nisu samo placevi izvor automoblia. Ja bih na tvom mestu trazio sto mladjeg i u sto boljem stanju benzica iz b klase, u tom slucaju ti ne treba plin.
                          Eventualno ako izleti neki dobar dizel...
                          1.6 16v je odlican motor, bolji od 1.8, a od 1.4 75ks da ne govorim. Hoce da rikne bobina, ali to nikako nije razlog za izbegavanje.
                          1,4 je 95ks i daleko je od loseg motora, cak suprotno.

U vezi 1.9jtd, kratko sam ga vozio u 147, 8l po Bgd nema sansi oko 10, ili nesto nije bilo ok sa motorom...

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Fiat punto 1.2 60 hp ili ako su ti bitne performanse isto punto, ali sporting 1.2 16v 80hp...veruj mi da ces sa ovim sportingom ostavljati na semaforu mnogo skuplje i bolje automobile,pa cak i na plin(a trosio bi ti po gradu oko 9-10l plina a na otvorenom oko 6-7 i to ne da ga preterano stedis)...od iole kvalitetnijh vozila preporucio bih ti renault clio 1.2 16v 75hp,ali je njegovo odrzavanje znatno skuplj od fiata,primera radi veliki servis u hit autu oko 35000din...takodje bih razmislio i o skodi fabiji 1.4 16v(75 ili 101ks)veci je od dva pomenuta i cini mi se kvalitetniji...takodje u skodi imas i malo tromiji ali pouzdan motor 1.4 mpi(68ks)..ne bih bezao ni od opel corse ali 1.4 twinport 90hp,izuzetno malo trosi,a imas lanac tako da ne moras da razmisljas o velikom servisu do 200k km...ok je i 1.2 16v i on ima lanac ali posto ces da ugradjujes plin jaci motor mislim da je bolji izbor...dizela ne bih razmatrao u tvom slucaju ni pod razno(samo je plivajuci zamajac 800e-original)a da ne pricamo o turbini,diznama,pumpi visokog pritiska...p.s.ako ti se ne zuri sacekaj jos neko vreme skupi jos 1000e i kupi grande punto

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by sErGiO
                              Originally posted by ada
                              Po gradu toši oko 4.5-5l normalne vožnje i sa uključenom klimom.
                              Pretera ga sad, ovo je za otvoreni put, a u gradu dodaj 2-3 litra.
                              Kao što sam napisao na otvorenom putu je za 297 km potrošio 10.2l, što će reći da je trošio tačno 3.43 l/100 km. Da nisam video svojim očima nebi mu ni ja verovao ali bio sam tu kad smo sipali na Molu pun rezoervoar, resetovali brojač kilometraže i na tačno 297 km sipali ponovo do čepa na Lukoil pumpi pred CG granicu. Sinoć smo ponovo računali potrošnju po gradu (po 3. ili 4. put ) i ispada da po gradu troši tačno 4.95 l/100 km. Nemam nikakvu potrebu da izmišljam, jer auto ionako nije moj.

Comment

Working...
                              X