Koji auto od 5000 do 6000 evra?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Neo85
    CBC Član
    • 07.12.2007
    • 23
    • BEOgrad

Re: Koji auto do 5500 eura?!

Jel moze da se proveri u Veranu kada je radjen poslednji servis u ovlascenom servisu za recimo neku 206? Mozda da se proceni kilometraza neke iz uvoza. I kad bih ga odvezo u verano na proveru, pa makar i platio malo vise, nakace ga na komp, provere sve zivo, cisto da se uverim u stanje vozila, koliko mogu da dobijem time? pretpostavljam da stanje motora ne moze nikako da se utvrdi ali mogu neke druge stvari?

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Mozes u Veranu da proveris dosta stvari(turbinu,pumpu visokog pritiska,brizgace,stanje zamajca,kompresiju,propustljivost klipova...)...trazi i kompletan trap,posebno zadnji,umeju da stradaju...neka ti provere i legalnost,francuska vozila su odlicna po tom pitanju,imaju brojeve na specificnim mestima,za koje samo fabrika zna...vidim ja da si ti resio da pazaris 206 hdi,pa neka ti je sa srecom...p.s.mozda posle nove godine smanje carinu sa 10 na 7.5%,pa ako hoces iz inostranstva sacekaj jos koji mesec

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Nekada je dizel bio skuplji od benzinca ( isti model i godište ) za oko 1000-1500 eura, ali su se sada cene bukvalno izjednačile. Kada sam kupovao Lagunu pre par meseci, ista je cena bila i za dizela i za benzinca ( svi su se vadili da su benzinci manje prešli a bilo ih je veoma malo, uglavnom je bila kombinacija benzin + plin ). Kilometraže na satu su im bile od 120 000 do 140 000 km a kada sam proveravao preko broja šasije u servisu samo sam dve našao ispod 200 000 km, ostale su bile od 270 00 do 320 00 km ( proverio sam ih sigurno 15-tak i na kakve sam sve leševe nailazio!? ). Mislim da za 5500 možeš uzeti 2001.godište i mora biti u ekstra stanju za te pare ili sa nekim sitnim ulaganjem 2002.godište.

Comment

• muamua
          CBC Veteran
          • 25.02.2006
          • 194
          • muamua

5000-6000 Sta kupiti za zenu???

A da je ujedno i porodicni ....gledam ponude sve neki ex VANovi....tako da je neka njena opcija Pezo 206 Reno Megan Fiat Stilo ili grande punto, chroma....ujedno nam teba vozilo i za duza putovanja....zanima me koje su varijante ovih vozila najbolje....ne smeta i da ima 3Vrata....

Hvala unapred....
          ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• IamI
            CBC Početnik
            • 28.06.2010
            • 1
            • Srbija

Kupovina auta, budžet oko 5500 evra

Pozdrav svima!

U potrazi sam za odgovarajućim autom. Raspolažem sa nekih 5500e za kupovinu (oko 500e sam već odvojio za servis i sl.)
            Ukratko ono što mi treba jeste pouzdan porodični (porodica je u fazi osnivanja) auto, 7/8 godina star i mljadi... Do sad sam vozio benzince, ali može i dizel.
            Neki moj izbor je Lancia Lybra 1,9jtd, koji mi se ne svidja toliko spolja, ali oprema...

Svaki drugi predlog je dobrodošao...

Comment

• shofer
              CBC Član
              • 20.12.2009
              • 41
              • Beograd

Re: Koji auto od 5000 do 6000 evra?!

Pa za početak mogu da ti predložim ovo
              http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... a_corolla/

Naravno u kombinaciji sa plinom.Ima dovoljan gepek i za veću bocu a i za stvari.
              Motor je solidne snage,tako da će podržati i klimu.
              Prostran je poprilično za tu klasu,tako da može da vrši funkciju i kao porodičan auto.
              Ako su podaci tačni,onda je po meni dobar primerak.

Comment

• milos86
                CBC Član
                • 02.07.2010
                • 69
                • Beograd

Laik kupuje auto, budzet ~5300e

Pozdrav, nov sam na forumu, i imam vec u planu par meseci da uzmem automobil. Za tih par meseci sam citao po netu forume, slicne probleme, i zakljucio sam nekako da se najvise kvari 307 od onih koji me zanimaju. :-)

E sada, posto sam 190 visok, 95-100kg, mozda se kg i povecaju, uzeo bih nesto iz srednje klase.
                U vidu mi je bio 307 ili Megane II, tu 2003-2004 godiste. Od pre 2 dana, u vidu imam i stilo sa troje vrata (sa 5 vrata mi je bas nekako ruzan ),a videh juce i oglas za Toyotu corollu http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _16_vvt-i/ koja mi se uklapa u cenu, i mnogo mi se svidela po slikama. A ono sto laicki znam je i da su Toyote ok.

E sada cinjenice i siguestije sta da kupim/sta da ne kupim, tj da bar izbor svedem sa trenutna 4 automobila na 2 koja se uklapaju u budzet :

- budzet kao sto rekoh ~5300e, na kredit, tako da bi auto da vozim jos 6 7 godina
                - vozio bih oko 6-7 puta mesecno autoputem relacije od oko 200km, plus voznja gradska voznja, tako da cenim da je to oko 15000km godisnje.
                - benzin/dizel... koliko sam naucio s foruma, dizel bolji, al trazi odrzavanje, trenutno nemam neko misljenje povodom ovoga
                - znaci, od ovih automobila sta bi valjalo da gledam, Megane 2, Toyotoa Corolla (model od 2002 ), 307, Stilo (sa 3 vrata) ili ako neko mozda ima neki predlog?
                - takodje, ako neko ima neki plac za preporuku ili za zaobici voleo bi da znam
                - kako vam deluje http://www.polovniautomobili.com/ogl..._16_vvt-i/%20?
                -

E sada, sve sugestije sam rad da saslusam.

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Laik kupuje auto, budzet ~5300e

Najpre dobro dosao na forum . Ih te slatke muke koje te ocekuju a ?? Po meni dosta toga moze da udje u cenovni rang do 5300e !! E sada jesi li ostavio nesto kesha za regisytraciju servise neplanske kvarove u prvim danima exploatacije ako bas budes baksuz pa ubodes "nekog dobrog" ?? Predlog vecine na ovom forumu pa i moj je da pri kupovini uvek ostavis u steku par stotki evrica za ne daj boze no svakako se preporucuje nakon kupovine polovnjaka da se urade svi potrebni servisi a to su redovan servis (zamena ulja i filtera) i dista skuplji veliki servis (zamene zumcastog kaisa kaisa klime , shpanera videne pumpe eventualno kocnice izservisirati) .

Ne znam po meni ova tojota koju si predlozio nije losa ali bih se ja pre nekako odlucio za Stila , jeste izvikan sa problemima oko elektronike ali je i pristupacniji za odrzavanje i kod nas je malte ne to i nacionalni auto uz punta jel ih ima na hiljade pa je i samim tim ponuda delova sto novih sto polovnih veca i povoljnija. Imas opcije sa sjajnim 1,9 JTD motorima i neki benzinac recimo 1,6 16v koji je jedan od boljih i mogucnost ugradnje plina naknadno . Sto se tice cena mislim da stila mozes i za mnogo manje para da nadjes , bas je drugar ovde sa foruma kupio stila 1,6 16v za 3750e 2002 god u perfektnom stanju , kupio ga je kod jednog mog poznanika , jeste da sam mu merkao auto 2 meseca dok nije stiglo ono sto smo trazili ali smo uboli extra malo vozen primerak i redovno odrzavan sa punom opremom.
                  Megan je vecita nepoznanica , jedni ga hvale drugi kude ...u glavnom zbog odrzavanja (pogotovo dizela) i problemima sa elektronikom (i dizel i benzin) . Oni su takodje povoljni i uklapaju se u sumu koju posedujes . E sada dizel benzin ?? Neka ti drugi predloze ja cu biti pristrasan posto vozim Lagunu beninca-plin tako da
                  Jesi li mozda razmisljao na reno Lagunu mozda ??

Comment

• milos86
                    CBC Član
                    • 02.07.2010
                    • 69
                    • Beograd

Pa trebao je budzet biti veci, ali jbg... Kredit sam mislio uzeti do 6000e, ali banka ne da 40% plate, a plata mi smanjena.. Tako da kredit 4200, + 800e nekako iz shteka, i par stotina uzajmim...

Tako da... Neka bude mozda ce biti 5500e sa registracijom, ili 5300 bez registracije... Neka bude da imam 5500e, sve u kompletu, da nemam vise.

Meni je ta corolla sumnjiva nekako, ostali daju corolle za 6000 i vise, ovaj za 5300, hmm, a bas mi se svidja :-)

Ne bi lagunu, uzeo bi malo manju klasu, velika mi je laguna..
                    Fiat jedino gledam jer mislim da je odrzavanje jeftinije, tipa cene delova ako nesto rikne

Takodje, ima jos jedan problem, ne poznajem nikoga ko se razume u automobile, tako da kad budem isao da gledam...

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

Samo ti od te sume ostavi koji evric u steku da imas ...lako ces ih se resiti na nesto.
                      Stilo je i po meni dobra kupovina jer su mu cene ok a i odrzavanje jnije preskupo e sada zavisi i kakav primerak konkt=retno ubodes .
                      Sto se tice korole mozda je coveku hitno pa hoce da proda a mozda je i to realna cena tog auta , treba dobro pretraziti sve oglasnike.
                      Sto se tice provere auta: jel imas nekog drugara koji se razume u kola ? Zamoli ga da ti pogleda par kola ako nista lepo se raspitas za nekog mehanicara koji izlazi na teren a dosta njih ide po placevima i gleda kola platis ga i neka ti pregleda i da misljenje.
                      Ja sam zimus drugaru iz Bg-a koji je bio ovde u Ns-u da gleda jedan auto mog majstora angazovao i cobvek dosao pregledao i odradio dijagnostiku i lepo rekao coveku njegovo misljenje . Naplatio je 2500din sa sve dolaskom na adresu.

Comment

• milos86
                        CBC Član
                        • 02.07.2010
                        • 69
                        • Beograd

Pa nemam bas ni jednog da se razume, a ovo za majstora sam veoma zainteresovan.

Pa pazi, kontao sam da znaci iskesiram 5300-5500e, maximum. I onda cenim za nekih mesec dana, bi odvojio ~4-500e za veci servis...

Pa na poloviautomobili nema korole ispod 6000e tog modela :/

Gde si nasao te majstore sto idu sa tobom?

Comment

• nauciosamdavozim60
                          CBC Član
                          • 22.02.2009
                          • 27
                          • beodgrad

pitanje iz teme muci i mene. doslo vreme da se nesto pazari

danas sam gledao reno modus, 1,5 dizel, 2006., 70.000 (kazu), 6.200 evrica, beli

auto je prelep, ne zna se gde je bolji spolja ili unutra. dimenzije mi odgovaraju, i automobila i motora. samo imam rezervu prema prodavcu, mnogo je nekako kao del boj, a nije ni bas najbolji prodavac

mada mi pada na pamet da nadjem nekoga ko dovozi iz slo, pa da se tamo uputim. videcemo sta ce biti u sledecih desetak dana
                          vozio sam prema gradu, 120 na sat,nisam bio pijan, ni naduvan,
                          cist kao ruza, sa suncem u ocima, vozio sam prema gradu, 120 na sat..
                          .

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

Milos86 poslacu ti na privatnu poruku kasnije cim zavrsim neke obaveze pa cu ti objasniti sve i dacu ti neke brojeve ako treba .

Comment

• milos86
                              CBC Član
                              • 02.07.2010
                              • 69
                              • Beograd

Ok

Comment

• slow train
                                CBC Član
                                • 28.10.2009
                                • 20
                                • Novi Beograd

Originally posted by milos86

E sada, posto sam 190 visok, 95-100kg, mozda se kg i povecaju, uzeo bih nesto iz srednje klase.
                                Slicne smo gradje, tako da mogu da ti dam "kvalitetan" savet. Ako ne moras da vozis cesto vise od 3 osobe u kolima, Punto ti je jednostavno i jeftino resenje. Vozim ga vec 7 meseci i bez problema stane nas troje, a cetvrti mora da se gura sa mojim sedistem, ali i to je izdrzivo
                                Sto se tice majstora za Fiat automobile, imas nekoliko njih koji su poznati na forumu (Tim servis u Zarkovu, Goran iz Zemuna...) kojima dovezes auto i oni ga pretresu i kazu ti misljenje. Tvoje PRAVO je da prekontrolises auto od vrha do dna i ako ti se prodavac buni, znaci da tu nije nesto u redu.

Nemoj da zuris i srecno u izboru.

Comment

Working...
                                X