Koji auto od 5000 do 6000 evra?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Re: Koji auto do 5500 eura?!

Originally posted by low rider
    1,4 je 95ks i daleko je od loseg motora, cak suprotno.
    Pa napisao sam za 75ks uopsteno kao motor koji je pravio Fiat za ranije modele, a ne za 95 ks u Puntu, koji je moderniji i bolji. Ako JTD trosi 10 u gradu ili neko ima uzasno tesku nogu ili nesto nije u redu.

@Sergio

brate, visim po tim sajtovima za Italijane svaki dan, plus sam u Fiat Lancia klubu i nikada nisam cuo da 1.9 JTD u gradu sa klimom ili bez trosi 5 litara. Ne kazem da lazes, ali onda laze komp...ajde, da je 1.3.

Evo sta kaze fabrika za 1.9 80ks, a zna se u kakvim oni uslovima mere i da je litar preko toga.

City 6,6
    Highway 4,0
    Combined 4,9
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• sasa_gsi
      CBC Veteran
      • 25.05.2007
      • 101
      • Svrljig (Nis)

Teska dilema. Najpre gledaj da kupis dobar, odrzavan polovan automobil sa poznatom istorijom, nemoj da gledas da kupis auto za sve pare, vazan je tvoj interes i ako mozes kupi dobar auto za 4000E a ne za 5500E. Racunaj da imas u rezervi bar 500 ako ne i nesto vise E, za prenos, nove gume, razne sitnice koje se uvek pojave (npr. termostat, zamena ulja-filtera, provera kocnica..). Uvek preporucujem da uradis veliki servis posle kupovine jer nikada nisi 100% siguran kada je pozlednji put radjen, razni papirici sa servisima i usmena ubedjivanja predhodnog vlasnika za tebe neznace nista. Pre kupovina obavezna provera u ovlascenom servisu kome verujes, tih 20-tak e mogu biti najbolja investicija prilikom kupovine.

Realno benzinac + plin je za tebe opcija, dizel moze ali kao sto neko rece vise si izvozeni i skuplji za odrzavanje.
      Kupi sto noviji auto sa sto manjom kilometrazom u sto boljem stanju.
      Ukoliko nisi preterano visok do 185, nemas porodicu punto je dobar izbor u suprotnom preporucujem stila 1.6 16V. Ukoliko volis Alfe dobar izbor je 147 sa 1.6 motorom bez varijatora 105KS (doduse Alfa je skuplja za odrzavanje a i potrosnja je veca, tezi je auto, stabilniji), mada se Alfa kosi sa principom sto ekonomicnije voznje.
      Ja bih potrazio stila 1.4 ili 1.6 bez plina i sam ga naknadno ugradio, to je najsigurnija varijanta po meni (plin ~500e), 1.8 motor nije tako problematican elektronika moze da zeza ali nista strasno takodje uzeti u izbor.
      Punto sa plinom mi neide i onako nema nikakav gepek, ukoliko je punto izbor 1.3mjtd je moj izbor.

evo par interesantnih automobila:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... lin/213946
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 16V/189757
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 16v/212488
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 16V/204619
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... jet/191720
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... mjt/215143
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 3mj/174684
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... ima/197893

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by Dragon
        @Sergio

brate, visim po tim sajtovima za Italijane svaki dan, plus sam u Fiat Lancia klubu i nikada nisam cuo da 1.9 JTD u gradu sa klimom ili bez trosi 5 litara. Ne kazem da lazes, ali onda laze komp...ajde, da je 1.3.

Evo sta kaze fabrika za 1.9 80ks, a zna se u kakvim oni uslovima mere i da je litar preko toga.

City 6,6
        Highway 4,0
        Combined 4,9
        Komp pokazuje najčešće 6.3 ali ovo je mereno u realnim uslovima metodom "od čepa do čepa" i to nekoliko puta. Ni sam nebi verovao za potrošnju na otvorenom da nisam bio prisutan lično i kod prvog sipanja, resetovanja brojača, u kolima sve vreme i prilikom drugog sipanja na 297 km. Sve sam to video rođenim očima ništa nije izmišljeno. U pitanju je Punto 1.9 JTD sa valjda 80ks, 2005. godište sa pravih 90-ak hiljada km

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by sasa_gsi
          Ukoliko nisi preterano visok do 185, nemas porodicu punto je dobar izbor u suprotnom preporucujem stila 1.6 16V.
          U Puntu najnormalnije sede osobe visoke i preko 190.

Originally posted by sasa_gsi
          Ukoliko volis Alfe dobar izbor je 147 sa 1.6 motorom bez varijatora 105KS (doduse Alfa je skuplja za odrzavanje a i potrosnja je veca, tezi je auto, stabilniji), mada se Alfa kosi sa principom sto ekonomicnije voznje.
          Ovo je najobičnija predrasuda. Alfa 147 1.6 toši kao i svaki drugi auto te klase. Drugo je što ljudi vole da kupe Alfu, da je gaze do daske pa onda da kažu troši. Pa normalno da toši kad je razvlačiš od semafora do semafora a kazaljka obrtomera ne izlazi iz crvenog polja.

Comment

• bojan
            CBC Senator
            • 29.08.2005
            • 232
            • novi beograd

Da napisem i ja po koju za punta jer posedujem isti.

Prvo, sto se tice potrosnje da trosi na otvorenom 4l i manje nema sanse ubio sam sa mojim skoro 15,000 km i nije nikad trosio toliko. Moj je pre chipovanja trosio na otvoren 5l posle ide i na 4,5l , dok je u gradu trosio i do 7l dok je posle chipovanja to palo 6-6.5l nikad vise ma koliko da ga kidam, a ako ga vozim opusteno vrti se oko 6l...sto se koliko vidim poklapa i sa fabrickim podacima...

Drugo, auto je za te pare po meni dobar izbor. Sto se tice udobnosti, tu nema mnogo sta da se kaze, dosta je tvrd, tako da se svaka rupa oseti...mada je to mozda tako za moje shvatanje udobnosti ali meni subjektivno je tvrd sto je donekle i logicno za tako mali auto...sto se tice motora dosta je jak za tako mali auto, a tek posle chipa auto stvarno lepo ide, ma ne da ide ja se i posle par hiljada provozanih sa chipom jos uvek iznenadim kako to ide...mislim da bi se i sporting postideo na semaforima

Sve ukupno gledano mislim da je za te pare dosta dobar izbor...mislim da za 5k mozes da nadjes dobar primerak i da ti ostane jos kesa ako ispadnu neki neplanirani troskovi...ako ti treba jos neki info sto se tice bas takvog auta pitaj...

btw. znam jednog koji se prodaje za gore pomenute novce

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by bojan

Prvo, sto se tice potrosnje da trosi na otvorenom 4l i manje nema sanse ubio sam sa mojim skoro 15,000 km i nije nikad trosio toliko.
              Nebudi siguran u to. Ja opet (i poslednji put) ponavljam da sam sve ovo video svojim očima i da nemam apsolutno nikakav razlog da lažem i da izmišljam.

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Ne kaze niko da lazes,ali meni je stilo jtd 1.9 115ks trosio po Bgd-u 10l opusteno...ono cinjenica da je bio gas patos...taj tvoj drugar ili zna extra da vozi ili mu je ispod haube 1.3 mj

Comment

• Dacha406
                  CBC Član
                  • 17.02.2009
                  • 17
                  • Beograd, Zemun

Razmisli o Chevrolet Kalosu 1.4 16V - 94ks... Vuce kao blesav, po gradu trosi 9l benzina... Stavis mu plin i resio si problem...
                  Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded!

Comment

• Dare
                    CBC Senator
                    • 16.09.2007
                    • 219
                    • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

moj rodjak je letos kupio Megane II 1,5dci za 5500e. Ima sasvim pristojnu opremu (podizaci, centralna, klima, komande muzike na volanu...) , kraj 2004, prvi put registrovan 2005. Jedino mi se ne svidja malo sto je s troje vrata, ali za studenta to i nije mnogo bitno, bar po meni. Trosi izmedju 4 i 5 litara evro dizela, presao 104 000km. Razmisli

Comment

• bojan
                      CBC Senator
                      • 29.08.2005
                      • 232
                      • novi beograd

Originally posted by sErGiO
                      Originally posted by bojan

Prvo, sto se tice potrosnje da trosi na otvorenom 4l i manje nema sanse ubio sam sa mojim skoro 15,000 km i nije nikad trosio toliko.
                      Nebudi siguran u to. Ja opet (i poslednji put) ponavljam da sam sve ovo video svojim očima i da nemam apsolutno nikakav razlog da lažem i da izmišljam.
                      Ovo sve pije vodu u varijanti da kada ste drugi put stali da naspete do vrha, cim je prvi put skljocnuo pistolj za punjenje a vi prestali sa tocenjem, ako je bilo tako onda onda ste imali jos fore za 2 litre, i tada bi potrosnja bila veca...kao sto svi kazu ne sumnjam ja u tebe da govoris istinu vec je nerealno niska potrosnja na automobilu koji licno posedujem, pa samim tim me pogadja to, jer onda sa mojim kolima nesto nije u redu

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Mereno je metodom "od čepa do čepa", znači ne kad škljocne pištolj nego dok ne ugledaš gorivo

Comment

• Neo85
                          CBC Član
                          • 07.12.2007
                          • 23
                          • BEOgrad

Hvala svima na odgovorima, ali jos uvek nisam nista kupio. Nekako sam prelomio da to bude 206, dizel 1.4hdi ili nesto drugo ako naleti. Jednostavno vozim pezoa, zaista udoban auto za razliku od nemaca i sasvim sam zadovoljan njime. Jedino sto nisam vozio dizela do sada, pa ne znam za ta skuplja odrzavanja sto pricate, koliko to moze da bude kriticno.
                          Ozbiljno sam i razmatrao da uzmem ovog punta sto je aktuelan sada, izadje negde oko 8000 sa klimom, nov auto, jeste benzinac ali malo trosi. Ali onda sam shvatio da mi se punto zaista ne svidja i da cu za 2-3 godine zeleti atraktivniji auto a onda da prodajem taj auto dosta cu izgubiti na ceni.
                          Prelomio sam da ako uzimam auto ovde to ne bude iz uvoza, jedino ako je kupljen ovde i ima servisnu knjizicu u ovlascenom servisu, jedino tako mogu da budem siguran u kilometrazu. Nije lako ali mi se nigde ne zuri jer imam auto, a i vec sam naletao na neke zanimljive ponude pa vredi pricekati. Ako do nove godine nista ne kupim, koristim ukidanje viza i pravac Nemacka ili tako nesto da pazarim nesto. Ako nista drugo bar da budem siguran u kilometrazu (ako se sad uopste i tamo moze biti siguran u kilometrazu).
                          Danas mi lik koga znam da uvozi automobile nudi 206 kaze presla 140000, mi smo joj skinuli na 87000, naravno da mu nisam verovao ni za tih 140000, jednostavno svi ti automobili koji se uvoze prelaze oko 200000, zato mi se bas ne kupuje auto ovde. Neka platim i skuplje preko ali da znam sta sam kupio.
                          Ako neko ima neku dobru ponudu slobodno neka okaci. Sutra idem do bubanj potoka da vidim ima li sta interesantno...

Comment

• Bojan1212
                            CBC Senator XXL
                            • 15.07.2008
                            • 468
                            • Zemun
                            • Honda Accord

Nemoj mnogo da gledas brojcanik kilometraze. To je odavno prevazidjeno i niko ne veruje u njega... I u Nemackoj se muti, a ne kod nas... Gledaj dobro auto, a u kilometrazu ne veruj preterano

Comment

• Neo85
                              CBC Član
                              • 07.12.2007
                              • 23
                              • BEOgrad

Evo danas sam bio, potvrdio sam ono sto sam i mislio, da mi se najvise svidja 206 sa 5 vrata, a tu je onda i stilo sa 3 vrata, clio mi je ruzan, corse c ima bas dosta, ali 206 mi je lepsi i spolja i unutra. A s obzirom da su mi neki ljudi rekli da je 206 pouzdaniji od stila nekako sad gledam samo 206.
                              Nekako mi je ovaj 1.4hdi najprimamljiviji, ali jel moze neko samo da mi objasni koliko je skuplje odrzavanje dizela od benzinca? Svi koji voze dizele se kunu u njih, samo bih kupovao dizela, opet drugi kazu da je rizicno kupovati dizela i da je skup za odrzavanje. Ja bih uzeo ovaj 1.4hdi e sad koliko je to pametno videcemo. Uglavnom mislio sam da je pametniji kupiti preko, ali moram da se raspitam koliko su pouzdani i ovi prodavci iz nemacke, da li se vraca kilometraza i ostalo... Da li neko zna iz prve ruke da me posavetuje?

Comment

• Dzoni_mkv
                                CBC Senator XXL
                                • 29.04.2007
                                • 875
                                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Pazi, monogo je jednostavno za dizele: ako znas da je redovno odrzavan, malo presao i sve je na njemu ispravno onda OK kupi, ali su troskovi odrzavanja veci nego za benzinca. Ti si kupio polovna kola. Kad-tad ce nesto da zatreba da se uradi. Ako si uradio kao na pocetku ovoga sto sam napisao, ti neces imati problema. Slatko ces se navoziti sa tim autom uz malu potrosnju i + sto taj auto jako lepo ide. Ako si kupio neproveren auto, opet se mozes slatko navoziti i da imas srece da mu ne fali nista. A ako nemas srece i pocne nesto sitno da se kvari, videces koliko je to skup sport. Kada kazem sitno, mislim jedna dizna ne valja (neka ti kazu koliko kosta), turbina na remont (koliko kosta neka ti drugi napisu) ukratko, sve ono sto si ustedeo na potrosnji izacice ti na nos. Ozbiljnije kvarove (plicajuci zamajac ako postoji na tom autu i ostala cudesa) necu da ti pominjem. Bice ti lose. Na modernim dizelima ustede samo oni koju ga kupe novog voze dok je u garanciji i posle toga prodju. Mozda i oni koji kupe taj auto koji je tek izasao iz garancije dobro odrzavan, ali i oni teraju dok ne pocne da zeza. Tada brzo dok je jos dobar na prodaju (taman negde oko 200 000 km) i onda kupis ti u Srbiji sa "samo 80 000 Km" i na*ebes k'o zuti.
                                Student si, kupuj auto koji mozes da odrzavas. Ako ti se svidja 206 onda 206. Juri dobrog benzinca, a ako ti naleti provereni HDI onda kupuj njega. Jednostavno, zaboravi na HDI pa ako izleti super, ti si na dobitku. Ako ne kupis benzinca, plin i kraj.
                                Ja jedini savet koji mogu da ti dam u vezi 206 je nemoj kupovati sedan verziju (sa repom) i 1.4 benzinskim motorom. Prvo sto je zavrsna obrada uzas (to je model za trzista u razvoju i ne prodaje se u zapadnoj Evropi osim kod nas, Bugarskoj, Turskoj bliskom istoku itd.) a drugo sto je toliko slabacak da cim vidi brdo odma' se umori Mislim to je muka voziti. Sa ukljucenom klimom (namerno sam probao) te i traktori obilaze. Tako lenj auto nikada nisam vozio. Kolega ga je kupio novog novcijatog pre 20-tak dana. Ja sam ga samo pitao zasto je bacio pare.
                                Pamet u glavu, za sada trezveno razmisljas, nemoj samo da ti voda udje u usi i da kupis prvi na koji naletis jer ti se svideo.
                                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                                X