Koji auto od 5000 do 6000 evra?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Koji auto do 5500 eura?!

Slazem se sa prethodnim postom,i ja sam hteo da kupim 206 ali u benzinskoj varijanti...taj 1.4 75ks je stvarno tromiji autic u odnosu na konkurenciju,a i po pitanju ugradnje tng-a pravi problem(kazu da ne moze da se uradi atest sa bocom u rezervnom tocku,zbog male blizine benzinskom rezervoaru,a i moras kod limara da pravis zastitu za bocu)...vidjao sam ih sa tako ugradjenom bocom,ali to ce ti najbolje objasniti Dora i IvanT...za taj 1.4 hdi sam cuo samo reci hvale,4-voro cilindricni je motor za razliku od vw 1.4tdi,ali pezo je bas skup za odrzavanje...ne znam tacne cene delova za peugeota,ali primera radi drugar mi je doterao iz Nemacke astru 1.7 dti isuzuov motor i proverio ga je u servisu u Nemackoj(i turbinu i brizgace i pumpu visokog pritiska) i sve je bilo ok...taj auto sam vozio 7 dana i ispostavilo se da trosi 0.5l/1000km,nije moglo da se radi karicenje motora,vec mora full generalna,negde oko 2000e sa koliko toliko originalnim delovima...moglo je i za 800e sa nekim no name ali sam odustao i od te astre i od i dizela...ja sam imao srecu da sam mogao da je vratim...inace cisto da ti priblizim odrzavanje dizela...za astru 1.7dti,remont pumpe visokog pritiska 600e u NovomM.,sa garancijom od 6 meseci(svi kazu da oni jedino rade te pumpe kako valja),turbina engleska(posto za taj motor imaju 2 modela)kosta 400e ali bez kucista(nova) i japanska komplet 500e isto nova u Turbo servisu u Uzicu,plus jos 30e za montazu,sem ako neces da je namestas sam...ovaj auto nema plivajuci zamajac,inace za fiat stilo original je 800e,mada vidim na forumu da moze valeo za 27.000din(a kakav je reci ce ti oni koji su ugradili)...dizne recimo za ford focusa 1.8 tdci su 150e komad,ne mogu da se ciste i steluju milion puta,plus imaju neki kod koji mora da se skida...inace benzinac nema ni grejace,ni mali milion nekih ventila i senzora...moj savet ti je benzinac ako bas hoces peugeota 206 ali 1.6 16v(samo se raspitaj za ugradnju tng)...trenutno mislim da ti ne treba nista bolje od šlunta 1.2 pa koji god

Comment

• IlijaGM
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2008
      • 313
      • Gornji Milanovac

Pa za te pare,znaci stilo,opel astru,vectru,laguna
      Originally posted by zoranbg
      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• oliver
        CBC Član
        • 18.02.2005
        • 69
        • montenegro

Mislim da je najpametnije da izaberes dva tri modela koja su u igri i da cekas da naleti nesto kvalitetno.
        Ja sam ceka 7 mjeseci ali sam ubo premiju a opet sasvim slucajno.
        Auto placevi su prica za sebe treba gledat auto koje je tu vozeno i odrzavano, j***s ti ravne evropske puteve kad opice po milion km.
        ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• Jesa
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2008
          • 344
          • Beograd
          • Honda Civic 1.4 LS

Vozio sam Peugeot 206 1.4 benz i auto odlicno ide.
          Nije mi jasno sta tripujete.

Mali je startan do jaja. I to sa sve putnikom na suvozacevom sedistu.
          Auto sasvim lepo poteze, motor ima dovoljno snage za tu karoseriju, a pogotovo ako ga vozite u rezimu oko 4k obrtaja.

Ukoliko su primerci koje ste vi vozili bili tromiji, moguce da su ih vlasnici `ulenjili`, pa nisu navikli na da dobiju vise benzina u trenutku
          www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

vozim i ja povremeno isti, star 3 meseca, sa predjenih 1750km, i po mom shvatanju lenj je samo tako. zivahiniji su punto sa 60ks i clio 1.2, takodje sa 60 ks koje redovno vozim. 206 da bi bio zivahan mora da se vozi kao u vtec-u.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2005
              • 450
              • Beograd

Hajde i ja da ti pomognem koliko mogu.Za te pare bih ti preporucio Almeru benzinca, pa ugradi plin.Vozim taj auto i za ove 2 godine sam presao nesto preko 40 000 km.Jednostavno ni jednom me nije ostavio na putu.Stvar koja te tu verovatno brine su delovi i cene.Nema razloga za brigu.Odrzavanje se uglavnom svodi na redovno, a ako se i nesto desi, delovi su pristupacni.Npr, na automobilu koji sam ja uzeo je trebalo promeniti diskove i protokomer.Posto je protokomer bio neispravan, pobrljavila je i lambda sonda (zadnja), pa sam i nju zamenio iako nije bilo sasvim neophodno.Protokomer je bio 6300 din i to nov, originalan, iz ovlascenog servisa.Pitaj ovde po forumu, koliko je za Corse, Clioe itd, pa ces viditi da je jeftiniji i to dosta.Lambda sonda original u ovlascenom servisu 10000 din.Znaci, ne obaziri se na ******stine oko cena za japanska kola bez ikakvog pokrica u praksi.Za redovan servis ti treba 3l polusintetike (npr Motul) 1500 din + filter ulja (Mann ili Knecht) 500 din i filter vazduha (Mann ili Knecht) 1000 din.Imas i jeftinije varijante tipa Nipparts i Interparts...Pogledao bih i Corollu i Civic, eventualno i Stilo

Comment

• Neo85
                CBC Član
                • 07.12.2007
                • 23
                • BEOgrad

Hoce li mi samo neko objansiti koliko je skuplji redovan servis kod dizela u odnosu na benzinca. Ja ako uzimam dizela, uzecu mladjeg sa proverenom kilometrazom pa se nadam da necu imati vecih problema sa motorom, samo me interesuje taj redovan servis, da li se onda usteda na gorivu vraca na odrzavanje?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Corsa
                  .Za te pare bih ti preporucio Almeru benzinca, pa ugradi plin.
                  Ali 1.8

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Moze i 1.5 zbog registracije ,a i odredjeni delovi su jeftiniji (i to ume velika razlika da bude za pojedine stvari)

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

razlika u performansama je, po mom shvatanju, ipak vredna tih 50-100e taxi

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

S malom razlikom što 1.8 ne može da nađe normalan da se prodaje

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Druze ne znam kako mozes da budes siguran da ces naci dizel sa odlicnim motorom i da neces zameniti barem protokomer i egr(ili ga zacepiti) ili grejace pred zimu...procitaj sat plus najnoviji dizel gorivo je katastrofalnog kvaliteta...ako ne prelazis 30-ak hiljada km godisnje nemas potrebe za dizelom,a ti kako hoces...drugar koji mi je doterao astru se time bavi godinama da ne kazem zivi od toga,pa je astra trosila ulje...nemas sanse da se zavuces u motor,sem ako ga ne otvoris...a to da ces ti menjati samo ulje i filtere,i da ces uzeti auto mladog godista,pa da je presao do 100k km zaboravi...onaj ko ga prodaje u inostranstvu,pre svega gleda da mu se auto otplati(mislim na razliku izmedju benzina i dizela,kao novog vozila)i da barem jos toliko zaradi...inace i samo ulje i filteri su ti skuplji za dizela i moraces cesce da ih menjas...trenutno ako ces da ustedis benzin +tng-najisplativiji p.s dizeli u inostranstvu prelaze godisnje od 30-50.000km,realnije blize ovoj drugoj cifri

Comment

• Neo85
                            CBC Član
                            • 07.12.2007
                            • 23
                            • BEOgrad

Ali ja i ne gledam automobile koji su uvezeni, gledam samo automobile koji su kupljeni ovde i odrzavani u ovlascenom servisu. Evo nasao sam jednog dizela koji je kupljen ovde, odrzavan sve vreme u ovlascenom servisu, ima servisnu knjizicu i presao je 100000km. Hocu da kazem, valjda je to neka garancija da je regularna kilometraza, ostalo je da ga odvezem do limara i da on proceni da li je lupan ili ne. E sad je pitanje da li je sa 100000km garancija da je motor u redu, po nekim pricama 100000 nije nista za kvalitetne motore tipa 1.4hdi, ali opet ni ja se ne razumem toliko pa zato pitam ljude ovde. Opet kazem ne bih se usudio da kupujem iz inostranstva dizela, zato samo cekam da mi naleti neki domaci sa ovlascenim servisom pa bar da budem siguran za kilometrazu. Sutra bih da odem da pogledam tog, ali me naplasiste za dizele ko da su bauk, pa sad razmisljam da ne petljam mnogo i ostavim stari auto koji me sluzi, samo sam hteo nesto malo novije i atraktivnije...

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

100 000 km naseg goriva,nasih puteva i odrzavanja automobila nije malo...

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Slazem se sa CORSOM 100%,pogledaj komentare i iskustva sa ovlascenim servisima ovde...pogledaj auto u svakom slucaju,ako te ovaj sluzi,nemoj ga kuditi,sipaj i vozi

Comment

Working...
                                X