Passat B5 ili Laguna 2?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Passat B5 ili Laguna 2?

Slazem se sa mister Djukicem u svemu navedenom...ali za mene audi=auto...vozio sam juce a4 i to karavan 1.8t 150ks sa brc sekventom 97god. i ne da ide nego ubija...inace je quatro...lezi po krivinama kao po sinama...sa zimskim gumama nema gde ne moze da izadje...nisam na instrument tablu gledao kada ga saltam,nego po zvuku-rezultat 2-ga 125km/h...na autoputu 200 kao sa autom golf klase 120km/h...jeste da ima 13g.ali je to toliko dobar auto da ja nemam reci

Comment

• MirkoDamnjanovic
      CBC Senator
      • 26.09.2008
      • 291
      • Srbija
      • Cetvorotockas

Kazu ljudi samo jedan je auto sve ostalo su kola... Audi je i moj san... Cena me boli...

Comment

• Millan
        CBC Član
        • 25.12.2009
        • 39
        • Nis

Pa i ja bi ljudi voleo Audi,ali koji Audi ja mogu da kupim za taj novac?Koliko ja vidim samo A4 ali cak '95, '96 godiste,nesto mladje tesko,kako vidim...

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by MirkoDamnjanovic

A pitao si i za boljke renoovih benzinskih motora. 1,6 i 1,8 su extra trajni motori. Od boljki znam da na oko 100 000 crkavaju bombine. 4 ih ima, 100 evra je jedna a menjaju se u paru. Mom kumu je na 1,6 motoru roknula jedna. Zamenio taj par. A sledeceg meseca mu roknula jedna od drugog para pa je i njih menjao. Identicnu stvar sam video na pezou 206 1,6 16V. Pozdravljam kupovinu renoovog benzinca
          Mlala korekcija po pitanju bombina (poucen svojim iskustvom na isto i imam pravo) LM : Ja sam za malo pa menjao bombinu na Laguni 1,8 16v koju i vozim i majstor naruci istu kosta 60e + zamena oko 1000 dinara , no samo je izvadio i osusio jer je motor bio pran pre prodaje a nakvasila se, checheni u praonici nisu zastitili pojedine delove koji se ne kvase tj ne bi trebalo da se kvase. Dakle 60e u Novom Sadu i to originalna bombina.

Milane ja mogu da ti preporucim Lagunu 2 benzinac jer vozim istu 2001. Stvarno je dobar auto, i bolji od nekih kola koje predlazes , benzinci imaju manje problema .Motor je extra izdrzljiv mada nije nesto preterano jak za konjazu koju ima (120ks) ali ide veoma lepo, skoro svaka laguna je sa brdom opreme cak i vise nego sto je potrebno prosecnom vozacu u Srbiji (po nekima).

Dizel jeste zaista skuplji za odrzavanje i ima vise boljki oko tih dizni turbine ali kod kog auta to i nije problem pre ili kasnije?? Mislim da ce ti veci problem biti da kupis auto sa pravom kilometrazom pa za koji god da se odlucis . Dakle dobro se pripremi , ne dozvoli da naprave MAGARE od tebe. Dizel lagunu 2002-03 pa i noviju tesko da mozes da kupis a da je presla 120-130.000.km kao sto svi navode pri prodaji , jednostavno preko vozaci zaista sa dizelima prelaze mnogo vece kilometraze. No sa vecinom dizela ma koje marke ces imati problema da poverujes u kilometrazu, no to je i normalno kod nas.
          Benzinca ti toplo preporucujem (ukoliko nadjes dobar primerak i sa pravom km )malo su i jeftiniji tj za oko 500-700e , imas opciju da ugradis plin koji opet kosta (mene 600e) i onda ti dodje na isto kao i da si kupio dizela ali ipak manje izrabljen auto i trajniji je motor.Mada laguna sa dizel motorom moram priznati ide kao zmaj i trosi jako malo !!!
          Servis (mali) za lagunu 1,8 je 7500din a veliki oko 24.000 din, napominjem da su za ove cene u pitanju originalni delovi ulje i majsor.
          Ako te sta interesuje za lagunu pitaj slobodno na p.p. imam dosta podataka saznanja pa ...
          da, zaboravih reci da je (po meni ) unutrasnjost veoma kvalitetna i lepa a spolja izgleda mnogo modernije od recimo pasata ili bore...ali mi je mondeo recimo lepsi i spolja i iznutra.
          No cinjenica je da Laguna ima nekih problema koji su to elektronike i to stoji !!!! ali je ludost davati te pare za auto 98-99 godiste, ipak misli malo i na godine ma u kakvom stanju da je neki auto jer kao sto neko vec rece "zamor materijala-delova" ide s-vremenom-godinama.

Od ostalih predlozenih kola mi se dopada Mondeo (takodje problematican za odrzavanje) i Bora. Mislim da je bora pun pogodak ako zelis dizela vec. Nije izvikan kao passat a kvalitetan je auto sa malom potrosnjom.

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

" ( po meni ) unutrasnjost je veoma kvalitetna i lepa "

Kao što si rekao to je tvoje mišljenje, ja sam se iskreno razočarao sa kvalitetom plastike u Laguni i sitnim krckanjima i zveckanjima u toku vožnje. Po meni je još minus i belo osvetljnje instrument table, mislim da bi bilo koja druga boja dala dosta bolji utisak, spoljni izgled mi je za svaku pohvalu ( po meni ).

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Nemaju sve lagune belo osvetljenje, na nekima su brojevi plave boje a kazaljke crvene.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Pa jeste ali to vec zavisi od opreme tj etikete koju nosi "pozadi" . Moja je priviledz i ima te bele a ja bih rekao vise plavkaste brojeve ... u svakom slucaju lepsa unutrasnjost od vecine pasata istog godista... ili golfa 4 ...

Comment

• Millan
                  CBC Član
                  • 25.12.2009
                  • 39
                  • Nis

Pozz ljudi,evo mene opet...Imam novu situaciju....Iz nepredvidjenih okolnosti budzet izdvojen za auto mi je pao na 4500,eventualno 4700,4800 maximum...Usled toga neki od razmatrnih modela su izasli iz opcije kao sto su recimo Passat,jer za taj novac bas i nema neki izbor Passata b5,bar kako ja vidim,takodje i Mazda koju mi je Overspeed preporucio-nema je ispod 5300-pa navise...E sad nova lista pozeljnih modela koji mi se uklapaju u budzet je sledecapet Reno Laguna,iskljucivo bezninac,pozeljno da vec ima plin,a i ne mora,kojih za ove pare vec ima dosta i to bas benzinaca sa dosta opreme,ali samo 2001 godiste,eventualno neki 2002..Po nekoj prici koju sam cuo,ti benzici su u dosta boljem stanju(sto ne mora da znaci)od dzelasa,tj presli su manje km,i relativno im je jeftinije odrzavanje...ispravite me ako je drugacije,bicu zahvalan...dalje takodje u opticaj moze da dodje i Megan,bez obzira sto je druga klasa auta, 2003+ godiste,takodje iskljucivo benzinac,mada njih za ove pare malo teze,ali moze da se nadje po koji...Dalje moze Mondeo,takodje benzinac,2001+ godiste,ne karavan,ima ih za ove pare,ne mnogo ali ima...Takodje jedan od mojih favorita je i Stilo,takodje benzinac,koji za ovaj novac moze da se nadje i neko malo mladje godiste...Gledao sam motor 1.6 16V-ljudi kazu nije los,Fiat u sustini ne tako skup za odrzavanje,a uskoro krece i proizvodnja deloza za Stila kod nas,pa se nadam i relativno jos jeftinijim delovima..A da,takodje tu i je Peugeot 406,koji moze i benzinac a i dizel,jer kako cujem nema plivajuci zamajac,i nema comon reil sistem ubrizgavanja,tako da ne bi trebao da bude tako skup za odrzavanje...E sad opet dilema-na svakom od ovih modela mi se nesto svodja,odgovara mi,nesto ne...Pa ajd ljudi probajte jos jednom da mi pomognete ako mogu konacno da se odlucim,jer je kupovina vrlo blizu..I jos jedno pitanje-imaju li i svi ovi gore pomenuti benzinci takodje plivajuci zamajac?Hvala i pozdrav za sve...

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Laguna 2001-2002 za 4xxxe samo englez-tj. bivsi englez mislim da moze da se nadje, a onda je bolje da odmah sam uzmes engleza.
                    Mondeo je OK kupovina, kao i 406, ostale ne bih razmatrao da sam na tvom mestu.

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

I jesi a i nisi u pravu za to ... ipak ima ponuda gde su ok lagune za 4 hiljade i nesto evra ali je jedino pitanje koliko su te lagune presle i njihovo stanje !!!
                      Ja momentalno imam jednu sjajnu ponudu (lagunu - benzin) bas za tu neku sumu i zavrsavam to drugu pa ako uzme super ako ne uzme opet super jer neko ce se obradovati za ok lovu auto u top stanju... Dakle ne mora da znaci da za te pare mora da bude englez.

Comment

• shoxzc
                        CBC Početnik
                        • 31.12.2009
                        • 1
                        • Novi Sad

Laguna ili 406ica Englezi za te pare da biras

Comment

• IlijaGM
                          CBC Senator XXL
                          • 02.12.2008
                          • 313
                          • Gornji Milanovac

stilo 1.6 16v
                          Originally posted by zoranbg
                          nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

Working...
                          X