Sta od ovoga za ukupno 7000E

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: Sta od ovoga za ukupno 7000E

Cinjenica je da znas sta zelis i da si vidno zbunjen jer kao sto i sam kazes sto vise razmisljas-manje znas. Isti slucaj samnom kada sam kupovao auto tako da te potpuno razumem. Ono sto je dobro u tvojoj prici je sto znas sta nikako ne zelis nevezano da li je razlog objektivan ili subjektivan. Znaci Fiat te ne zanima, Laguna takodje, a nisi ni za benzinsku varijantu. Koliko vidim najblizi si Meganu koji je po meni odlican kompaktan auto. nekima se svidja, nekima ne, stvar ukusa. Redizajnirana verzija je znatno poboljsana kako vizuelno tako i tehnicki. Motor koji bih ti preporucio je 1.9dCi od 120 ili 130ks mada znaj da ima i onih cini mi se 2.0 od 150ks. ocekuj manju potrosnju nego u laguni jer je auto gabaritno manji i samim tim i laksi. Opet se vracamo na pricu o odrzavanju. Ako ces ici u ovlasceni servis to je tvoj izbor i licno ga postujem. Znaj samo da bas za Reno ima par odlicnih servisa sa majstorima koji su verovatno i sposobniji nego oni iz ovlascenog servisa. Cena rada je daleko realnija, a cesto se desava da u ovl. servisu jednostavno nece da se cimaju sa reparacijom, remontom i sl. stvarima koje bi inace i trebalo da se rade vec ce odma reci mora novo. Evo ti jedan primer: jedan poznanik je kupio novu Toyotu Corolu i u garantnom roku je imao problem sa alternatorom. Zamenili su ga novim, on je trazio stari da mu daju, a nedugo zatim se ispostavilo da je otisao regler koji je trebao da se zameni. Znaci da ne verujes sta se sve radi. Neko moze reci ok, imao je garanciju pa je trazio novo ali njemu su u servisu naglasili da se to nista ne remontuje vec se menja ceo alternator.
    I na kraju ona prica oko provere samog stanja auta, legalnosti i prepravki pre prodaje. Ovde koji god auto da uzmes pogotovo ako je dizel imace manju kilometrazu od one realne i stvarne predjene. Sve ostalo lako moze da se otkrije i tu barem sto se Renaulta tice ne bi trebao da imas problem. Dobar majstor ce realno moci da ti kaze u kakvom je motor stanju i njegovi vitalni i najskuplji delovi tako da sta te briga i koliko je presao. Moras bit i svestan da dizel napolju prelazi min 30kkm godiznje pa ako uzmes auto star 5god. to ti je 150kkm sto opet nije strasno ako je auto odrzavan kako treba. A sve to opet se veoma lako moze proveriti, samo treba biti strpljiv i traziti dobar primerak.

Comment

• LaMar
      CBC Veteran
      • 01.03.2006
      • 140
      • Beograd

OK, vidim da me potpuno razumes i ja kapiram da moze iz cudnih razloga nesto necu ali ipak taj auto cu ja voziti i ja cu u njemu boraviti kada mi neki idiot isece traku ili krene da me pretice kamion od mnogo tona. Sto se togatice znam da je Renault dosta bezbedan i to im je po meni ogroman plus, mnogo veci nego dizajn ili malo veca potrosnja ukoliko bi to bio slucaj. Jedinu zamerku koju imam na Megane je sto je po meni mnogo nizak za nase puteve a posebno zimi. Vozio sam jednim slucajem Megane sedan verziju i ona mi se i vise svidja ali ne mogu reci razlog, znam samo da nije tako lep ali opet vise deluje kao limuzina pa to prenosi osecaj i u voznji. Cena Megane-a mi je OK, raspitivao sam se kod nekih limara i kazu da je u globalu OK auto ali nije toliko star da bi se znalo da ima dosta korozije na nekim delovima. Takodje, kazu da je (kao i vecina novijih automobila) pun elektronike i da je to problem pri popravkama (po meni i za to ima majstora ali se kod nas svi ciganisu i za 20E ustede). Takodje su mi rekli da su bolji motori 1.9 dci, odnosno da su dugotrajniji. Znam da kod nas nema kvalitetnog dizela, i za to sam se raspitivao i saznao da je "valjda" najbolji MOL Evro 5 dizel, mozda je i samo brending ali bih sigurno probao sa njim. Cuo sam da je problamatican senzor kod brave i kartica(umesto kljuca) za paljenje. Najverovatnije bih i kupio njega ako bih nasao neki da je u dobrom stanju i da nije beo. Za limarske radove imam ko da mi radi, nasao sam i osobu koja bi mogla da pogleda da li je vracana kilometraza ali ne i kolika je bila. Mislim da cu se najvise posvetiti samom motoru jer sam za sve ostale malo osiguran od familije a to ne znam sta trebam da gledam. Ja znam klasika ono sto je bilo za stare automobile, oteras kod neutralnog majstora da ga podigne, pogleda odozdo za tragovima ulja i ostataka popravke. Da li se kod ovih dizelasa i kako moze pogledati kompresija (posto nemaju svecicu da se tu umetne merac)? Da li na nesto trebam posebno da obratim paznju a da nisam spomenuo? Da li provera legalnosti u AMSS u Beogradu podrazumeva da ti daju papir kako oni garantuju za legalnost? Da li bi takav ugovor nesto vredeo u Srbiji ( po pitanju odstete) ako bi mi sutra u inostranstvu ustanovili da je auto kraden?

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by LaMar
        Ziv nisam, sto vise razmisljam - manje znam. Drug mi nudi Golfa '04. TDI za 9500E takod a mu ostanem nesto duzan ali ne volim da dugujem. Izgleda da cu na kraju da sednem u avion, zapucam za Nemacku i dovezem prvi auto koji me na njihovom placu privuce bez razmisljanja.
        Ti druze mislis da je to tek tako ... odes vidis ...kupis ...i svi zadovoljni ??? Samo napred ali ako mislis da su tamo prodavci nesto vece postenjacine od ovih ovde mozes i da se prevaris i to grdno... dakle samo lagano i trezveno.
        Inace za pandurske 307 se malo bolje raspitaj po mogucstvu od nekog prijatelja koji radi kao pandur pa da stvarno cujes, puntici su im chudo ali ove 307 su ih propisno razocarale. No poslacu ti na p.p. link pa procitaj doslovce sta kazu za 307 .

Comment

• LaMar
          CBC Veteran
          • 01.03.2006
          • 140
          • Beograd

Dobio sam poruku
          U svakom slucaju kada sednem u neki taksi 307 uzivam u voznji a kada mi dodje neki Fiat sve razmisljam da li sam popio pilulu protiv povracanja. Znam ja da je najbolje otici i kupiti nov auto ali u mojoj situaciji je izbor Spark

Edit: Znam da je HDI common rail i da je nezniji ali tisi i mirniji ali sta je sa DCI motorima?

Comment

• Wooodoo
            CBC Senator
            • 01.10.2005
            • 214
            • Beograd

A Lancia Lybra 1.9 JTD? Bolja je od Lagune i ostalog sto si naveo a za te pare mozes dosta dobar primerak da nadjes.
            http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• LaMar
              CBC Veteran
              • 01.03.2006
              • 140
              • Beograd

Eh, razmisljah o toj Lancici ali ne 1.9 vec 2.4JTD...savrseno mi odgovara po dimenzijama, udobnosti, ceni ali mi zesce ne odgovara po registraciji i sto je italijan pa bi se nekada u buducnosti jako tesko prodala. Nema ih toliko koliko 307ica i Megana pa se bojim za kvarove, delove i slicno. Inace, ono mi je pravi menadzerski auto za nekoga ko jos nema novca za BMW (ja malo vise volim BMWove pa mi zato malo malo pa izleti jedan )
              edit: i ne mogu ih naci da su bar 2005. godiste

Comment

• Wooodoo
                CBC Senator
                • 01.10.2005
                • 214
                • Beograd

2.4 je odlicna, ali je skuplja za odrzavanje i mnogo je skuplja registracija. 1.9 je bas po meri, a to sto ih nema puno na ulicama je prednost, manje je interesantna lopovima. Megani i Lagune se bas puno kradu. Pre bih povezao Alfe sa BMW-ima, tj. kad pitas alfistu sta bi vozio pored Alfe 90% ce odgovoriti da je to bas BMW. Lancia je onako bas gospodski auto, za uzivanje, ne kaze se dzabe da se dobije 90% mercedesa za 60% para. Mislim da je 1.9 motor taman za normalnu voznju, a ako hoces da je poteras neces se razocarati, ja sam moju po cajgeru vozio 205. Posebno jer ovo sto si ti naveo kao kriterijum nije bolje od tih Lybrinih 115 ks. Meni je prosecna potrosnja po bordu 6.5l/100km mereno na poslednjih 9.000 km.
                Ono sto je bitno je da je auto dosta pouzdan. Kad sam ga kupovao dosta sam se raspitivao i o najmanjim sitnicama pa sam tako dobio podatke da se od delova za nju uglavnom porucuje potrosni materijal i eventualno nesto od limarije. Delovi nisu skupi, cak su dosta jeftiniji od automobila iste pa cak i nize klase drugih proizvodjaca. Npr. veliki servis me kostao 20.000 din. sa rukama i originalnim delovima. Za godinu i po koliko je vozim zamenio sam samo manzetnu na kugli i jedan grejach, wurth za 1900 din sa garancijom. Inace u delti bi me taj grejac izasao jeftinije ali sam na preporuku servisera stavio wurth. Prednje plocice u delti 4.5000 din. Delovi trapa Milutinovi iz Kragujevca. Nema sansi da te ijedan francuz kosta jeftinije. Moja je 2004. godiste i imao sam srece da sam prvu koju sam ozbiljno gledao na kraju i kupio.
                http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• LaMar
                  CBC Veteran
                  • 01.03.2006
                  • 140
                  • Beograd

Ne znam, francus vs. italijan...mada iskreno nikada ne bih pomislio da KIA moze napraviti auto ali eto, videh Ceed i verujem da je super kao nov ali nikako kao polovan tako da se ipak sve to menja...
                  Najradije bih da naidjem na neki od pomenutih da mi ima neki komsija, rodjak, poznanik, ili poznanikov poznanik i da kaze "e bas bih ga proda a super me sluzio, evo stojim iza toga da je super auto...ma znas i sam i slicne stvari"...za to bih dao vise para i za stariji auto. Imam par rodjaka koji imaju automobile koji znam da su super a ujak je uzeo jednog 307 karavan 2003. i super ga sluzi njega bih uzeo odmah ako bi ga prodavao ali nece...zna da ce tesko naci dobar auto za te pare a nema zelju da dodaje za bolji. Jbg, zivot je kurva a onda umres

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

DCI motori su isto common rail samo ne znam koje generacije. Tisi jesu, elasticniji takodje ali su osetljiviji na lose gorivo. U svakom slucaju taj podatak ne bi trebalo da te eventualno odvraca od kupovine jer to je problem sa svim dizelima na nasim drumovima. Vidim spomenuta je i Lybra. Takodje lep auto, verujem da je kvalitetan pa eto nek ti i on udje u uzi izbor umesto prvobitnog C4. A ti ces vec vremenom videti cega najvise u ponudi ima, sta mozes najbolje da proveris pre kupovine i naravno na koji konkretno primerak ces da naidjes. Jer recimo vec za par dana moze da se desi da naletis na Lybru koja je u stvarno odlicnom stanju i bez ulaganja, a u takvim slucajevima ne treba razmisljati. Nego ja se sad setih, da li si mozda razmisljao o Mondeu mk3!??

Comment

• LaMar
                      CBC Veteran
                      • 01.03.2006
                      • 140
                      • Beograd

Ford mi generalno pravi hladne modele, razmisljao sam o Fokusu ali...unutra je zaista sve tu ali nije topao osecaj voziti ga.
                      Jos nesto me zanima, ima li i na benzincima na board kompjuteru trenutna potrosnja goriva ili je to izvodljivo racunati samo kod dizelasa? Takodje, znam da dizelasi manje vise svi trose na autoputu pri 100-130km/h oko 6-7 litara, kako je sa benzincima. Znam da moj auto, ipak dosta stari i slab, trosi na autoputu oko 10 litara tj isto kao i u gradu, smanji potrosnju samo na magistralnim putevima pri 80km/h. Ima li generalnog pravila pri kojim uslovima voznje se dizel vise isplati a kada manje isplati.Valjda je i kod benzinaca napredovala tehnologija i mogu da trose manje nego ranije? Kapiram da ima recimo C1 ili Aygo koji malo trose po gradu usled minimalnog motora ali imam osecaj da bi se na auto putu pri preticanju kamiona samo raspali ili odleprsali u stranu

P.S. Racunao sam i ja godisnje predjem manje od 20000km, mozda ipak na benzinca!? Ne toliko zbog malo skuplje voznje koliko zbog mirnije kupovine polovnog auta i daljeg servisiranja.

Comment

• somi_kac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2009
                        • 796
                        • Kać

Focus je i meni nedorecen auto, nemam zelju da ga uzimam, ali da je dobar za te pare (koje ga cene), jeste! Jeftini su Ford-ovi.
                        Moj Kadett iz '89 ima bordkompjuter trenutnu potrosnju goriva, potrosnju po satu i kilometara do pumpe, a ne danasnje piskle!
                        OPEL Astra 1.6i
                        OPEL Kadett 1.6
                        ŠKODA Favorit

Comment

• mrI
                          CBC Početnik
                          • 15.01.2010
                          • 8
                          • Novi Sad

Prosle godine i ja sam imao slicu nedoumicu megan ili 307. Na kraju sam se odlucio za 307-cu ali benzinca i za sad sam jako zadovoljan, tako reci prezadovoljan. Cim sam ga pazario uradio sam veliki servis i nedavno mali - to su sve popravke, zamene do sad. A od onih silnih kvarova, o kojima sam citao po raznim forumima, za sad nema nista . Jedin problem je sto prelazim mnogo vise kilometraze nego sto sam planirao, tako da cu najverovatnije morati ubaciti plin... Sto se tice mesta u automobilu ima sasvim dovoljno, jedina moja zamerka je prtljaznik koji je za mene mali, pre toga sam imap oktaviju, u kojoj je prtljaznik mnogo veci.
                          PS. Ako te interesuju cene servisa, delova tu sam.

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790
                            • Sever Srbije - Novi Sad

Bord kompjuter imas i u kolima sa dizel i benzinskim motorom samo zavisi koji paket opreme se odabere, dakle bord uglavnom nije standardna oprema vec se za to doplacuje ali ti ne kupujes novi auto tako da nemas sta tu puno da mozgas vec sta naleti...
                            Inace i ja glasam za Lanciu Libru... drugar je vozio 1,9 dizel , ljudi kakav je to auto i kako ide... prepun ali prepun opreme i fantasticno udoban auto.
                            E sada bas te ne razumem po pitanju kubikaze ... svidja ti se libra ali 2,4 i problem ti je registracija e zato ti je tu sjajan motor 1,9 i da ne razmisljas a i covek ti lepo rece da je to odlican auto, pa cekaj sta ti hoces za do 7000e spejs shatl ??? Kupi nekog mercedesa iznjakanog sa 400.000 km na satu za 7000e godiste 2001-2002 i bices prezadovoljan...neko vreme... ipak je mercedes mercedes tako da ti nema komsija rodjak voze kazu super je i bla bla fore ... Sad vec malo izvoljevas

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

P.S. Racunao sam i ja godisnje predjem manje od 20000km, mozda ipak na benzinca!? Ne toliko zbog malo skuplje voznje koliko zbog mirnije kupovine polovnog auta i daljeg servisiranja.
                              Za ovo smo ti i pricali svo vreme. Mada to opet ne znaci ako provozas dizela i ako ti se svidi da ga ne kupis. Pa nisu svi dizeli na izdahu i pored vece predjene kilometraze, samo treba otvoriti cetvoro ociju. Ako budes slusao savete na kraju ces doci do zakljucka da ces uzeti prvi auto koji bude u ptiblizno top stanju pa nebitno dal je dizel ili benzin ili je Megan, Laguna, Lybra ili mozda neki Mondeo.
                              Kada sam spomenuo Mondea, mislio sam na Mondea, a ne na Focusa. Mondeo je po meni bar po enterijeru i eksterijeru bolja limuzina od Lagune. U svakom slucaju iz dosadasnjeg izlaganja si mogao sklopiti kockice globalno. Gledaj oglase redovno, pusti zvaku kod prijatelja da si u fazi kupovine (mozda bas tako naleti odlican primerak), ako ti se nesto svidi i odes da vidis detaljno nas obavesti, postavi slike itd. Takodje ne bi bilo lose da neko pozove clana adu da se ukljuci u diskusiju jer koliko sam do sada mogao da shvatim covek se bavi time i dosta se razume tako da i sa slika moze dosta toga videti ali i sa ostalih podataka o vozilu koja su navedena u nekom oglasu.

Comment

• LaMar
                                CBC Veteran
                                • 01.03.2006
                                • 140
                                • Beograd

OK, tako ce i biti!
                                Nigde ne zurim i cekacu dobru priliku.

Inace, ostadoh duzan za Lybru, cuo sam da su u njoj motori kao u Alfi 156 a da je ona vise luksuznije od Alfe a i dosta teza pa ljudi kazu da je za nju taman 2.4 motor...eto to!

Hvala ljudi svima i javicu se kada nesto bude bilo u opticaju.

Comment

Working...
                                X