Re: Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?
Getz mi je ranije bio totalno fin autic, ali mislim da ga za sebe ne bih uzimao, dok mi je Fabia ranije bila "fuj" a danas sam najblizi nju da uzmem. Eventualno jos razmisljam o Stilu dok sam cini mi se od 307, Lagune i Megana skroz odustao. Citajuci ovaj forum, cini mi se da se ljudi mnogo manje zale na Fabiu. Kada pretrazujem 307 i megana, samo citam o nekim problemima A nije da Skode malo ima kod nas, cak suprotno! Eventualno jos razmisljam o Stilu (jer se moze naci povoljnije od Skode), ali me nekako odvraca enterijer koji je isti kao kod Punta, i ista sedista koja mi totalno ne prijaju.
Izmedju te Ibize i Fabie uvek bi pre gledao Fabiu. Ova crna sa slike jako lepo izgleda, idi da je pogledas, proveri je u servisu, ako ti spusti cenu za registraciju kupuj i uzivaj!
150.000 km
Ako nadjes neku da je presla toliko, poljubish je u auspuh i terash. Nije valjda da verujes u te lazne kilometraze... O tom 1,4 ne znam mnogo, ali od prijatelja otac je presao sa svojim oko 200.000 km bez ozbiljnog kvara, istina duge relacije uz milovanje gasa. Taj crni posto nema ni jednu ogrebotinu, obrati paznju da nije farban zbog havarije.
Stilo nema enterijer i sedista kao u puntu. A, posto su sedista duza i udobnija nego ona u golfu 4 npr, sumnjam da su skodina bolja. Ako nadjes 1.4 ili 1.2 verovatno bi ti bila dobra kupovina. Benzinci su svi mehanicki dobri i pouzdani motori. 1.6 i 1.8 imaju problematican sklop elektricne klapne gasa, obrtaljka na leru ne sme da oscilira ili da zaglavljuje klapnu na nekom br. obrtaja.
Bio da vidim ovu Fabiu. Nisam bas odusevljen. Ima dosta falinki cak i za mene kao laika. Mogu misliti sta bi sve pronasao neko ko je strucan. U cugu sam gledao i nekog stila, i reda radi posedeo u par automobila cisto da bih video kakav je look&feel u svakom od njih. Stilo ne deluje lose, ali su sedista stvarno losa. Fabia takodje deluje sasvim fino. Ibiza me nije toliko odusevila. C3 me je totalno razocarao. Sem Fabie i Stila u kojima sam se vozio kao suvozac, prvi sam put seo u ove automobile na vozacko mesto.
Iznenadio sam se da su i kod svih u kojima sam sedeo kvacila nekako preduboka! Nogu je potrebno ozbiljno podici da bi se kvacilo stisnulo. Cak ekstremnije nego kod stare bube Obilazicu sledecih par dana da vidim jos neka kola, jer vidim da ce izbor dosta zavisiti od stanja konkretnog vozila.
Pogledaj i automobile privatnih vlasnika, mozda i one sa malo vecom cenom od onih koje su na placevima. Vece su sanse da pronadjes odrzavan automobil. Ako moras na polovnom automobilu da zamenis sve plocice, diskove, po nesto na trapu, kupis nove gume, uradis veliki servis, tu je i registracija, na cenu dodaj bar 1000 evra.
Bilo bi dobro da ipak provozas auto koji zelis da kupis, jer jedno je sedeti, a drugo voziti.
Naravno. Danas sam samo hteo da vidim okvirno sta mi se i koliko svidja da bih znao i sta da jurim. U sledeih par dana su se naci sa drugovima koji uglavnom imaju vecinu ovih automobila pa cu provozati svaki od njih i popricati sa svakim...
Crna boja na autu uvek lepo stoji,pa i na ovoj fabiji...volan mi deluje mnogo pohabano za 150.000km...sto se stila tice,daje vise nego sto kosta...sediste u stilu jeste malo cudno(kao da sedis u minivanu),ali brzo bi se privikao...ti motori 1.6 16v su se dobro pokazali...ima on svojih bubica,ocs senzor,cesto izgaranje zarulja ,i problematicna zamena istih ali za te pare je veca,udobnija i mogu slobodno reci kvalitetnija masina od fabie...cini mi se da si spomenuo 307(mnogo mi se svidja) i u kombinaciji sa 1.6 16v motorom odlicna masina...merkam ga vec odavno...malo sam i smarao clana m626, i u sustini cene odrzavanja su slicne kao i kod ostalih proizvodjaca u toj klasi...a i kvarovi su slicni...mislim da za 4500e tesko mozes da nadjes dobru 307-micu,pa mozes da pogledas i lavica 206 sa 1.4 75ks motorom...jeste da mu je prtljazni prostor malo manji,ali uz odredjene prepravke moze da se odradi u rezervnom tocku...zadnji trap mu je osetljiviji ali za 300e(sada verovatno i manje)moze da se sredi...idi po placevima,zagledaj,probaj,vidi sto bi rekli sta ti lezi,pa posle samo da se nadje dobar primerak pozz
206 sam imao (u porodici) i ne bih sada ponovo uzimao. Ok je generalno ali bih ipak uzeo nesto drugo. Kazem, stilo je i dalje u uzem izboru ali Fabia za sada prednjaci. Fabiu mi ortak koji je ima poredi sa golfom 2 (u pozitivnom smislu). Ja bas i ne volim istog, ali ne njegov kvalitet neosporan. Kaze da je bas to to. Nema neku "dusu", nije lepotan ni spolja ni iznutra, ali nije ni los. Klasicna mazga od auta, ali da je super za odrzavanje, malo se kvari, prihvatljivo izgelda itd itd. Jednostavno vrsi posao bez da te mnogo boli glava. Cak i vise od toga. Mozda je poredjenje glupo ali sam ga ja samo preneo (napraviti fazno pomeranje +30 godina).
O Meganu II i 307 sam cak i prestao da razmisljam, a mozda nije trebalo? Nemam neki preteran razlog, jednostavno su komentari mnogo pozitivniji generalno kada pomenem Fabiu ili Stila nego 307 ili Megana.
Sve je to u redu,jesu pozitivniji komentari,zato sto su ta vozila pristupacnija sirokim masama i mozda malo jeftinija za odrzavanje...uostalom i dosta ih vise ima...ali pitaj ti njih cime bi radije putovali do Montenegra(da ne pricam do Grcke)...307-micom sa naslonom za ruku,Meganom 1 ili mozda fabiom ili stilom ...p.s.ako ti se svidja fabia,trazi dobar primerak i to je to...da je raga,raga je...srecno
Originally posted by legenda
Sve je to u redu,jesu pozitivniji komentari,zato sto su ta vozila pristupacnija sirokim masama i mozda malo jeftinija za odrzavanje...uostalom i dosta ih vise ima...ali pitaj ti njih cime bi radije putovali do Montenegra(da ne pricam do Grcke)...307-micom sa naslonom za ruku,Meganom 1 ili mozda fabiom ili stilom ...p.s.ako ti se svidja fabia,trazi dobar primerak i to je to...da je raga,raga je...srecno
Nisam shvatio najbolje ovaj post... Kakve veze ima sto 307 ima naslon za ruku? Pa i u Megana se moze nabudziti za 2000 dinara, ili naci auto sa visom opremom
Ja sam 1 od ponosnih vlasnika Megana I, i da li bih isao na put - isao bih, cak naprotiv, vec sam i isao Vozio sam po 8-9 sati, put nisam osetio, jos narocito jer mi je auto automatik
Video sam da je pisano o meganu I a ne o Meganu II, ali sam ja mislio na megane II, koji cini mi se vise nije u uzem izboru
Ne da kvacilo hvata visoko, nisam ni ukljucivao automobile, nego su nekako duboki hodovi za sva kvacila, bez obzira na to da li hvata visoko ili nisko. Ne znam da li sam dovoljno jasan
I dalje sam u nedoumici i pojma nemam sta da uzmem. Fabia, 307, Stilo... ili nesto cetvrto? Fabiji sam najblizi, posebno zato sto bih mogao da je uzmem ispod 4k i da do 4,5k dobijem dobro sredjen auto. Opet, slicna je situacija i sa Stilom. Jeste Stilo veci od Fabije, ali to meni potpuno nije vazno. Fabija mi deluje nekako masivnije, robusnije. Mislim da cu ovog vikenda provozati i tog Stila 1.2 i Fabiju 1.4 16V ~100KS pa cemo videti...
Vidim da ce i trazenje polovnjaka ovde biti Sizifov posao. Uvozom bih dobio 100% legalan auto, verovano dosta bojli nego sto bih ovde mogao da nadjem. Novac bi manje ili vise dosao na isto, jedino bi cimanja bilo dosta vise kod uvoza. Trebalo bi i tu odvojiti dosta vremena...
Comment