Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Automatik do 4000e

@Stefann

Sta treba posebno navoditi za Clio, kad je neko nesudjeno pravilo da gotovo sva vozila u gami imaju dosta zajednickog po pitanju mehanike...

Isti menjac koji ide u ovog mog Megana ide i u Clio, tako da pricu o samom menjacu mozes da nasledis iz moje ranije price.

Sto se tice samog motora, ne znam u kojoj kombinaciji ide, ali ne verujem bas da ide sa 1.2 16v motorom

Sad sam nabrzaka pregledao na mobile.de sta ima u ponudi, mogu zakljuciti da Clio automatik ide u kombinaciji sa 1.4 16v i 1.6 16v motorom... Sto se tice ova 2 motora, odlicna su, tj gotovo svi benzinski Renault motori vaze za dobre... Ima nekih sitnih boljki, da ne bi sad kucao opet nasiroko, nadji ovde neku temu o kupovini Renoa, tamo sam pisao o odrzavanju Megana i Clia ...

@Legenda

Upravo tim ljudima sa posebnim potrebama planiram da prodam nekad auto, sa njima se mozes lakse dogovoriti
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Clio sa 1.2 motorom je isao sa robotizovanim manuelcem, kao i Twingo...
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

To jeste, samo sto sam se ogranicio na konkretan automatik

Comment

• rza
          CBC Član
          • 20.01.2009
          • 60
          • bgd-nyc
          • alfa romeo 156 2.0ts

za nase prilike ja bih automatik zaobisao u sirokom luku. vozio sam reno lagunu I sa automatskim menjacem to su bili problemi bez kraja.
          sto se servisa tice jedva da ima nekoliko ljudi koji to uopste znaju da poprave.

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Sto se tice cari voznje,medju gasa i navlacenja nemoj ocekivati da ti bilo koji punto osim HGT pruzi sve to.Tako da ako hoces opustenu voznju sa manje stresova po gradu uzmi automatik a ako hoces da divljas i budes aktivan u voznji onda uzmi BMW M3.Vozi ti jos neko vreme tog Golfa,dok ne savladas voznju pa posle kupi skuplji auto.
            Negde sam citao da su amerikanci napravili eksperiment sa dve sestre bliznakinje kojima su dali dva identicna auta,jednoj sa automatskim a drugoj sa manuelnim menjacem.Uglavnom,trebalo je da provedu 8 sati za volanom i to po gradu.Nakon sto su stigle kuci ova sto je vozila manuelca bila je nervozna,istusirala se i otisla u krevet a ova koja je vozila automatika,istusirala se i raspolozena izasla u grad sa drugaricama.

Comment

• stefanan
              CBC Član
              • 07.12.2010
              • 20
              • Beograd

@ Legenda - Polozio sam pre godinu dana,i da vraca mi se golf u nazad na uzbrdicama jer mu je totalno drugacije kvacilo od onog na koje sam ja navikao, sa 406 je druga prica ali kao sto sam vec rekao on mi je preveliki. A sto se tice dozivljaja voznje,pa to je diskutabilno... Tebi ako se svidja stalno menjanje brzina u gradu ok,ali mene to neverovatno smara, otvoreni put je nesto drugo ali ce auto ipak biti pretezno vozen po gradu. A po meni je vece uzivanje kabriolet sa automatikom,jedna noga kroz prozor jedna na gasu i bole te brige, od nekog ultra brzog manuelca. E odosmo mi u off,ali uglavnom sve se svodi na to kakva je ko licnost

@ Gruja i Cherokee - robotizovani menjac, wuuuuuuuuut ? Sad ste me zbunilio maksimalno posto sam bio nasao jedan i trebalo bi sledece nedelje kad mi se zavrse obaveze na faksu da odem da ga pogledam

A evo sta se meni svidelo:
              http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... ne_16_16v/
              http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... io_12_16v/ ( to je taj clio i pise samo automatic )
              http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... _corsa_12/
              http://www.polovniautomobili.com/oglas6 ... to_12_16v/

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Medju ova 4,ja bih se dvoumio izmedju Megana i Punta-svajcarca.

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

@Stefann

Robotizovan menjac znaci da saltas brzine (+ i -, a moze i u atomatski rezim), ali da nemas pedalu kvacila, jer taj posao upravo odradjuje robot A to upravo ima taj clio sto je okacen...
                  Inace auto ima korpu i lamelu kao i manuelni menjac...
                  Prijatelj je uzeo skoro Twinga 1.2 sa robotom, auto kao apoteka...
                  Pojavio mu se jedan zanimljiv problem (koliko se moze tako nazvati)... Taj twingo kad se otkljuca i vrata otvore, pumpa ulja u menjacu treba da pocne da nabija pritisak, i to iz nekoga razloga ne radi... Kao posledica toga, auto mu vergla dugo, nikad ne pali odmah, jer valjda kompjuter auta ne dozvoljava startovanje dogod se nabije potreban pritisak u menjacu Menjao je pumpu (doduse polovnom), i problem mu je ostao opet

Megan kao Megan, deluje ok, vidim u zadnje vreme ih dosta vise uvoze od Megana 2... Treba naravno uraditi detaljnu proveru servisne istorije, stanja auta itd u nekom od Renoovih servisa...
                  Takodje ovaj Punto deluje solidno, uvoz iz Svajcarske i to vidim da nisu na ZOLL table, pa verovatno nije muljano sa kilometrazom itd, i postoji detaljna istorija stanja auta... Samo treba se malo kod Fijatista raspitati kakav je taj menjac u globalu

Comment

• Alien108
                    CBC Veteran
                    • 03.06.2008
                    • 129
                    • Beograd

Što je automobil kompleksniji, kao polovni predstavlja veći rizik naročito kada je budžet nategnut.
                    Kao dugogodišnji korisnik automobila sa auto-transmisijom veoma sam zadovoljan i model koji vozim bih opet uzeo u toj varijanti.
                    Ali, to je transmisija potpuno mehaničke izvedbe i relativno jednostavna za održavanje, čak ni polovne nisu skupe.

Modeli koji se ovde pominju obično imaju i dodatnu elektronsku kontrolnu jedinicu, na našem tržištu relativno su retki u automatskoj izvedbi, logistika tj. servisna podrška je nedovoljna i uglavnom upitna i preskupa.

Kvarovi na ovakvim auto-transmisijama znaju biti veoma frustrirajući, a svaki može višestruko premašiti cenu dobrog polovnog manuelnog menjača.
                    Ovakve automobile je kasnije i teže prodati.

Tačno je da je vožnja sa njima naročito u gradu poput BG opuštenija, ali za mladog čoveka to ne bi trebao biti ključni problem već održavanje i pouzdanost.
                    Uostalom taxi je još opuštenija varijanta.

Pre kupovine bilo kojeg od modela, raspitao bi se o mogućim problemima sa ovakvom transmisijom i koliko to može olakšati novčanik.

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Podrzavam Aliena u svemu iznesenom...Cherokee ti je covek sve realno i lepo objasnio...dok je tebi 406 veliki,a na golfu drugacije kvacilo(dizel vs benzin)uzmi automatika...sem skupih popravki,koje mogu da ti se dese,a ne moraju(moz da bidne,ne mora da znaci),moze ti se desiti i da budes morao da vozis manuelca...tek onda ces imati problem...znaci nauci dobro da vozis,pa posle kupuj sta hoces

Comment

• stefanan
                        CBC Član
                        • 07.12.2010
                        • 20
                        • Beograd

ok shvatam ja vas sto branite manuelni... ali nekako meni automatik i dalje izgleda primamljivije

@ Cherokee - Ne razumem se ja u kola,ali jel to sto ima korpu i lamelu znaci da je jednostavniji od klasicnog automatika i da (po logici da se automatici vise kvare jer su komplikovaniji) on ima manje sanse da se pokvari ?

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

I nakovanj mozes da pokvaris, ako si uporan

Comment

• stefanan
                            CBC Član
                            • 07.12.2010
                            • 20
                            • Beograd

ha
                            a to znaci da ili ne ? po tvojoj slobodnoj proceni

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Ne znam stvarno sta da kazem.... Jednostavniji-donekle... Da li je manje kvarljiviji, ko zna... Nemam iskustva po pitanju tog menjaca, osim tog Twinga sto sam naveo...

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

POgledaj kolika je trajnost jednog i drugog menjača, broj majstora za jednog i drugog, a na kraju i cene rezervnih delova. Ako je nov, nema razlike, ali posle 200k km, javlja se zebnja!
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X