Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanan
    CBC Član
    • 07.12.2010
    • 20
    • Beograd

Re: Opsti saveti za kupovinu automobila do 4000e

ha nece biti koristi od pricanja,jer sin verovatno poput mene nemam pojma sta tacno hoce samo da je lepo Mada ne verujem da zeli nesto veliko, tako da je verovatno najbolje da gleda stilo/focus/astra/clio/307

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Ja bih izbacio iz opticaja Lagunu, ova 2 Rovera i MG.
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Slazem se u potpunosti,a ja bih za sinka dodao na spisak,ispred 156,jednu 147 1.6(prvo ce da se prime na auto,pa ce tek onda da upoznaju sina)

Comment

• vio6
          CBC Član
          • 20.01.2011
          • 12

Šta sam naučio o kupovini polovnih automobila:
          1. preferiram ipak vozila iz uvoza, jer svejedno ni domaćim vlasnicima ne možete verovati kad je rađen servis, dakle veliki servis posle kupovine - obavezno.
          2. obavezno proveriti auto kod automehaničara, po mogućstvu i dijagnostika i baze podataka o vozilima.
          3. svaki polovan auto ima neki nedostatak i u svaki je potrebno uložiti nešto, "bez ulaganja" ne postoji.

E, tako će biti i sa ovim Stilom verovatno. Inače, kad se setim da sam pre osam godina za iste pare kupio auto bez ikakve opreme, 1.3 Golf II sa načetom farbom, u koji je takođe trebalo uložiti novca, spreman sam da čujem još neke negativne komentare. Stilo ima puno mana, naravno, kao i svaki auto, samo, ljudi, ja radim na auto-putu i vidim svaki dan kako Punto lagano preuzima mesto koje je nekad imao Yugo, a Stilo preuzima pozocoju nekadašnjeg Golfa..... dakle osvoliji su tržište.
          Javim vam se za koji mesec kad se provozam.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

ne vredjaj mi auto ( punta ).
            ako je punto Yugo onda je Stilo FLorida , a bogami i Z101 !

kakav golf.. znas li ti sta je Golf !? .. .ejjjjj
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• vio6
              CBC Član
              • 20.01.2011
              • 12

Ma mislio sam samo na zastupljenost na domaćim drumovima, mada, naravno, moguće je i da grešim.

Comment

• VladaNS
                CBC Član
                • 20.02.2010
                • 24
                • Novi Sad

mali off..secam se kad sam kupovao fiat una, svi su mi govorili sta ce mi to, to je yugo u lepsem pakovanju..naravno kad sam seo u una video sam da je avion za yuga...sad imam punta, to vec ne moze ni da se poredi sa yugom, a imam u porodici i bravu koja mi je ekstra udobna i koju je uzivanje voziti... Zato mogu samo i da zamislim kakav je tek stilo (ustvari, vozio sam stila jednom 300km u cugu, ali se ne secam posto sam samo jurcao i gledao kako da prestignem sve ispred sebe..jbg, zanela me snaga JTD-a.. )
                Zato mislim da su fiatovi automobili, u cenovnom rangu do 4000 najracionalnija kupovina..naravno, ko trazi racionalno...ovi drugi mogu da kupe i citroen C5, lagunu, golfa 4, ali ko zna u kakvom stanju i koliko jos treba da skrkaju kesa u njih

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by VladaNS
                  Zato mislim da su fiatovi automobili, u cenovnom rangu do 4000 najracionalnija kupovina..naravno, ko trazi racionalno...ovi drugi mogu da kupe i citroen C5, lagunu, golfa 4, ali ko zna u kakvom stanju i koliko jos treba da skrkaju kesa u njih
                  svako ima pravo na svoje misljenje i ok je sto si ti zadovoljan sa Fiatom, a ja sam i na osnovu toga sto fiata vozim svaki dan (sluzbenog) u cenovnom rangu ispod 4000 kupio Nissana jer Fiata npr saljem u servis cim padne malo vise kise i snega, kao npr danas, a sa nissanom je to tesko da se desi.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Zabrinuti
                    CBC Početnik
                    • 19.02.2011
                    • 3
                    • Srbija

Kao i svaki otac, svaki roditelj, zelim samo da su sigurni. Ova 156-ica me privlaci jer ima dugu "njusku", a skoro se jednom mom prijatelju desilo da je imao strasan udes. Bio je ceoni udar pri brzini oko 90km, a ostali su zivi i on i drugi vozac jer su obojica vozili stari mercedese koje imaju veliku haubu pa je i taj faktor apsorbovao udarac. Da je bio sa nekim jugom danas ne bi pili rakiju....
                    Taj psiholoski faktor, ta cvrstina koju neki automobili poseduju mogu predstavljati odredjeno olaksanje. Ali, sigurno se tehnologija pravljenja menja pa su sad svi oni kvalitetni, ali ipak...
                    Meni je otac, kada sam bio mladic, kupio novog juga 45a. Nije me srecnijeg bilo! Vozio sam se po gradu, vozio drugare, divni dani. Ali, kada smo isli negde dalje, negde gde nepoznajemo put (na neko kampovanje ili sl.) tada mi je otac uvek davao svog golfa iskljucivo zbog toga jer je golf delovao cvrsce, robusnije, sigurnije. Tako i ja danas, mozda zbog mog starog, zelim da mome sinu kupim auto koji ce biti siguran, a i lep u isto vreme. Mozda su ovo sve gluposti sto pisem, ali kad imat dvadesetogodisnjaka u kuci, sve vam i normalne i nebulozne stvari padaju na pamet.
                    Tako da sam ove izdvojio, cine mi se lepi i dovoljno pouzdani. Ne znam, zato sam dosao ovde po savet od ljudi koji su u to upuceniji od mene.
                    Znaci, od ovih bih zamolio, ako nije problem, da nadjete najbolji balans izmedju sigurnosti i pouzdanosti, sa jedne strane, a sa druge i da je cena odrzavanja prihvatljiva. Hvala jos jednom

Comment

• VladaNS
                      CBC Član
                      • 20.02.2010
                      • 24
                      • Novi Sad

Originally posted by sri98
                      svako ima pravo na svoje misljenje i ok je sto si ti zadovoljan sa Fiatom, a ja sam i na osnovu toga sto fiata vozim svaki dan (sluzbenog) u cenovnom rangu ispod 4000 kupio Nissana jer Fiata npr saljem u servis cim padne malo vise kise i snega, kao npr danas, a sa nissanom je to tesko da se desi.
                      ma kontam i ja da je nisan bolji, tj kvalitetniji, nikako bolji, ali ipak da bih kupio polovnog nisana za 4000 sa nepoznatom kilometrazom i servisnom istorijom, treba mi ipak malo vise hrabrosti, za koju znam da je nikad necu imati...Ovako, kupim fiata, malo povoljnije, pa ako nesto i ne valja, znam da cu to mnogo lakse i bezbolnije po dzep da sredim..
                      nikad nisam nigde tvrdio da je fiat pojam kvaliteta, ali vozne karakteristike, cena i dizajn zbog kojeg mu oprastas neke bubice su meni dovoljni..

Comment

• VladaNS
                        CBC Član
                        • 20.02.2010
                        • 24
                        • Novi Sad

Originally posted by Zabrinuti
                        Znaci, od ovih bih zamolio, ako nije problem, da nadjete najbolji balans izmedju sigurnosti i pouzdanosti, sa jedne strane, a sa druge i da je cena odrzavanja prihvatljiva. Hvala jos jednom
                        mislim da je ovome najbliza astra...??

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

@VladaNS Dobro mislis

Comment

• cici_ban
                            CBC Početnik
                            • 19.02.2011
                            • 6
                            • Irig

Čitam vaše komentare, jer uskoro (mesec-mesec ipo) treba da kupim nešto iz ovog cenovnog ranga (do 4k) i do 10god starosti, sve isto kao član Vio6, kao da sam ja pisao
                            Vio6:
                            tražim nešto bar od 2001. godine, s petoro vrata, s klimom i sa bilo kakvom sigurnošću jer auto stoji pred zgradom, do 3600 evra (plus registracija i servis), dakle jedno 4000 evra na putu, sve sređeno. Porodičan čovek, jedno dete, uskoro možda drugo. Vozim u granicama limita, manje po gradu, češće relacije, često pet ljudi u autu, dakle prostor bitan. Hoću da budem miran naredne četiri godine. Godišnje pređem do 6000 km, ne više. Ne znači mi šminka ni alu felne ništa, samo pouzdanost, i prostor, ne bih želeo da mi crkne neka elektronika na Durmitoru,
                            Svega sam se nagledao po placevima, sumnjam da su svi "ozgo viks, ozdo niks" - spolja nalickani a odozgo ni đonove nemaju.
                            Trenutno vozim 101, 87g, presao svega 98000, za koji mesec će preći samo 1km , odličan auto... za otići na njivu, kad već traktor ode.

Dosta drugara je uzelo Stila sa 5v, svi sa JTD, zasad ih hvale, ne kukaju ili ih je sramota pošto su se zaj*. Mislio sam i ja da ga uzmem ili karavana, ali 1.6b, pošto su mi dizelaši sumnivi sa 150000km pređenih. Mislom da im treba dodati još jednu nulu na kraju.

Vidim mnogo Megana Mk1 u ponudi u tom rangu. Razmišljam o jednom karavanu. Kakva su iskustva sa njima?

Astra Mk2 i Focus u tom rangu (4000E sa velikim servisom) teško mogu da nađem a da bude malo manje sumnjiv.

Comment

• Zabrinuti
                              CBC Početnik
                              • 19.02.2011
                              • 3
                              • Srbija

Prijatelj mi je savetovao da od ovih automobila gledam astru, fokus ili stilo i da dalje nema potrebe. Opet sam svrljao malo po netu pa sam video da jako lepo izgledaju, bas onako mladalacki, atraktivno. Ima ih i sa 3. i sa 5. vrata. Ovi sa 3v izgledaju agresivnije, bas momacki.
                              Ajde da kazem da sam odlucio da je ovo neki uzi izbor. Sta bi mi vi preporucili a da je najoptimalniji izbor?

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

1.astra
                                2.stilo
                                3.fokus
                                gledaj auto u najboljem stanju od ta 3 i to je to

Comment

Working...
                                X