Clio mi je bio ono bas poslednji izbor, a na c3 sam se bas naprzio, nemam pojma ni ja sto, ali sam cuo par (bukvalno samo par) kritika da je "skup" za odrzavanje...
Ibiza mi je bas lepa, a i deluje mi skroz komforan auto, malo elegantniji od ovih...
Ako neko ima iskustva sa cenom delova, odrzavanjem, malim i velikim servisom, za neke od ovih modela, pricajte...
I da, hvala vam!
A i za 1.5dci kazu da je najbolji motor za clio... Sta znam, ja opet samo slusam ljude, sopstveno znanje o tome nemam...
Ako planiras da te auto sve sa servisom na putu izidje do 4000e nemoj ni da gledas dizela, mozda eventualno Punto/Corsa 1.3 mjet, ili fabia/ibiza 1.9sdi. Prvi je verovatno najbolji od malih CR dizela, drugi je stari PD trom ali pouzdan ,but registracija 1,9....
Fabia\ Ibiza isti k... drugo pakovanje birao bih 1.4 16v mozes kasnije i plin....
C3/ Fiesta isti k.... drugo pakovanje, 1.4 tdci/hdi je dobar ali ne verujem za te pare da ces naci dobar a na servisu usi otpadaju...bolje benz
Clio ja bih izbegao 1.5 dci za te pare i uzeo dobar 1.2benz
Punto/Corsa 1.2benz osim dizela...itd.
Na kraju zlatno pravilo uzmi onaj koji je u najboljem stanju....sretno
Mozes za 3500e da uzmes stila sa 3v 1.6 16v,2001-2002god. i da mu kasnije ugradis tng...c3 je lep autic i udoban,neobicna tabla,najveci gepek u klasi(ako ti je to uopste bitno)...motor 1.4 benzinac 8v...obrati paznju da nije razbijan,ima dosta plastike,pa ako to nije strucno odradjeno,moze skupo da te kosta...trap zadnji kao i na 206-tici skup(oko 300e)...clio 1.2 16v ili 1.4 16v(98ks),ide kao metak,ima problem sa bobinama,ali u sustini lep i korektan auto...kao i za c3/206 odrzavanje malo skuplje...i na kraju moj favorit fiat Zunto 1.2 8v(ubedljivo najjeftiniji za odrzavanje)a uostalom i za nabavku...2004-5 za 3500e i to sa 5v...ako volis malo brzu voznju punto 1.2 16v...
Comment